Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2010, 17:39:42
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

:) Pai, Anca, ce cautai pe un forum greco-catolic? Parca spuneai ca te feresti pe cat poti de ne-ortodocsi, nu?

Cat despre raspunsul meu -- nu asa spune Hristos, sa luam jugul Lui ca este usor? Inseamna ca asa si este, sau acum nu Il mai credem nici pe Hristos? Sau o fi Hristos superficial in ceea ce priveste mantuirea? Nu cred.
Vechi 01.06.2010, 17:59:11
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
:) Pai, Anca, ce cautai pe un forum greco-catolic? Parca spuneai ca te feresti pe cat poti de ne-ortodocsi, nu?

Cat despre raspunsul meu -- nu asa spune Hristos, sa luam jugul Lui ca este usor? Inseamna ca asa si este, sau acum nu Il mai credem nici pe Hristos? Sau o fi Hristos superficial in ceea ce priveste mantuirea? Nu cred.
Nu cred ca e cazul sa imi atribui niste ganduri straine de mine. Doar in privinta credintei nu ma amestec; dar asta nu inseamna ca fug de oameni doar pentru ca nu sunt ortodocsi. Dealtel am mers pe forumul catolic din dorinta de a afla ceva despre greco-catolici, despre care acum 1-2 ani nu stiam nimic.
Jugul lui Hristos inseamna pentru mine Crucea pe care trebuie sa o ducem.
Tu ai incercat sa duci acest jug?
Sigur ca e usor jugul, caci atunci cand ne e mai greu, El ne duce in brate... Trebuie sa fi incercat sa duci jugul, ca sa stii despre ce e vorba. Spre exemplificare: Patericul Lavrei Pesterilor.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2010, 18:07:52
forfota forfota is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2010
Locație: Ardeal
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu cred ca e cazul sa imi atribui niste ganduri straine de mine. Doar in privinta credintei nu ma amestec; dar asta nu inseamna ca fug de oameni doar pentru ca nu sunt ortodocsi. Dealtel am mers pe forumul catolic din dorinta de a afla ceva despre greco-catolici, despre care acum 1-2 ani nu stiam nimic.
Sigur ca e usor jugul, caci atunci cand ne e mai greu, El ne duce in brate... Trebuie sa fi incercat sa duci jugul, ca sa stii despre ce e vorba. Spre exemplificare: Patericul Lavrei Pesterilor.

De unde stiti ca ea nu-si duce jugul ei?
Fiecare isi duce crucea. De ce ii amendati pe toti cu vorbe trantite? Fiecare se poate mantui pentru ca e taina a Domnului si ne este data doar de EL. In rest sunt discutii inutile.

Un catolic care intra pe acest forum si-ti citeste postarile fuge de ortodoxie cat vede cu ochii. Lasa-l pe fiecare sa-L caute pe Domnul in pacea lui, nu mai dati fiecaruis peste ochi. V-ati intrebat vreodata daca ochii dumneavoastra sunt buni?
Reply With Quote
Vechi 01.06.2010, 18:25:34
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Jugul lui Hristos inseamna si Crucea personala, dar inseamna mult mai mult, Inseamna sa te injugi cu Hristos -- in mod practic, cand doi boi sunt injugati la acelasi jug, ei trebuie sa se miste si sa faca totul la fel, altfel nu merg nicaieri. In alte cuvinte, jugul lui Hristos este imitatio Christi de care vorbea Dl. Dragomir mai sus. Sa faci totul cu Hristos in minte. Si daca il ai pe Hristos in minte, nu ti se mai pare greu.
Daca eu am incercat? De incercat incerc, de reusit, hehehe, Hristos stie.

Citat:
Trebuie sa fi incercat sa duci jugul, ca sa stii despre ce e vorba. Spre exemplificare: Patericul Lavrei Pesterilor.
O fi. Dar eu nu traiesc in Lavra Pesterilor. Nu ca nu am nimic de invatat de acolo, dimpotriva, dar nu stiu cum exemplul de acolo mi se potriveste.
Vechi 01.06.2010, 19:29:23
hanico's Avatar
hanico hanico is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.06.2007
Locație: Moldova lui Stefan
Trimite un mesaj prin AIM pentru hanico
Smile Un mic ajutor

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Aceasta intrebare era prima si uneori si singura pe care o punea un incepator unui avva ,atunci cand il intalnea pentru prima data.Bineinteles ca avva ii raspundea fiecaruia dupa cum primea raspuns de la Dumnezeu.
Dar voi v-ati pus aceasta intrebare? Stiti care este drumul pe care trebuie sa-l urmati si ce trebuie sa faceti pentru ca sa va mantuiti? Aici nu vreau,pe cat posibil,citate din Sfintii Parinti,ci opinia voastra personala ,izvorata din experienta traita.
Nu e asa usor sa dai ,,retete,, de mintuire! Am sa incerc sa-ti fac macar o idee!
,,Mintuirea este o constructie care se cladeste pe ruinele mindriei!,,
Incepe printr-un examen de constiinta, daca simti ca ti-e mai usor asa noteaza-ti pe un caietel pacatele mai mari sau mai mici pe care ti le aduci aminte si incearca sa le spovedesti mai intai inaintea icoanei lui Hristos, acasa in liniste, la spovedanie vine Satana si iti tulbura gindurile si uiti sau te rusinezi. Daca poti sa o faci spovedania asta o sa-ti vina poate mai usor la preot. Incearca! Atentie! Spovedania inaintea preotului e singura valabila prin punerea miinilor si prin rugaciunea de dezlegare!
Postul si rugaciunea
In al doilea rind, inainte de spovedanie, posteste cel putin 3 zile, eu pacatoasa dau sfaturi pe care nu le fac si mai mare pedeapsa voi lua, dar ... . Nu-ti recomand deodata postul negru, tu posteste cum poti si incearca mai ales sa nu te raspandesti in afara prea tare ci incepe sa zici rugaciunea lui Iisus,, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu mintuieste-ma (miluieste-ma),,. Poate ar fi bine sa incepi cu versiunea ei scurta ,,Doamne Iisuse miluieste-ma!,,
Citeste Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, felul in care este conceput ajuta foarte mult nevoitorul sa accepte si sa iubeasca Rugaciunea lui Iisus.
Cind te simti pregatit mergi si te spovedeste.
De acolo esti in grija duhovnicului, asculta de el (iar iti zic sa faci ce eu nu prea fac). Dumnezeu sa te aduca pe calea mintuirii! Doamne ajuta!
Vechi 01.06.2010, 19:35:59
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de forfota Vezi mesajul
De unde stiti ca ea nu-si duce jugul ei?
Fiecare isi duce crucea. De ce ii amendati pe toti cu vorbe trantite? Fiecare se poate mantui pentru ca e taina a Domnului si ne este data doar de EL. In rest sunt discutii inutile.

Un catolic care intra pe acest forum si-ti citeste postarile fuge de ortodoxie cat vede cu ochii. Lasa-l pe fiecare sa-L caute pe Domnul in pacea lui, nu mai dati fiecaruis peste ochi. V-ati intrebat vreodata daca ochii dumneavoastra sunt buni?
Hahahahaha
Reply With Quote
Vechi 01.06.2010, 19:37:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul

O fi. Dar eu nu traiesc in Lavra Pesterilor. Nu ca nu am nimic de invatat de acolo, dimpotriva, dar nu stiu cum exemplul de acolo mi se potriveste.
Asta e comedie in doua acte!
Reply With Quote
Vechi 01.06.2010, 20:19:24
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta e comedie in doua acte!

Pai cum, ca mie mi se pare destul de tragic...:D
Vechi 01.06.2010, 20:26:53
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Drumul spre mantuire este anevoios- dar oare ma voi mantui?
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 01.06.2010, 20:39:57
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Drumul spre mantuire este anevoios- dar oare ma voi mantui?
Da, Rodica, asa se pune problema!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce sa fac sa ma mantuiesc? iRoDiOn Generalitati 25 07.06.2012 19:48:10
Demonii cred Adevarul, ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu.SI DEMONII SE MANTUIESC ? gpalama Secte si culte 23 31.05.2010 22:07:54
Ce trebuie sa fac ca sa ma mantuiesc? razvan_m Despre Biserica Ortodoxa in general 0 14.09.2008 19:52:42