![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt impotriva cenzurarii imaginilor religioase...dar asta inseama orice simbol nu doar crucea...daca toti sunt ortodocsi mi se pare normal sa aiba o icoana la clasa...isi manifesta acest drept. Sunt sigur ca se poate ajunge la o intelegere.
Silverstar ti-am raspuns....doar ca foarte vag si nu am spus nimic practic. Un raspuns mai concret il primesti daca ai rabdarea sa citesti tot ce am postat cu timpul :) |
|
|||
|
|||
![]()
domnule parerea mea este ca in clase nu au ce cauta respectivele simboluri prin ordinul cuiva sau puse de directorul shcolii... sau altele, daca vor sa-si puna elevii ceva decoratziuni e treba lor, iar daca vor sa-si puna simboluri, insemne sau icoane bisericeshti, tot treaba lor... eu cred ca nu ar trebui impus sau interzis nimic pe peretzii claselor si ca si parere suplimentara cred ca icoanele dein clase iar stanjeni pe unii copii deci poate ar fi bine sa nu fie impuse... dar obligatoriu ash vedea o micro-capela intr-o sala a shcolii unde preotul-calugarul/ maicutza sa stea zilnic pentru a putea sfatui si ajuta pe unii copii ajunsi in anumite situatii morale/sufleteshti mai grele... si aici cred ca se poate hotara la minister, iar orele de religie? facultative... in schimb existentza micro-capelei cred ca ar fi cam obligatorie ...
|
|
|||
|
|||
![]()
In caz ca se interzic icoanele in scoli, mai exista posibilitatea de a purta o cruciulita la gat. Sau cei de alta religie...un buddha:D Am glumit.
Dar ceea ce poarta copilul in inima, din ceea ce vede la parinti, e cel mai important. Urmarile lipsei de religie in scoala se vad. O ora de religie in scoala este absolut necesara. Copiii acumuleaza foarte multe cunostinte la scoala, dar acestea nu cuprind si niste cunostinte despre viata de familie, atitudinea sotilor inter ei, relatia cu ceilalti oameni. Incepand cu cei din generatia mea, adica nascuti in anii comunismului, a crescut vertiginos numarul divorturilor, de exemplu. In ora de religie ar putea invata cam ce asteapta Dumnezeu de la ei, dar si ce dragoste si sprijin pot primi. Credeti ca timpurile vor fi mai bune si se pot lipsi de Dumnezeu? Eu nu cred acest lucru. Iar cei care vor preda religia in clasa vor avea cu siguranta si cruce si icoane ca material didactic. |
|
|||
|
|||
![]()
Oameni buni,inainte nu se preda deloc religia in scoli,iar credinciosii infloreau vrednici cu fiecare zi in care lumina credintei stralucea tot mai puternic in pofida regimului restrictionist.Mai degraba societatea a nascut credinciosi in timpul in care religia era interzisa,iar acum cu toate icoanele de pe pereti si slujbile din scoli ori din penitenciare sau spitale,tot mai putini tineri doresc cu adevarat sa-l cunoasca pe Dumnezeu si viata curata,ci mai degraba cedeaza desfraului si patimilor din anturaje,ori din "invatamintele" mass media,unde se promoveaza tot mai mult prostia,sexul si banii....mereu banii.Asa cum spunea Ancah,religia se invata in primul rand in familie,educatia copilului pentru viitor de-acolo pleaca,apoi el,pus fata-n fata cu realitatea si diversele lucruri inconjuratoare,are a alege.Pana la urma,temelia caracterului omului este plamadit din inceputul acestuia,dupa care se mai construieste cate-o virtute ori patima pe treptele vietii pe care urca.Desho!(nu-i asa!)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Atunci de ce nu ai zis asa?! Am fost botezat ortodox...nu pot sa spun ca sunt de acord...cu mare parte din ce spune ortodoxia...de la modul in care percep Divinitatea, la modul in care se comporta...deci sunt tentat sa zic nu.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mulrumesc! Apreciez sinceritatea.
|
|
|||
|
|||
![]()
"Mulrumesc! Apreciez sinceritatea. "
Si eu. In 99% din cazuri(exista totusi anumite lucruri pe care oamenii nu sunt pregatiti sa le stie). |
|
|||
|
|||
![]()
"exista totusi anumite lucruri pe care oamenii nu sint pregatiti sa le stie"
Pina in vecii vecilor vor exista oameni care nu vor fi" pregatiti" si nici nu vor fi interesati sa stie acele lucruri . Nu pricepeti ca ce a cladit Dumnezeu (Biserica din inima omului) , portile iadului nu o vor darama ? Si de unde atita grija pentru cei "razvratiti" ? . Daca va merge voua bine , e bine . Lasati-i pe fiecare sa-si aleaga calea pe care o vrea . Nu va mai faceti atitea ginduri pentru ca unii nu vor sa priceapa propaganda voasta (experimente , energii, vibratii , scrieri ascunse etc). Ma adresez tuturor care isi fac grija din cauza celor indaratnici . Stati pe pace ! Fiti fericiti acolo unde vreti voi ! Doamne ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Libertatea credintei | Daniel_7 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 10 | 14.09.2011 09:28:24 |
Libertatea crestinilor | Fani71 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 179 | 30.12.2009 11:42:56 |
Libertatea omului | Laurentiu | Generalitati | 0 | 05.07.2007 10:12:44 |
|