Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2010, 09:50:27
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Observ ca, practic, nu prea ne intereseaza sa stim sigur daca este autentic sau nu.
De fapt, ne-ar deranja foarte tare sa se dovedeasca 100% ca este fals.
Asta nu pentru ca am crezut in ceva fals si ca am fost mintiti, ci ca am pierdut un simbol al credintei noastre.
Preferam sa nu stim, preferam sa fim ignoranti, doar pentru a avea un motiv palpabil pentru a crede.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 10:28:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Observ ca, practic, nu prea ne intereseaza sa stim sigur daca este autentic sau nu.
Asta nu pentru ca am crezut in ceva fals si ca am fost mintiti, ci ca am pierdut un simbol al credintei noastre.
Preferam sa nu stim, preferam sa fim ignoranti, doar pentru a avea un motiv palpabil pentru a crede.
Atâta timp cât ne cramponăm de cele "palpabile" , vor rămâne simplii muritori și atât , căci suntem legați numai și numai de cele materiale , palpabile și trecătoare din astă lume !
Vechi 03.05.2010, 11:46:52
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Atâta timp cât ne cramponăm de cele "palpabile" , vor rămâne simplii muritori și atât , căci suntem legați numai și numai de cele materiale , palpabile și trecătoare din astă lume !
Asta este problema.
Stiind ca necredinciosii doresc dovezi "palpabile", credinciosii aduc ca exemplu acele dovezi pe care ei le considera "palpabile".
Dar cand acestea sunt contracarate, se aduc explicatii ca cele pe care le-ai dat tu.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 12:06:14
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Asta este problema.
Stiind ca necredinciosii doresc dovezi "palpabile", credinciosii aduc ca exemplu acele dovezi pe care ei le considera "palpabile".
Dar cand acestea sunt contracarate, se aduc explicatii ca cele pe care le-ai dat tu.
Ai libertate deplină în a crede sau nu ! Când mă închin unei icoane, spre exemplu, nu mă închin lemnului , ci a celui ce este reprezentat pe ea . Lemnul, vopseaua, tempera sau uleiul te poate interesa pe tine, dar pe mine și pe un credincios în nici un caz !
Vechi 03.05.2010, 12:26:57
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ai libertate deplină în a crede sau nu ! Când mă închin unei icoane, spre exemplu, nu mă închin lemnului , ci a celui ce este reprezentat pe ea . Lemnul, vopseaua, tempera sau uleiul te poate interesa pe tine, dar pe mine și pe un credincios în nici un caz !
Chiar nu faci diferenta intre o simpla icoana si Giulgiul din Torino?
Nu este giulgiul "icoana nefacuta de mana omeneasca"?
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 12:34:20
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Chiar nu faci diferenta intre o simpla icoana si Giulgiul din Torino?
Nu este giulgiul "icoana nefacuta de mana omeneasca"?
Dacă citeai cele spuse de Preasfințitul Siluan, pe care le-am reprodus în pag.2 , ai fi înțeles cum înțelegem noi Ortodocșii să cinstim acest Giulgiu ! Citește, te rog , și te dumirește , de vrei ! Dar sunt sigur că vei continua cu "nedumerirea" ta . . .!
Vechi 03.05.2010, 12:59:39
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dacă citeai cele spuse de Preasfințitul Siluan, pe care le-am reprodus în pag.2 , ai fi înțeles cum înțelegem noi Ortodocșii să cinstim acest Giulgiu ! Citește, te rog , și te dumirește , de vrei ! Dar sunt sigur că vei continua cu "nedumerirea" ta . . .!
Parca nu erai de acord cu aceste doua cuvinte "noi" si "voi"
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 13:21:00
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Parca nu erai de acord cu aceste doua cuvinte "noi" si "voi"
Da, foarte corect , cei credincioși . . . !
Vechi 03.05.2010, 13:36:20
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Teoria conform careia credinta vine de la "inima" si e irationala e influenta bisericii catolice,biserica aparuta din inselarea si lucrarea dracilor.
Dumnezeu Iisus Hristos e personaj istoric,avem scris despre Dansul,avem marturie in creatie care e toata facuta rational despre Dumnezeu etc etc etc.
Credinta vine de la constiinta (supra-ratiune).Noi zicem ca suntem constienti (tot de la constiinta) cand suntem treji,cand nu dormim,de ce este in jurul nostru.
Cand dormim suntem in continuare constienti dar nu de ce este in jurul nostru ci de altceva ca nu stim ce e cu somnul fiind o taina.
Dar stim ca visam,adica o parte din noi e treaza.

Giulgiul de la Torino nu e decat o inselatorie inspirata de draci catolica.
Prin Sfanta Cruce a lui Dumnezeu Iisus Hristos,pe care a fost rastignit Dumnezeu Iisus Hristos s-au facut invieri de oameni morti (a se vedea ce se citeste la inaltarea Sfintei Cruci pe 14 septembrie) s-au facut exorcizari (relateaza parintele Cleopa una).
Sfanta Aghiasma de la crestini ortodocsi nu se strica,asta nu e dovada rationala?Cum sa nu fie!
"Aghiasma" de la inselatii de draci catolici se strica iata dovada ca in "tainele" BC precum a zis si Sfantul Maximovici nu e har deloc.
Ca au fost unii de prin BC care sunt sfinti aceasta e rasplata lui Dumnezeu Iisus Hristos ca au auzit cuvintele sale si au ascultat de ele pentru aceia.
Nu pogoara Dumnezeu Iisus Hristos in fiecare an Sfanta Lumina?
Normal ca o pogoara.
Vedeti acum aceasta Sfanta Minune a fost mediatizata pe euronews,dar pe CNN nu auzi nimic!

Niste inselati de draci vor sa faca din credinta crestin ortodoxa o credinta irationala de tip yoghist si sa zica ca Dumnezeu in trecut lucra minuni in Sfanta Biserica Sa (adica Biserica Ortodoxa) iar acum nu mai lucreaza!
I-au inselat dracii pe acestia,vedeti minunea de s-a facut cu un arab nebotezat de Maica Domnului!
Nu la catolici normal ci la crestini ortodocsi.
Vechi 03.05.2010, 13:42:18
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Eu nu cred ca e autentic si asta nu schimba nimic. Nu cred nici ca 100% nu e, dar chiar nu vad importanta.
Nici nu cred ca e un simbol al credintei noastre, pentru ca daca era, gaseai copii de-ale lui prin toate bisericile. Iar eu, pe unde am umblat, nu am vazut decat intr-un singur loc.
In schimb icoane, da, acestea sunt peste tot.
Am citit undeva o explicatie cum ca oricum nu e atat de important pentru ortodocsi pentru ca si daca e autentic dpdv istoric, Il ilustreaza pe Hristos cel mort si dpdv teologic icoanele sunt mai adevarate ilustrandu-L pe Cel Viu.

Tags
giurgiul, torino

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi date stiintifice despre Giulgiul din Torino Mihnea Dragomir Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 164 09.01.2017 01:51:30