Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 16:08:57
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Suntem departe de a avea spitale si oameni specializati. Pentru noi pacientul are importanta pentru ca devine studiu de caz pentru studenti. Nu ne mai intereseaza daca se va face bine sau nu. Important e sa-i descopar studentului un caz in realitate. Si e bine ca avem astfel de cazuri, ca de, studentul nu mai ramane doar la manual.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 18:54:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Ce dureros este ca medicii recomanda cu multa lejeritate medicamente care creeza dependenta. Si mai trist este ca nu orice medicament prescris pentru probleme psihice este eficient in toate cazurile.

Din cate observ, am un prieten bolnav psihic, generatiile tinere de psihiatri sunt educate in asa fel, incat medicamentul este elemntul de baza al terapiei lor. Asa se face ca nu mai exista dialog cu pacientul. I se administreaza diferite medicamente si-l face sa fie un mort viu.
Adevarat.
Iar unele din medicamentele care se dau pentru anumite afectiuni psihiatrice provoaca depresie si duc la sinucidere.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 19:45:31
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Implicit

Citat:
Pentru noi pacientul are importanta pentru ca devine studiu de caz pentru studenti. Nu ne mai intereseaza daca se va face bine sau nu.
Poate pe unii chiar ne intereseaza daca pacientul se va face bine sau nu.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 22:42:35
Scotianul
Guest

Implicit Daca vom atinge culmea dementei

vom breveta si noi organizatii gen ,,Dignitas".Faptul ca in spatele acestei,,demnitati"sta o profitabila afacere(pusa pe picioare de niste baieti extrem de iubitori de viata si cazinouri de pe Coasta de Azur) este un amanunt nesemnificativ.Un singur derapaj notabil>fosta asistenta(?)care a trancanit prin presa despre ,,turismul sinucigas".In rest pare perfect logic,in ton cu timpurile in care traim(?),sa nu apuci prea mult sa te bucuri de contributia din fondul de pensii(care cu un mic mambo-jambo finaciar poate fi reorientata in anumite cazuri spre alte ,,utilizari")cand poti fi pus sa zimbesti la luna cu medicamentu potrivit.In cazu Dignitas>cu o injectie te rezolva ca pe Grivei.Okie>stiu ca asta poate genera o intreaga disputa despre liberu arbitru,capacitatea de a decide,dureri fizice,credinta si aspecte laice.
Nu la asta ma refer ci la stupefactia unor rude care au aflat ca decedatii ar mai fi avut o sansa dar..ghinion..platisera deja factura iar supravietuirea=,,stornarea" banilor.Not in this life.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2010, 11:17:09
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citeam de curand un articol al unui profesor in medicina, care spunea ca medicamentele au ajuns precum vestimentatia. Trebuie schimbate. Apar asa zis noi medicamente, insa ele nu difera de cele existente decat prin forma, culoare, ambalaj diferit). Dar sunt mai scumpe.

Un alt aspect pe care l-am retinut de la acel articol era ca prin diversele reclame chiar si oamenii sanatosi au ajuns sa ia diverse medicamente. S-a raspuns ca sunt luate ca preventie. Ma tem ca primeaza mai mult profitul pentru firme decat sanatatea oamenilor.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2010, 11:59:42
antoradoi's Avatar
antoradoi antoradoi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Ce dureros este ca medicii recomanda cu multa lejeritate medicamente care creeza dependenta. Si mai trist este ca nu orice medicament prescris pentru probleme psihice este eficient in toate cazurile.

Din cate observ, am un prieten bolnav psihic, generatiile tinere de psihiatri sunt educate in asa fel, incat medicamentul este elemntul de baza al terapiei lor. Asa se face ca nu mai exista dialog cu pacientul. I se administreaza diferite medicamente si-l face sa fie un mort viu.
MEDICII recomanda MEDICAMENTE cum recomanda GROPARUL GROAPA!Chirurgul recomanda operatia...ca altfel ar ramine fara obiectul muncii...Industria si comercializarea medicamentelor e la mare pret.
Personal am fost pusa in situatia sa iau niste pilule ,si sa fac multe injectii pret de un an si jumatate.Eram semiparalizata...si in nadejdea ca voi umbla pe propriile-mi picioare,luam cu nemiluita tot ce-mi recomanda medicul.....si ..nimic.Dimpotriva.Bafta mea a fost insa ceea ca :MA RUGAM,NEINCETAT.Neputind dormi,luni in sir,asta faceam.Plingeam si ma rugam.De mincat nu mai mincam ca nu mai aveam ce.Cheltuisem vreo 15.000 de dolari pe tratament si ajunsesem leftera.Refuzasem operatia la COLOANA (recomandata inca de la prima prezentare la medic?!?) Nimeni nu mai credea ca voi mai iesi din starea de larva.Devenisem o umbra.piele si os.Un mort -viu.Si totusi...minunea s-a-ntimplat.Fara medicamente ,insa.Ceaiuri...Le recomand tuturor.Eu care sa nu vad ceaiul,am baut galeti (Coada Calului,ceai ,o cana pe zi ,si bai,in cazul meu,evident),si in 2 luni mi-am revenit in mod miraculos.Acum alerg iarasi ca inainte,mi-am reluat munca.Multumesc lui Dumnezeu!
Cu problemele psihice e destul de dificil,desi toate pleaca ,practic ,de la PSIHIC....
Am o prietena care nu vrea sa renunte la medicamente desi starea ei nu se imbunatateste nicicum.Dimpotriva!...Ea face ce zice medicul!...Asa a zis medicul!...Nici un argument al meu n-o poate convinge sa renunte la medicamente.Are o traista plina ochi,din care ia zilnic ,cu rigurozitate:"Asa zis medicul!"
Reply With Quote
Vechi 11.05.2010, 12:10:30
antoradoi's Avatar
antoradoi antoradoi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2009
Implicit

Citat:
Suntem departe de a avea spitale si oameni specializati. Pentru noi pacientul are importanta pentru ca devine studiu de caz pentru studenti. Nu ne mai intereseaza daca se va face bine sau nu. Important e sa-i descopar studentului un caz in realitate. Si e bine ca avem astfel de cazuri, ca de, studentul nu mai ramane doar la manual.
Studentul nu mai ramine doar la manual si sobolanul e prea costisitor asa ca se foloseste omul(pacientul) pe post de COBAI...ca..."si asa moare,nu?"
Reply With Quote
Vechi 11.05.2010, 12:36:33
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoradoi Vezi mesajul
MEDICII recomanda MEDICAMENTE cum recomanda GROPARUL GROAPA!Chirurgul recomanda operatia...ca altfel ar ramine fara obiectul muncii...Industria si comercializarea medicamentelor e la mare pret.
Personal am fost pusa in situatia sa iau niste pilule ,si sa fac multe injectii pret de un an si jumatate.Eram semiparalizata...si in nadejdea ca voi umbla pe propriile-mi picioare,luam cu nemiluita tot ce-mi recomanda medicul.....si ..nimic.Dimpotriva.Bafta mea a fost insa ceea ca :MA RUGAM,NEINCETAT.Neputind dormi,luni in sir,asta faceam.Plingeam si ma rugam.De mincat nu mai mincam ca nu mai aveam ce.Cheltuisem vreo 15.000 de dolari pe tratament si ajunsesem leftera.Refuzasem operatia la COLOANA (recomandata inca de la prima prezentare la medic?!?) Nimeni nu mai credea ca voi mai iesi din starea de larva.Devenisem o umbra.piele si os.Un mort -viu.Si totusi...minunea s-a-ntimplat.Fara medicamente ,insa.Ceaiuri...Le recomand tuturor.Eu care sa nu vad ceaiul,am baut galeti (Coada Calului,ceai ,o cana pe zi ,si bai,in cazul meu,evident),si in 2 luni mi-am revenit in mod miraculos.Acum alerg iarasi ca inainte,mi-am reluat munca.Multumesc lui Dumnezeu!
Cu problemele psihice e destul de dificil,desi toate pleaca ,practic ,de la PSIHIC....
Am o prietena care nu vrea sa renunte la medicamente desi starea ei nu se imbunatateste nicicum.Dimpotriva!...Ea face ce zice medicul!...Asa a zis medicul!...Nici un argument al meu n-o poate convinge sa renunte la medicamente.Are o traista plina ochi,din care ia zilnic ,cu rigurozitate:"Asa zis medicul!"
Ma bucur foarte mult, Antoradoi! Asa este, ceaiurile fac foarte bine! Bunicului i-au facut foarte rau pastilele de la doctori si cum s-a pus pe ceaiuri, cum s-a simtit mai bine si a scapat de dureri! Coada calului etse foarte buna, stiu, am auzit tot de la bunici.
Pentru hipertensiune (dar si pentru linistire, nervi, stres...) este foarte bun ceaiul de paducel (sau mancati boabe de paducel asa crude, dar nu prea multe, pana in 20). La fel si valeriana. Daca nu suportati ceaiul, puteti lua tinctura in apa.
Vechi 11.05.2010, 15:09:17
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:

Bolile psihice, dobandite, sunt o consecita a unor framantari interioare. Medicamentele pot doar calma, linisti sau odihni organismul dar efectul lor este numai unul exterior, fiziologic pe cand aceste boli sunt suferinte interioare. Cati bolnavi psihic ati auzit ca s-au tratat in urma medicatiei? Sunt cateva cazuri nu zic, dar la baza vindecarii lor nu a stat pastila ci vointa lor. Ba multi spun, ca medicatia primita le face mai mult rau decat bine.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2010, 15:35:17
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoradoi Vezi mesajul
Cred ca pe tine poti aplica orice tratament doresti, crezi ca iti face bine si asa mai departe. Dar sa incepi sa dai sfaturi apropiatilor de tratament- asta chiar e inconstienta, adica nu ai constiinta faptului ca exista posibilitatea sa se intample ceva foarte rau (de exemplu daca se opresc brusc medicamentele)! Dar hai sa ne dam cu parerea, ca doar ne pricepem toti! Mai bine te-ai ruga ca prietena ta sa fie luminata de Dumnezeu sa faca lucrul cel mai bun pentru ea, fie ca asta inseamna pastile, schimbarea metodei de tratament sau chiar intreruperea lui!
Reply With Quote
Răspunde

Tags
medicamentele