Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2010, 21:13:50
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Mda...nici nevasta, nici copii...nici facturi, nici curent, nici pictura in Biserica, nici covoare, nici dascal, nici vesminte, nici carti, nici lumanari...asta spuneai, nu?
Pana la urma preotia e o meserie ca oricare alta.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 21:16:11
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Felicitari Alina pentru thread, ma "bucur enorm" cand vad ortocosi care judeca preotii...si se fac ca nu vad ceea ce trebuie sa vada, si au cam acceasi atitudine ca si sectarii pe alocuri!

Am o intrebare, atat pentru tine...cat si pentru Eodor, de ce nu sunteti acum preot..sau preoteasa, daca stiti atat de bine cum ar trebui sa traiasca un preot, cum ar trebui sa arata o Biserica, si ce ar trebui sa aiba, sau nu?
Dupa tine nu mai au voie oamenii sa-si puna nicio intrebare, trebuie sa ia totul cum li se ofera pe tava. Aia nu mai e credinta, e altceva.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 21:17:54
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alinnasser2010 Vezi mesajul
se poate face un pangar langa biserica am vazut multe biserici cu pangar afara dar si inauntru...ma rog tot una e
Pai stai putin, ca nu e tot una...in Biserica oamenii vorbesc in soapta " 3 lumanari!"...pe cand daca ar fi un pangar langa Biserica...iti spun eu ca ai auzi nuami de astea pe la urechi " Costiiicaaaaaaaaa...mai ia si mie zasi lumanari, da mai ia si icoana aia!!..Mariaaaa...unde esti, imi mai trebuie 10 lei...tu Gheorgheeeeeeeee ce voiai, cate lumanari? Hai grabeste-te Vasiiile ca vine Parintele cu Sfintele Daruri!!!"
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 21:20:30
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Si ceea ce vindeau evreii in templu era pentru folosul sufletului. Animalele erau pentru jertfele Domnului care le conditionau iertarea de pacate. Iar schimbatorii de bani erau un fel de ex-change pentru cei din departare, Daca nu aveau bani potriviti nu puteau cumpara animalele pentru jertfa.

Pentru cei ce nu stiu, evreii aveau porunca de la Dumnezeu sa aduca jertfe de animale[ sau pasari pentru cei mai saraci] pentru iertarea pacatelor sau de multumire. Aceasta se facea numai la templu, de aceea si vanzatorii de animale profitau de ocazie.

In templu avem deaface cu o exagerare , acolo era o adevarata piata , ceea ce nu e cazul in biserici
In biserica la care merg eu nu se vand decat lumanari, defapt este un fel de autoservire, pui banii si iti iei lumanarile, nu exista un vanzator pus pt asta, carti nu se vand la noi
dar si acolo unde se vand carti, acestea sunt la intrare in biserica nu in altar,
Cei ce faceti parte din consiiliile parohiale stiti cate cheltuieli are o parohie, la noi, singurele surse de venit pt parohie sunt lumanarile si pomelnicele, deci undeva la cativa zeci de lei pe luna, avand in vedere ca avem doi preoti, doi cantareti, un paraclisier , nu cred ca ar trebui sa fac mare zarva in ceea ce priveste comertul cu lumanari, lucrurile nu trebuie privite in ansamblu ci in particular dupa nevoia fiecarei parohii, daca in unele se exagereaza cu comertul , atunci ar trebui luata atitudine

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 21:22:31
alinnasser2010 alinnasser2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Pai stai putin, ca nu e tot una...in Biserica oamenii vorbesc in soapta " 3 lumanari!"...pe cand daca ar fi un pangar langa Biserica...iti spun eu ca ai auzi nuami de astea pe la urechi " Costiiicaaaaaaaaa...mai ia si mie zasi lumanari, da mai ia si icoana aia!!..Mariaaaa...unde esti, imi mai trebuie 10 lei...tu Gheorgheeeeeeeee ce voiai, cate lumanari? Hai grabeste-te Vasiiile ca vine Parintele cu Sfintele Daruri!!!"
corect dar sa zic o chestie la biserica unde sunt paraclisier doamnele in varsta nu se rusineaza sa tipe in biserica nici afara ba mai mult sa se bata pe prescuri,etc....deci la noi tot una dar se face vanzare in biserica doar cand nu este sf.liturghie pt a nu ingreuna si a nu deranja slujba si intrarea in Biserica
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 21:23:34
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Sigur, n-avem de ales...Insa oare ce-ar zice Hristos daca ar veni acum intr-o biserica? Oare si-ar face iarasi bici?
Ar veni cu el pregatit si ar face o ordine prin toate bisericutele astea, fie ele de 2000 de ani, fie de doar vreo cateva sute.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 21:25:26
alinnasser2010 alinnasser2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Ar veni cu el pregatit si ar face o ordine prin toate bisericutele astea, fie ele de 2000 de ani, fie de doar vreo cateva sute.
nu cred ca stie cineva ce ar face si nu cred ca trebuie sa ne punem in locul lui :)
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 21:43:10
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dupa tine nu mai au voie oamenii sa-si puna nicio intrebare, trebuie sa ia totul cum li se ofera pe tava. Aia nu mai e credinta, e altceva.
Dupa tine...toate intrebarile care sageteaza mintile credinciosilor sunt automat bune?

Eu as zice ca nu, si in general nu imi plac intrebarile ciudate, rautacioase, la care nici macar nu se incearca sa se gaseasca raspunsuri cu creierul propriu...ci vin cumva ca niste certitudini imbracate in blana de chinchilla, sau ca si provocari...de genul " Eu am simtit ca ceva nu e in ordine aici, voi restul chiar nu simtiti nimic?...vai ce m-a luminat Dumnezeu, de vad lucrurile asa!"

In rest, fii sigur ca e bine sa ai mai multe raspunsuri...decat intrebari, pentru ca asta denota ceva...nu prea pozitiv, si in consecinta...si acest tip de credinta intra in contradictie cu intelesul termenului...adica e ca si cum ai avea multa credinta, in ceva ce nu iti ofera raspunsuri...

Si chiar, cultul tau te-a mai ajutat sa te edifici in privinta semnelor de intrebare ridicate de traducerea Sfintei Scripturi...dintr-o limba in alta?
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 21:47:14
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pana la urma preotia e o meserie ca oricare alta.
Uite...vezi, aici trebuia sa pui un semn de intrebare, pentru ca tu nu stii ce inseamna preotia
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 23:52:37
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alinnasser2010 Vezi mesajul
nu cred ca stie cineva ce ar face si nu cred ca trebuie sa ne punem in locul lui :)
Ai dreptate, dar sigur ar gasi multe de pus la punct.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nu inteleg ceva Eliana Despre Sfanta Scriptura 10 11.08.2010 22:18:48
ajutati-ma sa inteleg catalinabalhui Sectiune dedicata profesorilor de religie 1 23.09.2009 12:32:00