Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.03.2010, 14:39:39
PuiMicGeorgiana's Avatar
PuiMicGeorgiana PuiMicGeorgiana is offline
Member

Data înregistrării: 09.02.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de suflet si inima si constiinta Vezi mesajul
Buna ziua! Femeile care in perioada Sf. Pasti se nimeresc in acea perioada lunara, cum procedeaza?Nu iau paste(anafura inmuiata in vin, Trupul Domnului si Sangele) si nici nu merg la Biserica?
Imi cer scuze cu asemenea intrebare...
Va multumesc !
Nu este un pacat sa intri in biserica in perioada aceia lunara.........si poti sa mananci anafura inmuiata in vin. Dumnezeu ne cheama si vrea sa venim la biserica nu spune nicaieri nu veniti........Important este sa avem sufletul curat, sa pazim poruncile si sa fim buni ,ca asta ne treaba la judecata. Nu daca am intrat sau nu in perioada aceia. Asta este parerea mea:)
(Si oamenii in loc sa isi puna intrebarea asta Mai bn sa isi puna intrebarea OARE SUNT PLACUT LUI DUMNEZEU?):):)
http://georgiana-speranta.blogspot.com/ Cate odata sa putem invinge avem nevoie de ajutor
Reply With Quote
Vechi 26.03.2010, 14:49:29
marinela marinela is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.11.2006
Implicit

Citat:
Buna ziua! Femeile care in perioada Sf. Pasti se nimeresc in acea perioada lunara, cum procedeaza?Nu iau paste(anafura inmuiata in vin, Trupul Domnului si Sangele) si nici nu merg la Biserica?
Va multumesc !
de mers poti sa mergi dar sa stai mai in spatele biserici si de luat cum zici tu anafura inmuiata in vin nici sa ti treaca prin minte(se zice ca suntem spurcate,in sensul ca avem suntem necurate) eu am intrebat preotul
Reply With Quote
Vechi 26.03.2010, 14:57:34
suflet si inima si constiinta suflet si inima si constiinta is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.03.2010
Implicit

Imi cer scuze de o asemenea confuzie din partea mea si va multumesc ca m-at luminat cu raspunsurile voastre!Mai am multe de invatat!
Va urez o zi frumoasa de primavara!
Reply With Quote
Vechi 26.03.2010, 15:26:15
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dar de ce nu mai suntem ținuți să mâncăm cușer ? De ce nu mai omorâm adulterii cu pietre ? Oare noi, adică fiecare după capul lui, am făcut aceste modificări ? Nu cumva modificarea regulii de a mânca cușer a făcut-o Biserica la conciliul I apostolic de la Ierusalim ?

Deci, Biserica (și numai ea), prin urmașii legitimi ai apostolilor care sunt episcopii, poate modifica, abroga în parte ori în totalitate orice canon, după cum poate introduce canoane noi, care nu au fost mai înainte. Spre exemplu, Biserica mea permite de mult timp femeilor la menstruație să intre în Biserică și să se cuminece. La fel, permite să mănânci o friptură bună și să te cumineci peste o oră. Ea, Biserica, îmi permite. E altceva decât a-mi lua eu însumi permisiunea în răspăr cu rânduiala ei. Dacă mâine va reintroduce canonul din 1958 și abrogat în 1966 potrivit căruia nu te poți cumineca decât la 3 ore de la ultima masă, de mâine așa trebuie făcut. Dacă va introduce ceva ce nu a mai fost niciodată, de exemplu trebuie ca atunci când te împărtășești să stai într-un picior, înseamnă că, din momentul în care eu voi auzi citită din amvon Hotărârea Sinodală asupra Sf Canon al Cuminecării Într-un Picior, de mă voi cumineca altfel, voi fi în păcat și îmi va fi spre osândă.
:-) Mi-a placut asta cu impartasania intr-un picior...

Din cate stiu eu, acest mod de a intelege autoritatea Bisericii este mai degraba cel catolic. In Biserica ortodoxa ce primeaza pana la urma este sinodalitatea. Sinodalitatea nu se manifesta numai in sinoade, ci si in viata bisericii in general. Nu ajunge ca un sinod sa hotarasca ceva, trebuie ca el sa fie acceptat si de constiinta vie a Biserici in intregime (pentru ca Biserica este formata numai din episcopi, ci din toti credinciosii).
Este adevarat ca o dogma nu se mai schimba si nu se mai discuta odata ce acel sinod a fost acceptat de toti. Insa cu canoanele lucrurile nu stau asa.
Oricum, la noi canoanele nu au aceeasi acceptiune ca in BC. Nu au valoare de lege. La noi ele sunt orientari, date pentru preoti, care le pot aplica dupa discernamantul lor. De accea la noi primeaza asupra canoanelor ascultarea fata de duhovnic, dar si aplicarea propriului discernamant, in unele cazuri.
Vechi 26.03.2010, 17:36:33
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Fata buna care ai deschis acest topic - du-te si vorbeste cu preotul tau.
Aici fiecare isi da cu parerea.
Fiecare preot insa fae cum judeca si crede el.
Eu o vreme m-am retinut si de la a merge la biserica in astfel de zile.
Postisem si vroiam sa ma impartasesc si s-a intamplat firescul biologic.
M-a durut teribil ca n-am putut s-o fac.
Atunci am vorbit cu preotul si el mi-a spus ce am de facut si ca el primeste femeile in asa situatie si nu le alunga.
Eu totusi nu ma duc sa ma impartasesc, dar merg la biserica.
Adica aduc respectul cuvenit, dar nu raman departe de biserica.
Eu nu stiu exact cum e cu pastile, ca inca n-am inteles ce sunt, cat de sfinte.
Anafura de ex. poate lua oricine.

@Mihnea - da, este adevarat. Sunt multe femei care au probleme mari in perioada aceea si este f.greu sa stea atata vreme la slujba in biserica ( de la dureri mari, pana la slabiciune si lesin).
Dar sunt si altele care fac si sport si tot n-au nimic in zilele acelea. Cum le da Dumnezeu.

Repet: important este ce hotaraste preotul respectiv.

@Zaharia - esti ingrozitor. Nu dai raspuns concret, dar te iei de unul si altul.
Acum suntem in post, dar cred ca dupa Pasti chiar scriu la admin, ca nu se mai poate cu tine. Calci oamenii in picioare.
Vechi 26.03.2010, 17:42:23
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Fata buna care ai deschis acest topic - du-te si vorbeste cu preotul tau.
Aici fiecare isi da cu parerea.
Fiecare preot insa fae cum judeca si crede el.
Eu o vreme m-am retinut si de la a merge la biserica in astfel de zile.
Postisem si vroiam sa ma impartasesc si s-a intamplat firescul biologic.
M-a durut teribil ca n-am putut s-o fac.
Atunci am vorbit cu preotul si el mi-a spus ce am de facut si ca el primeste femeile in asa situatie si nu le alunga.
Eu totusi nu ma duc sa ma impartasesc, dar merg la biserica.
Adica aduc respectul cuvenit, dar nu raman departe de biserica.
Eu nu stiu exact cum e cu pastile, ca inca n-am inteles ce sunt, cat de sfinte.
Anafura de ex. poate lua oricine.

@Mihnea - da, este adevarat. Sunt multe femei care au probleme mari in perioada aceea si este f.greu sa stea atata vreme la slujba in biserica ( de la dureri mari, pana la slabiciune si lesin).
Dar sunt si altele care fac si sport si tot n-au nimic in zilele acelea. Cum le da Dumnezeu.

Repet: important este ce hotaraste preotul respectiv.

@Zaharia - esti ingrozitor. Nu dai raspuns concret, dar te iei de unul si altul.
Acum suntem in post, dar cred ca dupa Pasti chiar scriu la admin, ca nu se mai poate cu tine. Calci oamenii in picioare.
In ce iti este tie Maica Domnului model, pilda si canon (unitate de masura) ?
Daca stapinul nu-ti da pace ...implineste-i poruncile !
Reply With Quote
Vechi 26.03.2010, 17:47:13
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Eu nu stiu ce stapan ai tu de nu ne dai pace.
Tie nu-ti dau nici o socoteala. Numai lui Dumnezeu.
Vechi 26.03.2010, 17:54:53
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu nu stiu ce stapan ai tu de nu ne dai pace.
Tie nu-ti dau nici o socoteala. Numai lui Dumnezeu.
Hristos spune raspicat la Matei : ,,... taci tu, sa vorbeasca faptele tale "
Reply With Quote
Vechi 26.03.2010, 18:02:55
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Io stiu ca e pacat sa intri in Biserica in acea perioada, de fapt in cele 8 zile. Se considera ca femeia nu e curata.

Doamne ajuta

Citat:
Va multumesc !
Reply With Quote
Vechi 26.03.2010, 18:19:36
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

8 zile?? De unde pana unde? Inteleg si eu 3, 4, 5 zile sau cat tine, dar de unde pana unde 8?

Eu m-am documentat si nu mai am nici o retinere -- nu ma simt in nici un fel mai pacatoasa, mai muradra sau inferioara spiritual in acea perioada. Poate la asta contribuie si faptul ca din fericire nu am simptome majore, pot sa fac cat efort fizic vreau, nu sunt mai irascibila decat obisnuit, hehe, deci imi e foarte greu sa ma vad pe mine diferit de la o zi la alta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum sa procedez cu ai mei ca ei sa-L primeasca pe Domnul? teodoraianys Generalitati 4 04.04.2012 23:55:18