Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.03.2010, 00:52:50
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Spovedania publica a fost ceva foarte folositor in istoria bisericii,si nu cred ca s-a renuntat la ea,cat cred ca lipseste chemarea si curajul pentru a o face.Ne e greu si in soapta sa zicem ca am pacatuit,d'apai in gura mare. Ne-am strica blazonul.....
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 00:55:11
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Nici tie si nici lui Alexandea (Fani), nu va fac bine influenle "bisericilor" occidentale. , .
Dar de mine ce zici Cristinelu'??
Oricat ne-ar fi de greu sa admitem, cei ce locuim departe de tara,suntem amprentati, fara(sau cu) voia noastra, in mai mica sau mai mare masura, cu influentele spirituale, religioase ale locului.
Din propria mea traire, va spun ca port o lupta constanta, grea si debusolanta uneori... este o lupta de constiinta, de conceptii si educatie religioasa....nu este deloc usor ca atunci cand cei din jur iti spun ca iarba e albastra tu sa te incapatanezi sa spui si sa crezi in continuare ca ea are culoarea verde!
Lupta este cu atat mai subtila si perfida cu cat ceea ce propovaduiesc "distinsii" locului, sunt indemnuri la o viata mult mai usoara,in care nevointele legate de post si rugaciune sunt aproape NULE. Si atunci ma intreb? Cata putere iti trebuie de la Dumnezeu, ca sa ti inca calea dreapta si sa nu te smintesti sau, mai rau, sa nu cazi in deznadejde, asa cum eu am patit de nenumarate ori????

Last edited by MarinaAlca; 27.03.2010 at 01:49:17.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 10:28:20
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Nici tie si nici lui Alexandea (Fani), nu va fac bine influentele "bisericilor" occidentale. , .
Poate nici altora nu le face bine ca nu scot nasu' din tara, hm, hm?
Are dreptate Noesisaa: intotdeauna s-au facutr schimbari; intotdeauna s-aubfacut adaptari la cultura. E de ajuns sa studiezi un pic istoria bisreicii ca sa iti dai seama.
Important este sa nu fie de fond, si sa se faca organic, in spiritul traditiei, nu aiurea, nu sa se piarda credinta. De accea este greu sa desparti graul de neghina.
Vechi 27.03.2010, 11:14:05
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Poate nici altora nu le face bine ca nu scot nasu' din tara, hm, hm?
Are dreptate Noesisaa: intotdeauna s-au facutr schimbari; intotdeauna s-aubfacut adaptari la cultura. E de ajuns sa studiezi un pic istoria bisreicii ca sa iti dai seama.
Important este sa nu fie de fond, si sa se faca organic, in spiritul traditiei, nu aiurea, nu sa se piarda credinta. De accea este greu sa desparti graul de neghina.
Imi place " unitatea " diasporei , si-n general la cele mai putin bune uneala e mult mai evidenta , cat despre scosul nasului din tara , sa-l facem mai ales cand putem spune ca toate le-am vazut pe aici , si scosul nasului sa nu aiba la baza simple interese materiale , in rest , sa fiti iubite , admirate si recunoscute oriunde a-ti fi !
Vechi 27.03.2010, 11:42:31
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Imi place " unitatea " diasporei , si-n general la cele mai putin bune uneala e mult mai evidenta , cat despre scosul nasului din tara , sa-l facem mai ales cand putem spune ca toate le-am vazut pe aici , si scosul nasului sa nu aiba la baza simple interese materiale , in rest , sa fiti iubite , admirate si recunoscute oriunde a-ti fi !
Stai putin, Cristi -- inca nu ai explicat ce vezi rau? Ce anume te face sa crezi ca influenta occidentala este rea. Ma refer la exemple, nu la generalizarea conform careia influenta occidentala TREBUIE sa fie rea.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 11:48:04
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Multumesc!
Dar sa stii ca eu cel putin nu sunt in diaspora. Diaspora era pentru evrei, care aveau templul numai la Ierusalim. Dar de cand cu Hristos, peste tot ne putem inchina lui.
Si asa o unire nu se vede. Anca de exemplu gandeste altfel ca noi doua.
Vechi 27.03.2010, 12:04:43
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Ultimele postări îmi aduc aminte de "celebra" dispută din anii 90 între "cei ce au mâncat salam cu soia" și "cei ce n-au mâncat salam cu soia". S-a găsit un nou motiv de dezbinare, după domiciliul fiecăruia. Alea între olteni, ardeleni, regățeni și moldoveni nu ajungeau. Precis și-au băgat ungurii coada !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 12:09:29
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ultimele postări îmi aduc aminte de "celebra" dispută din anii 90 între "cei ce au mâncat salam cu soia" și "cei ce n-au mâncat salam cu soia". S-a găsit un nou motiv de dezbinare, după domiciliul fiecăruia. Alea între olteni, ardeleni, regățeni și moldoveni nu ajungeau. Precis și-au băgat ungurii coada !
Da, dar sa nu luam prea in serios cele spuse de Cristi, este cred pe jumatate in gluma.
In rest, si pe mine ma deranjeaza cand sunt luate spusele mele de sus pentru ca de, stau in occident, deci mi-am pierdut paremi-se si ortodoxia neaosa.
Ei, si daca ar fi asa, ce? Exista si o oirtodoxie cu coloratura eiropean-occidentala, asa cum exista una cu coloratura rusa, romana etc. Este pe cale de formare, cel putin. Ortodoxia ar trebui sa fie locala, nu nationala.
Vechi 27.03.2010, 12:14:02
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Se pare că nefericita ecuație român=ortodox funcționează în ambele sensuri. Eu m-am lovit mai mult de nedumeriri de tipul "cum, nu ești ortodox ? Înseamnă că nu ești român !". Dar, iată că mai există și "aha, nu ești în țară ? Vasăzică nu prea mai ești mătăluță ortodox. Te-ai dat cu nemții!".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 14:50:47
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Ei, si daca ar fi asa, ce? Exista si o oirtodoxie cu coloratura eiropean-occidentala, asa cum exista una cu coloratura rusa, romana etc. Este pe cale de formare, cel putin. Ortodoxia ar trebui sa fie locala, nu nationala.
De fapt Ortodoxia ar trebui sa fie universala. Dar, dat fiind diferentele si neintelegereile intre bisericile locale de azi, cred ca, pentru a ne apropia de asa ceva ar trebui cam inca 1000 de ani de munca asidua.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lista parohiilor din Mitropolia Ortodoxa Romana pentru Germania, Europa Centrala si de Nord valinu Intrebari utilizatori 0 25.04.2011 00:04:56
Dependența de internet și hipersexualitatea , pe lista bolilor mintale ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 6 22.03.2010 16:36:44
O alta lista cu pacate, din Filocalie Florin-Ionut Pocainta 219 12.08.2009 15:56:35
epilepsia: o boala obisnuita sau o boala demonica? pacifistul Generalitati 4 18.05.2008 21:24:49