![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Spovedania publica a fost ceva foarte folositor in istoria bisericii,si nu cred ca s-a renuntat la ea,cat cred ca lipseste chemarea si curajul pentru a o face.Ne e greu si in soapta sa zicem ca am pacatuit,d'apai in gura mare. Ne-am strica blazonul.....
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Oricat ne-ar fi de greu sa admitem, cei ce locuim departe de tara,suntem amprentati, fara(sau cu) voia noastra, in mai mica sau mai mare masura, cu influentele spirituale, religioase ale locului. Din propria mea traire, va spun ca port o lupta constanta, grea si debusolanta uneori... este o lupta de constiinta, de conceptii si educatie religioasa....nu este deloc usor ca atunci cand cei din jur iti spun ca iarba e albastra tu sa te incapatanezi sa spui si sa crezi in continuare ca ea are culoarea verde! Lupta este cu atat mai subtila si perfida cu cat ceea ce propovaduiesc "distinsii" locului, sunt indemnuri la o viata mult mai usoara,in care nevointele legate de post si rugaciune sunt aproape NULE. Si atunci ma intreb? Cata putere iti trebuie de la Dumnezeu, ca sa ti inca calea dreapta si sa nu te smintesti sau, mai rau, sa nu cazi in deznadejde, asa cum eu am patit de nenumarate ori???? Last edited by MarinaAlca; 27.03.2010 at 01:49:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Are dreptate Noesisaa: intotdeauna s-au facutr schimbari; intotdeauna s-aubfacut adaptari la cultura. E de ajuns sa studiezi un pic istoria bisreicii ca sa iti dai seama. Important este sa nu fie de fond, si sa se faca organic, in spiritul traditiei, nu aiurea, nu sa se piarda credinta. De accea este greu sa desparti graul de neghina.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar sa stii ca eu cel putin nu sunt in diaspora. Diaspora era pentru evrei, care aveau templul numai la Ierusalim. Dar de cand cu Hristos, peste tot ne putem inchina lui. Si asa o unire nu se vede. Anca de exemplu gandeste altfel ca noi doua.
|
||||
|
||||
![]()
Ultimele postări îmi aduc aminte de "celebra" dispută din anii 90 între "cei ce au mâncat salam cu soia" și "cei ce n-au mâncat salam cu soia". S-a găsit un nou motiv de dezbinare, după domiciliul fiecăruia. Alea între olteni, ardeleni, regățeni și moldoveni nu ajungeau. Precis și-au băgat ungurii coada !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In rest, si pe mine ma deranjeaza cand sunt luate spusele mele de sus pentru ca de, stau in occident, deci mi-am pierdut paremi-se si ortodoxia neaosa. Ei, si daca ar fi asa, ce? Exista si o oirtodoxie cu coloratura eiropean-occidentala, asa cum exista una cu coloratura rusa, romana etc. Este pe cale de formare, cel putin. Ortodoxia ar trebui sa fie locala, nu nationala.
|
||||
|
||||
![]()
Se pare că nefericita ecuație român=ortodox funcționează în ambele sensuri. Eu m-am lovit mai mult de nedumeriri de tipul "cum, nu ești ortodox ? Înseamnă că nu ești român !". Dar, iată că mai există și "aha, nu ești în țară ? Vasăzică nu prea mai ești mătăluță ortodox. Te-ai dat cu nemții!".
|
||||
|
||||
![]()
De fapt Ortodoxia ar trebui sa fie universala. Dar, dat fiind diferentele si neintelegereile intre bisericile locale de azi, cred ca, pentru a ne apropia de asa ceva ar trebui cam inca 1000 de ani de munca asidua.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lista parohiilor din Mitropolia Ortodoxa Romana pentru Germania, Europa Centrala si de Nord | valinu | Intrebari utilizatori | 0 | 25.04.2011 00:04:56 |
Dependența de internet și hipersexualitatea , pe lista bolilor mintale ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 22.03.2010 16:36:44 |
O alta lista cu pacate, din Filocalie | Florin-Ionut | Pocainta | 219 | 12.08.2009 15:56:35 |
epilepsia: o boala obisnuita sau o boala demonica? | pacifistul | Generalitati | 4 | 18.05.2008 21:24:49 |
|