![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca primeste , si preotii catolici sunt tot bugetari. Ministerul cultelor da bani pentru toate confesiunile acceptate din Romania ,doar nu o da pentru nu stiu ce secta . Daca ar fi sa ne luam dupa contributia la buget a fiecarui contribuabil vei vedea ca tot ortodocsii contribuie mai mult. Last edited by anita; 17.02.2010 at 12:36:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Investitiile in biserici sunt conditionate de intronarea ecumenismului, asa ca eu prefer biserici mai mici facute din banul vaduvei.
O catedrala imensa ar trebui sa fie un motiv de imensa bucurie daca trairea ortodoxa ar fi autentica. Ortodocsii adevarati deja trebuie sa-si caute catacombe: “Cazul” Episcopului Artemie: INCEPUTUL OFICIAL AL PRIGOANEI IMPOTRIVA ANTI-ECUMENISTILOR? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Antonia te întreb ceva , pentru că ai spus să ne ascundem în catacombe : Mântuitorul, Sfinții Apostoli, cei prigoniți în cei peste două mii de ani pentru credința lor , s-au pitit în catacombe ca niște lași ?. . . ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca va vrea Dumnezeu, va fi si acolo manastire, pana una alta avem probleme cu astea care sunt deja. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1 catedrala = 10 biserici. Dar iertata sa-mi fie stramba socoteala. Catedrala se estimeaza ca va costa 400 milioane de euro. http://www.zf.ro/eveniment/catedrala...-foto-5500214/ Apropo, stii cam cat costa sa ridici o biserica pana la stadiul la care se poate sluji in ea, pentru cca. 100-200 suflete si chiar cu un oarecare confort (incalzire centrala iarna)? Mai putin de 100.000E si in mai putin de doi ani (daca sunt toti banii). Constructia finalizata nu va depasi 200.000E La un calcul rapid se vede usor ca din banii aruncati pe catedrala se pot construi usor 2000 biserici care ar putea gazdui intre 200.000 si 400.000 oameni!!! Incap atati oameni intr-o catedrala? Nu cred. Nu are Bucurestiul nici macar jumatate din acesti oameni la Liturghia de dumnica. Ne certam cu greco-catolicii pe biserici cand se pare ca ne da mana sa ne facem foarte usor altele. Ei reclama cca. 300 biserici iar noi aruncam pe geam practic banii pentru 2000! Daca insisti pot sa mai vorbesc si despre rusinoase compromisuri facute cu oameni politici in campanie electorala, pentru cateva zeci de mii de euro, ca deh.. Biserica e saraca. Citat:
Citat:
Cum ar fi altfel o Liturghie cu 10000 oameni? Pai de 100 ori mai multa inghesuiala, agitatie, dezordine. |
|
||||
|
||||
![]()
La obiect ! Vorba aceea , ne apucam de multe si nu finalizam nimic ca lumea !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce nu se face un sondaj, si printre cei practicanti si printre cei nepracticanti. Eu as paria oricand ca cei nepracticanti vor fi cel putin 90% contra iar din cei practicanti cel putin 60% iar contra daca li se explica cat costa o astfel de catedrala fata de o biserica si nu doar.. Atunci? Daca banii astia exista atunci sa se faca biserici in toata tara ca este nevoie, in manstiri ca sa nu mai cerseasca calugarii prin orase, sa se investeasca in copiii fara parinti, in mamele impinse la avort, in alternative la educatia sexuala care se face in scoli, etc. Last edited by AlinB; 17.02.2010 at 20:10:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Si mai avem niste cifre:
"Noua Catedrala va avea 120 m lungime, 70 m latime si 120 m "naltime, iar la slujbele religioase vor putea participa pana la 5.000 de persoane." Probabil acolo va fi "crema" Romaniei, poate asa se justifica risipirea banilor care ar putea oferi cadru spiritual la peste 200.000 oameni (adica cam cat 40 sau chiar 80 de catedrale din astea). Last edited by AlinB; 17.02.2010 at 20:17:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Se cam huleste crestin ortodoxia prin asemenea catedrala.
Daca se gaseste un pictor sau pictori cu har sa fie facuta in stilul Sfintei Manastiri Voronet sau Sfintei Manastiri Sucevita sau vedeti cum a fost pictata pe dinafara Sfanta Manastire Petru Voda. Astea sunt pe sufletul romanilor. De ce nu se face si pictata pe dinafara? Pentru care motiv sa decida cativa pentru tot neamul romanesc? Asta e crestin ortodoxie sau e catolicism? Last edited by mihailt; 18.02.2010 at 18:41:08. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? | Robertworld | Generalitati | 320 | 02.11.2011 22:22:26 |
Catedrala Mantuirii Neamului | adrian_ortodox | Intrebari utilizatori | 3 | 22.08.2011 22:35:00 |
Catedrala Mantuirii Neamului | anavictoria | Biserica Ortodoxa Romana | 19 | 25.02.2010 23:42:41 |
|