Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2016, 15:11:13
Ionel28 Ionel28 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2015
Locație: Targu-Mures
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu ionele, n-am intrebat daca este Fiul lui Dumnezeu ci daca este el insusi pe deplin Dumnezeu.

Este sau nu este Hristos Dumnezeu (Fiul)?
Da , exact , scuze ca eu nu am inteles bine intrebarea poate , da este Dumnezeu Fiul . Si atunci rolul de ,,Mesia,, Massiah,, care este? . Unsul . Inseamna ca Dumnezeu Tatal a ,,uns,, la un moment dat pe Dumnezeu Fiul . Si Regii Israelului erau ,,unsi,, la tronul Israelui. Deci Dumnezeu Tatal a trimis si ,,uns,, pe pamant pe Dumnezeu Fiul, asta reiese de aici. Atunci numele si prenumele Fiului lui Dumnezeu ar suna asa ,, Iisus Hristos (Mesia) , ,,Dumnezeu este mantuitor (Ieshua) , Unsul lui Dumnezeu,, . Spune daca am gresit undeva.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2016, 15:12:35
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
Te pomenesti ca primii crestini purtau si ei o facatura de biblie dupa ei, asa zisa "traducere a lumii noi".
Ai uitat "turnul de veghe". :)))))))))))))))))))))))))))))))
Reply With Quote
Vechi 21.01.2016, 15:17:03
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ionel28 Vezi mesajul
Da , exact , scuze ca eu nu am inteles bine intrebarea poate , da este Dumnezeu Fiul . Si atunci rolul de ,,Mesia,, Massiah,, care este? . Unsul . Inseamna ca Dumnezeu Tatal a ,,uns,, la un moment dat pe Dumnezeu Fiul . Si Regii Israelului erau ,,unsi,, la tronul Israelui. Deci Dumnezeu Tatal a trimis si ,,uns,, pe pamant pe Dumnezeu Fiul, asta reiese de aici. Atunci numele si prenumele Fiului lui Dumnezeu ar suna asa ,, Iisus Hristos (Mesia) , ,,Dumnezeu este mantuitor (Ieshua) , Unsul lui Dumnezeu,, . Spune daca am gresit undeva.
Viclean, dar cu noi nu tine. We are strong in the Force, and highly educated. Raspunde specific, martor: este Iisus, Yehoshua ben Genezareth, si Dumnezeu fiind A doua Persoana a Dumnezeirii? Nu daca este de natura divina sau e monarh uns. Semiarianisme de genul asta care-se-vrea-subtil nu tin la noi. Deci? Raspunde sau vorba lui Iuliu, poate ia dl. admin o decizie fericita in ce priveste prezenta domniei tale pe acest forum.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2016, 15:18:31
Banned

Smile

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Propun admin-ului să treacă la rubrica despre confesiune și „ortodox cu adevărat”, ca să nu mai existe confuzii.
Da , nu ai inteles ceva ? . Adica primii crestini au fost cu adevarat ortodocsi , in sensul autentic al credintei lor. De ce credeti ca zic multi , ca nu prea se cereceteaza cauzele persecutiilor primilor crestini? . Pentru ca probabil ceea ce au spus ei si au facut , si au crezut si au vorbit atunci in primul secol , nu se mai prea potrivea cu cei din secolele urmatoare. Asta reiese clar din citatul cartii lui Gabriel Gheorghe , Studii de cultura si civilizatie romaneasca,, capitolul despre originea cuvantului Craciun. Acolo se spune asa,, Pentru ca MULTORA ,le era greu sa RENUNTE ,la ritualurile si supersitiile lor , in favoarea crestinismului , Biserica a fost nevoita sa faca compromisuri si sa adopte in ritualurile sale practici si sarbatori precrestine , tocmai pentru asi spori numarul de enoriasi. O fii adevarat sau nu , ca e carte de cultura generala totusi. https://www.youtube.com/watch?v=w7A-GMe3TOw
Reply With Quote
Vechi 21.01.2016, 15:23:36
Banned

Smile

Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului Vezi mesajul
Ai uitat "turnul de veghe". :)))))))))))))))))))))))))))))))
Cred ca primii crestini au avut si acces in unele Sinagogi , si aveau acolo suluri ori de piele , ori papirus , si citau sau cautau textele din Vechiul Testament. Stii unde se spune ca Hristos Iisus a intrat in Sinagoga , i s-a dat sulul lui Isaia si a citit unde scria ,,Iata vin sa fac voia ta , in sulul cartii este scris despre mine,,, etc.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2016, 15:57:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ionel28 Vezi mesajul
Cred ca primii crestini au avut si acces in unele Sinagogi , si aveau acolo suluri ori de piele , ori papirus , si citau sau cautau textele din Vechiul Testament.
Crezi?
Sau "este scris"?

Citat:
Stii unde se spune ca Hristos Iisus a intrat in Sinagoga , i s-a dat sulul lui Isaia si a citit unde scria ,,Iata vin sa fac voia ta , in sulul cartii este scris despre mine,,, etc.

Asta ar trebui sa fie un soi de gluma la adresa inteligentei tale sau cum?
Vechi 21.01.2016, 15:59:12
ovidiu b.
Guest

Implicit

Ionel, regulile forumului le-ai citit?

Last edited by ovidiu b.; 21.01.2016 at 16:04:39.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2016, 22:44:12
Banned

Smile

Citat:
Crezi?
Sau "este scris"?

Asta ar trebui sa fie un soi de gluma la adresa inteligentei tale sau cum?
Da cred evident si este si scris,,,
Reply With Quote
Vechi 21.01.2016, 22:51:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Ionel, regulile forumului le-ai citit?
Da le-am citit desigur asa cum le-au citit si altii.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2016, 12:53:06
Banned

Question

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Intrebare - Ce poate fi mai enervant decat un martor al lui Iehova ?

Raspuns - un martor al lui Iehova cu acces la internet. :)

Ce legatura o fi intre zvasticile lui si cruce numai el stie.
Deci dupa tine este interzis a te uita pe Internet la documentare etc , simboluri ca nu cumva sa gasim doamne fereste ceva impotriva Ortodoxiei ca si credinta dreapta, si nu e bine. Atunci devenim eretici. Da ai dreptate sant si lucruri inutile , prostii , magie, ocultism , vrajotorie ,, ceea ce pentru un crestin desigur ca sant lucruri dezgustatoare.Dar nu aici e problema , ci teama unora , ca altii poate stiu mai mult decat ei , sau au aflat cate ceva . Si Vlad Tepes a zis in film preotului asa,,, Nu dragostea de Dumnezeu ii aduce pe oameni la Biserica , ci teama de chinurile iadului. Avea perfecta dreptate , starea spirituala de atunci a oamenilor se potriveste foarte bine cu ceea de azi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Zeitgeist - Erori de Istoria si Filozofia Religiilor alexmatei Stiri, actualitati, anunturi 0 01.05.2012 19:36:50
Contra argument adus originilor Crestinismului in egiptul antic colaps Generalitati 37 11.05.2010 03:04:05
Proportiile religiilor pe glob luchian Generalitati 4 09.10.2009 15:32:51
100 de ani de istoria religiilor odin Generalitati 0 09.03.2007 18:47:32