Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2010, 21:11:12
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Anna, la modul in care te manifesti, banuiesc ca tu esti cea care creaza acel mediu exagerat ortodox in casa,... cu toate ca sotul este ateu.

Si stii ceva? Toate aceste exagerari pentru a te pune intr-o lumina mai buna; copii supe-dotati intelectual la virste fragede, sot care cistiga cit un secretar de stat in SUA, tu care ai taiat si-ai spinzurat americani, angajindu-i si dindu-i afara si acum ai renuntat ca nu-i de tine, numarul de pantofiori care-o intrece si pe fosta presedinta a Filipinelor...toate acestea sunt convins ca ar disparea ca un abur in favoarea adevarului gol golut... daca ne-am intelege si am sta IN REALITATE, de vorba la o cafea sau ceai :)) si am vorbi pe indelete despre toate...
Este usor sa spui vrute si nevrute stind in spatele monitorului! :))
Andrei, sotul meu este medic in sua. Exista vreo categorie care castiga mai mult decat doctorii? ca tu stai in sua.
Sa ma apuc eu de "cariera" ca sa dovedesc fleosc ceva? Am avut cariera in Romania.. care m-a costat sanatatea copilului. A fost foarte "educativ". Aveam casa mea, cumparata din munca mea.. ne gandeam sa o vindem ca sa ducem copilul la medici in strainatate! Cam atat a valorat cariera mea!
Poate par radicala, dar cand pui in balanta copiii si propriile ambitii carieriste.. hmmm.
De aceea te intreb din nou: tu ai copii? Stii despre ce vorbesti, macar, cand vorbesti despre relatiile de familie?
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 21:28:13
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
De aceea te intreb din nou: tu ai copii? Stii despre ce vorbesti, macar, cand vorbesti despre relatiile de familie?
Da, am, si imagineaza-ti ca stiu foarte bine ce vorbesc!
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 21:32:31
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Ana21,personal,din punct de vedere al familiei eu iti dau dreptate,chiar daca nu am copii,pentru ca sunt ferm convinsa ca familia trebuie sa vina pe primul plan si este minunat ca parintii sa se poata ocupa de copii,sa nu ii lase in voia sortii pentru a fi crescuti de televizor,calculator,ajungand mai tarziu niste tineri cu probleme sociale grave,plafonati,debusolati,cu tendinte de suicid si cate si mai cate neajunsuri.
Cu toate acestea,mi se pare firesc ca ambii parinti sa imparta sarcinile cresterii copiilor,dar in acelasi timp sa nu uite de ei si de propria lor evolutie dpdv al carierei,spiritual etc.
Femeile ajung sa aleaga intre cariera si familie pentru ca inca o mare parte din domni nu sunt dispusi sa le sustina si sa ia si ei in egala masura sarcinile pe umeri.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 21:35:40
eduardd
Guest

Implicit

Multumesc pentru raspunsul tau delicat Andrei.
Dar nu mi-ai raspuns la intrebari.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 21:39:30
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit carte

Am avut surpriza placuta sa descopar o carte scrisa de o femeie din sua despre implicarea parintilor in educatia copiilor.
Mi s-a parut buna, deoarece analizeaza tendinta de astazi de a arunca responsabilitatea cresterii copiilor asupra scolii,societatii in general.
O recomand cu caldura, e f usor de citit si mi s-a parut interesanta.
http://www.cartedesucces.ro/titlu.php?id=2135
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 21:45:54
eduardd
Guest

Implicit

Anna, Andrei are familie.
Mai mult decat atat, este un om a carui cuvant atarna destul de greu pentru mine (care il cunosc).
Ii inteleg postarea/comportamentul pana la un punct. Este un om activ! Un om care si-a pus viata in slujba semenului. (Si crede-ma..chiar STIU ce vorbesc!)
Fiind un om activ nu suporta lenesii. E de inteles, nu?
Ceea ce eu (insa) NU am inteles, este ultimul cuvant. Pe care (dealtfel) l-am si rugat sa mi-l "traduca".
E drept eu nu traiesc in Occident dar dupa mintea mea..MAMA este (sau ar trebui sa fie) aceeasi. Indiferent de religie...de tara...sau de mentalitate..
Mama=exemplul VIU al copilului. parerea mea..
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 21:46:55
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
A
Femeile ajung sa aleaga intre cariera si familie pentru ca inca o mare parte din domni nu sunt dispusi sa le sustina si sa ia si ei in egala masura sarcinile pe umeri.
Cred ca multi barbati s-ar descurca minunat cu cresterea copiilor. Nu ca as sustine inversarea relatiilor in cuplu, dar am vazut situatii in care de nevoie (somaj) el a trecut la cresterea copilului, la menaj.. si s-a descurcat excelent. Dar partea neplacuta este ca in aceste cazuri sotia a ajuns sa se creada mai grozava decat el. Deci poate pe undeva domnii au dreptate, nu stiu.
Dar stiu ca atunci cand eu munceam mai mult decat el, imi era atat de groaza sa vin acasa sa ma apuc de menaj, gatit.. Nu mai aveam putere, imi venea sa dorm la serviciu cu capul pe birou .
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 22:05:20
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Cred ca multi barbati s-ar descurca minunat cu cresterea copiilor.

Un coleg de-al meu tocmai a plecat de la 1 Ian in concediu de UN AN de ...PAternitate..sotia va continua sa lucreze peste o luna doua dupa nastere :)

Jeni, pe scurt, in ceea ce priveste ocupatia femeii si ramificarile legale, de natura personala si de relatie de familie, lucrurile stau foarte diferit intre cele doua continente. Chiar si dpdv legal este in elementele ESENTIALE de legislatie de familie este diferita, chiar am discutat problemele astea cu un fost judecator de la curtea Suprema din Ro. Din pacate, pe masura ce Romania devine mai occidentalizata aceste schimbari vor aparea si "pe strada voastra" in curind. Nu vreau sa spun exact despre ce este vorba...nu este aici locul pentru asa ceva
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 22:07:37
unvames unvames is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.06.2009
Locație: bucuresti
Implicit intre doua pareri

Mie mi-a placut raspunsul lui Fani71. Nu exista o regula generala pentru toti oamenii si nici macar una pentru acelasi om, toata viata lui. Anna21 a facut alegerea pe care viata ei si a familiei ei au cerut-o - acum sotul ei castiga foarte bine, nu are in spate frustrarea "dar daca as fi avut si eu o cariera?" pe care ar fi avut-o daca n-ar fi purtat costum o bucata de vreme, plus copilul care s-a imbolnavit... ceea ce nu inseamna ca in etapa urmatoare a vietii ei nu va simti, poate, din nou nevoia sa se implineasca profesional, independent de familie. In acelasi timp cred ca si andreicozia are dreptate si exista o experienta care ii alimenteaza punctul de vedere. Asa incat...fiecare alege ceea ce este mai bine pentru el si e greu sa califici o alegerea ca mai putina decat alta.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 22:18:05
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Multumim, Vamesule.
Eu cred ca raspunsul corect este chiar in titlul topicului.
Modelul femeii este Maica lui Iisus Hristos.
(Nu ceea ce promoveaza media sau eu sau altcineva).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lelia Bratu, femeia care vorbeste cu Tatal Ceresc Caroline_37 Alte Religii 169 13.12.2017 20:18:04
Femeia PetruD Morala Crestina 72 19.11.2013 13:22:16
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? clementia Generalitati 74 27.06.2011 00:16:30
Femeia samarineanca sophia Din Noul Testament 5 18.05.2009 15:38:02
Femeia desfranta iosif Din Noul Testament 19 23.04.2007 12:23:31