![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Noi am mai discutat lucrurile astea, nu stiu daca ai observat: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=7686
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ioane, in primul rand incepe sa te rogi la Dumnezeu sa te ajute. Sigur te va ajuta!
Rugaciunea inseamna de fapt vorbirea directa cu Dumnezeu; cand te rogi de fapt vorbesti cu Dumnezeu. Deci vorbeste-I si tu in sufletul tau, roaga-te (vorbeste-I) cu cuvintele tale, spune-I TOT ce te doare si roaga-L sa te ajute. Prin rugaciune ne intalnim de fapt cu Dumnezeu pentru ca ii vorbim direct. El ne aude rugaciunea si, ca un Tata iubitor, ne ajuta. Intotdeauna Dumnezeu ne ajuta pentru ca El ne-a iubit dintotdeauna, El este pastorul cel bun care isi pune sufletul pentru oile Sale si pe toti ne-a chemat la mantuire. Pune-ti intreaga ta incredere si toate sperantele tale (intreaga ta nadejde) in Dumnezeu. Nu in oameni. Oamenii nu stiu sa iubeasca asa cum ne iubeste Dumnezeu si intotdeauna vei fi dezamagit daca vreodata iti vei pune nadejdea intr-un om mai mult decat in Dumnezeu. Deci pune-ti nadejdea in Dumnezeu (si in iubirea Sa) din tot sufletul tau si niciodata nu vei fi dezamagit. Citeste Biblia cu constiinta faptului ca acela este cuvantul Lui Dumnezeu. Afla din Biblie ca a spus Dumnezeu oamenilor. Este chiar ce a spus Dumnezeu. Invata cu inima sincera tot ce ne-a spus Dumnezeu si incearca sa aplici in vita ta din ce in ce mai mult. Pe masura ce ai sa aplici si ai sa traiesti conform cu ce ne-a spus Dumnezeu ca trebuie sa facem (conform cu ce scrie in Biblie), vei constata cu umire cat de adevarat e tot ce scrie in Biblie, vei constata cu uimire ca Dumnezeu e din ce in ce mai aproape de tine prezent in viata ta, aparandu-te chiar El de orice rau, din iubirea ce ti-o poarta, iubire pe care o vei constientiza pe masura ce te apropii de El prin viata crestina pe care o vei duce. Pe masura ce vei citi Biblia, vei constata si pacatele (greselile) pe care le-ai facut, adica ce ai facut tu diferit de ce ne-a invatat Dumnezeu ca trebuie sa facem. Aceste pacate nu pot fi dezlegate decat de catre preot (scrie in Biblie cum Dumnezeu le-a dat putere Apostolilor, deci urmasilor lor episcopi si preoti, ca toate cate vor fi dezlegate de ei pe pamant, vor fi dezlegate si in cer). Deci pe masura ce vei constientiza pacatele facute, mergi la spovedanie la un preot pe care ti-l vei alege ca Duhovnic ca sa te indrume cum trebuie sa-ti traiesti viata si mai ales ca sa te dezlege prin taina spovedaniei de pacatele de care iti pare rau din adancul sufletului tau ca le-ai facut. Mergi la Liturghie in fiecare duminica dimineata si incearca sa fi atent, sa auzi si sa constientizezi fiecare rugaciune de la Liturghie. Gandeste-te si reflecteaza mereu la fiecare rugaciune de la Liturghie. Ai sa fi uimit cat de perfecte, cat de adevarate si cat de frumoase sint rugaciunile Liturghiei. Uite un exemplu (dau doar un exemplu, dar sa vezi cat de adevarate si perfecte sint toate rugaciunile Liturghiei), ca sa vezi cat de mult te pot ajuta si cat de mult ti se potrivesc tie rugaciunile Liturghiei, ca sa vezi ca fiecare cuvant care se rosteste in timpul Liturghiei are putere uriasa: "ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor." Adica sub stapanirea Lui Dumnezeu totdeauna vom fi paziti de El de orice rau (de blesteme, de vraji, de orice rau - sa fi convins de asta), atat de mult sintem paziti de El ca simtim nevoia sa dam Slava Lui Dumnezeu totdeauna. Iar noi tot ce trebuie sa facem (ca sa ne plasam sub stapanirea Lui Dunezeu si sa fim paziti de El de orice rau) este sa il alegem pe Dumnezeu drept stapan prin ascultarea poruncilor Lui, adica sa aplicam in viata noastra poruncile pe care ni le-a dat Dumnezeu, sa ne traim viata asa cum ne-a invatat Dumnezeu ca trebuie sa facem. Ar mai fi multe de spus dar acum nu mai pot sta pe forum. Iti dorec numai bine si sa te ajute Dumnezeu!
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 08.12.2009 at 10:21:39. |
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu sa te calauzeasca si sa te apere. Faptul ca ai cerut ajutor e deja un pas bun.
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Gata, ce-am spus am facut, cat de bine, Dumnezeu stie...dar un lucru este sigur, si anume ca nu te voi parasi in rugaciunile mele...
Acum mergi si cauta-ti duhovnic si orice-ti va spune, sa faci, indiferent cat de greu ti se va parea. Cand ajungi acasa, sa-i indemni si pe ai tai sa se spovedeasca...si ar fi bine, daca s-ar putea, sa va si rugati impreuna. Curaj, Dumnezeu este mult-milostiv si nu o sa va lase. Domnul nostru Iisus Hristos a platit mult prea scump pretul de rascumparare pentru noi toti! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
mii de multumiri
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
"mii de multumiri"? Da, dar nu mie, ci Domnului nostru Iisus Hristos si Preasfintei Fecioare Maria!!!
...te rog si eu ceva...schimba-ti avatarul, tu ai un chip frumos, de ce sa-l uratesti cu imagini de calculator?... |
|
|||
|
|||
![]()
stiu, stiu, dar nu am cum sa nu multumesc pentru asemenea gest...
|
|
|||
|
|||
![]()
Ei, da!!! Ia uite ce chip luminos, de baiat frumos...asa mai merge, s-a facut lumina...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Probleme in a-mi gasi o partenera.... Blestem? | mirceab26 | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 32 | 28.04.2014 13:30:37 |
Blestem in molitfele Sfantului Trifon | costel | Generalitati | 14 | 31.01.2013 15:34:04 |
Cum sa-mi apar fratele de Blestem | Ovidiu_26 | Rugaciuni | 4 | 25.05.2012 10:57:46 |
Despre blestem | hmiron | Generalitati | 16 | 13.10.2009 09:43:09 |
Blestem sau ghinion ?? | electrogpm | Generalitati | 10 | 07.10.2009 18:14:48 |
|