Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2009, 11:00:29
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Prin urmare, revenim: difera atat cantitativ, cat si ... (atentie!)... calitativ...
Tocmai iti spuneam ca si maimutele au, totusi, constiinta...
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 11:03:00
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Tocmai iti spuneam ca si maimutele au, totusi, constiinta...
Si eu cred ca au, dar tot tu ai spus: "[...]omul nu e mult diferit de animale. Are aceleasi caracteristici calitative, cantitatea insa difera mult." La aceasta afirmatie iti raspunsesem...
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 11:05:48
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Imi cer scuze, nu stiu daca e voie sa postez poezii, dar mi s-a parut potrivit cu topicul si am gasit pe cineva care il contrazice pe topcat si nu recunoaste ca ar fi ruda cu el.

Odata, o maimuta, din evul anecdotic,
Venind la sfat pe-o creanga, de arbore exotic,
A zis: Atentiune! Sunt foarte ofensata!
Circula in lume o vorba, deloc adevarata;
Ca omul ar descinde, din buna noastra rasa,
Insa ideea aceasta imi pare odioasa!

Ati pomenit vreodata divortul printre noi?
Copii lasati pe drumuri, sau imnuri de razboi?
Cine-a vazut in hoarde, la noi, bolnavi mintali?
Drogati, lacomi de carnuri sau homosexuali?
Escroci, banditi, golani, sau vreo tutungerie?
In neamul nostru nobil nu vezi asa prostie!

Nici teroristi, nici droguri, nici luptele de clasa,
Familii dezmembrate, copii fugiti de-acasa...
Cat am umblat eu jungla, scuzati, n-am observat
In obstea noastra, cocotier privat,
Nici garduri si nici paznici, nici pui murind de foame,
Sau omorati in taina de-asa zisele lor mame.

Nu veti vedea vreodata, cat soarele si luna,
O minte de maimuta, dospind in ea minciuna.
Chiar de as fi silita de vreun laborator,
N-as deveni "port bata" si nici informator.

Si, iata inca una, din lumea lor de jos:
La noi nu se intampla razboi religios,
Nici fine inchizitii si nici legati in lanturi,
Nici chefuri dupa care sa ne culcam prin santuri,
Nici Ordin mondial, nici nationalism,
Si nici vreo indoiala, ce duce-n ateism!

E-adevarat ca omul s-a coborat cu noi...
Dar, sa fim rezonabili: n-a coborat din noi!
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 11:07:48
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Si eu cred ca au, dar tot tu ai spus: "[...]omul nu e mult diferit de animale. Are aceleasi caracteristici calitative, cantitatea insa difera mult." La aceasta afirmatie iti raspunsesem...
Faptul ca au si ele constiinta inseamna ca detin aceeasi calitate cu noi, faptul ca e rudimentara tine de cantitatea acestei calitati.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 11:37:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Faptul ca au si ele constiinta inseamna ca detin aceeasi calitate cu noi, faptul ca e rudimentara tine de cantitatea acestei calitati.
Generic, in cazul mamiferelor (caci ele sunt cele mai evoluate, nu-i asa?) o numim constiinta, din lipsa unui termen mai bun, dar si acest termen are multiple valente. Eu cred ca difera si prin calitate, fiind vorba mai degraba de frica de repercusiuni, de urmari, decat de mustrarea de cuget, care ar fi o definitie mai apropiata a constiintei. Un caine va avea, deci, frica de pedeapsa, dar un copil va avea mustrari de constiinta.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 12:04:57
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Generic, in cazul mamiferelor (caci ele sunt cele mai evoluate, nu-i asa?) o numim constiinta, din lipsa unui termen mai bun, dar si acest termen are multiple valente. Eu cred ca difera si prin calitate, fiind vorba mai degraba de frica de repercusiuni, de urmari, decat de mustrarea de cuget, care ar fi o definitie mai apropiata a constiintei. Un caine va avea, deci, frica de pedeapsa, dar un copil va avea mustrari de constiinta.
O diferenta foarte mare intre animale si om este memoria de lunga durata si limbajul cu mult mai complex.
Ce inseamna mustrare de constiinta pentru un copil?
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 12:08:57
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce inseamna mustrare de constiinta pentru un copil?
Durerea ca si-a suparat parintele...
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 12:09:14
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

sa ii para rau ca a facut pe cineva sau ceva sa sufere :)
Parerea mea e ca asta se invatza, dar e ceva ce putem invata iar animalele nu. Daca vrei, avem foarte mult soft gata scris, we just have to push the right buttons.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 12:09:45
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Topcat, tu ce preferi sa cresti in casa, un animal sau un copil? Cu cine iti place mai mult sa te joci, cu copilul tau sau cu un caine de pe strada? Daca ti-ai mai dori copii, ti-ar placea ca acestia sa fie dotati cu inteligenta sau cu blana? (scuze, dar intrebarea vine ca urmare a unei cvasi echivalente pe care o faci intre om si animal). Si mai ales, apropiindu-ne de subiectul topicului, crezi ca un om este inferior (din punct de vedere moral) unui animal?
Vechi 03.12.2009, 12:22:28
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Topcat, tu ce preferi sa cresti in casa, un animal sau un copil? Cu cine iti place mai mult sa te joci, cu copilul tau sau cu un caine de pe strada? Daca ti-ai mai dori copii, ti-ar placea ca acestia sa fie dotati cu inteligenta sau cu blana? (scuze, dar intrebarea vine ca urmare a unei cvasi echivalente pe care o faci intre om si animal). Si mai ales, apropiindu-ne de subiectul topicului, crezi ca un om este inferior (din punct de vedere moral) unui animal?
Eu am doi copii, doi ciini si trei pesti.
Prefer sa ma joc cu copiii, dar ii inteleg si pe cei care prefera sa se joace cu ciinii. De asemenea, prefer ca ai mei copii sa imi semene cit mai mult. Diferenta intre tine si mine este ca eu stiu de ce. Sau mai bine spus, ca eu recunosc public.
Nu cred ca un om este superior sau inferior unui animal dpdv moral pentru ca morala este relativa si depinde din ce unghi privesti lucrurile.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Produse de post - sa nu fie de la animal, sau componentele? sophia Postul 95 22.10.2012 17:08:09
Omul-animal, e posibil,oare ???!!! guardian knight Generalitati 8 17.12.2011 20:53:22
Doar o Apocalipsa mai poate salva Terra absolutep0wer Generalitati 19 03.09.2010 10:16:20
"Omul animal indumnezeit" de Panayotis Nellas mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 1 19.05.2009 23:33:50