![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
vestea buna...
DAN PURIC SE RETRAGE DIN PROIECTUL “MEMORIALUL AIUD” Dan Puric este decis să se retragă din proiectul construirii memorialului de la Aiud (mănăstire și centru de cercetare martirologică). Nu-l împinge la asta scîrba de atacurile imunde la care a fost supus ca un rău-făcător de către oameni “din Biserică”. Este însă dezămăgit de suspiciunea pe care au început s-o nutrească asupra sa (ca urmare a acestor atacuri) persoane care cunosc foarte bine ce a făcut el pînă azi pentru Biserică și pentru memoria neamului. Și e mîhnit de lipsa de reacție a părintelui Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru-Vodă (căruia i-a fost ucenic, față de care are mare evlavie și căruia i-a dedicat o carte) față de minciunile vehiculate pe seama sa de către ucenici ai avvei din Munții Neamțului (și nu numai). Deși n-am crezut că se va întîmpla așa, iată că dușmanii Ortodoxiei au reușit să-i îndepărteze unul de altul. “Eu n-am avut niciodată drept de decizie în acest proiect. Doar am încercat să ajut. Am strîns niște bani și am mijlocit rezolvarea unor probleme. Dar hotărîrile acolo le ia, așa cum e normal, Înaltul Andrei, episcopul locului. Nu înțeleg să fiu murdărit cu tot felul de acuzații pentru că vreau să fac un bine. Așa că nu mă mai amestec deloc în acest proiect. În altă ordine de idei, arhitecții sînt aproape gata cu noi variante de proiect, pentru a spulbera orice îndoială că la Aiud se va face o lucrare ortodoxă” – mi-a spus Dan Puric. Sînt convins însă că adversarii proiectului vor găsi alte motive și vor țese alte intrigi pentru a opri – sau măcar pentru a întârzia – clădirea acestui Memorial. Am certitudinea că mai mult decît mănăstirea îi deranjează viitorul centru de martirologie. Deja acolo este un schit, se slujește în biserica din interiorul monumentului, iar sfinții fac minuni. Deci, faptul că se va ridica o mănăstire mai mare nu surprinde și se înscrie în evoluția firească a lucrurilor. Însă noi nu avem pînă azi nici un muzeu al holocaustului comunist (la Sighet este ceva, dar prea marcat confesional și partinic). Asta îi arde pe antihriști și anti-români, că la Aiud va fi memoria vie, că acolo vor putea afla generațiile noi despre grozăviile comuniste, despre jertfa imensă a poporului român și despre cum a lucrat Dumnezeu în oameni. Așa că eu unul mă aștept să continue uneltirile împoriva Memorialului Aiud, la fel cum au continuat, indiferent de cedările administrației bisericești, și cele în privința construirii Catedralei Mîntuirii Neamului. Măcar atunci dușmanii au fost din afara Bisericii, pe cînd de data asta sînt și din sînul ei. E un truism că nimeni nu ne poate face atîta rău pe cît ne putem face noi înșine. Și mai e ceva: degeaba construim ziduri “în stil ortodox”, dacă o facem străini de duhul Ortodoxiei. Dar nădăjduim, pentru rugăciunile sfinților... |
|
|||
|
|||
![]()
Dragilor...si acum in loc de concluzie...v-as recomanda o poezie draga...fara judecata si pentru Domnul nostru inchinata...
Ion Minulescu DRUM CRUCIAL Pe scara sufletului meu M-am întâlnit cu bunul Dumnezeu - Eu coboram mâhnit din conștiința mea, Iar El urca surâzător spre ea!... Și ne-am oprit la jumătatea scării Încrucișându-ne în clipa-ntâmpinării Săgețile perechilor de ochi, ca de-obicei Ah! ochii lui, cum semănau cu ochii mei! Pe scara sufletului meu M-am întâlnit din nou cu Dumnezeu - El cobora solemn din conștiința mea Iar Eu urcam surâzător spre ea!... Domnul sa fie cu noi! |
|
|||
|
|||
![]()
Citez: " Preluat din articolul “Proiectul” misterios al manastirii de la Aiud al fratelui Apologeticum."
Sacciv frate cu Giocas..na ca s-a dus si putinul respect care il aveam pentru sacciv. Macar sper sa nu imprumute si naravurile "apologetului" apropo de comentariile care nu sunt in consens cu ideile blogarului.. http://www.youtube.com/watch?v=4FB0O...layer_embedded Asa..si ce vedem? Par. Iustin facandu-l cu ou si otzet pe dl. Puric, fara a ne lamuri care e sursa supararii acestuia. Aici http://www.youtube.com/watch?v=nI-Iv...eature=related dl. Puric mentioneaza un anume Roncea (ghici ciuperca cine-i) ca sursa a discordieri in scena (trunchiata?) filmata chiar de echipa par. Iustin la fatza locului. Oare nu posteaza dumnealor si discutia care a precedat acea plecare grabita, sau nu serveste scopului? Pai au taiat ei interviuri cu mari duhovnici, ca sa se intre in rama..de ce ar fi dl. Puric o exceptie? Iar raspunsul par. Iustin la nemultumirea exprimata de dl. Puric este jalnic, ca mai tarziu sa-l faca pe dl. Puric in fel si chip si sursa a problemelor. Pai daca l-o facut si la Aiud ca in interviul asta, ca asa i-o soptit la ureche VR, atunci ce sa ne mai miram ca a plecat suparat? O posibila derulare a intalnarii ar fi sunat cam asa: P.I.: "Bai Purice, io ti-am dat binecuvantare sa ridici manastire la Aiud si tu vrei sa faci moschee, ce, nu esti in toate mintile?". D.P: "Nu e adevarat parinte, am proiectul in geanta, vi-l arat". P.I.: "Cum nu e asa mai Purice, incerci sa ma duci de nas, am vazut io cu ochii mei pe Internet, care e mai tare decat geanta ta". D.P: "Nu e adevarat parinte, alea sunt inventiile lui Victor Roncea". P.I.: "Mai Purice, cum sa fie inventiile lui VR, ca el e baiat bun, e de-al nostru, mereu vine pe la mine, imi saruta mana, mai da un comunicat la semnat, si din "duhovnicul neamului" nu ma scoate, plus ca e legionar adica om serios, stie el mai bine decat tine ce ai de gand". D.P: "???" Last edited by AlinB; 03.01.2010 at 01:56:26. |
|
|||
|
|||
![]()
Dragilor...promit ca nu va mai supar cu alte versuri...
dar uitati ce frumusete... si ce morala dulce-amaruie...Vasile Voiculescu ARICIUL M-am încurcat în zile, m-am rătăcit în ani Prin mlaștinile unui veac înecat în sânge. Te-am ocolit; o vreme chiar ne-am privit dușmani, Îți arătam doar țepii, arici ce-atins se strânge. O, Doamne, azi mă pipăi și nu mă dumiresc: Ce vrajă se petrece de la un timp cu mine ? Doamne, pe măsură ce cred și te iubesc Îmbătrânesc în lume și-ntineresc în tine Deci...sa fie voia Domnul ...sa intinerim si noi! Multumesc de rabdare, Amin |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre cearta | ancah | Pocainta | 5 | 06.06.2013 22:31:20 |
ortodoxia inseamna cearta?sau am inceput sa facem"caterinca" de ea?e pre mult! | iulyaan | Generalitati | 11 | 14.08.2011 14:23:15 |
|