![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai cu voi nu avem cam nimic in comun,asta vreau sa zic.Voi cultele astea din afara bisericii probabil ca aveti diferite lucruri in comun.Am vazut ca zici cam la tot ca "aveti in comun" cu noi.
Ti-am zis ce avem noi, ca ai intrebat de "crezul" ortodox : Cinstim pe Maica Domnului , pe sfinti , si pe moaste,cinstim sfintele icoane.Ne facem cruce si cinstim crucea.Cea mai sfanta zi pentru noi este Duminica.Ne impartasim cu tainele Bisericii cele 7.Avem preoti.Aprindem lumanari.Ne rugam pentru morti.Si asta avem in comun? Daca am avea atatea in comun, si daca sunteti atat de acord cu invatatura ortodoxa, a-ti fi acum ortodocsi si nu a-ti mai fi adventisti. Adevarul este acesta ca ne despart lucruri FUNDAMENTALE si adevaruri FUNDAMENTELE.Nici macar Iisus Hristos nu ne "uneste".Voi credeti intr-un alt hristos. |
|
||||
|
||||
![]()
Exista un punct unde totusi parerile diverg:
Întru-una Sfântă Sobornicească și apostolească Biserică, Noi credem ca singura care indeplineste conditiile: sfanta, soborniceasca si apostoleasca este biserica ortodoxa. Voi nu credeti asa ceva. Si nici catolicii, care spun asa: "Cred într-una sfântă, catolică și apostolică Biserică." Nu ma pot abtine sa nu-ti marturisesc o diferenta fundamentala dintre religiile noastre, subliniata de Iisus aici: Ioan 6: 48. Eu sunt pâinea vieții. 49. Părinții voștri au mâncat mană în pustie și au murit. 50. Pâinea care se coboară din cer este aceea din care, dacă mănâncă cineva, nu moare. 51. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu. 52. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm? 53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. 54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. 55. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. 56. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el. 57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine. 58. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac. 59. Acestea le-a zis pe când învăța în sinagoga din Capernaum. 60. Deci mulți din ucenicii Lui, auzind, au zis: Greu este cuvântul acesta! Cine poate să-l asculte?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cunoasterea lui DUmnezeu nu se termina niciodata. Scriptura ne descopera azi ,doar prin credinta,acest Dumnezeu minunat ,cunoscind acest ADEVAR VESNIC. Problema care vreau sa o subliniez din perspectiva acestui Adevar Vesnic, este faptul ca in momentul in care o biserica isi stabileste un crez ,ajunge sa dogmatizeze Adevarul . Iar acest adevar nu isi continua lucrarea in constiinta acelui om .Cunoasterea lui Dumnezeu se va opri la un punct pt acel om ,in functie de doctrina si de dogmele stabilite. Acest lucru este nepermis. Aviz celor care vor sa inteleaga Evanghelia vesnica. |
|
|||
|
|||
![]()
Galateni2: 18 Căci, dacă zidesc iarăș lucrurile, pe cari le-am stricat, mă arăt ca un călcător de lege.
Ce vreau sa spun . Orice institutionalizare bisericeasca ,din cauza propriei organizari ,ajunge sa faca un fel de Lege cum e si in VT si va devia de la sensul adevarat al Evangheliei care se implineste doar in Isus Hristos Ioan 3:16 Lasati pe oameni sa-L cunoasca cu adevarat pe Isus Hristos ca sa fie mintuiti si nu mai puneti atitia intermediari. |
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Lasati pe oameni sa-L cunoasca cu adevarat pe Isus Hristos ca sa fie mintuiti si nu mai puneti atitia intermediari.[/quote]
Si cum poate fi acest lucru pus in practica fara dogme, fara institutia bisericeasca? ca daca iau afirmatia ta, inseamna ca ar trebui sa merg sa impart Biblii pe strada si sa le zic oamenilor, cititi-le, credeti , mantuiti-va Iti dai seama unde s-ar ajunge? a doua zi fiecare om ar ajunge la o alta intelegere despre Dumnezeu si si-ar creea un propriu dumnezeu prin propria interpretare unu din punctele slabe ale neo-protestantismului , care l-a dus la faramitare excesiva, este chiar acest libertinaj in interpretare si chiar aceasta lipsa de ordine in adunare
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
În al doilea rând, orice biserică are propriile norme (dogme/principii/puncte de credință) și infrastructuri denominaționale. Citat:
Cât privește structura organizatorică a Bisericii AZȘ, o consider bună și eficientă în administrarea bisericii, nu-i găsesc neajunsuri de tip "lipsă de ordine în adunare" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Va sa vie cu slava sa judece vii si mortii.... astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie" - suna ca un mesaj adventist. Eu cred ca adevaratii credinciosi sunt si "ortodocsi" si "adventisti". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
...cum suna Crezul adeventist?...asta numai daca nu incepe o noua furtuna; daca tu crezi ca iara ajungem la dezbinare, mai bine lasa, nu merita sa-mi satisfac curiozitatea... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu daca am voie sa postez un link de pe un site adventist, pe acest forum. P.S. Credinta in revenirea Mantuitorului si Inviere se afla la baza sperantei advente. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|