Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.11.2009, 13:40:23
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Pai cu voi nu avem cam nimic in comun,asta vreau sa zic.Voi cultele astea din afara bisericii probabil ca aveti diferite lucruri in comun.Am vazut ca zici cam la tot ca "aveti in comun" cu noi.

Ti-am zis ce avem noi, ca ai intrebat de "crezul" ortodox :

Cinstim pe Maica Domnului , pe sfinti , si pe moaste,cinstim sfintele icoane.Ne facem cruce si cinstim crucea.Cea mai sfanta zi pentru noi este Duminica.Ne impartasim cu tainele Bisericii cele 7.Avem preoti.Aprindem lumanari.Ne rugam pentru morti.Si asta avem in comun?

Daca am avea atatea in comun, si daca sunteti atat de acord cu invatatura ortodoxa, a-ti fi acum ortodocsi si nu a-ti mai fi adventisti.
Adevarul este acesta ca ne despart lucruri FUNDAMENTALE si adevaruri FUNDAMENTELE.Nici macar Iisus Hristos nu ne "uneste".Voi credeti intr-un alt hristos.
Vechi 23.11.2009, 19:09:32
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
[...]
Exista un punct unde totusi parerile diverg:

Întru-una Sfântă Sobornicească și apostolească Biserică,

Noi credem ca singura care indeplineste conditiile: sfanta, soborniceasca si apostoleasca este biserica ortodoxa. Voi nu credeti asa ceva. Si nici catolicii, care spun asa:

"Cred într-una sfântă, catolică și apostolică Biserică."

Nu ma pot abtine sa nu-ti marturisesc o diferenta fundamentala dintre religiile noastre, subliniata de Iisus aici:

Ioan 6:
48. Eu sunt pâinea vieții.
49. Părinții voștri au mâncat mană în pustie și au murit.
50. Pâinea care se coboară din cer este aceea din care, dacă mănâncă cineva, nu moare.
51. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu.
52. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm?
53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
55. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
56. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.
57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.
58. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac.
59. Acestea le-a zis pe când învăța în sinagoga din Capernaum.
60. Deci mulți din ucenicii Lui, auzind, au zis: Greu este cuvântul acesta! Cine poate să-l asculte?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 23.11.2009, 21:46:05
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Comenteaza pe puncte crezul ortodox si vezi daca sunt diferente fata de crezul vostru:
]
Si acum sa precizez ceva fundamental pt orice biserica de pe acest pamint ,indiferent care ar fi ea.

Cunoasterea lui DUmnezeu nu se termina niciodata. Scriptura ne descopera azi ,doar prin credinta,acest Dumnezeu minunat ,cunoscind acest ADEVAR VESNIC.

Problema care vreau sa o subliniez din perspectiva acestui Adevar Vesnic, este faptul ca in momentul in care o biserica isi stabileste un crez ,ajunge sa dogmatizeze Adevarul .
Iar acest adevar nu isi continua lucrarea in constiinta acelui om .Cunoasterea lui Dumnezeu se va opri la un punct pt acel om ,in functie de doctrina si de dogmele stabilite.
Acest lucru este nepermis.

Aviz celor care vor sa inteleaga Evanghelia vesnica.
Vechi 23.11.2009, 22:30:51
Maranatha
Guest

Implicit

Galateni2: 18 Căci, dacă zidesc iarăș lucrurile, pe cari le-am stricat, mă arăt ca un călcător de lege.

Ce vreau sa spun .
Orice institutionalizare bisericeasca ,din cauza propriei organizari ,ajunge sa faca un fel de Lege cum e si in VT si va devia de la sensul adevarat al Evangheliei care se implineste doar in Isus Hristos
Ioan 3:16

Lasati pe oameni sa-L cunoasca cu adevarat pe Isus Hristos ca sa fie mintuiti si nu mai puneti atitia intermediari.
Vechi 23.11.2009, 23:53:43
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Evident, iar cunoașterea lui Dumnezeu vine din prisma doctrinelor (adică dogmelor false) adventiste pe care le difuzezi. Asa-i?
Vechi 01.12.2009, 16:38:58
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Lasati pe oameni sa-L cunoasca cu adevarat pe Isus Hristos ca sa fie mintuiti si nu mai puneti atitia intermediari.[/quote]

Si cum poate fi acest lucru pus in practica fara dogme, fara institutia bisericeasca? ca daca iau afirmatia ta, inseamna ca ar trebui sa merg sa impart Biblii pe strada si sa le zic oamenilor, cititi-le, credeti , mantuiti-va

Iti dai seama unde s-ar ajunge?
a doua zi fiecare om ar ajunge la o alta intelegere despre Dumnezeu si si-ar creea un propriu dumnezeu prin propria interpretare
unu din punctele slabe ale neo-protestantismului , care l-a dus la faramitare excesiva, este chiar acest libertinaj in interpretare si chiar aceasta lipsa de ordine in adunare

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 01.12.2009, 17:18:08
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Lasati pe oameni sa-L cunoasca cu adevarat pe Isus Hristos ca sa fie mintuiti si nu mai puneti atitia intermediari.
Știi vorba din popor: "până la Dumnezeu te mănâncă sfinții". De când Hristos este la dreapta Tatălui în calitate de Mare Preot, avem acces liber, nemijlocit, când ne rugăm Lui. Probabil la acest aspect se referea...

Citat:
Si cum poate fi acest lucru pus in practica fara dogme, fara institutia bisericeasca? ca daca iau afirmatia ta, inseamna ca ar trebui sa merg sa impart Biblii pe strada si sa le zic oamenilor, cititi-le, credeti , mantuiti-va
În primul rând nu dogmele sau instituția eclesiastică ne mântuie, ci Dumnezeu.
În al doilea rând, orice biserică are propriile norme (dogme/principii/puncte de credință) și infrastructuri denominaționale.

Citat:
unu din punctele slabe ale neo-protestantismului , care l-a dus la faramitare excesiva, este chiar acest libertinaj in interpretare si chiar aceasta lipsa de ordine in adunare
Nu știu... nu pot vorbi în numele altor neoprotestanți, însă adventismul a moștenit acest principiu de la Luther, și-l consider bun deoarece conduce spre o interpretare atât unitară cât și corectă a Scripturilor: "Scriptura est sui ipsius interpres"
Cât privește structura organizatorică a Bisericii AZȘ, o consider bună și eficientă în administrarea bisericii, nu-i găsesc neajunsuri de tip "lipsă de ordine în adunare"
Vechi 02.12.2009, 19:46:54
drumetul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Comenteaza pe puncte crezul ortodox si vezi daca sunt diferente fata de crezul vostru:

CREZUL

Cred Într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atoțiitorul,
Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor.
Și întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu,
Unul-Născut, Care din Tătal S-a născut, mai înainte de toți vecii.
Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat,
Născut, nu făcut, Cel de o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut.
Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire
S-a pogorât din ceruri
Și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Maria Fecioara
Și S-a făcut om.
Și S-a răstignit pentru noi în zilele lui Pilat din Pont,
Și a pătimit și S-a îngropat.
Și a înviat a treia zi după Scripturi .
Și S-a suit la ceruri și Șade de-a dreapta Tatălui.
Și iarași va să vină cu slavă, să judece viii și morții,
A cărui Împărăție nu va avea sfârșit.
Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață Făcătorul,
Care din Tatăl purcede,
Cela ce împreună cu Tatăl și cu Fiul Este închinat și slăvit,
Care a grăit prin prooroci.
Întru-una Sfântă Sobornicească și apostolească Biserică,
Mărturisesc un botez întru iertarea păcatelor,
Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fie.
Amin !
Discutia a fost deschisa pentru a vedea "ce avem in comun". Din "crezul ortodox", doar un punct (dupa parerea mea) ar fi de discutat ("una sfanta soborniceasca biserica"). In rest, se poate spune ca , "crezul ortodox" este si crezul adventistilor.

"Va sa vie cu slava sa judece vii si mortii.... astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie" - suna ca un mesaj adventist.

Eu cred ca adevaratii credinciosi sunt si "ortodocsi" si "adventisti".
Vechi 02.12.2009, 19:52:39
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de drumetul Vezi mesajul
Discutia a fost deschisa pentru a vedea "ce avem in comun". Din "crezul ortodox", doar un punct (dupa parerea mea) ar fi de discutat ("una sfanta soborniceasca biserica"). In rest, se poate spune ca , "crezul ortodox" este si crezul adventistilor.

"Va sa vie cu slava sa judece vii si mortii.... astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie" - suna ca un mesaj adventist.

Eu cred ca adevaratii credinciosi sunt si "ortodocsi" si "adventisti".
Eh, daca avem atata in comun, atunci poate ca mai exista o speranta...eu citisem tot felul de lucruri inspaimantatoare, cum ca adventistii nu cred in inviere...
...cum suna Crezul adeventist?...asta numai daca nu incepe o noua furtuna; daca tu crezi ca iara ajungem la dezbinare, mai bine lasa, nu merita sa-mi satisfac curiozitatea...
Vechi 02.12.2009, 20:06:56
drumetul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Eh, daca avem atata in comun, atunci poate ca mai exista o speranta...eu citisem tot felul de lucruri inspaimantatoare, cum ca adventistii nu cred in inviere...
...cum suna Crezul adeventist?...asta numai daca nu incepe o noua furtuna; daca tu crezi ca iara ajungem la dezbinare, mai bine lasa, nu merita sa-mi satisfac curiozitatea...
Nu stiu sa existe un "crez adventist", conceput in forma celui ortodox. Adventistii au 28 de puncte de credinta biblica. Daca vrei sa le cunosti, nu e greu sa le gasesti (sunt destule site-uri adventiste care le prezinta).

Nu stiu daca am voie sa postez un link de pe un site adventist, pe acest forum.

P.S. Credinta in revenirea Mantuitorului si Inviere se afla la baza sperantei advente.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42