Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2009, 15:20:43
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Citeste in Faptele Apostolilor!
Destul de putini oameni care au avut contact direct cu apostolii
Reply With Quote
Vechi 26.10.2009, 15:41:51
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Destul de putini oameni care au avut contact direct cu apostolii
As! Ma repet: citeste Faptele Apostolilor!
Vechi 26.10.2009, 16:05:52
topcat
Guest

Implicit

Citat:
As! Ma repet: citeste Faptele Apostolilor!
Ce crezi ca inseamna "sa mincati ce vi se pune inainte" si "sa vindecati bolnavii de acolo"?

In alta ordine de idei, ce propavaduiau apostolii, credinta in Dzeu, invierea lui Hristos sau bunatatea ce trebuia sa caracterizeze omul credincios?
Reply With Quote
Vechi 26.10.2009, 16:09:45
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce crezi ca inseamna "sa mincati ce vi se pune inainte" si "sa vindecati bolnavii de acolo"?

Este destul de clar.

In alta ordine de idei, ce propavaduiau apostolii, credinta in Dzeu, invierea lui Hristos sau bunatatea ce trebuia sa caracterizeze omul credincios?
Citeste, mai Topcat, in faptele Apostolilor si afli tot ce te intereseaza! Lectura placuta!
Vechi 26.10.2009, 17:54:40
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:

De ce crezi ca se exclud reciproc lucrurile astea?

Sigur, este real. De ce nu le-ar fi zis asa?
Vechi 26.10.2009, 18:43:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
De ce crezi ca se exclud reciproc lucrurile astea?

Sigur, este real. De ce nu le-ar fi zis asa?
Nu se exclud, dar eu nu am vazut decit ca propavaduiau credinta in sine si invierea
Reply With Quote
Vechi 26.10.2009, 19:05:57
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Nu se exclud, dar eu nu am vazut decit ca propavaduiau credinta in sine si invierea
Propovaduiau kerigma, care continea toate invataturile evanghelice care se pot citi azi in evanghelii si epistole. Acouo se scrie si de credinta in inviere, si de dragostea fata de aproapele.
Vechi 26.10.2009, 21:24:20
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Propovaduiau kerigma, care continea toate invataturile evanghelice care se pot citi azi in evanghelii si epistole. Acouo se scrie si de credinta in inviere, si de dragostea fata de aproapele.
De ce a fost nevoie de folosirea credintei in inviere si vindecarile ca momeala pentru credinta in dragoste?
Si o intrebare distractiva: unde s-a pierdut comunismul care vad ca incepea sa fie in voga in timpul faptelor?
Stiu glykys, sa citesc mai departe :)

Last edited by topcat; 26.10.2009 at 21:26:34.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2009, 21:43:58
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
De ce a fost nevoie de folosirea credintei in inviere si vindecarile ca momeala pentru credinta in dragoste?
Si o intrebare distractiva: unde s-a pierdut comunismul care vad ca incepea sa fie in voga in timpul faptelor?
Stiu glykys, sa citesc mai departe :)
Nu ai anticipat corect ce am sa scriu acum :P. De ce, de ce... ca un copil mic. Cred ca nici copilasul tau de clasa a 3a nu pune atatea intrebari. Daca tu sau copilul tau sunteti bolnavi, ce preferati, sa vi se vorbeasca despre bunatate sau sa fiti vindecati? Stii, e ca in pilda aceasta:
23. Ce este mai ușor? A zice: Iertate sunt păcatele tale, sau a zice: Scoală și umblă? 24. Iar ca să știți că Fiul Omului are pe pământ putere să ierte păcatele, a zis slăbănogului: Ție îți zic: Scoală-te, ia patul tău și mergi la casa ta. 25. Și îndată, ridicându-se înaintea lor, luând patul pe care zăcuse, s-a dus la casa sa, slăvind pe Dumnezeu. Nu am inteles intrebarea cu comunismul, sorry.
Vechi 27.10.2009, 09:11:02
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Nu ai anticipat corect ce am sa scriu acum :P. De ce, de ce... ca un copil mic. Cred ca nici copilasul tau de clasa a 3a nu pune atatea intrebari. Daca tu sau copilul tau sunteti bolnavi, ce preferati, sa vi se vorbeasca despre bunatate sau sa fiti vindecati? Stii, e ca in pilda aceasta:
23. Ce este mai ușor? A zice: Iertate sunt păcatele tale, sau a zice: Scoală și umblă? 24. Iar ca să știți că Fiul Omului are pe pământ putere să ierte păcatele, a zis slăbănogului: Ție îți zic: Scoală-te, ia patul tău și mergi la casa ta. 25. Și îndată, ridicându-se înaintea lor, luând patul pe care zăcuse, s-a dus la casa sa, slăvind pe Dumnezeu. Nu am inteles intrebarea cu comunismul, sorry.
Daca Hristos cauta metode mai usoare de a-i face pe oameni mai buni putea sa ma intrebe, ii spuneam o solutie foarte simpla.
Pai n-ai vazut ca toti isi puneau averile la comun, mai ceva ca in comunism?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
corect sau gresit? Andreea2012 Pelerinaje la locuri Sfinte 3 14.11.2012 10:12:11
am gresit? Dumitru73 Generalitati 69 20.06.2012 18:36:55
Genealogia lui Iisus diferita la Matei / Luca odin Din Noul Testament 19 01.08.2011 04:23:14
Luca 13 Versetul 21 Fratziorul Din Noul Testament 14 11.11.2009 22:28:37
ce ziceti de luca 19:27 jezisovi_pivo_nelej Din Noul Testament 10 28.01.2007 01:29:22