![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Uite ca Dumnezeu mai sta si pe net deoarece suntem multi care in timp ce postam mai inaltam si o rugaciune. Nu uita ca Dumnezeu este peste tot, doar ca El este discret , bland si iertator. Nu intra niciodata cu bocancii in viata noastra. Daca vrem sa Il primim, Il primim, daca nu........nu. Doar ne-a lasat liberul arbitru. Pe ac. site majoritatea dintre noi il cautam pe Dumnezeu, ne intarim in credinta, ne rugam unii pt. altii si acolo unde sunt doi sau trei in numele lui Dumnezeu acolo este si El, doar sti asta, nu?
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Foarte folositoare.Cand poti, mai trimite astfel de rugaciuni!Multumiri!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Doamne , viforul necazurilor se ridica asupra noastra si au intrat ape pana la sufletele noastre , dar intru Tine este toata nadejdea noastra . Tu cunosti pricina raului care ne apasa . La Tine perii capetelor noastre sunt numarati . La Tine deci scapam si pe Tine te rugam sa departezi de la noi orice rau pierzator de suflet si sa ne ajuti a birui toate ispitele care ne invaluie , ca Tu esti intarirea , scaparea si izbavitorul nostru , Hristoase Dumnezeule , si Tie slava inaltam , Tatalui si Fiului si Sfantului Duh . Amin !
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Plutesc pe marea vieții zbuciumată Și valuri mari lovesc corabia încercată, De vânturi aducătoare de necazuri și durere. Și sufletului meu, nădejdea-i piere. ![]() Plutesc, dar unde voi ajunge oare? Că sunt în mijlocul mării și nu mai văd scăpare. Nu e nici far, ca să-mi arate calea, De pretutindeni mă-nconjoară marea. Corabia mea scrâșnește tare. E gata să se rupă, de valuri mari din mare Și-atunci în disperare înalț spre Tine rugă. - Doamne, nu mă lăsa, grăbește de-mi ajută ! Pe marea vieții mele, a apărut atunci Lumina. Stăpânul Atoatecreator și mi-a întins mâna, Ca să mă scoată din a păcatelor întunecată mare Și să mă scape din veșnica pierzare. El, cu iubirea Sa divină, A liniștit marea iar bolta cerului a devenit senină. Și mi-a condus corabia spre liman bun. Căci Domnul este a tot ce e văzut și nevăzut Stăpân. Și El nu vrea pe nimeni ca să piardă. Ne așteaptă în fiecare zi, ne rabdă. Ne ocrotește viața cu infinita Lui iubire, Căci vrea ca să ne dăruiască, cereasca mântuire. |
|
|||
|
|||
![]() De ce nu zburăm ca îngerii spre înălțimi ? Pentru că ne tăiem aripile sufletești. De ce uităm să îngenunchiem spre răsărit ? Pentru că gândurile sunt doar spre cele ce-s lumești. Nu avem timp să tindem spre Lumină. ![]() Ne înconjoară mii de griji mărunte. Uităm mereu că suntem oameni trecători Și vrem să rezolvăm prea multe. Și trece viața ca un vis. Timpul pierdut nu îl mai prindem niciodată Și pentru suflet ce putem să dăm în schimb? E mai prețios ca lumea toată. Umblăm în întuneric pe pământ Și n-avem timp ca să privim Lumina. Să înălțăm spre ceruri ochii și să o chemăm Și Ea ne va cuprinde cu iubire inima. De ce nu zburăm ca îngerii spre răsărit? De ce nu vrem să ne înălțăm către Lumină ? Căci Ea ne așteaptă să ne întoarcem cu iubire. Să îngenunchiem cerând iertare pentru a noastră vină. |
|
|||
|
|||
![]()
O,Dumnezeule Mare,mantuieste-ma de toate relele;o,Dumnezeule Mare,care ai harazit magaiere tuturor Sfintilor,harazeste-mi-o si mie,care ajuti si sprijini toate lucrarile,ajuta-ma si sprijina-ma in toate nevoile,scapa-ma de toate primejdiile,de toti dusmanii vazuti si nevazuti.
In numele Tatalui care a creeat lumea,in numele Fiului care a rascumparat-o,in numele Sfantului Duh care a implinit legea in toata a ei desavarsire. Binecuvantarea lui Dumnezeu Tatal care cu cuvantul a zidit lumea,sa fie pururea cu mine ......! Binecuvantarea Domnului Isud Hristos,fiul Marelui Dumnezeu,sa fie pururea cu mine.....! Binecuvantarea Sfantului Duh cu cele mai scumpe daruri ale Sale,sa fie pururea cu mine ... ! Doamne,norii grei ai nenorocirilor si ai supararilor se abat asupra capului meu si intristarile sfasietoare ma coplesesc,dar ma mangai ca Tu ma iubesti si aceasta incredintare ma incurajeaza.Plin(a) de nadejde in dragostea si bunatatea Ta,nu voi lasa sa ma biruiasca impotrivirile soartei, ci ma voi lupta cu curaj,caci numai cu ajutorul Tau voi reusi. La tine ,dar Preabunule Doamne ,alerg si ma rog:vino grabnic si ma mantuie cu puterea Ta,cu mila Ta,precum ai mantuit si pe Petru cel ce venes pe apa;intinde-mi mana ca si lui si mai presus Doamne da-mi sanatate si..........(se spune o singura dorinta). Doamne,ai mila si nu zabovi si primeste cu bunatatea Ta rugaciunea mea ce o fac catre Tine,apara-ma cu Harul Tau si ajuta-ma sa fiu statornic in angajamentul ce-l iau fata de Tine:de a da o bucata de paine la saraci si de a ma ruga pentru cei aflati in primejdii sau suferinta si pentru mantuirea tuturor oamenilor. Trimite Doamne binecuvantarea Ta peste dusmanii mei cunoscuti....(se spune numele) si necunoscuti si indreapta-i cu ganduri bune spre mine si spre toti ai casei mele. Tu Doamne,doresti ca omul sa traiasca in unire si dragoste pe pamant. Fa-i si pe cei ce ma asupresc,ma urasc,ma chinuiesc,ma napastuiesc,ma descurajeaza,ma desconsidera,sa cunoasca milostivirea Ta si lumineaza-le Tu ,Doamne,inima lor si fa-o primitoare de dragoste,ca sa traim in deplina unire,cu inima curata si ne iarta noua greselile ,precum iertam celor ce ne gresesc noua,AMIN! |
|
|||
|
|||
![]()
Rugaciunea staretilor de la manastirea Optina
Doamne, daruieste-mi sa primesc cu liniste sufleteasca tot ce-mi va aduce ziua de azi. Invredniceste-ma sa ma dau intru totul Sfintei Voiei Tale. In tot ceasul astazi, povatuieste-ma si in toate ma sprijineste. Oricare vor fi vestile pe care le voi primi in timpul zilei, invata-ma sa le primesc cu sufletul linistit si intarit in credinta ca peste toate este Sfanta Voia Ta. In toate faptele si cuvintele mele,Tu calauzeste-mi simtirile. In toate intamplarile neasteptate, nu ma lasa sa uit ca totul vine de la Tine. Invata-ma sa fiu deschis si intelept cu fiecare din madularele familie mele duhovnicesti, pe nimenea amarand, pe nimenea intristand. Doamne, da-mi putere sa port osteneala zilei de astazi si toate intamplarile din vremea ei. Calauzeste-mi voia si invata-ma sa ma rog, sa nadajduiesc, sa cred, sa iubesc, sa rabd si sa iert. Amin |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă ziua de azi îmi va aduce necaz sau bucurie, pe toate Doamne ți le încerdințez Ție. Facă-se voia Ta, de-i bună sau rea îți mulțumesc pentru orice îmi vei da. Ține-mă de mână ca pe un copil mic, fără Tine Doamne nu sunt nimic. Cele rostite,cele ce fac și cele ce vin peste mine în acest veac să le îndur,să le trec, toate sunt de la Tine. Ce pot eu să fac? să mă rog,să iert, sî nădăjduiesc să iubesc și să fac puțin bine. (D.S) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
avem mare nevoie de ajutor!! | alinageo | Umanitare | 5 | 29.02.2012 17:13:18 |
Va rog, avem nevoie de rugaciunile voastre! | Anna Vasilica | Pocainta | 2 | 24.11.2010 21:24:37 |
Va rog din suflet pomeniti-l in rugaciune si pe iulian are mare nevoie de rugaciuni | ustrodica | Rugaciuni | 1 | 07.04.2010 12:31:32 |
De ce avem nevoie grabnică acum? | venypad | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 04.03.2009 00:10:11 |
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 17.02.2008 08:36:51 |
|