![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Daca noi reusim sa vedem care sunt punctele slabe ale celor de langa noi, oare diavolul nu reuseste sa vada cu mult mai mult decat vedem noi? Cu siguranta ca da. Si aici ataca spre caderea noastra. Dar asa cum spunem pe alt topic, nu stiinta diavolului trebuie sa ne aduca temere, caci Dumnezeu nu-i permite sa ne ispiteasca mai mult decat putem duce, ci lipsa unirii noastre cu Dumnezeu.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
adica duhovnicul este un profet care comunica mesaje de la Dumnezeu?
|
|
|
||||
|
||||
|
Sa nu uitam ca si paintele Arsenie Boca avea darul inainte-vederii si al cunoasterii gandurilor oamenilor... si era dar de la Dumnezeu. :)
|
|
|
|||
|
|||
|
1.Clarvazatori.Sigur exista.Nu stim de unde le vine acesta putere de a spune ce se intampla in viitor.Am cunoscut o clarvazatoare care spunea ca face si calatorii in astral, vorbea si de alte vietuitoare ale planetei,serpilieni,etc si mai spunea ca mereu suntem inconjurati de entitati luminoase sau din planul astral inferior. Zicea ca intr-o incapere daca esti singur, defapt nu esti singur.Mai exista cateva entitati cu tine.Teoria era ca entitatile sunt luminoase sau nu in functie de ceea ce tu chemi prin ganduri,atitudine,etc.Nu stiu de unde are aceasta putere si nu am sa stiu vreodata exact.Pot presupune doar.Parintele Cleopa spunea sa ne ferim de clarvazatori ca au vedenii si viziuni de la diavol.
2. INAINTEVAZATORI CU DUHUL,care sunt cu totul altceva, sunt calugarii care au capatat de la Dumnezeu darul de a vedea lucrurile inaintea implinirii lor.Ceea ce e un mare har pe care il avea si parintele Arsenie Boca si parintele Teofil (Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul) . |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Singurul lucru pe care poti sa-l faci in momentul de fata este sa incerci sa uiti episodul si sa mergi la duhovnicul tau si sa-i spui ca te-a marcat acel moment si probabil iti va da niste rugaciuni ca sa scapi de ganduri. Consider ca acea persoana nu avea nici un dar dumnezeiesc, ci de alta natura...
|
|||
|
|||
|
Buna tuturor.
Parerea mea este ca acest dar il avem cu totii cand ne nastem si il simtim pana pe la varsta de 10-14 ani.Copii pot vedea lucruri si pot vb cu ingeri si au legatura directa la Dumnezeu.Acest dar se pierde cu timpul din cauza preconceptiilor din familie si societate.Eu cred cu tarie ca Bunul Dumnezeu nu face diferenta intre fii si ficele Lui si ne da tot ce ne trbuie atunci cand ne nastem pentru ca El sa-si faca lucrarea prin noi.Nu trebuie luat ca un lucru rau,poate Dumnezeu a vrut sa-ti transmita un mesaj sau sa-ti arate ca exista si altceva care e departe de logica si ratiunea noastra.Dumnezeu lucreaza prin noi toti si daca tot ce vine de la El este pus la indoiala si ne lasam condusi de frica atunci cum sa mai lucreze prin noi? Lasa-te condusa de fiinta ta interioara ,caci ea e cea adevarata, facuta dupa chipul si asemanarea Lui si vei gasi raspunsul.Atunci cand Il iubesti DUMNEZEU cu toata fiinta ta neconditionat nu te vei mai speria pentru ca simti ca Dumnezeu este intr-adevar ATOTPUTERNIC si diavolul nu are nici o putere asupra ta.Parerea mea e ca a fost un mesaj divin,poate aveai nevoie de o dovada pentru ceva,poate e o incercare pentru tine "Ce sa fac ?sa cred sau nu cred,ce anume ma domina ?credinta oarba in El sau indoiala."Asculta-ti inima ,ca acolo gasesti raspunsul adevarat si ai incredere in raspuns.Da-i voie lui Dumnezeu sa lucreze prin tine ,nu-I inchide portile pentru ca ti-e frica.Va pup dulce pe toti |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Omul impatimit se poate pacali, de aceea trebuie sa alerge la cei inaintati duhovniceste pentru a lua sfat. Acestia au discernamant, stiind sa deosebeasca duhurile. Se spune in Pateric ca "oarecari frati s-au dus la avva Antonie, ca sa-i vesteasca lui nalucirile pe care le vedeau si sa se invete de la dansul, de sunt adevarate, sau de la draci. Si aveau ei un magar si a murit pe cale. Deci, dupa ce au venit la batranul, apucand el mai inainte, le-a zis lor : cum a murit magarul pe cale ? Au zis lui : de unde stii, avvo ? Iar el le-a zis lor : dracii mi-au aratat. Si ei au zis lui : noi pentru aceasta am venit sa te intrebam, ca vedem naluciri si de multe ori se fac adevarate; nu cumva ne inselam ? Si i-a incredintat pe ei batranul din pilda magarului, ca de la draci sunt." |
|
|