![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Pai, cu asemenea raspuns tendentios si plin de ura, degeaba astepti Craciunul din punct de vadere religios. Un credincios nu se exprima cu ura si patima.
Am vorbit cu calugari de la Manastirile Neamtului! Cei care faceti atata caz de credinta pe aici, ar trebui sa mergeti sa vedeti cum vorbesc si cum se poarta calugarii de acolo. Sa mergeti sa luati de la ei exemplu de smerenie, de bunatate, de vorba dulce! Nu mai dati lectii si sfaturi, nu mai judecati cat voi insiva sunteti atat de impatimiti in rele! Adica ti se pare normal sa impui cuiva ideile tale? De unde stii ca sunt cele mai bune, sau contin "lumina si adevar"?... |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Mioara,
iti multumesc pentru raspuns. Este ceea ce vad in jurul meu: oameni, care fara sa-si faca nici cea mai mica problema, se tatueaza cu tot felul de simboluri. Daca ar fi numai atat, nu ar fi nimic, dar se dedau dupa aceea unui dezmat de nedescris. La inceput mai au probleme de constiinta, dar apoi, cand depasesc o anumita limita si prin interventia a terte persoane asupra lor, totul li se pare normal si se mira cand cineva nu vrea sa participe la asa ceva. Fac presiuni continue, zi si noapte, incat mintea ma duce tocmai la opresiunea pe care o vor resimti crestinii in zilele cele de pe urma. De aceea am facut si cu alte ocazii, referire la pregatirea venirii Antichristului. Presupun ca acest lucru nu se face de pe o zi pe alta, ci se va intinde pe o perioada mai lunga, pana se va ajunge la necredinta generalizata. Chiar acum am dat peste urmatorul verset din I Petru 3.14: " dar de veti si patimi pentru dreptate, fericiti veti fi. Iar de frica lor sa nu va temeti, nici sa va tulburati. Ci pe Domnul, pe Hristos, sa-L sfintiti in inimile voastre si sa fiti oricand gata sa raspundeti oricui va cere socoteala despre nadejdea voastra. Dar cu blandete si cu frica, avand cuget curat..." Bucurati-va cei, care nu va confruntati cu asemenea probleme... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In privinta smereniei ai dreptate. E greu de ajuns acolo. Ceea ce-ti doresc si tie. Cine se gandeste la Dumnezeu nu poate fi impatimit in rele. Dar am observat ca, in ciuda faptului ca te consideri ortodoxa, si sper ca esti, te deranjeaza tot ce e legat de citate din Biblie. Pai cum se impaca una cu alta? Aici nimeni nu impune nimanui nimic. Dar si eu am dreptul la opinia mea, care, nu intamplator, este in armonie cu cele scrise in Biblie, adica cartea de capatai a oricarui crestin. Eu pe marginea ei am chef sa vorbesc, daca iti place sau nu. Iar cand spunem Lumina si Adevar, nu ne referim la noi ci la Dumnezeu. Dar atata ar trebui sa stii. |
|
||||
|
||||
![]()
Ura ta si a multora de aici care nu gandesc precum voi sau nu va insusesc ideile voastre este evidenta, dar s-o lasam balta ca nu ajungem nicaieri si, intr-adevar este bine sa punem capat divergentelor mai ales ca vin sarbatorile, nu-i asa?
In ceea ce ma priveste, din punct de vedere religios, sunt exact ceea ce am mostenit, adica crestin-ortodox si nu am sa ma schimb niciodata, dar nici nu pot afirma, ca sa intru in conflicte cu cei care apartin altor credinte, ca religia mea e cea mai buna, pentru ca nu stiu, nu detin argumente si cu siguranta nimeni nu le detine. Ca mine sunt multi credinciosi care au propriul lor mod de a se ruga si de a accepta credinta. Nu sunt fanatica, bigota, exagerata si vreau ca tot ce aflu sa trec prin filtrul gandirii, al logicii. Am cap ca sa judec. Traim in sec. 21, lumea a evoluat, nu mai vrea, nu mai accepta sa fie mintita, ce e rau in asta? Sigur ca ai dreptul la opinia ta, putin imi pasa care e, eu accept doar ce e bine argumentat, dar nu te lua de Jeniffer. Daca in ceea ce o priveste, nu ai inteles nimic, atunci, te rog, pe ea las-o in pace. Ia-te de mine, daca simti nevoia sa intepi pe cineva, dar pe ea... las-o. La fel, dn partea mea, toata voia sa mergi pe marginea Bibliei, (numai sa nu te impiedici si sa cazi) nu-mi pasa, dar daca eu vad niste greseli ori doar mi se pare ca sunt greseli, nu inteleg de ce ar trebui sa tac... Si inca eu nu le vad ori nu le-am descoperit pe toate. Sunt altii care fac sau au facut aceasta treaba. Cat despre credinta, post, pomana, Doamne! sunt niste lucruri atat de intime care nu trebuie discutate cu vecina de scara, cu colega de birou sau pe forum. Ma mir cum de nu ai stiut pana acum! Daca nu ma insel, tot in Biblie scrie ca nu trebuie sa stie stanga ce face dreapta. Cand faci aceste lucruri, nu trebuie sa chemi presa sa-ti mediatizeze gestul. Abia asta este fala. Tu crezi ca eu pun pret pe omul care face caz de credinta lui, de postul lui, de mersul lui la biserica? Nici doi bani nu dau. E penibil sa iesi, sa vorbesti despre aceste lucruri, ca apoi sa dai cu parul sau sa pui la indoiala credinta unuia sau altuia pentru ca are un pic de creier pe care si-l pune la treaba, pentru ca refuza sa fie ca tine! |
|
|||
|
|||
![]()
"Pana una alta ne aflam in postul Craciunului iar la capatul lui vom sarbatori Nastera Domnului. Cine nu vrea sa accepte acest eveniment al anului ca pe ceva esential pentru toata omenirea si asta nu datorita cadourilor si a mancarii abundente, ci pe temei religios, ei bine pe acestia nu pot decat sa-i compatimesc".
Da, draga Ancah, ne pregatim pt. Nasterea Domnului, de care nu prea mai are timp nimeni. Am gasit la Sfantul Nicolae Velimirovici un fragment frumos despre acest eveniment, si doresc sa-l impartasesc cu voi( ei, ce sa fac, daca si mie imi plac atat de mult citatele; asta este: Sf. Parinti sunt mult mai destepti decat noi). "Smerenia este prima virtute pe care Hristos a poruncit-o oamenilor in predica Sa de pe munte. Si prin pilda Sa, El a aratat cel dintai aceasta virtute, nascandu-Se nu in palat imparatesc ci in pestera oilor. O alta importanta invataturapractica pe care Domnul a aratat-o prin sfanta Sa nastere a fost aceasta: stramtorati-va ca sa se face loc si pt. ceilalti; multumiti-va cu cele neaparat trebuincioase ca si altii sa aiba cele neaparat trebuincioase.[...] lumii ce cauta lumina numai din marile orase, Domnul a vrut sa-i dea o lectie: ca Adevarata Lumina se poate arata si dintr-o pestera sarmana. In Tara Sfanta dainuie inca si astazi 4 stanci vestite-stau precum stateau si in vremea venirii lui Hristos in lume. O stanca este pestera din Betleem, unde S-a nascut El; a doua este stanca de pe muntele Ispitirii, unde El a fost ispitit; a treia este stanca Golgotei, pe care a fost rastignit, sub care a fost ingropat si unde a inviat; si a patra este stanca de pe Muntele Maslinilor de pe care S-a inaltat la cer. Asadar cele mai insemnate 4 evenimente din viata Mantuitorului sunt legate de 4 stanci neclintite. Nu mai exista casa din Nazaret unde El a trait, nici cea din Capernaum, unde Se salasluise. Nu mai exista nici una din cladirile in care El zabovea; nici curtea lui Irod, nici resedinta lui Pilat, nici macar templul lui Solomon. Tot ce a fost zidit de mana omeneasca, timpul a ruinat. Insa acesta 4 stanci, de Dumnezeu facute, stau in picioare si astazi intocmai ca odinioara. Ca nimeni sa nu se poate indoi de faptul ca El S-a nascut cu adevarat, ca a fost ispitit ca om, ca a fost rastignit pt. pacatele oamenilor, dar si ca a inviat, si ca S-a inaltatcu slava la ceruri, in vesnica Sa patrie, unde-i asteapta pe dreptii Sai. [...] Sa nu te mire faptul ca Dumnezeu a ales pt. Sine un salas atat de sarman. " Ce este inalt la oameni, uraciune este inaintea lui Dumnezeu". Uraciune era inaintea lui Dumnezeu palatul cezarului de la Roma, caci cu adevarat era pestera talhareasca de faradelegi si desfranare. Iar ceea ce e dispretuit si nimicnic in ochii oamenilor, Dumnezeu cel mai ades alege si proslaveste. Aceasta e metoda Celui Atotintelept. Potrivit acestei metode, El a ales pescari drept Apostoli si o pestera drept leagan al Sau". Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Mioara,
ai pomenit asha de frumos pe Dumnezeu incat o consider ca o incununare a postului Craciunului din ultimul an al deplinei Libertati a Romanie, ca si asha a avut parte de foarte putzini ani de libertate si autodeterminare, fiindca oricum va intra in UE si politicienii nostri nu vor fi altceva decat uneltele altor politicieni cu alte interese, si vor uita de doleantzele si interesele moastre... dar lasand politica in treaba ei, nu pot sa nu afirm ca din textul pe care l-ai scris pe care nu-l stiam si nici de cele 4 stanci neclintite ale Domnului din teritoriile sfinte, ar rezulta prin sinteza intelectuala ca cel ce s-a nascut atat de neinsemnat a fost in realitate adica Iisus a fost si este Domn al Smereniei si Dragostei, Domn al Durerii si al Invierii, Domn al Intzelepciunii si triumfator al Binelui si Domn al pacii si al Cerului... Minunata realitate ne-ai impartashit... |
|
||||
|
||||
![]()
Mai, Sovidiu, deschide ochii bine, ceea ce s-a scris deasupra este un citat din nu stiu care scriitor de sorginte religioasa. Nu aduce elogii pentru cine nu a creat, ci doar a citat. Cine nu are idei copiaza ideile altora. Am mai spus eu treaba asta! Cere-ti scuze adevaratului autor ca daca e mort, se rasuceste, bietul! in mormant si chiar ca e pacat!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
1. Cand Te-am chemat, m-ai auzit, Dumnezeul dreptatii mele! Intru necaz m-ai desfatat! Milostiveste-Te spre mine si asculta rugaciunea mea.
2. Fiii oamenilor pana cand grei la inima? Pentru ce iubiti desertaciunea si cautati minciuna? 3. Sa stiti ca minunat a facut Domnul pe cel cuvios al Sau: Domnul ma va auzi cand, cand voi striga catre Dansul. 4 . Maniati-va dar nu gresiti; de cele ce ziceti in inimile voastre, intru asternuturile voastre, va caiti. 5. Jertfiti jertfa dreptatii si nadajduiti in Domnul. 6. Multi zic: "Cine ne va arata noua cele bune?" Dar s-a insemnat peste noi lumina fetei Tale, Doamne! 7. Dat-ai veselie in inima mea, mai mare decat veselia pentru rodul lor de grau, de vin si de untdelemn ce s-a inmultit. 8. Cu pace, asa ma voi culca si voi adormi, ca Tu Doamne, indeosebi intru nadejde m-ai asezat. ---------------------------------- A Domnului este Mantuirea si peste poporul Tau binecuvantarea Ta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Istoriile scrise despre profeti, incepind cu Osiris, au dat nastere ideii de trimis de zeu. Mitul creatiei vine din Africa si doar a fost prolongit in timp, pina la Isus, cu o religie care se vrea dominatoare, prin scrierea despre apocalipsa. Ea demonstreaza ideea impunerii zeului crestin, dar pentru cine creatia este naturala si zeul simbolul soarelui devenit al puterii, ea poate fi doar omeneasca si in scop dominator.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Semnele mortii | Ionut27 | Generalitati | 9 | 14.10.2013 18:34:53 |
Semnele sfarsitului | Florin-Ionut | Despre Sfanta Scriptura | 114 | 17.09.2009 06:42:18 |
Semnele propovaduirii. | ClaudiuT | Din Noul Testament | 3 | 09.09.2009 14:01:43 |
|