Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.06.2009, 18:11:24
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Pai cum, dintr-o data nu mai esti de acord cu Biblia? parca erai gata sa-ti tai un picior

...si tot nu mi-ai raspuns la intrebare...o dai cotita, de parca numai tu ai facut scoala de smecheri:)

Hai sa te iau ca la scoala:
Ce a vrut sa spuna Hristos prin asta?
Mi-am recitit mesajele: fost suficient de explicita.

Strategiile de smecher le-am invatat din postarile tale.. de-aia gasesc interesant sa te tot contrazic: am recunoscut foarte multe tehnici (care in mod normal intra in categoria "logical fallacies", dar ochiul comun nu este antrenat sa le recunoasca).

De aceea o sa aplic ceva in stilul tau.
TE CITEZ:
Citat:
Cince-ti garanteaza ca hindusii, de exemplu nu au printre Siva si Visnu al lor un fiu in care cred si care-i aduce la Tatal urmind o viata virtuoasa si curata?......NIMENI
Poti tu sa garantezi ca ajung in Iad si nu in Rai pentru ca au alta terminologie neinteleasa de noi pentru a ajunge in Nirvana, la Tatal?
Deci mai bine ciung, dupa cum spuneam :))))).
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 18:12:21
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Din cat stiu nu inviem cu acelasi corp (dar asta trebuie sa verific).
Si doar un trup despatimit este templul Duhului Sfant.
Trupul inviat nu este acelasi, este un 'trup duhovnicesc' cum spune sf Pavel, dar tot el spune ca legatura lui cu trupul de acum este misterioasa. Este comparata cu legatura dintre bobul de grau si spicul care iese din el. Deci, trupul de acum nu este un gunoi care va fi aruncat si va fi inlocuit. Este cel din care va 'creste' trupul inviat, mai bine zis, este cel care va fi inviat si care intr-un sens tainic este deja inviat.

Trupul este de pe acum templu al duhului sfant, sf. Pavel nu spune ca va fi, ci ca este. Pentru ca suntem botezati, si am primit mirungerea, si ne impartasim. Noi il putem murdari, dar el este deja acest templu.
Vechi 08.06.2009, 18:19:57
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

hmmm, deci ca urmare nu avem voie sa-l ciopirtim asa cum intelege literal Anna de la Hristos deoarece subrezim fundatia templul Duhului Sfint.

Deci cum ramine cu scosul ochiului care te-a impins la pacat Anna?
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 18:25:44
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
hmmm, deci ca urmare nu avem voie sa-l ciopirtim asa cum intelege literal Anna de la Hristos deoarece subrezim fundatia templul Duhului Sfint.

Eu nu prea inteleg cearta voastra. Nu cred ca asta a vrut sa zica anna dar mai bine nu ma bag. ;-)
Vechi 08.06.2009, 18:27:00
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Ai lamurit-o pe aia cu "au alta terminologie neinteleasa de noi pentru a ajunge in Nirvana, la Tatal" si cu fiul lui Shiva si Visnu?
:)))).
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 18:29:48
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Eu nu prea inteleg cearta voastra. Nu cred ca asta a vrut sa zica anna dar mai bine nu ma bag. ;-)
Pai nici eu nu inteleg de ce ne certam.
Dar acum citesc Dialectica lui Schopenhauer (o recomand, este excelenta, chiar daca nu este crestina.. sunt multe de invatat) si am descoperit ca Andrei exemplifica bine ce scrie in acea carte. Precizez ca dialectica nu se ocupa cu aflarea adevarului :))).
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 18:40:37
Banned

Implicit

Citat:
Pai nici eu nu inteleg de ce ne certam.
Dar acum citesc Dialectica lui Schopenhauer (o recomand, este excelenta, chiar daca nu este crestina.. sunt multe de invatat) si am descoperit ca Andrei exemplifica bine ce scrie in acea carte. Precizez ca dialectica nu se ocupa cu aflarea adevarului :))).
Trezeste-te draga Anna, cit nu este prea tirziu, mai ales daca spui ca ai studii de psihologie la baza. Mi-e teama ca vei ajunge ca unii de pe aici care au ajuns in habotnicia lor si goana dupa "adevar" sa denigreze pe gigantii culturii si civilizatiei, ai literaturii, afundindu-se exclusiv in studiul marilor duhovnici( care nu zic ca nu trebuiesc cititi dar cu masura pe ici colo si nu exclusiv si nu luati ca litera de LEGE)...legende, povesti si mituri exista decind lumea...
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 18:43:19
Banned

Implicit

Citat:
Ai lamurit-o pe aia cu "au alta terminologie neinteleasa de noi pentru a ajunge in Nirvana, la Tatal" si cu fiul lui Shiva si Visnu?
Asta este doar un "exchange de idei" nu se cearta nimeni, Fanni, tu poate nu stii ce inseamna cearta in Balcani :))
vorbim, ca doar nu o sa stam ca habotnicii sa dam din cap unul catre celalalt spunind incontinuu, da,da ,da, ce discutie ar mai fi aia?
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 18:45:15
Banned

Implicit

Citat:
da, partea asta am considerat ca este foarte lamurita, asa este cum am afirmat si cum spre bucuria mea afirma si Shopenhauer, chiar daca nu cauta adevarul in sensul Annei, care nu mi-aduc aminte sa fi scris vre-o carte sau sa fi vorbit cineva despre ea la vre-un curs de filozofie, hmmm?
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 18:46:42
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Trezeste-te draga Anna, cit nu este prea tirziu, mai ales daca spui ca ai studii de psihologie la baza. Mi-e teama ca vei ajunge ca unii de pe aici care au ajuns in habotnicia lor si goana dupa "adevar" sa denigreze pe gigantii culturii si civilizatiei, ai literaturii, afundindu-se exclusiv in studiul marilor duhovnici( care nu zic ca nu trebuiesc cititi dar cu masura pe ici colo si nu exclusiv si nu luati ca litera de LEGE)...legende, povesti si mituri exista decind lumea...
Tu ce studii ai?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este scopul vietii? amatyyy Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 53 23.05.2013 20:57:02
Care e scopul existentei lui Dumnezeu? Archaeopteryx Generalitati 31 21.10.2011 23:09:14
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? tigerAvalo9 Generalitati 84 05.09.2011 08:32:49
Scopul credintei-schimbarea omului vechi in om nou dorinastoica14 Biserica Ortodoxa si Massmedia 7 06.08.2009 09:28:43