Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.11.2009, 14:52:10
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Si dumneata esti trimis aici sa faci prozelitism?Personal nu ma intereseaza secta Kabala, am auzit de ea in parte si nu satisface convingerile si sistemele mele de credinta.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2009, 14:57:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Si dumneata esti trimis aici sa faci prozelitism?Personal nu ma intereseaza secta Kabala, am auzit de ea in parte si nu satisface convingerile si sistemele mele de credinta.
Cum, nu te intereseaza cum sufletul e impartit in 3 bucati?
Reply With Quote
Vechi 26.11.2009, 21:09:47
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Cum, nu te intereseaza cum sufletul e impartit in 3 bucati?
Mai topcat, asta cu sufletul tripartit vine de la Platon!
Vechi 26.11.2009, 21:28:40
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Mai topcat, asta cu sufletul tripartit vine de la Platon!
Si asta ar trebui sa ma dea pe spate? :)
Reply With Quote
Vechi 26.11.2009, 21:51:55
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Si asta ar trebui sa ma dea pe spate? :)
Am uitat ca tu nu recunosti pe nimeni in afara de Darwin, de ca si cum lumea nu a existat pana la el. Stii ce mi se pare mie ciudat? Ca nenea asta cu maimutzele a facut descoperirea asta de unul singur si ca nimeni pana la el nu a mai avut macar o intuitie despre asa-zisa lui idee revolutionara... uite, anticii stiau ca Pamantul e rotund si aveau si o gramada de alte intuitii care au fost aflate si demonstrate dupa multe sute de ani. Insa eu nu stiu pe nimeni care sa fi spus in urma cu mai mult de 200 de ani ca omul se trage din altceva sau macar ca toate speciile se trag din altceva...
Vechi 27.11.2009, 09:42:51
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Am uitat ca tu nu recunosti pe nimeni in afara de Darwin, de ca si cum lumea nu a existat pana la el.
Nu e vorba de asta, insa apelul la autoritate nu e valid
Citat:
Stii ce mi se pare mie ciudat? Ca nenea asta cu maimutzele a facut descoperirea asta de unul singur si ca nimeni pana la el nu a mai avut macar o intuitie despre asa-zisa lui idee revolutionara... uite, anticii stiau ca Pamantul e rotund si aveau si o gramada de alte intuitii care au fost aflate si demonstrate dupa multe sute de ani. Insa eu nu stiu pe nimeni care sa fi spus in urma cu mai mult de 200 de ani ca omul se trage din altceva sau macar ca toate speciile se trag din altceva...
Primul care se cunoaste ca a avut astfel de idei a fost Anaximander in secolul 6 ien http://en.wikipedia.org/wiki/History...ionary_thought
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 21:11:49
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu e vorba de asta, insa apelul la autoritate nu e valid

Primul care se cunoaste ca a avut astfel de idei a fost Anaximander in secolul 6 ien http://en.wikipedia.org/wiki/History...ionary_thought
However, until the 18th century, Western biological thinking was dominated by essentialism, the belief that every species has essential characteristics that are unalterable.
Asta e cel mai tendentios articol de wiki pe care l-am citit! Nu pricep ce legatura are Anaximandru cu evolutionismul, asta e nenea ala cu apa ca principiu primordial. De la ideea ca viata s-a nascut in apa si ca toate speciile se trag una din alta si omul provine din maimuta e cale luuuga hat! iar ideea de a-l pune pe Augustin printre inaintasii evolutionsimului, pe baza unei afirmatii scoase din context si adaptate la ... cerintele mediului mi se pare de-a dreptul hilara. Sunt sigura ca si la Aristotel lucrurile stau la fel. Dar ce pot spune, daca se vede o radacina de evolutionism si in Christian philosophy and the great chain of being... Nu aveti de unde sa va sustineti ideile si le gasiti tot in crestinsim! Peste tot vedeti numai evolutionism! Hai ca m-ai distrat!
Si... cu toate acestea, tot nu m-am lamurit daca mai inainte de 1800 mai avusese cineva nastrusnica idee cu maimutica!
Vechi 30.11.2009, 13:35:38
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Si... cu toate acestea, tot nu m-am lamurit daca mai inainte de 1800 mai avusese cineva nastrusnica idee cu maimutica!
Conteaza?
..
Reply With Quote
Vechi 30.11.2009, 14:16:33
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Conteaza?
..
Conteaza! Adevarul (cu majuscula) e acelasi in toate timpurile.
Vechi 30.11.2009, 14:22:07
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Conteaza! Adevarul (cu majuscula) e acelasi in toate timpurile.
O fi, dar asta nu inseamna nimic :)
Reply With Quote
Răspunde

Tags
adam, eden, pomul vietii, rai

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Geneza Templier Knight Din Vechiul Testament 67 27.05.2017 19:14:27
Ce parere aveti despre geneza crezuta de sumerieni?Mult cunoscuta. modestulaici Generalitati 13 22.03.2013 16:49:43
Legatura intre limba chineza si Geneza (in engleza) elcipo Din Vechiul Testament 4 09.07.2011 23:51:40
Interpretarea in duh sau in litera a Scripturii (Geneza 1,2) si a Parintilor? Fani71 Teologie si Stiinta 229 09.07.2009 16:01:56