![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
:)Grigorie,Sf. IOAN GURA DE AUR a zis sa sarutam mana preotului din sant. Si el a gresit?Cauta un preot care sa te multumeasca si spovedestete.Iar pe cei pacatosi are cine sa-i judece.Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Negroponte
Ti-as fi recunoscator daca mi-ai spune unde ai citit intr-o opera a Sf. Ioan Gura de Aur despre preotul beat cazut in sant caruia sa-i sarutam mana. Altfel, puteti sa stati linistiti, sarut mana oricarui preot cand este cazul (cand miruieste, de exemplu). Am un duhovnic care ma multumeste si stiu ca exista multi dintre acestia. Fratilor, mi se pare ca nu sunteti la curent cu multe lucruri care se petrec. Pe mine ma doare inima cand heterodocsii castiga teren in acele parohii unde exista preoti prea putin destoinici. Scriptura spune si "Nu judeca!", dar si "ravna casei Tale m-a mancat". Si eu voi pune capat acestei discutii. Cred ca m-ati receptat gresit, imi atribuiti idei care nu-mi apartin. |
|
|||
|
|||
![]()
Grigorie a incheiat acest subiect si vreau sa-i respect dorinta .
Am sa spun citeva cuvinte cu aspect general : Vorbirea de rau e un pacat , dar mai ales atunci cind discuti un Preot . Sint probleme si neajunsuri , nimic de zis , dar nu e locul unde trebuiesc discutate . De ce ? Pentru ca poate duce la sminteala ,si atunci esti si tu vinovat pentru pacatul altuia fiindca i-ai dat "apa la moara" . Crestinii nu simt nevoia sa discute pe cei care slujesc ! Aparind un preot , aperi preotia , aperi credinta .(il aperi de gura necredinciosilor ,nu inseamna ca aperi pacatul). Spuneti-mi cind se va duce o mama cu problemele de familie sa le "fluture in piata" ? Niciodata , pentru ca ii iubeste pe ai sai si vrea sa-i acopere , sa-i fereasca de gura lumii . Numai cei de drept vor lua in discutie cazurile si vor inlatura raul . De cite ori i-ati pomenit in rugaciunile voastre pe slujitorii bisericii ? Credeti ca ei n-au nevoie de noi ? Cine judeca va fi judecat .(certatii pe acestia cu Duhul Blindetii spune Apostolul) Sa ne rugam la Dumnezeu sa ne dea intelepciune ! |
|
|||
|
|||
![]()
Maria,
Nu vreau sa redeschid subiectul, numai ca as vrea sa fii constienta ca tu poti cadea in alt pacat, chiar bine intentionata fiind, anume apararea nedreptatii. Iti respect dorinta si nu voi da exemple. Sunt convins insa ca daca le-ai cunoaste ai intelege mai bine pasajul din Evanghelie in care Mantuitorul a izgonit cu biciul pe negustorii din templu. E ceea ce se numeste "manie sfanta". Eu iubesc ortodoxia si-mi pare rau cand multi crestini cad prada sectelor din cauza unor preoti nevrednici. In unele cazuri (poate nu multe, dar vizibile) e prea adevarata vorba din popor "Fa ce zice popa, nu ce face popa!". In ceea ce priveste raportul dintre laici si clerici in Biserica Ortodoxa, o sursa de informatii utile este "Dreptul canonic" al Parintelui Ioan Floca. |
|
|||
|
|||
![]()
Chiar ,
daca am cazut intr-un pacat mai mare fara sa-mi dau seama , te rog sa te rogi pentru mine diseara . Pana la moarte invatam . Doamne ajuta ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca aveam pe cine poate incercam sa te conving dar nu e cazul...sorry. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca in particular preotii sunt oameni ca toti oamenii si pot gresi, se stie, de aceea se duc si ei la spovedanie, dar nu cred ca Il tagaduiesc pe singurul nostru Stapan si Domn, pe Iisus Hristos. Cine face acest lucru isi schimba stapanul, nu ramane fara stapan. Mai departe se pomenesc ingerii, care nu si-au pazit vrednicia, Sodoma si Gomora. Apoi: "1.8. Asemenea deci si acestia: visand, pangaresc trupul, leapada stapanirea si hulesc maririle (ceresti). 1.10 Acestia insa defaima cele ce nu cunosc, iar cele ce - ca dobitoacele necuvantatoare - stiu din fire, intr-acestea isi gasesc pieirea." Una e a gresi si alta e a tagadui totul. Cred ca in Epistola Sf. Apostol Iuda e vorba de ceva mai de anvergura, manifestare prezisa pentru vremurile cele de pe urma si nu de simple pacate omenesti, carora toti le suntem tributari. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un mirean are si asa destule probleme pe cap si a-l elucida in aceasta privinta nu-l ajuta cu nimic, daca nu are el tangenta cu acestia. In ceea ce ma priveste, am intalnit preoti atat de deosebiti de cele relatate, printre altii pe Parintele Argatu,dar si altii, incat mi-ar veni greu sa zic o vorba rea, fara sa am impresia ca dau si in aceia , care m-au ajutat si ma ajuta. Proportia este totusi ca graul cu neghina, cred. |
|
|||
|
|||
![]()
Preotia e sfanta atat timp cat intelegi ca atunci cand ti-ai asumat aceasta responsabilitate, trebuie sa urmezi calea DOMNULUI SI A LUI ISUS. Si pe langa toate acestea, trebuie sa indrumi si pe altii pe calea aleasa de tine. Pentru Mantuire.
Daca principalul scop al tau este de a acumula averi, (optiunea majoritara), atunci ai ocazia sa devii un prelat cu sanse mari de promovare in viitor. Poate ... cine stie... viitor patriarh. Cei care indruma suflete spre mantuire sunt asa de mici in viata curenta, ca nici macar nu-i vezi. In schimb, pierzatorii de suflete sunt imbracati in vesminte din aur si argint. Asa de luminoase, pentru ca diavolul sa-i aiba ne-incetat in vedere. Si sa le dea sfaturi si indrumare. ISUS nu a purtat vestminte lucrate cu fir de argint sau aur, dar a schimbat o lume. Acesti farisei ai ortodoxismului nu vor face altceva decat sa se piarda, si odata cu ei, multi nevinovati credinciosi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce Sfanta Treime si nu Sfanta Patrime sau mai mult ? | nesperatu | Dogmatica | 46 | 23.01.2013 16:02:52 |
Preotia este o Vocatie, nu o slujba; sa ajutam preotii buni si ravnitori | gpalama | Preotul | 29 | 09.08.2011 11:18:52 |
Sfanta Cuvioasa Parascheva si Sfanta Mucenita Paraschevi | VLAHOPOL | Intrebari utilizatori | 5 | 17.02.2011 19:02:09 |
Preotia | Ioana-Andreea | Secte si culte | 0 | 06.04.2010 21:57:19 |
preotia | alexandra | Preotia (Hirotonia) | 29 | 26.10.2008 19:25:12 |
|