Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.02.2009, 22:35:06
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Primavara este anotimpul care reinvie intreaga mea fiinta. Natura ma copleseste si peste toate acestea Sarbatoarea Invierii este cea care da sens vietii mele- nu intamplator cred ca Invierea Doomnului cade in acest anotimp. Nu am vrut sa ezagerez dar la mine timpul profan este marcat de timpul sacru.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2009, 22:39:52
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Da, dar luna mai e pe "gustul"meu. Cred ca nu e luna mai frumoasa si destul de echilibrata din punct de vedere meteo.
Stii fratele meu, cantarea de la Slujba Utreniei la Sarbatoarea Sf.M.Mc.Gheorghe la Stihira de la Laude cand se canta inainte "Slava Tatalui..." este asa "Rasarit-a primavara, veniti sa ne desfatam! Stralucit-a Invierea lui Hristos, veniti sa ne veselim! Aratatu-s-a pomenirea purtatorului de chinuri, care lumineaza pe cei credinciosi. Pt aceasta iubitorilor de praznic, veniti cu taina sa o praznuim! Ca acesta ca un bun ostas s-a luptat impotriva tiranilor si pe aceia i-a rusinat, urmator facandu-se patimii Mantuitorului Hristos! Nu si-a miluit vasul cel de lut al sau, ci gol l-a strujit cu chinurile zdrumicandu-l! Aceluia sa strigam: Purtatorul de lupte, roaga-te sa se mantuiasca Sufletele noastre! Este prima cantare din cadrul cultului care se refera la VENIREA PRIMAVERII!!! Din mila Domnului eu sunt nascut exact in aceasta zi de 23 aprilie!
Reply With Quote
Vechi 02.02.2009, 22:52:50
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
Stii fratele meu, cantarea de la Slujba Utreniei la Sarbatoarea Sf.M.Mc.Gheorghe la Stihira de la Laude cand se canta inainte "Slava Tatalui..." este asa "Rasarit-a primavara, veniti sa ne desfatam! Stralucit-a Invierea lui Hristos, veniti sa ne veselim! Aratatu-s-a pomenirea purtatorului de chinuri, care lumineaza pe cei credinciosi. Pt aceasta iubitorilor de praznic, veniti cu taina sa o praznuim! Ca acesta ca un bun ostas s-a luptat impotriva tiranilor si pe aceia i-a rusinat, urmator facandu-se patimii Mantuitorului Hristos! Nu si-a miluit vasul cel de lut al sau, ci gol l-a strujit cu chinurile zdrumicandu-l! Aceluia sa strigam: Purtatorul de lupte, roaga-te sa se mantuiasca Sufletele noastre! Este prima cantare din cadrul cultului care se refera la VENIREA PRIMAVERII!!! Din mila Domnului eu sunt nascut exact in aceasta zi de 23 aprilie!
Faine cuvintele cantarii ! 23 aprilie l-am trecut in carnetel , ca-s cam uituc.
Vechi 03.02.2009, 00:24:16
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

De fiecare data cand trebuie sa vorbesc despre anotimpul preferat, manifest un fel de stangacie. Este un subiect delicat, in adevaratul sens al cuvantului. Alegerea este dificila, cu atat mai mult cu cat, natura impresiilor lasate in sufletul meu de succesiunea anotimpurilor, tine de inefabil.

"Oferta" fiecarui anotimp? Bogatie de lumina, culoare, parfum, sunet, care, de la un anotimp la altul, se gasesc intr-o proportie diferita. Nicaieri nu ne putem "imbogati" mai lesne, cu toate acestea, ca in mijlocul naturii. Desigur, pentru ca bucuria sa fie deplina, trebuie sa fie si impartasita. De aceea, in fiecare dintre noi, predomina amintirile in care sunt implicate si alte persoane: rude, prieteni, colegi uneori chiar straini. Toate acestea, traite si retraite mereu altfel, fac sa port adanc in mine, cat voi fi, amprenta fiecarui anotimp. Poate de aceea, retraiesc, mult mai des, momentele copilariei mele petrecute la tara, in mijlocul naturii, alaturi de camarazii mei de joaca, decat, nu stiu..., amintirile de vara trecuta, pe care am petrecut-o in Bucuresti.

Mai cred ca nu intamplator, ciclicitatea anotimpurilor este simbolul mortii si al vietii si nu intamplator exprimam uneori varsta in "primaveri". Totodata putem asemana viata noastra unui an calendaristic cu patru anotimpuri. In mod cert, anotimpurile vietii noastre difera de anotimpurile naturii. Chiar si asa, atat in anotimpurile naturii cat si in anotimpurile vietii noastre atribuim un farmec diferit fiecarui anotimp. Insa, uneori nu toate anotimpurile vietii noastre ni se par atractive, mai ales toamna si iarna, parandu-ni-se sinistre si depresive. Oare, am uitat ca acestora le urmeaza "ziua cea neinserata"?
Reply With Quote
Vechi 03.02.2009, 05:15:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
De fiecare data cand trebuie sa vorbesc despre anotimpul preferat, manifest un fel de stangacie. Este un subiect delicat, in adevaratul sens al cuvantului. Alegerea este dificila, cu atat mai mult cu cat, natura impresiilor lasate in sufletul meu de succesiunea anotimpurilor, tine de inefabil.

"Oferta" fiecarui anotimp? Bogatie de lumina, culoare, parfum, sunet, care, de la un anotimp la altul, se gasesc intr-o proportie diferita. Nicaieri nu ne putem "imbogati" mai lesne, cu toate acestea, ca in mijlocul naturii. Desigur, pentru ca bucuria sa fie deplina, trebuie sa fie si impartasita. De aceea, in fiecare dintre noi, predomina amintirile in care sunt implicate si alte persoane: rude, prieteni, colegi uneori chiar straini. Toate acestea, traite si retraite mereu altfel, fac sa port adanc in mine, cat voi fi, amprenta fiecarui anotimp. Poate de aceea, retraiesc, mult mai des, momentele copilariei mele petrecute la tara, in mijlocul naturii, alaturi de camarazii mei de joaca, decat, nu stiu..., amintirile de vara trecuta, pe care am petrecut-o in Bucuresti.

Mai cred ca nu intamplator, ciclicitatea anotimpurilor este simbolul mortii si al vietii si nu intamplator exprimam uneori varsta in "primaveri". Totodata putem asemana viata noastra unui an calendaristic cu patru anotimpuri. In mod cert, anotimpurile vietii noastre difera de anotimpurile naturii. Chiar si asa, atat in anotimpurile naturii cat si in anotimpurile vietii noastre atribuim un farmec diferit fiecarui anotimp. Insa, uneori nu toate anotimpurile vietii noastre ni se par atractive, mai ales toamna si iarna, parandu-ni-se sinistre si depresive. Oare, am uitat ca acestora le urmeaza "ziua cea neinserata"?
Citind si recitind si iar recitind , Acatistul :"Slava lui Dumnezeu pentru toate !", gasim raspunsul cel mai bun , trairilor si framantarilor noastre si speranta noastra creste pentru acea "zi neanserata"!
Vechi 03.02.2009, 07:48:34
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

primavara....imi place cel mai mult
Reply With Quote
Vechi 03.02.2009, 14:05:00
maniucu's Avatar
maniucu maniucu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2006
Locație: -
Implicit

"Vine primavara iarasi peste noi/Vine de departe, vine de aproape/ Oameni de zapada pleaca inapoi/ Inapoi in lacrimi, inapoi in ape..
Primavara vine peste noi avand/N- o vom duce-n spate, o vom duce-n sange/ Oameni de zapada s-au topit si plang/ Un cocor deasupra cerul il strapunge..."
Reply With Quote
Vechi 03.02.2009, 14:06:55
maniucu's Avatar
maniucu maniucu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2006
Locație: -
Implicit Antiprimavara

[COLOR=#414141][COLOR=black]1.Ce daca vine primavara[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Atâta iarna e în noi[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Ca martie se poate duce[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Cu toti cocorii înapoi[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]În noi e loc numai de iarna[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Vom îngheta sub ultim ger[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Orbecaind pe copci de gheata[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Ca un stingher spre alt stingher.[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]R: Primavara, care-ai fost[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Nu veni, n-ai nici un rost[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=black][COLOR=#414141][/COLOR][COLOR=#414141]Poti sa pleci suntem reci[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Iarna ni-i pe veci.[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=black][COLOR=#414141][/COLOR][COLOR=#414141]2.Si vin din patriile calde[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Cocorii toamnei ce trecu[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Si cuiburi si-au facut la stresini[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Si lânga mine nu esti tu[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Ninsori mai grave decât moartea[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Au fost si sunt si vor mai fi[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]La mine-n suflet este vifor[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Si vin nebuni sa faca schi.[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=black][COLOR=#414141][/COLOR][COLOR=#414141]3.Si ninge pâna la prasele [/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Ninsoarea-mi intra-n în trupul tot[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Un dans de oameni de zapada[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Ce îmbratisarea n-o mai pot[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]La noi e iarna pe vecie[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Doi fosti nefericiti amanti[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Ia-ti înflorirea, primavara[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#414141][COLOR=black]Si toti cocorii emigranti.[/COLOR][/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 03.02.2009, 14:21:00
Maria-Raluca's Avatar
Maria-Raluca Maria-Raluca is offline
Member

Data înregistrării: 12.12.2008
Implicit

mie imi place in primul rand vara ca e cald, apoi primavara ca infloresc florile si e mult verde, iar mie im,i place verdele, apoi toamna si iarna cam pe acelasi loc, pt ca toamna e ziua mea si iarna e zapada:)
Vechi 04.02.2009, 05:29:22
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Faine cuvintele cantarii ! 23 aprilie l-am trecut in carnetel , ca-s cam uituc.
si eu, ca sa-mi aduc aminte sa-l felicit pe Geo al nost' de Sf. Gheorghe, de 2 ori!!

legat de anotimpuri, da, toate sunt frumoase si au ceva deosebit, dar parca plenitudinea verii este inegalabila.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42