Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2011, 22:42:36
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Sa ascult un anumit CD in masina in drum spre munca si sa citesc cate ceva dimineata,la cafea,inainte sa ma apuc sa lucrez.Sa beau o ceasca de ceai verde cu miere inainte de culcare.Si sa maninc,pe cat posibil, pește si salata zilnic.Cam asta mi-a iesit la o analiza sumara.Cred ca mai sunt si altele.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2011, 22:47:39
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Sa ascult un anumit CD in masina in drum spre munca si sa citesc cate ceva dimineata,la cafea,inainte sa ma apuc sa lucrez.Sa beau o ceasca de ceai verde cu miere inainte de culcare.Si sa maninc,pe cat posibil, pește si salata zilnic.Cam asta mi-a iesit la o analiza sumara.Cred ca mai sunt si altele.
Tabietul e privit in general ca ceva negativ , dar din cele enumerate de tine , nu prea cred ca pot fi chiar tabieturi , in afara de cafea . Ascultatul unui CD , si o dieta sanatoasa , nu cred ca sunt tabieturi , ci apartin mai mult de latura educationala . In fine , asta cred eu , dar . . . !
Vechi 28.05.2011, 22:52:26
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Tabietul e privit in general ca ceva negativ , dar din cele enumerate de tine , nu prea cred ca pot fi chiar tabieturi , in afara de cafea . Ascultatul unui CD , si o dieta sanatoasa , nu cred ca sunt tabieturi , ci apartin mai mult de latura educationala . In fine , asta cred eu , dar . . . !
Tabietul pana la urma este definit si ca o fixatie , ca o manie ( aprinderea unei tigari , a pipei la o ceasca de cafea , cititul unui ziar , unui anumit ziar si numai la anumite ore , etc )
Vechi 28.05.2011, 23:00:48
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
Tabietul pana la urma este definit si ca o fixatie , ca o manie ( aprinderea unei tigari , a pipei la o ceasca de cafea , cititul unui ziar , unui anumit ziar si numai la anumite ore , etc )
Aha,inteleg,negative.Pai era fumatul dar am scapat si eu,cafeau sigur este un tabiet la ora fixa,nu imi place sa pierd inceputul meciurilor,si imi place sa beau o bere inainte si dupa meci.Sau cateva beri dupa meci in timp ce comentez cu amicii :) Daca mai ma gandesc se pare ca mai am si altele.Hm,nu m-am gandit des la asta..o sa meditez si eu.O seara placuta.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2011, 23:06:33
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
O seara placuta.
Asisderea !
Vechi 29.05.2011, 00:08:13
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Eu nu cred ca am tabieturi. Cred ca-s (inca) prea tanara. :D Sigur, imi place sa beau o cafea dimineata, dar pot sa traiesc si fara ea, nu am un anumit fel in care o beau sa o fac, dar imi place sa am lapte in ea. Dar pot sa traiesc si fara lapte in cafea. :D

Ah, da, sa merg duminica dimineata la biserica. Au fost timpuri in care ma aflam in locuri fara biserici, decat protestante, asa ca ma invarteam ca un leu in casa duminica.
Vechi 29.05.2011, 01:02:04
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Eu nu cred ca am tabieturi. Cred ca-s (inca) prea tanara. :D Sigur, imi place sa beau o cafea dimineata, dar pot sa traiesc si fara ea, nu am un anumit fel in care o beau sa o fac, dar imi place sa am lapte in ea. Dar pot sa traiesc si fara lapte in cafea. :D

Ah, da, sa merg duminica dimineata la biserica. Au fost timpuri in care ma aflam in locuri fara biserici, decat protestante, asa ca ma invarteam ca un leu in casa duminica.
Acum ai de unde alege ! Sunt în Olanda Biserici catolice la orice colțișor . Mda, sculatul la oră fixă e un tabiet forțat , forțat de împrejurări, neplăcut în cursul săptămânii de lucru, dar plăcut și mai ales necesar duminica .
Vechi 29.05.2011, 01:19:45
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Acum ai de unde alege ! Sunt în Olanda Biserici catolice la orice colțișor . .

Adevarul este ca nu e chiar asa, Olanda e o tara mai mult protestanta sau atee decat catolica. Daca nu ma insel, crestinii sunt chiar in minoritate, sau oricum nu departe de a fi minoritate. Si o biserica intru totul catolica e mai greu de gasit.
Vechi 29.05.2011, 11:48:26
N.Priceputu
Guest

Implicit

Tabietul ține de mici plăceri și comodități pe care ni le satisfacem cu regularitate: să-ți savurezi cafeluța în timp ce scrii pe forum, de exemplu, să tragi după-masa un pui de somn, să te așezi duminica la ora 5 după-amiază în fața televizorului cu un pahar de coniac în față sau cu o înghețată...
Sunt și deprinderi ritmice care nu sunt tabieturi. A mânca, de exemplu, în fiecare zi la aceleași ore, a te culca și a te scula la o anumită oră, a te duce și a te întoarce de la serviciu... sunt lucruri care țin de o ritmicitate benefică. Chiar și viața duhovnicească se desfășoară după niște rânduieli, foarte precise de multe ori și ritmice: te scoli la o anumită oră ca să ai timp să te rogi, te duci la slujbe mereu la aceleași ore, pentru că atunci se țin.
Tabieturile au tendința să se înmulțească cu vârsta. A avea tabieturi nu mi se pare un lucru rău. Rău este dacă ai multe tabieturi și dacă îți este greu să renunți la ele atunci când ești solicitat, de exemplu, de cineva care are nevoie de ajutorul tău. Atunci ești chemat să-ți jertfești tabietul.
Îmi vine în minte pilda spusă de Mântuitorul cu prietenul care bate la ușă în miez de noapte să-ți ceară pâine, iar tu te-ai culcat, împreună cu familia... Și totuși, pentru că îi este prieten, se scoală și îi dă. Iar aici nu era vorba de un tabiet.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2011, 13:10:57
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Unhappy

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Adevarul este ca nu e chiar asa, Olanda e o tara mai mult protestanta sau atee decat catolica. Daca nu ma insel, crestinii sunt chiar in minoritate, sau oricum nu departe de a fi minoritate. Si o biserica intru totul catolica e mai greu de gasit.
. . . sa nu-mi spui ca treci la protestanti !
Răspunde