![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mia frate Thudor dupa ce mi se pare mie pacatosului cred ca ar trebui sa te duci la un preot sporit si acela sa iti descopere sfatul lui Dumnezeu in legatura cu ce sa faci - daca sa continui sa stai cu sotia sau daca sa te desparti sau daca sa te duci la vreo Sfanta Manastire.
Eu nu pot sa dau un sfat caci datorita pacatelor mele celor multe sunt intunecat la minte. Eu nu stiu parinti sporiti decat din ce-am citit din carti si nu am deschisi ochii duhovnicesti sa ii vad pe cei care sunt asa. Dar sunt sigur ca fratii si surorile de aici de pe forum iti vor recomanda destui. Nu trebuie sa fii disperat ci sa stii ca Dumnezeu stie toate si nu lasa de izbeliste pe nimeni caci el pe toti ii iubeste si vrea ca toti sa se mantuiasca si la cunostina Adevarului sa vina. Si daca Dumnezeu ti-a dat aceasta incercare "Pe cine Dumnezeu iubeste pe acela il si mustra" ca adica mai pe romaneste Dumnezeu a lasat sa se intample aceasta ca sa te apropie mai mult de Dansul spre al tau folos. Ca Dumnezeu da omului fiecaruia dupa cat poate duce spre dobandirea cununilor celor vesnice a Imparatiei sale. Preotul la care te vei hotara sa te duci iti va transmite voia cea prea minunata a Domnului - ce este spre a lumii mantuire si spre al tau folos sa faci. Ca te va sfatui sa te duci la manastire, ca te va sfatui sa te desparti ca te va sfatui sa traiesti in continuare cu nevasta vei vada fratia ta acolo. Si ca sa scriu si proasta mea parere, a unui om pacatos si rau: Nu te mai chinui sa castigi dragostea sotiei tale - iubite frate caci aceasta este lucru in desert. Fii sigur ca te iubesc muult muult mult mai mult nenumarate alte persoane - cel mai mult te iubeste Dumnezeu Sfanta Treime - Tatal , Fiul si Sfantul Duh si aceasta iubire nu se poate spune in cuvinte omenesti , apoi Preacurata si Preasfanta Maica a Domnului , apoi Sfantul Ioan Botezatorul si toti sfintii si toti ingeri din Imparatia cea cereasca. Ei te iubesc oricum si nu au pretentii absurde ca a ta sotie, nu se simt neglijati chiar daca tu i-ai neglija cu anii asa cum s-a simtit a ta sotie, si te iubesc mai mult decat va putea sa o faca a ta sotie vreodata. Domnul nostru Iisus Hristos te iubeste atat de mult incat de a sa slava s-a desertat si a luat fire de om si a luat umilinte,si palmuiri si moarte si cine stie cate alte batjocuri de la cei pe care mainile sale i-au facut. Oare a ta sotie ce sacrificii a facut pentru tine? Trebuie sa iubesti si fratia ta pe cine merita adica pe Bunul nostru Dumnezeu care din dragostea sa netarmurita a facut lumea si ne tine in viata,pe Preasfanta sa Maica care nu vrea sa isi ia odihna sa prea-meritata ci sta si se roaga pentru toti (normal si pentru fratia ta) si pe ceillati sfinti si ingeri. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce sens ar avea o autoincriminare?!?
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna seara,
As dori sa va multumesc tuturor, va percep ca pe o mare familie, sunteti deosebiti si atat de buni cu mine, desi nu ma cunosteati. Ati venit in ajutorul meu atunci cand aveam mai mare nevoie. Asa cum v-am spus sunt inconjurat de o lume care se poarta foarte frumos cu mine, pacienti, studenti, prieteni, poate timpul petrecut cu acestia m-a facut sa nu vad anumite realitati ale vietii cotidiene. Marea incercare prin care trec nu o puteam impartasi cu ei pentru ca mi-as fi afectat, pe de o parte, intr-un fel sau altul, sotia si familia si, pe cei care ne cunosc, care au fost alaturi de noi tot timpul, care ne pretuiesc si care, de regula, vin la mine atunci cand au nevoie de ajutor. Nu am stiut daca fac bine sau rau impartasind suferinta mea cu voi, as vrea sa nu ma intelegeti gresit, dar pana acum nu am accesat niciodata un forum. Timpul meu de peste zi inseamna pacienti, obligatiile profesionale ce imi revin si, mai apoi, dau fuga acasa la copii, unde ajung si asa mult prea tarziu. De cele mai multe ori ele dorm si nu pot face altceva decat sa le inchin, sa le invelesc si sa le sarut. Daca as ramane la serviciu pentru a scrie, pentru a naviga pe internet, ar insemna un timp in plus pe care il petrec departe de familia mea. De multe ori, dupa suferinta pe care o vad in timpul zilei, mi-e greu sa mai fac si altceva. Va raman recunoscator pentru timpul pe care l-ati sacrificat pentru mine, pentru gandurile minunate, pentru sfaturile pe care mi le-ati impartasit si pentru rugaciunile pe care m-ati indrumat sa le fac. Astazi a fost ziua Sf. Cuvioase Parascheva si a Sf. Mucenici Nazarie, Ghervasie, Protasie si Silvan. Pentru mine Sf. Parascheva a fost intotdeauna alaturi, mi-a indrumat pasii si mi-a ajutat familia si copiii. Aveam 16 ani cand m-am angajat intr-un magazin ca si muncitor necalificat, ganditi-va ca este mult de atunci, era o alta epoca. Drumul meu de acasa spre magazin il faceam cu tramvaiul pana la podul Basarab din Bucuresti si, mai apoi, o luam pe jos pe Titulescu. In fiecare dimineata si in fiecare seara, cand plecam de la serviciu, treceam prin fata Bisericii Sf. Parascheva. Aici intram adeseori si ma rugam, multumeam sau ceream ajutorul in fata Icoanei Sfintei Parascheva. Asa cum spuneam, era o alta epoca, iar Bisericile erau goale, chiar foarte goale, in timpul saptamanii...mai apoi, cu 10 ani in urma, aici ni s-au pus pirostriile pe cap si, mai apoi tot aici ne-am botezat copilele... Cea de-a doua sarcina a sotiei mele a fost cu complicatii, am venit si aici si m-am rugat si am fost ajutati. Astazi s-a intamplat ceva minunat, ca in fiecare an, am venit de ziua Sfintei Parascheva la Biserica, Preotul care ne-a cununat si care ne-a botezat copiii a dat binecuvintarea copiilor, ne-am rugat, si dupa ce am plecat de la Biserica ceva s-a intamplat, acea furie si deznadejde s-au spulberat pur si simplu. Cand am ajuns in cabinet am deschis calculatorul si am citit mesajele de la voi. As vrea sa stiti ca, prin ceea ce mi-ati scris, prin ceea ce m-ati facut sa simt...mi-e greu sa exprim in cuvinte. Dumnezeu sa va Binecuvinteze si sa va apere, sa ramaneti mereu asa, buni, calzi si daruind Iubire, dar, mai ales, sa si primiti Iubire. Desi nu va cunosc numele, atunci cand am sa ma rog, in rugaciunile mele veti fi si voi. Mi-as dori sa va pot raspunde, sa va pot fi si eu de folos, asa cum si voi ati facut-o cu mine. Probabil ca de acum imi va fi greu sa nu revin si eu, din cand in cand, si sa ma alatur voua. Poate odata si odata voi fi si eu de folos in alinarea unei dureri impartasita aici, cu voi. Intotdeauna am crezut ca atunci cand un om are o suferinta, e bine sa o spuna cuiva, sa caute o solutie impreuna cu cineva, mi-era greu sa cred ca impartasind-o undeva, pe un forum, cu oameni necunoscuti, acestia nu te-ar judeca si nu te-ar putea rani... va rog sa ma iertati, probabil ca aveam nevoie de o lectie ca sa pot invata ca oriunde in lumea asta pot exista oameni care, fara sa stie cine esti, sa vina alaturi de tine, sa-ti aline suferinta si sa te faca sa te simti ca nu esti singur, inca o data va multumesc din suflet, m-am pripit, nu am vrut sa scriu pe acest forum la inceput, insa stiind ca cel ce mi-a provocat suferinta scrie pe acest forum, m-am decis intr-o clipa, cand deznadejdea pusese stapanire pe mine, cand tot ceea ce facusem in ultima vreme, in relatia cu sotia mea daduse gres, cand teama de a-mi pierde copiii pusese stapanire pe mine, dupa o zi grea, plina de pacienti cu probleme mari. M-am decis, am intrat si, pentru ca ii urmarisem afirmatiile si raspunsurile crude pe care le dadea, mi s-a parut injust sa judece oamenii atat de crud, m-am pus in locul oamenilor care primeau raspunsurile de la el si mi-am dat seama ce rani adanci poate sa sape in sufletul lor, am vazut cat de usor poate pangari numele unor oameni care au trait o viata alinand dureri si ajutand oameni. Si atunci mi s-a parut nedrept sa se dea altceva decat era cu adevarat, pentru ca am considerat ca atunci cand un crestin sfatuieste un alt crestin, trebuie sa o faca cu Iubire, pentru ca acela ce il Iubeste pe Dumnezeu si nu-si Iubeste aproapele, acela minte, este fatarnic si face rau in jurul sau, imprastie durere, am crezut, pentru o clipa, ca este nedrept sa nu se afle cine este el cu adevarat si cum mi-a raspuns el crud ca este o tara libera si fiecare face sex unde vrea si cu cine vrea. Eu atunci aveam totul de pierdut, iar pentru el nu era decat o joaca de copil, copil care aici venea si judeca oameni, preoti si scria ca Dumnezeu nu este decat un om. Dupa ce am inceput sa scriu, mi-am dat seama ca nu asta era important, lucrul cel mai important era sa incerc sa nu mai judec, sa nu intru intr-o lupta fara de rost, cu un baiat care cine stie ce suferinte a avut in copilarie de au putut sa-i sfasie in acest fel sufletul, sa vad ce e mai bine pentru copiii nostri si pentru familia mea. Initial am crezut ca o sa ma judecati si ca raspunsurile o sa fie superficiale, ca o sa ma trimiteti sa fac cine stie ce canoane si ca nu o sa va implicati atat de mult. V-am scris cu toata Credinta si mi-ati raspuns cu Iubire si cu multa intelepciune si m-ati facut sa inteleg ca multi dintre voi ati trecut prin suferinte similare si ati avut de invatat din asta. Nu stiu cat am sa invat eu din aceasta lectie, dar cu certitudine pot sa va spun un lucru, caci datorita voua, in cel mai cumplit moment de disperare m-ati facut sa schimb intru totul directia, sa ma rog si sa las in Voia Domnului ceea ce urmeaza sa fie, pentru ca, indiferent ce as fi facut eu cu mintea mea lumeasca, nu ar fi insemnat decat sa raspund raului cu rau si orice as fi facut, bun sau rau, ar fi fost interpretat la fel de rau. Datorita voua raman, de astazi, doar in Voia Domnului. Ma voi ruga si atat. V-am citit cu atentie mesajele si toti mi-ati dat un numitor comun, Rugaciunea. Asta voi face de acum incolo, pentru ca orice as face altceva, am inteles ca ar iesi rau. In ceea ce il priveste pe el, cu siguranta va avea ceva de invatat din tot ceea ce a facut pana acum si ma rog pentru el si pentru sufletul lui, in ceea ce o priveste pe sotia mea, orice as face ar iesi rau. In primul rand nu am de gand, chiar si daca va fi un proces de divort, sa aduc dovezile privind tot ceea ce s-a intamplat, pentru ca i-ar afecta imaginea si i-as distruge viata de acum incolo, poate ca a fost indeajuns de nefericita alaturi de mine si, cu siguranta disperata daca l-a ales pe acest tanar baiat de pe malurile Dunarii. In afara de asta, ce ar spune peste ani copiii nostri, indiferent de ce s-ar intampla in viitor, ele au nevoie de noi amandoi, iar imaginea mamei trebuie sa ramana sfanta... Inca o data va multumesc din suflet si va voi ramane recunoscator, purtandu-va in gandurile si in rugaciunile mele. Sa va ajute Dumnezeu sa ramaneti mereu asa precum sunteti, asa cum v-ati purtat cu mine, plini de Iubire si Adevar Intru Domnul! Ati ajutat un suflet care putea sa rataceasca... Doamne Ajuta. |
|
|||
|
|||
![]()
raman, de astazi, doar in Voia Domnului. Ma voi ruga si atat.
Tudor ai luat cea mai buna decizie.:) Maicuta Domnului sa va aibe in paza, sa va calauzeasca pasii, sa va intelepteasca pe amandoi sa nu pierdeti cununa ce va este pregatita din aceasta incercare. Cu siguranta Domnul v-a pregatit una! Si tie Tudore si sotiei tale (daca se va ridica si va parasi pacatul). Nimeni nu este fara de pacat. Fiecare din noi a gresit macar odata in viata..pentru acea "data" TREBUIE sa iertam la randul nostru pe cel ce ne-a gresit cu voie sau fara voie. Fruntea sus! Va veni si Bucuria. Iti voi scrie in incheiere indemnul parintelui Mina Dobzeu: " Uita raul, iarta mult, iubeste mult". |
|
||||
|
||||
![]()
Tudor, ma bucur mult pentru tine. Nu mi-a venit sa cred ca este vorba despre acel baiat. Stiu ce inseamna sa ai necazuri in familie, si desi nu am copii, si eu am trecut prin clipe grele, dar Dumnezeu si Maica Domnului m-au ajutat in final. Incearca sa discuti deschis cu sotia ta, incearca sa o faci sa inteleaga ca e rau ce face, daca poti, mai acorda-i o sansa si luati-o de la capat. Tu fii mai atent la nevoile ei pe viitor, petreceti mai mult timp impreuna, cu fetitele, dar cel mai mult, rugati-va la Dumnezeu sa va lumineze ce sa faceti. Te sfatuiesc sa citesti "Paraclisul Maicii Domnului" te va linisti si Maica Domnului se va indura de tine.
Ganditi-va ca fetitele nu au nici o vina. Pentru ele ar trebui sa luptati. Si oricum, multumiti Domnului pentru situatia financiara care o aveti, ca nu va ganditi ce le veti da sa manance fetitelor si voua. Iarta-ma daca te-am jignit sau daca sfaturile mele nu le gasesti potrivite ,caci, asa cum afirma si fratele mihai, poate pacatele ne intuneca judecata. Dumnezeu si Maica Domnului impreuna cu toti sfintii sa va dea putere si intelepciune sa treceti cu bine peste asta. Doamne ajuta! Iar tu, Achimovjan, sa iti fie rusine! Sper ca acum vezi gravitatea fapelor tale. M-ai dezamagit, nu ma asteptam la asa ceva din partea ta. Sper sa iti vina mintea la cap. Curand! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai rabdare Tudore, ca o sa iasa totul cu bine! Pare incredibil....insa nimic nu e intamplator! Iti multumesc ca ne-ai impartasit si noua necazul tau. E firesc sa ne cunoastem semenii, buni ori rai si sa ne rugam pt ei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Jane, ca membru al marii noastre familii, tin sa imi exprim regretul pentru umbra care s-a asternut asupra numelui tau. Noi toti am gresit in viata si sper ca vei iesi si tu cu bine din aceasta incercare, in care te afli.
Faptele aduse la lumina, lumina sunt; deci indeparteaza-te de pacat si gaseste puterea de a te spovedi; regreta faptul ca ai pus in primejdie linistea unei familii. Dulceata placerii este efemera si dispare. Nu se merita a pune in primejdie propria noastra mantuire pentru ceva efemer, chiar daca puterea pacatului mare este asupra noastra. Si ea este mare pentru ca noi ii dam voie sa ne stapaneasca. Il rog pe bunul Dumnezeusa te ajute sa iei cea mai buna decizie! Doamne ajuta-ne pe noi toti! |
|
|||
|
|||
![]()
ce delicat...subiect...cate divorturi sunt...din acesta cauza, e un risc sa iti faci familie....trist, ce sa zic...Domane ajuta! Depinde de tine...dar nu as mai sta cu o scarba din asta
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
De unde stiti ca e achimovjan? Thudor nu a dat nume, ci doar indicatii. Oricat de asemanatoare este o descriere, e bine sa nu acuzam dupa banuiala noastra.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
deznadejde si disperare | ilinca20 | Intamplari adevarate | 108 | 23.08.2012 19:30:16 |
|