![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Fratele Isaia iar se remarca prin absurditate si prin postarea de canoane aiurea.
Acolo e vorba de sarutul facut ca gest sexual si de pipairea cu intentii sexuale. Dar se vede caci pentru acesta canonul e ca la malahie adica nu aspru. Nicidecum ca cel pentru curvie. Deci e departe de aci si punctul extrem al parintelui Savatie care zice ca o fecioara care s-a sarutat nu mai este fecioara. Cat despre sarutul intre frati pe obraji e absolut normal. Parintele Teofil Paraianu e foarte absurd. Este de inteles ca fratii nu fac sex dar asta pentru ca exista dragoste frateasca intre ei. Cam asa cum apa stinge focul asa si dragostea frateasca fata de cineva stinge pofta sexuala. In casatorie in mod normal relatiile se fac pentru dobandirea de prunci iar nu pentru pofta. Vedeti pe Sfantul Iacov de se impreuna cu sotiile sale numai pentru a avea prunci. Ca daca unii sufera de pofta si prin faptul ca pofta se materializeaza in prunci iar pentru a creste pruncii e nevoie sa te ostenesti pentru ei si de aci se vindeca omul de egoism care e sursa poftei irationale de aceea si este casatoria leac. De aceea este rau si prezervativul si calendarul pentru ca pofta se domoleste in trup dar ramane in suflet si eventuali prunci care ar aparea si a caror crestere ar constitui medicament nu mai apar si sufletul ramane nevindecat. Eu am inteles ca la primii crestini exista sarutul ca gest de fratie si se dadea pe buze. Nicidecum cu ceva intentii sexuale. La inceput se sarutau toti crestinii pe buze intre ei dupa Sfintele Slujbe iar apoi se sarutau numai barbatii intre ei si femeile intre ele si apoi s-a scos de tot. Eu sincer sa fie sunt multumit ca s-a scos dar se putea introduce in loc macar o strangere de mana. Totusi ma gandesc ca nici asa nu mi-ar fi convenit planurilor mele. Ca va dati seama ce ar fi insemnat la o Sfanta Liturghie unde sunt 500 de oameni sa stai sa strangi mana cu toti. Veneai dimineata la 9 si plecai dupa-amiaza la 3. Apoi cand as mai fi avut timp sa stau acasa sa clevetesc,sa ma uit la formula 1,la moto-gp,la nu stiu ce talk-show,sau mai stiu eu la ce? Apoi ce e aia sa inceapa sa existe dragoste frateasca intre crestinii ortodocsi la biserica? |
|
|||
|
|||
![]()
Sa le fie rusine acelora care vor sa rescrie rugaciunea Tatal Nostru, dupa duhul lor pamantesc. 1000 de "crestini" ...1000 de Tatal Nostru.
Repetam cu fatarnicie in fiecare zi ... "Faca-se voia Ta" ...dar nu suntem gata sa implinim fagaduinta data. Omul contribuie la facerea răului, dându-i diavolului dreptul și libertatea de a se manifesta. Când spune „vie împărăția mea, facă-se voia mea” îl are pe diavol în spate, chiar fără să-și dea seama. (http://www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article531) ......mișcarea omului către el însuși sau „ vie împărăția mea, facă-se voia mea” și schimbarea către „Vie Împărăția Ta, facă-se voia Ta” reprezintă întoarcerea de la individ la persoană, de la moarte la viață. Felicit pe toti aceia care au dat marturia cea buna, si au aparat traditia ortodoxa. Nici eu nu am sarutat pana la casatorie, si nici nu mi-am plimbat mainile pe unde nu trebuie. Ascultati de parintele Teofil Paraian ca stie ce spune. Vorbiti de primitivism ... dar iata ce spune parintele Arsenie Boca : " Nu suntem din maimuta, dar mergem cu pasi repezi spre ea." ORY, mai usor cu parerile pe site ...ca s-ar putea sa ma intreci la captilolul MANDRIE si AFLARE IN TREABA ...si nu vreau sa impart primul loc cu tine. Fratilor crestini ! Iata indemnul biruitorilor : "ORTODOXIA sau MOARTEA" . Atat la propriu cat si la figurat. Sa mori pentru pacat. Sa nu mai existe pt tine. Sa mori aparand dreapta credinta. Sa-i urmezi lui Hristos in fapte si cuvinte, renuntand la a mai face partasie cu dracul. Sa luptam sa fim ucenici, marturistori si purtatori de cruce asemenea Lui. In casatorie si in monahism. Ajunge cu flecareala, cu si datul cu parerea ! Cel ce se afla in parere, se afla in mandrie ...asa spun Sfintii Parinti. Rusine ! ca il tradati pe Hristos mai rau ca Iuda. Suntem de plans! Daca as sta sa va luminez punct cu punct despre tainele ortodoxie, v-ati epuiza batistele plangand. De-asta s-a jertfit Hristos, pt modernismul si paganatatea din noi ?? Invatator a fost Unul. Hristos ! Iar noi, fii ai neascultarii ne numim. Doamne ajuta tuturor. Intareste-ne in fapte, ca in cuvinte suntem tare nerusinati. |
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul Apostol Pavel si Sfantul Apostol Petru sunt pictati in unele Sfinte Icoane sarutandu-se pe obraji imbratisati.
Este normal un sarut fratesc cine sa gandeste ca are ceva necurat intr-ansul? |
|
|||
|
|||
![]()
Cine poate saruta cu inima curata, sa o faca, cine nu, nu.
Daca esti pedofil mai bine nu te joci cu copiii. Dar asta nu inseamna ca acuma toti trebuie sa nu mai imbratisam copii. Daca unii nu pot saruta cu inima curata, nu inseamna ca acuma toti sa nu mai sarutam deloc. Conteaza ce ai in inima, nu actul exterior. Dar noi nu putem vedea inima altuia, asa ca sa o cercetam doar a noastra. Sa-L avem pe Dumnezeu in inima si o sa stim ce sa facem. Daca ne mustra constiinta nu facem, dar nu ar trebui sa judecam pe altii. |
|
||||
|
||||
![]()
Cine se gândește că are ceva necurat într-ânsul ? Cine nu gândește sau cine are gând spre patimă continuu, cel smintit, cel fără de rușine, cu o imaginație îmbolnăvită, deformată.
|
||||
|
||||
![]()
"Da, sărutul e păcat când nu este ce e rânduit de Dumnezeu să fie. El e manifestare a iubirii binecuvântate de Dumnezeu și nu mijloc de plăcere și provocare a poftei trupești. Sărutul are multe forme și multe semnificații și este de o intimitate și frumusețe amețitoare. Abia când ne apropiem buzele de icoana Domnului știind pe Cine sărutăm, începem să înțelegem taina sărutului! Orice sărut este sărutarea unei icoane a lui Dumnezeu! Orice chip de om e chipul lui Dumnezeu și sărutarea lui e sărut dat lui Dumnezeu, chiar dacă e sărutul lui Iuda!
Așadar, să fim corecți: sărutul nu e păcat, ci act liturgic, act de iubire în și cu Dumnezeu. Orice folosire a lui cu alt scop e păcat. De altfel știi și tu că păcat e numai ce nu e folosit conform rânduieli dumnezeiești care urmărește bucuria și fericirea omului, Tot ce aduce durere omului, cum spunea de curând un suflet drag, e păcat. Dacă sărutul e o poartă spre durere, trădare, folosire pătimașă, e păcat! Dacă sărutul tău e trăit de cel de lângă tine pătimaș, e păcat! Nu eu am rânduit astfel lucrurile și nu eu te voi întreba ce ai făcut cu buzele tale cât ai fost pe pământ!" Maica Siluana
|
|||
|
|||
![]()
Le multumesc lui Kosmy si lui Alin75 pt sinceritate!
(Ceea ce au postat m-a pus pe ganduri.) |
|
|||
|
|||
![]()
Alin,bine ai venit pe forum,dar observ ca din marea ta mandrie(exprimata in repetate randuri),cam te iei de opiniile unora cam pripit.Daca tot te consideri atat de smerit,prin exagerarea pretinsei mandrii,incearca sa-i cunosti mai bine pe cei care vrei sa-i intelegi...mandri sau nu.Ok!?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi-ai scututrat si pe mine cu afirmatiile despre "Tatal nostru". Ne-am obisnuit sa spunem aceasta rugaciune mai mult automat, fara sa ne gandim si la felul in care o transpunem in viata. Iti multumesc, ca m-ai trezit cu discursul tau frumos si intelept. Sa dea Dumnezeu sa fie tot mai multi tineri ca tine! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sarutul | Laurentiu | Generalitati | 70 | 08.08.2013 22:26:25 |
Sarutul frantuzesc | Colors | Generalitati | 44 | 24.05.2007 08:52:04 |
|