![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Frate Rafael, intentionam sa te conving ca gresesti!:)Mi-am dat seama ca nu o sa reusesc. asa ca renunt. Tu esti bine intentionat dar din pacate nu esti capabil sa sari peste umbra ta. Ramii asa ca e de folosul mintuirii tale, DAR nu te mai baga in discutii ca nu-i de folosul tau si nici a celorlalti....care pot sarii peste umbra lor!
Iati doar o clipa sa reflectezi: daca poate totusi gresesti si cineva se ia dupa tine....l-ai smintit! (vai de cel prin care vine sminteala) Am doar doua intrebari: 1.Ai iesit vreodata din Romania? 2.Nu crezi ca un sinod local....este local? Numai bine! |
|
|||
|
|||
![]()
facutu-m-am ca un om ce nu aude si nu are in gura lui mustrari ... nu ai decat sa ma trimiti la origini cat vrei nu ma deranjeaza asta catusi de putin ... Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa te lumineze , sa te miluiasca ... :D :D :D :D :D :D :D :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
chestia cu impartasania deasa este gresita precum am spus mai vsovi ... tu spui ca daca te impartasesti des ai sa ajungi sa faci mai mult bine ca va face Domnul din sf impartasanie in locul tau ... fals ... nu va face Domnul nimic caci Domnul nu face nimic fortatiar omul tot fel de prost si neputincios ramane ... sporirea duhovniceasca are nevoie de zeci de ani si oricat de des te-ai impartasi sporirea duhovniceasca nu va fi cu nimci mai rapida , caci omul nu poate sa primeasca mai mult decat poate sa primeasca la un moment dat ... deci impartasania nu va lucra absolut nimic in tine chiar si de te-ai impartasi zilnic , nu va lucra decat mandrie si pacate si mai multe si caderi cu duiumul ... eu am vazut asta cu ochii mei si o vedeti si acuma si voi la respectivul achimovjan : impartasania deasa nu i-a adus decat mandrie cu carul ca a ajuns sa si injure in nestire fara sa ii fi facut nimeni nimic si are impresia ca nici macar nu e pacat ; iata unde duce mandria ; si respectivul va mai avea si alte caderi inca si cu mult mai mari caci mandria acolo duce , daca nu se va smeri ... dar ce spuneam ? spuneam ca am mai vazut si multe alte cazuri : am vazut multe manastiri unde tot asa , stareti din astia tineri si fara experienta au crezut ca fac un mare bine obstii si au introdus ei impartasania deasa , si ce s-a intamplat ? rezultatul a fost , in toate aceste cazuri ( ! ) ca obstea a devenit peste noapte ca posedata de diavol si au inceput toti sa se incaiere intre ei de la toate nimicurile de isi scoteau ochii ... drept pentru care , la toate acele manastiri s-a ajuns sa se elimine impartasania deasa si s-au intors inapoi la masura lor pamanteasca de oameni pacatosi ... ca deacuma , calugarii respectivi , credeau ca si achimovjan , ca daca se impartasesc mai des lucreaza si harul prin ei , si tocmai asta si este marea inselaciune : harul nu lucreaza in om dupa cat de des se impartaseste ci numia atata cat este masura omului respectiv , adica atata cat poate omul sa primeasca la un moment dat ... de unde nu numai ca impartasania deasa este un pacat caci faci degeaba pe Domnul sa sufere dandu-ti in fiecare zi harul sau dupa care tu imediat dupa ce il iei il si pierzi , dar mai mult , caci te vatemi si pe tine cu mandria crezand ca asa peste noapte lucreaza harul prin tine doar asa pentru ca te impartasesti mai des ... mare minciuna , iar rezultatele sunt dezastruoase , asa cum s-a vazut si in acele cazuri de manastiri in care s-a introdus fara discernamant deasa impartasanie ... inainte eram si eu un adept al desei impartasiri , dar acuma nu mai sunt adeptul nici unei ipoteze din astea inovatoare : sf parinti au spus clar ca fiecare om sa se impartaseasca dupa vrednicia si masura lui duhovniceasca si cat de des se poate ... cu alte cuvnte doua sunt greselile : gresita este si impartasania prea rara , ggresita este si cea prea deasa ... insa cea prea deasa vatama cu mult mai mult , caci aduce mandria , mama tuturor caderilor ... uitati-va la achimovjan ce a ajuns bietul de el : injura , are comuniune cu toti ereticii si cu catolicii si cu sectele !! !! !! , deci este de fapt un eretic , se ia de preoti fara motiv si judeca toata biserica precum si pe sf parinti ca sunt niste prosti iar el mare destept ... mai fratilor , asta este mare mandrie , vai de noi , fereasca Dumnezeu de asa mandrie ... par ilie cleopa zicea ca 5 sunt treptele mandriei , cea mai mare este sa judeci pe Dumnezeu , iar cea imediat inferioara este a-i judeca pe sfinti si sinoadele acumenice ... deci achimovjan , adeptul impartasaniei dese pentru care se ia la bataie si cu preotii dupa cum si singur s-a exprimat , a ajuns si la penultima treapta de mandrie : nesocoteste in mod cu totul murdar chiar si sf sinoade si pe sf parinti , caci dupa cum si singur s-a exprimat : " canoanele se contrazic toate intre ele " ca si cu sf parinti au fost niste prosti si nu au stut sa lege intre ele cateva fraze care sa nu se contrazica intre ele si iata vine marele " prooroc si hristos mincinos " achimovjan si descopera ca el stie mai bine decat sf parinti cum e cu logica ; " imi place mai degraba sa am comuniune cu toti crestinii din lumea asta decat sa am comuniune cu tine " imi spunea el , intelegand prin crestini pe catolici si pe sectanti , dupa cum el insusi invata in prima pagina ca si sectantii sunt tot in aceeasi biserica cu ortodocsii si ca se mantuiesc ... IATA unde duce MANDRIA luciferica ... fereasca Dumnezeu de asa mandrie , caci asta duce direct in IAD ... stiu asta caci si eu am avut mandrie de asta asa de mare , si stiu si unde duce : la caderi MARI ... vai de noi , caci mantuirea este numai prin smerenie si smerita cugetare si nicidecum prim mandrie ... TOTI sf parinti au fost numai pentru o impartasanie RATIONALA si dupa canoane si dupa puterea fiecarui suflet , caci nu are rost sa te impartasesti des ca sa arati ca esti cineva , caci nu esti , ba te mai si mandresti degeaba ... Hristos nu lucreaza prin pacatele noastre ... si sf pavel a spus asta foarte clar ... spunea : fiecare sa se cerceteze daca este vrednic de a manca si bea trupul si sangele Domnului , caci cel ce fara vrednicie bea si mananca acestea spre osanda o face , rastingnind a doua oara pe Mantuitorul Iisus ... deci dupa sf pavel cel ce se impartaseste fara vrednicie rastigneste a doua oara pe Domnul ... ANATEMA celor care fac asta ... mai spunea sf pavel , caci de la impartasania prea deasa multi s-au imbolnavit si sufera de neputinte si unii au si murit ... cititi la sf pavel sa vedeti daca va mint ; el chiar asta a spus , nu este inventia mea ; cel ce se impartaseste fara vrednicie va avea parte de isipite peste puterea lui de a le duce si va cedea in pacate mari sau se va imbolnavi sau chiar va si muri ... daca sf pavel a spus asta atunci asa este ... cat despre marele " prooroc si hristos mincinos " achimovjan , eu zic ANATEMA cu el , caci NU face parte din trupul bisericii lui Hristos , dupa cum si singur a recunoscut aceasta : a spus ca este in couniune cu ereticii si sectantii !! !! !! atentie la invatatorii mincinosi despre care si Mantuitorul ne-a prevenit ...
|
|
|||
|
|||
![]()
este adevarat ca si par Sofronie impartasea des pe ucenicii lui , dar sa ne gandim c acesti ucenici nu erau un nu stiu cine asa ca mine , ucenicii lui au ajuns sfinti si stim asta cu toti ; ei nu au ajuns asa pentru ca s-au impartasit mai des , ci numia pentru ca au fost toti oameni cu potential , caci numai astfel de oameni s-au adunat in jurul par sofronie in anglia ; in plus sa luam in calcul si faptul ca par sofronie era sfant si era un duhovnic neintrecut , fapt care i-a ajutat si asta la sporire ... apoi mai aduc unii in sprijinul impartasaniei dese si asta : ca crestinii de la inceput se impartaseau des ... vai , mare inselaciune ... dar oare crestinii de la inceput era ca noi cei de azi ??? nicidecum , mare deosebire este intre aceia si noi ... caci aceia erau toti facatori de minuni , mai face cineva vre-unul dintre voi minuni ca cei de demult ??? eu nu cred ... mai invie cineva morti , mai vindeca cineva prin rugaciune ... care dintre voi se poate duce la bolnavul acela de la poarta bisericii si sa ii spuna ca crestinii de la inceput : in numele lui Hristos sa fii vindecat , si sa fie cum a zis ??? raspuns : nici unul dintre noi nu poate aceasta ... de ce oare ? pentru ca cei de azi , crestinii , cum aspunea si sf paisie aghioritul care facea minuni , " crestinii de azi sunt niste fierturi " !! nu mai avem nici credinta celor de demult , nici dragostea lor , nici duhul de jertfa si de marturisire , nici smerenia lor nici nimic ... suntem fierturi ... noi nu ne mai mantuim prin virtuti mari ca cei de demult ci prin smerenie ... inca de pe vremea sf imparat constantin , de cand s-a facut crestinismul religie libera , au inceput sa intre in biserica tot soiul de crestini cum sunt si in ziua de azi : oameni slabi vai de capul lor ... la care , sf ioan gura de aur , dascalul pocaintei a spus : " vai ce fel sunt crestinii in ziua de azi caci nu mai este ceea ce era la inceput cand in biserica intrau numai oameni cu curaj de marturisire , caci la inceput nu veneau la crestinism decat aceia care aveau curajul sa si moara a doua zi pentru credinta lor caci biserica era atunci prigonita ... cum s-a facut pace au inceput sa intre tot felul de oameni si nivelul duhovnicesc a inceput sa scada , si de atunci a inceput si impartasirea sa fie tot mai rara ... nu degeaba au hotarat sf parinti aceasta , ci pentru ca impartasania fara vrednicie faca rau nu bine , caci ii aduce omului ispite pe care nu le poate duce ... adica omul care se impartaseste prea desw se baga singur in gura lupului , isi ia asupra lui un razboi cu satana pe care nu il poate duce , si de aici vor rezulta boli , moarte si caderi mari ... sa nu ne punem noi cu crestinii de la inceput , caci fata de aceia , care faceau minuni cu usurinta , noi suntem lichele , si sa nu ne luam noi la tranta cu satana ca ne facem praf si pulbere ... este bine ca multi dintre ortodocsii din ziua de azi si care merg des la biserica , si care tin toate posturile , si care se roaga mult , si care SUNT FOARTE ASCULATORI DE DUHOVNICII LOR , deci este bine ca macar aceia pot sa se impartaseasca fie si la doua saptamani cel mult ; asta este mare minune ca mai avem oameni de astia dar aceia care judeca preotii in halul ala , care au comuniune cu sectantii si sunt in afara bisericii lui Hristos , care , dupa cum singuri au marturisit ( achimovjan ) nu tin nici macar posturile cele 4 obligatorii , care nu au nici o ascultare de biserica si de duhovnici , aceia , nici sa nu se mai atinga de acuma incolo de sf impartasanie caci spre osanda lor faca asta , ca sa se mandreasca si mai mult si sa se dea si mai mult in mana satanei ... aceia care sunt in situatia asta , sa ceara cu smerenie si umilinta de la duhovnicul lor canon de oprire de la sf impartasanie caci ASTA le va tamadui sufletul lor cel plin de mandrie luciferica ... deci asta vreau eu de tine tine mai achimovjane : sa te duci binisor la duhovnicul tau daca mai ai unul si sa ii ceri cu umilinta si smerenie sa teopreasca de la sf impartasanie si sa ii spui ca la mandria luciferica la care ai ajuns te paste iadul si alta tamaduire nu ai decat sa fii oprit ... si sa iti faci canonul pe care ti-l va da acel duhovnic ...
|
|
|||
|
|||
![]()
ai zis foarte bine, dar cine este cuminte shi smerit shi fara de pacate, acela cat mai des e bine sa se impartasheasca iar cine nu e cuminte shi e pacatos shi nu a marturisit shi e intinat shi invidios shi rau ala sa se cerceteze shi sa caute sa se indrepte shi sa nu incerce sa fie fur de cele sfinte adica impartashire trufashe, ca il va arde, ca este foc nu numai miere, caci vinovat ne arata Cuvantul Lui Dumnezeu este nu numai cel ce da, parintele respectiv care nu a cercetat credinciosul, ci shi cel ce merge sa o primeasca, adica credinciosul care nu s-a cercetat, nu s-a pregatit shi nu s-a ingrijit pe sine cu luare aminte...
deci cat mai deasa in sensul ca il shtie Dumnezeu pe om, ca omul merge la biserica azi shi se roaga sau de Pashti shi apoi la anul shi la multzi ani... in sensul asta... dar e bine sa ne impartashim cu ce ne da la Biserica oridecate ori e sarbatoare sau liturghie deci zilnic daca se tzine... nu este nici un rau in asta ci eventual in tupeul nostru ca fara sfiala shi cu nesimtzire launtrica shi cu impietrire sufleteasca shi fara strapungerea inimii vrem sa ne impartashim mereu deshi nu ne "e curat si trupul si gurita si inima?" caci "Cu trupul plin de întinare, plin de clevetire si de urã, iei foc, arde dacã nu esti pregãtit." 86x???:(:( |
|
|||
|
|||
![]()
shi draga emanuel, nu de la impartashire ne vine mandria oricat ar fi de deasa shi nici necazul... ca doar te impartasheshti cu smerenia Domnului... ci de la altceva...???:(:(
|
|
|||
|
|||
![]()
caci rugaciunea lui Iisus este defapt impartashire continua...:)
|
|
|||
|
|||
![]()
rugaciunea lui Iisus este impartasire continua daca o zici continuu si numai daca ai ajuns sa o spui la o masura foarte inalta : adica daca ai ajuns ca de fiecare data cand te rogi sa deschizi cerurile cu rugaciunea ta si sa vezi in vedenie pe Domnul de-a dreapta Tatalui ... numai acea rugaciune este impartasire continua ... ai ajuns tu la acea rugaciune la care nu ajunge decat unul din generatie in generatie , si in ziua de azi nici atata ??!!
iar a te duce cu tupeu la sf impartasanie este mare pacat si aducator de caderi mari si de mandrie ... caci mandria se strecoara in sufletul tau fara sa iti dai tu seama ... la impartasanie nu trebuie sa te duci cu tupeu ci cu smerenie ... unde ai vazut tu scris ca la impartasanie te poti duce cu tupeu ... sf parinti au zis clar : chiar de ai fi tu inger in trup si ai fi vrednic sa te impartasesti zilnic , daca duhovnicul tau nu te lasa sa te impartasesti decat o data pe luna sa nu cartesti absolut deloc fata de el ... caci mai bine este a nu supara pe duhovnic , caci Domnul iti va da tie atata har prin impartasania aceea lunara cat la altii da numai prin 100 sau 1000 sau 1000000000 de impartasanii , caci Domnul poate sa faca aceasta ... au fost zeci de sfinti care au trait in pustietati si nu se impartaseau decat foarte rar si asta nu a fost nici o problema pentru sporirea lor ... caci sporirea este prin smerenie si nu prin impartasanie deasa ... iar a te impotrivi duhovnicului care te-a oprit fara dreptate este mandrie ... daca poti gasi un duhovnic mai echilibrat gaseste-l , iar daca nu , nu carti ... caci a te smeri astfel in fata duhovnicului si a lui Dumnezeu insusi care ti-a dat acel duhovnic , este mai mare castig duhovnicesc decat a te impartasi fara ascultare ... ciciti si la sf paisie aghioritul care a fost oprit nedrept de un episcop de sf impartasanie , si nu s-a mai impartasit , si singur a spus : " am avut prin asta mai mare folos duhovnicesc decat daca ma impartaseam " ... impartasania nu trebuie sa fie nici deasa nici rara ci echilibrata , la nivelul nostru duhovnicesc ... caci sunt unii care tainic sunt impartasiti de Domnul in mod nevazut , si sunt altii care se duc sa ia fara vrednicie cuminecatura din sfanta lingurita si nu se impartasesc deloc , caci darul se retrage de la ei ... asa a spus un sfant care era vazator cu duhul , ca a vazut unii de cum luau cuminecatura harul se retragea din cuminecatura luata de ei in gura ... si ramanea cu ce meritau ... caci mai bine era sa se retraga harul decat sa ramana in ei si sa le aduca asupra lor ispite pe care nu le puteau duce sau sa se imbolnaveasca ... iar daca tu mai vsovi nu crezi ca de la impartasania deasa fara vrednicie poate sa vina si boli si ispite si caderi in pacate si chiar si moarte , atunci ai cazut si tu in ditamai mandria caci eu am citat de la sf pavel cuvintele acestea , si te-ai contrazis cu sf pavel ... treaba ta , faci cum vrei ... dar aceia care se impartasesc prea des vor ajunge mai tarziu la cuvintele mele , care nu sunt ale mele ci ale sf parinti : va cedea in pacate mari , curvie , desfranare , rea purtare fata de oameni si altele , pana se va smeri si nu va mai ridica nasul la cele care il depasesc ... daca nu credeti , am spus , cititi la sf pavel , caci el a spus in noul testament ca de la impartasania prea deasa vine si boala si moarte ... nu te juca frate cu focul ... " infricosator lucru este sa cazi in mainile Dumnezeului celui viu " spunea psalmistul ... |
|
|||
|
|||
![]()
voi nu ati auzit de impartasania spre osanda ? asta este o realitate , exista ...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Plecarea in strainatate | costel | Generalitati | 77 | 27.06.2012 00:08:13 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
adresat in mod special geniilor | elizeu | Generalitati | 38 | 05.04.2010 02:32:11 |
Rugaminte pentru cei din strainatate | Va_iubesc | Umanitare | 9 | 07.01.2010 02:03:50 |
Munca in strainatate | Anca-Miha | Stiri, actualitati, anunturi | 18 | 17.04.2009 06:59:49 |
|