Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2008, 15:35:51
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
"Au o fi intrat in sufletul meu vre-un purcelash din aia ce au sarit in mare"... iar oi fi pacalit pe careva cu smerenia mea? sper ca nu.
asa este, cu totii avem "purcelasi" in suflete, si stii ce este paradoxal? Ca la concluzia asta am ajuns si eu: daca ajungi sa te infranezi de la patimile pe care le ai, pacatuiesti in mod automat cu mandria de rezultat, in orice mod am face noi acea infranare, si nu mai zic de noianul de pacate generate de proasta delasare si produse de nemernica invoiala. Situatia este fara rezultat, totul invartindu-se in cerc ajungand de unde ai plecat. Exista totusi o scapare, daca vom afla cum sa nu mai pacatuim din cauza infranarii, din cauza reuzltatelor noastre, aici este rapsunsul.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2008, 16:09:18
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Infranarea trebuie sa se faca in mod natural ,nu prin fortele noastre ci cu ajutorul lui Dumnezeu.Si atunci daca recunosti lucrarea lui Dumnezeu in tine nu ai cum sa te mandresti.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2008, 16:21:21
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita
Infranarea trebuie sa se faca in mod natural ,nu prin fortele noastre ci cu ajutorul lui Dumnezeu.Si atunci daca recunosti lucrarea lui Dumnezeu in tine nu ai cum sa te mandresti.
Excelent Anita ! Scurt si cuprinzator. Multi confunda mandria cu bucuria implinirii. Mandria naste mania si boli foarte grave sufletesti. Bucuri sincera ca a unui copil, este bine placuta Lui Dumnezeu. Sa ne bucurum pentru fiecare patima ( purcelus) de care scapam.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2008, 17:18:51
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Citat:
dar tot dansul a zis ca cel mai mare pacat este cel mai aproape de tine, asta din cuvintele sf Antonie cel Mare.... deci peundeva exista shi diferite marimi intre draci doar ca n-au nicio importantza shi relevantza din moment ce unul mic itzi poate face mai mult rau decat unul foarte mare.
Of-Of! In gandirea stramba se stramba si sensul cuvintelor drepte!
Sf. Antonie cel Mare (de a carui binecuvantare ne bucuram saptamana asta) nu se referea la marimea pacatului, ci doar la prioritatea pe care o are, in lupta cu ele.
Ex: Daca esti betiv inrait e normal sa te lupti cu pacatul asta. Este mai aproape, deci are prioritate. Si pt ca are prioritate in lupta de despatimire nu inseamna ca este mai mare. Altfel te-ai fi luptat cu fumatul, sau pacatul desfranarii etc.si ai fi zis ca astea sunt mai mari.
Apel!
Fratilor mai intai sa ne despatimim ca sa putem vedea lumina dumnezeiasca. Si cand ne-o lumina Dumnezeu, atunci sa deschidem si gura! Altfel ne smintim!
Reply With Quote
Vechi 15.01.2008, 17:39:37
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de partenie
Nu am intalnit un verset care sa mentioneze acest lucru: interzicerea fumatului. Avand in vedere ca mantuirea nu vizeaza doar sufletul ci si trupul, probabil de aici oprirea de la fumat - se vrea si un trup sanatos.
Poate nu scrie in mod expres despre fumat, dar scrie despre a te face rob unor placeri, unor vicii; iar fumatul te face rob, dovada ca e atat de greu sa te lasi de el.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2008, 17:53:50
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de C-tin
Citat:
dar tot dansul a zis ca cel mai mare pacat este cel mai aproape de tine, asta din cuvintele sf Antonie cel Mare.... deci peundeva exista shi diferite marimi intre draci doar ca n-au nicio importantza shi relevantza din moment ce unul mic itzi poate face mai mult rau decat unul foarte mare.
Of-Of! In gandirea stramba se stramba si sensul cuvintelor drepte!
Sf. Antonie cel Mare (de a carui binecuvantare ne bucuram saptamana asta) nu se referea la marimea pacatului, ci doar la prioritatea pe care o are, in lupta cu ele.
Ex: Daca esti betiv inrait e normal sa te lupti cu pacatul asta. Este mai aproape, deci are prioritate. Si pt ca are prioritate in lupta de despatimire nu inseamna ca este mai mare. Altfel te-ai fi luptat cu fumatul, sau pacatul desfranarii etc.si ai fi zis ca astea sunt mai mari.
Apel!
Fratilor mai intai sa ne despatimim ca sa putem vedea lumina dumnezeiasca. Si cand ne-o lumina Dumnezeu, atunci sa deschidem si gura! Altfel ne smintim!
Ce era zis stramb din mintea mea stramba?
Mi se pare ca deshi patma mai mare are fireshte prioritate in lupta, shi ea devine mica in prezentza unei prioritatzi mai apropiate.... ca Pacatul apropiat are semnificatzii mai profunde, asha cum a vrut sa ne exprime Marele Antonie decat incearca sa ma lamureasca domnia ta stimate C-tin, stramband mai mult ceea ce este stramb printr-o aparenta luminare de indreptare... deci vezi ca prioritatea are shi ea o prioritate, ca bine spui dumneata ca sunt fals obosit de parca ash fi smerit, defapt mi se trage de la incalceala shi strambatate precum spui.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2008, 18:05:47
silviuberlusconii silviuberlusconii is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.05.2007
Implicit

e un viciu nesanatos , dar daca ar fi sa o luam de fapt si de drept toti suntem pacatosi si de impartasit ar trebui sa o faca poate doar calugarii -restul suntem prea pacatosii ,sa fim seriosi . Mul;ti sunt credinciosi cand se duc la biserica iar dupa ...... , .
Reply With Quote
Vechi 15.01.2008, 19:45:25
Dia20_diana Dia20_diana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2007
Implicit

Citat:
oricum, eu raman la ideea ca totushi cafeau e mult mai grava ca tutunul care e mai mult o chestie comerciala.
De ce sa fie mai grava cafeaua ca si tutunul? Daca bei o cafea nu afectezi si sanatatea celor din jur, in schimb daca fumezi o tigara toti din jurul tau vor inhala fumul, intoxicandu-i si pe ei, ca sa nu mai zic ca aceasta dependenta se transmite si copiilor, eu stiu ca un fumator trebuie sa se lase de fumat cu 10 ani inainte sa conceapa un copil pentru a fi sigur ca acesta nu va avea de suferit de pe urma nebuniilor parintilor.

:( si eu m=am apucat de fumat pentru cateva saptamani si asta chiar in postul Craciunului, a trebuit sa intrerup si postul pentru ca nu prea mergea cu tigara in gura:(, dar m-am lasat mai mult pentru ca imi era rusine sa ma rog si apoi sa stau ca smechera la o tigara:D stiind ca fac ceva rau

toate viciile sunt considerate pacate pentru ca atunci nu mai decizi tu, ci decide viciul pentru tine
Reply With Quote
Vechi 15.01.2008, 20:07:05
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dia20_diana
Citat:
oricum, eu raman la ideea ca totushi cafeau e mult mai grava ca tutunul care e mai mult o chestie comerciala.
De ce sa fie mai grava cafeaua ca si tutunul? Daca bei o cafea nu afectezi si sanatatea celor din jur, in schimb daca fumezi o tigara toti din jurul tau vor inhala fumul, intoxicandu-i si pe ei, ca sa nu mai zic ca aceasta dependenta se transmite si copiilor, eu stiu ca un fumator trebuie sa se lase de fumat cu 10 ani inainte sa conceapa un copil pentru a fi sigur ca acesta nu va avea de suferit de pe urma nebuniilor parintilor.

:( si eu m=am apucat de fumat pentru cateva saptamani si asta chiar in postul Craciunului, a trebuit sa intrerup si postul pentru ca nu prea mergea cu tigara in gura:(, dar m-am lasat mai mult pentru ca imi era rusine sa ma rog si apoi sa stau ca smechera la o tigara:D stiind ca fac ceva rau

toate viciile sunt considerate pacate pentru ca atunci nu mai decizi tu, ci decide viciul pentru tine
Draga Diana, asa este, cel mai grav cand viciul, pacatul, ne conduce si atunci cu greu il stapanim. Cand viciul si pacatul ne conduce viata devenim orbi, rupti de realitate si chiar revoltati pe cei ce vor sa ne trezeasca. Facem clasamente, ca un viciu este mai mic sau mai mare ca altul , in asa hal suntem inrobiti. Ne pacalim pe noi insine cand clasificam si filozofam despre un pacat sau altul. Toata credinta noastra se duce de rapa in astfel de situatii de inrobire, orbire si egoism in lantul nesfarsit al patimilor. Trebuie sa intelegem ca nu exista compromis sau cale de mijloc. Cu dragostea de Dumnezeu nu te joci !
Reply With Quote
Vechi 15.01.2008, 20:25:26
Dia20_diana Dia20_diana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2007
Implicit

da asa este nu exista viciu mai mare sau mai mic dar vroiam sa subliniez ca fumatul implica mai multe persoane, in schimb cafeaua doar pe tine
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cum s-o scap pe fiica mea de fumat luminita40 Intrebari utilizatori 19 16.12.2011 17:13:25
rugaciuni pentru lasatul de fumat cristian sergiu Rugaciuni 6 06.07.2011 15:54:23
Ajutor pentru a ma lasa de fumat bluekobra28 Generalitati 38 15.11.2010 09:57:27
Ajutor pentru a ma lasa de fumat bluekobra28 Generalitati 33 16.06.2010 13:33:02
HELP! Incerc sa ma las de fumat dar nu imi iese. demirel137 Generalitati 32 15.04.2010 14:02:56