Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2007, 14:43:30
Traditie Traditie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Glamorous_witch, asa este, cei mai multi oameni îsi pun mintea la eforturi si e rau, fiindca pierd timpul de rugaciune, de pocainta.

Dar exista si un tip de meditatie care efectiv distruge functiile mintii (ca parte a spiritului uman): meditatia ezoterica sau pseudo-religioasa, practicata de ioghini, catolici, poate si de alte grupari. Aceastam fiind meditatie de dragul meditatiei, produce grave mutatii asupra mintii umane. O puteti vedea la catolicii practicanti, de pilda papii si preotii sau, aici pe lista, useri ca MariaB.

organismu uman are 300 trilioane de celule. tumacar leai vasut??
ca eu da.

Poate ca le-am vazut mai mult ca tine, am petrecut multe ore studiind la biblioteca universitatii de medicina.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2007, 19:06:51
oni91 oni91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.12.2007
Implicit

ce profesie ai, Traditie?...daca nu te superi de intrebare:|
Reply With Quote
Vechi 23.12.2007, 23:18:14
Traditie Traditie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Ma supar.
Reply With Quote
Vechi 24.12.2007, 01:29:22
Chriss-tian78 Chriss-tian78 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie
Glamorous_witch, asa este, cei mai multi oameni îsi pun mintea la eforturi si e rau, fiindca pierd timpul de rugaciune, de pocainta.

Dar exista si un tip de meditatie care efectiv distruge functiile mintii (ca parte a spiritului uman): meditatia ezoterica sau pseudo-religioasa, practicata de ioghini, catolici, poate si de alte grupari. Aceastam fiind meditatie de dragul meditatiei, produce grave mutatii asupra mintii umane. O puteti vedea la catolicii practicanti, de pilda papii si preotii sau, aici pe lista, useri ca MariaB.

organismu uman are 300 trilioane de celule. tumacar leai vasut??
ca eu da.

Poate ca le-am vazut mai mult ca tine, am petrecut multe ore studiind la biblioteca universitatii de medicina.
pai si atunci de ce tot spui ca ele nu exista????
Reply With Quote
Vechi 24.12.2007, 02:44:52
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Christian, Lidia, Oni,...

Obiectivitatea afirmatiilor lui Traditie nu poate fi inteleasa cu gindirea noastra asa cum ne-a fost ea data la nastere. Procesul de baza in Ortodoxie de care Hristos vorbeste neincetat este schimbarea noastra...pentru a ne sfinti, pentru a vedea Slava Lui Dumnezeu(astea nu sunt doar versuri si citate din Liturghie ci fenomene reale, vii, pentru care trebuie MAI INTII sa ne TREZIM)... proces numit de ortodocsii greci Metanoia.
Oamenii, cercetatorii nu creaza nimic, ci materia se diversifica prin om.

Un prieten mi-a spus ca in muntele Athos a discutat cu 3 academicieni rusi( cu doctorate grele...) care pe la 55 de ani au inteles ca "celulele nu exista"!!!!!!!! si imediat au hotarit sa nu mai piarda timpul cu timpenii si s-au calugarit.

Asta iti spune ceva sau o sa-i faci si pe ei nesanatosi la cap ca pe Traditie?

da si inca ceva...

-nu stiu daca ati observat dar toate descoperirile "inventiile" de fapt nu sunt inventii ci prognosticari si pronosticuri..."ceva" care era deja intuit deci Creatii de fapt nu exista. Iluzia omenirii este ca noi credem ca ne jucam si modelam materia cind de fapt MATERIA se joaca cu noi prin legile sale, numeroasele legi, in mijlocul carora am fost "parasutati" acum 15000 de ani si care apartin dracilor

- Ati auzit de experimentul maimutelor de pe o insula si cartofii?
Reply With Quote
Vechi 24.12.2007, 05:49:46
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia

Obiectivitatea afirmatiilor lui Traditie nu poate fi inteleasa cu gindirea noastra asa cum ne-a fost ea data la nastere. Procesul de baza in Ortodoxie de care Hristos vorbeste neincetat este schimbarea noastra...pentru a ne sfinti, pentru a vedea Slava Lui Dumnezeu(astea nu sunt doar versuri si citate din Liturghie ci fenomene reale, vii, pentru care trebuie MAI INTII sa ne TREZIM)... proces numit de ortodocsii greci Metanoia.

Un prieten mi-a spus ca in muntele Athos a discutat cu 3 academicieni rusi( cu doctorate grele...) care pe la 55 de ani au inteles ca "celulele nu exista"!!!!!!!! si imediat au hotarit sa nu mai piarda timpul cu timpenii si s-au calugarit.

da si inca ceva...

-nu stiu daca ati observat dar toate descoperirile "inventiile" de fapt nu sunt inventii ci prognosticari si pronosticuri..."ceva" care era deja intuit deci Creatii de fapt nu exista. Iluzia omenirii este ca noi credem ca ne jucam si modelam materia cind de fapt MATERIA se joaca cu noi prin legile sale, numeroasele legi, in mijlocul carora am fost "parasutati" acum 15000 de ani si care apartin dracilor

Referitor la acei academicieni, poate imi spui si argumentele lor, cum vedeau ei trupul, cum vedeau moartea trupeasca.
Poate calugaria nu e buna pentru toata lumea. Gandeste, nu ar mai fi copii pe lume. Oricum, calugaria NU E SINGURA CALE DE MANTUIRE.

Asta sa fie metanoia? Spalare de creier ca sa nu mai cred ca e adevarat ce vad in fata ochilor? De unde sunteti asa siguri ca sunt inselari? IDEEA ERA SA CREDEM MAI MULT DECAT CE E IN FATA OCHILOR! iDEEA ERA SA FIM MAI APROAPE DE IUBIRE, CU FIREA NOASTRA PATIMASA, CARE NECESITA TRANSFORMARE.
Ma gandesc sa parasesc si eu forumul, sumteti prea transfigurati pentru gustul meu.
cOZIA, ARUNCI NISTE VORBE!!NU MI-AI SPUS DESPRE COPIII SALBATICI, ACUM MA IEI CU MAIMUTA SI CARTOFUL, VORBESTI DE EXPERIMENTE, N-OR FI SI ACELEA DE LA DRACI? SI TREBUIE SA TE CRED PE CUVANT CA 3 ACADEMICIENI AU VENIT LA CREDINTA (OK, PANA AICI TE CRED) SI CA MOTIVUL LOR E CA NU CRED IN CELULE!!!!

Reply With Quote
Vechi 24.12.2007, 12:12:45
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia

da si inca ceva...

atata timp cat nu se vine cu argumente concrete si bine obiectivate nu au nici o relevanta afirmatiile legate de neexistenta celulor? Caci daca aceste celule care formeaza materia vie a organismului nu exista, atunci nici noi nu existam. Curios e faptul ca nici un Sfant sau macar un teolog,gen D. Staniloae nu a vorbit de inexistenta celuelelor. Iar metanoia inseamna schimbarea mintii nu a unei credinte in ceva, din cate stiu. Intradevar omul nu creaza nimic caci doar Creatorul e cel care creaza cu adevarat, omul doar se foloseste de materie pt asi imbunatati viata.
Reply With Quote
Vechi 24.12.2007, 14:03:17
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Citat:
Nu exista celule.
EXISTA!
dar deasupra a toate e Dumnezeu!
si cine asculta de Dumnezeu si Dumnezeu asculta de el...
deci "batránetea" si "moartea" sunt de "modelat" cu ...iubire multa in Hristos!!!

Reply With Quote
Vechi 24.12.2007, 14:25:19
Senior Member

Implicit

inainte de caderea primilor oameni in neascultare paoate ca trupurile lor nu erau alcatuite din celule ci erau transfigurate de harul divin, dar dupa cadere in mod sigur trupurile sunt alcatuite din celule.
Reply With Quote
Vechi 24.12.2007, 15:57:26
adri adri is offline
Member

Data înregistrării: 27.06.2007
Implicit

Citat:
Trupul îmbatrâneste numai daca crezi în atomi, electroni, celule, cromozomi si altele ca acestea (îmi sta pe limba sa folosesc niste calificative, dar ma abtin pentru decenta discutiei).

Oamenii îmbatrânesc fiindca cred ca e firesc sa se întâmple asta iar Dumnezeu îngaduie ca ei sa îmbatrâneasca potrivit planurilor Lui, fiindca pentru aceia e mai bine sa se întâmple asa. Bolile sunt din pricina pacatelor si de asemeni din pricina necredintei, sau a credintei în microbi, virusi si alte entitati imaginare.

Cu trecerea anilor majoritatea oamenilor se îndeparteaza de adevar fiindca pacatele afecteaza claritatea mintii si de asemeni afecteaza integritatea simturilor. Fiindca pacatul nu e o simpla nelegiuire, aduce o schimbare ontologica a fiintei umane (de aceea a si interzis Dumnezeu pacatele). Mai întelepti cu trecerea anilor devin doar un numar extrem de mic de oameni, cei care si-au rastignit toata viata lumeasca si s-au încredintat total lui Dumnezeu, cautrând în fiecare secunda doar voia Lui. Numai acestia pot fi calauziti de catre El si numai calauzirea Lui ne poate aduce la cunoasterea cautata. Mitul batrânului întelept e bun pentru basme si filme, în realitate batrânii sunt niste tolomaci cu mintea tocita, exceptie facând cei care au trait ascetic si care sunt extrem de putini. Majoritatea batrânilor au îmbatrânit în pacate, trebuie sa fim obiectivi chiar daca e dureros sa acceptam adevarul ca bunicii si parintii nostri au trait nesabuit.

Nu e vorba de autosugestie, dimpotriva. Batrânetea vine fiindca oamenii se autosugestioneaza ca e normal si în aceste conditii Dumnezeu nu poate lucra procesul de transfigurare al corpului lor. Deci ce apar eu e tocmai necesitatea lipsei autosugestiei.

Încearca sa întelegi ca stiinta e o minciuna, daca iubesti adevarul. Faptul ca sunt milioane de oameni de stiinta, medici etc nu înseamna ca stiinta e adevarata. Toti acesti oameni sunt rataciti, cu mintea întunecata de aceste minciuni stiintifice si de altele.
1. Posteaza, te rog, mai multe lucrari ale Sfintilor Parinti care sustin asa ceva.
2. Tot asa crede si duhovnicul tau ?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
sa alinam batranetea unor batrane greu incercate Alidana Umanitare 0 28.03.2011 23:13:30
Cum privim batranetea Alidana Umanitare 8 03.03.2011 20:12:23