![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
eu scriu din propria experienta si din ceea ce am citit in cartile religioase de-a lungul anilor,carti pe care le recomand ,cind e cazul, stiind ca ele lamuresc problema pusa in cauza ,adica in topic,mai bine decit as putea eu sa o lamuresc ;si nu plictisesc cautind sa explic ce scrie in carti ,dau doar indicatii de idei din vreo carte ce o consider importanta de citit pt edificarea asupra problemei ridicate;caut sa nu scriu romane intregi ca sa nu plictisesc,nu pt ca nu as putea. Sint pe forum asa cum sint si in realitate si asa ar trebui sa fie toti cei ce scriu pe un forum crestin ;
|
|
|||
|
|||
![]()
intr-o masura da, intr-o masura nu
Ceea ce scrii pe un forum te reprezinta Daca ceea ce scrii nu este sincer asta este ceva ce te reprezinta lipsa de sinceritate (am dat doar un ex) |
|
||||
|
||||
![]()
eu sunt sincera cu mine insami si cu ceilalti
in primul rand ca nu imi place sa mint cred ca timpul meu e pretios si nu stau sa scriu lucruri doar ca sa ma aflu in treaba spun ce gandesc intr-un mod civilizat ca sa nu supar pe nimeni nu am de ce sa ma ascund nu ca as fii mandra de mine dar prefer sa fiu deschisa si nu imi place sa ma prefac am incercat in viata si nu imi merge pe fata mea se citeste totul tristetea bucuria sunt cam tranparenta asta e defectul meu si nu fac afirmatii ca sa sochez sa fac impresie asa sunt in viata de zi cu zi mai simpla imi place sa stau in banca mea si sa nu judec pe altii cu toate ca multe ori am facut-o :| |
|
|||
|
|||
![]()
da,pot spune cu toata inima ca am fost f sincera si ca asa cum m-am exprimat pe forum sunt si in viata de zi cu zi
|
|
||||
|
||||
![]()
cred ca majoritatea scriu ce ggandesc cu adevarat
|
|
|||
|
|||
![]()
Citeam mai demult din niste scrieri orientale ca forma cea mai grea de manifestare a minciunii este atunci cind NOI credem ca suntem ceva ce in realitate nu suntem, ne atribuim calitati si puteri pe care de fapt nu le detinem si de foarte multe ori ne mintim pina in punctul in care credem in acea minciuna si odata ajunsi in acel punct devine foarte dificil sa TE OBSERVI deoarece esti in pozitie de "pilot automat".
Parerea mea este ca este mai folositor daca acceptam aceasta axioma ca valabila pentru toata lumea si LUAM MASURI adica adoptind o gindire noua, cea de crestin Ortodox, sa incepem sa ne Observam cu atentie, sa ne urmarim TOATE miscarile, tot ce facem ,ce atragem sau respingem si deasemenea la tot ce spun altii despre persoana noastra(fara sa ne suparam, deoarece la minie revenim pe "pilot automat, surzi si orbi)... si la actiunile noastre, pentru ca ei ne vad mai bine. Cred ca dupa ce facem toate acestea pentru mai mult timp putem spune ca ce vorbim reprezinta FIINTA noastra. Evident ca pentru trezirea din starea de pilot automat se cere multa rugaciune, post... Insa mai presus de orice, eu personal cred ca cel mai greu de acceptat este ca avem o problema de rezolvat ca suntem afectati de situatia noastra pe acest pamint si ca avem nevoie de vindecare si ca nu este suficient doar sa ne punem o emblema cu "Eu nu am nici o problema(ieri mi-am rezolvat-o pe ultima, cum am auzit pe cineva zicind...), si cine sunt aici sunt si in realitate" |
|
|||
|
|||
![]()
Chiar in absenta, Va_iubesc/ Elena ne adreseaza cateva cuvinte frumoase de pe alt topic mai vechi:
"Are dreptate Eliade cand spune ce spune, ca sinceritatea ta e interpretata in functie de asteptarile celuilalt. Dar eu cred ca noi nu trebuie sa ne punem problema "ce crede celalalt", ci mai repede "ce cred eu", sunt sau nu sincer. Si daca am putea, chiar putem sa ne intrebam "Dumnezeu, Care vede tot si stie tot ce sunt eu si cum sunt eu, m-ar considera sincer?". Mi se pare important ca tu sa simti ca esti intr-adevar sincer si, chiar daca ai putea sa maltratezi adevarul ca sa-i pare celuilalt mai credibil, tu sa pastrezi calea adevarului si a sinceritatii. Si sa nu te intereseze ce crede celalalt. Astfel te simti eliberat, curat, sincer. Si atunci mai faci un pas spre asemanarea cu Dumnezeu. " Elena, sper ca e in ordine, ca te-am citat aici. Mi-au placut in mod deosebit aceste cuvinte, pentru ca scopul nostru constant este sa crestem, sa ne smerim, sa ne sfintim, avand ca model pe Iisus Hristos. La ce bun, sa ma prefac ca sunt perfecta, ca sunt sfanta, cand duc in spate un sac plin de pacate. Ar insemna sa ma mint in primul rand pe mine, caci daca va mint pe voi nu patiti nimic, in schimb eu pot pierde tot ce am acumulat prin truda si suferinta. |
|
|||
|
|||
![]()
Cozia, aici s-au facut doar statistici, nu s-a pus problema vindecarii in aceste momente :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca s-a ajuns intr-o oarecare masura la o confuzie,aici nu este vorba de diferenta intre ceea ce scriem pe forum si ceea ce am spune inaintea celuilalt in mod verbal,ori intre ceea ce scriem si gandim,aici este vorba de diferenta sau egalitatea dintre ceea ce scriem(gandim)si ceea ce facem cu adevarat in viata fiecaruia dintre noi,deci de faptele noastre vis-a-vi de exprimarile noastre verbale.O concordanta care ar trebui sa fie de fapt CEA MAI IMPORTANTA. Credeti-ma,am simtit intens in viata realitatea existentei unei reale diferente din sanul celor credinciosi,dar nu afirm ca aceasta este unanima.
|
|
|||
|
|||
![]()
DA, ory, asa am inteles si eu ca tine. Daca nu exista concordanta intre ce gandim si faptele noastre, atunci ne automintim si adaugam pacate la cele pe care deja le avem. Aplicand in viata de toate zilele cele invatate, lucram cu noi si ne mai stergem din asperitati. Si caderile sunt cracteristice, dar important e sa ne ridicam. Deci nu trage cumva concluzia ca am ajuns o sfanta, ca nu e adevarat, dar incerc dupa puteri sa transpun in viata ceea ce stiu ca e bine.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Copiii nebotezati, pe picior de egalitate cu sinucigasii ? | anamaria.petre | Generalitati | 153 | 12.02.2013 01:18:40 |
Semnul crucii | Hartford | Intamplari adevarate | 10 | 29.05.2010 19:03:21 |
semnul Crucii | Ioana-Andreea | Biserica Romano-Catolica | 2 | 10.03.2010 21:54:01 |
semnul crucii | ms.harsova | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 0 | 01.02.2008 00:00:29 |
Semnul Sf. Cruci | Mario_25i | Generalitati | 3 | 02.11.2007 18:28:45 |
|