![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Asta-i concluzia ta? A mea e alta, mult diferită de a ta:
Suntem cu toții mai puțin importanți decât părinții noștrii, care sunt mai importanți ca noi, cum și noi vom fi mai importanți decât copii noștrii. Nu știu de ce ai pus niciodată la finalul întrebării tale, e lipsa gândirii lucide, lipsă de coerență, fiindcă asta nu e niciodată, ci întotdeauna. Când copii trag pentru păcatele părinților, Dumnezeu îi mântuiește și pe copii și pe părinți. Ăsta-i scopul defapt pentru care copii trag păcatele părinților. Nu e nici o monstruozitate aici. E Biblia. Adică e sfințenie. Atenție la exprimare.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Te contrainformez ca nu ai scris "păcatele părinților sunt trase de copii". Ca te-ai mai fi scos cumva. Ai debitat o perla vrednica de un, din mila Domnului, masterand analfabet in teologie: "intr-o familie vor muri copiii pentru a se putea mantui parintii". Ceea ce, dogmatic vorbind, este o grozavie chiar mai dihai decat budismo - ortodoxismele magistrului Padmasambhava Florin.oltean75. Cu nadejdea ca vei reveni acasa fara pretentii mincinoase de studii teologice, fara erezie si ecumenism, iti trimit nesfarsita iubire, fratior inselat! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
După ce ai răspuns, spune-mi este posibil ca acei copii ce trag păcatele părinților, să se îmbolnăvească, să sufere în diverse forme, sau chiar să moară, sau nu este posibil ? Este firesc, ca dacă este posibil, aceștia curăță pe părinții lor, și se curăță și pe ei, și se mântuiesc cu toții, fiindcă nimic necurat nu intră în Împărăția Cerurilor, sau nu este firesc ? Dacă este posibil și firesc tot ce am spus, cu ce mint, cu ce am mințit ? N-am nevoie să mă scot cu nimic, fiindcă n-am spus nimic rău și nimic greșit. Poți oare să înțelegi sau nu ? Spune-mi, undei erezia mea ? Cu ce erezie mă acuzi ? Sau ești doar neputincios ? Deci să-ți fie clar: NU SUNT ERETIC ! N-am fost, și nădăjduiesc că nu voi fi. Deci dogmatic, biblic, patristic, istoric vorbind, nu e nici o grozăvie, ci e Adevărul. Roagă-te pentru neputințele fratelui Florin Oltean.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]()
Nu mi se pare normal sa plateasca copii pentru greselile parintilor , deoarece fiecare om trebuie sa raspunda pentru faptele si actiunile sale, nu pentru celor ale altor persoane.
Si consider ca fiecare om este la fel de important, fiind unic in felul sau. Iar legat de subiectul topicului, daca un barbat si o femeie au sentimente autentice reciproce, si isi doresc intradevar sa fie impreuna toata viata, atunci mi se pare normal sa se casatoreasca, indiferent daca au sau nu acceiasi religie. Iar in aceasta situatie, atunci când tii cu adevarat la cineva, nu incerci sa-i impui religia ta, si i respecti aceasta alegere. Asadar daca un ortodox s-ar casatori cu o femeie de alta religie, care intradevar tine la el, aceasta nu va incerca sa-i impuna a renunta la ortodoxie. In privinta religiei pe care o vor aveea copii, imi exprin convingerea ferma, ca doi oameni maturi, pe care i leaga sentimente autentice, vor gasi intelegere reciproca si in aceasta privinta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce debitezi este pământesc, trupesc si demonic. Biblia degeaba o citesti dupa capul tau ca sectarii pentru ca acolo sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc spre pierzarea lor si a celor care-i asculta. Ca sa nu te pierzi de tot si sa-i smintesti de-a binelea pe cei care chiar te cred, mergi si intreaba pe duhovnicul tau daca biblia invata ca omul se mantuieste prin moartea copiilor lui. Apoi mai intreaba-l daca iti da dezlegare sa scrii monstruozitati pseudocrestine pe forum. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Se pot sarbatori intr-o familie mixta si sarbatorile ortodoxe si cele catolice, si am cunoscut personal cazuri de astfel de familii (sotul ortodox, sotia catolica), oameni casatoriti de zeci de ani, si care se intelegeau foarte bine.
|
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu știe însă cum rămâne cu mântuirea.
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca le faci pe ambele, joci la siguranta! Ori ambii se mantuie din ortodoxie, ori ambii se manturie din catolicism! Sau niciunul nu se mantuie ca au gresit religia.
|
|