![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Anca, am inteles, multumesc de raspuns.
Cozia, astept reaspunsul :D |
|
|||
|
|||
![]()
erzbet ai surpins foarte bine in prima postare unde spuneai ca in tarile dezvoltate unde miscarea feminista a prins cel mai bine nu se fac asa multi copii, probabil oamenii se mai gandesc si la descoperiri stiintifice si evolutia tehnologica, nu numai la cum sa mai se inmulteasca precum iepurii, si apoi sa cada pe capul alora avansati pt ca au stiut cum sa progreseze. Romainica e singura tara inapoiata din europa in care nu se stie (la tara si in satuce uitate de D-zeu ) despre metode contaceptive si ne miram de ce e hotia care e, ne-am facut de ras in toata Europa, astia nu au de niciunele si se duc sa fure din tarile civilizate.
Ancah, la felul in care gandesti cred ca ai o varsta trecuta de medie si comunismul te-a supus total, le-a reusit experimentul cu tine. Eu cred ca miscarea feminista o vom simti si in Romania pt ca in restul Europei exista, la noi toate merg mai greu, suntem in lumea a 3a sa nu zic a 7a dar va veni si la noi. In general istoria se razbuna, roata se intoarce, cine a gresit plateste. Am vazut multe filme americane in care tipa umbla prin baruri dupa diversi indivizi si tatal copiilor statea cumintel acasa si facea tot ce se poate sa i se intoarca aia acasa la copii-asa ca roata se invarte fie ca vreti voi sau nu exista un echilibru. Daca ele o iau razna se vor cuminti ei asa ca nu va mai ingroziti de drobul de sare, e ca si cand ati spune ca ne cade un meteorit in cap, lasati istoria sa isi urmeze cursul ca toate se fac cu voia lui D-zeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru consuela:
S-au dat mai sus foarte multe raspunsuri, bine argumentate in privinta efectului dezastruos al feminismului. Imi pare rau ca la tine nu au avut nici un impact. Mai asteptam. In ceeace ma privesteam cunoscut feminismul la el acasa. De aici si atitudinéa mea impotriva feminismului, intrucat distruge familii, copii, suflete. Nu as fi sesizat aceste lucruri, daca nu ma preocupa credinta. Deci cauza primara a opticii mele e credinta in Dumnezeu prin Iisus Hristos. De la El stiu ce e bine si ce e rau. Vad ca tu iti formezi opiniile dupa filmele vazute. Atentie, ca te joco nu numai cu cuvintele ci si cu viata ta. Te-ai gandit cam ce copii ies dintr-un tata destrabalat si o mama destrabalata? Iti spun eu: copii, care de la 9-10 ani vad pe internet tot felul de filme, iar la 12-13 ani isi incep viata cunoscand tot ce e legat de aceasta, experimentand totul, dar fara discernamant: totul li se pare normal, inclusiv sexul cu animalele. Acest subiect se discuta chiar acum de catre parintii si pedagogii consternati in presa. Te poti pune in locul lor de parinte si poti trage concluziile, inainte ca proprii tai copii sa ajunga atat de rau. |
|
|||
|
|||
![]()
Anca ti-am inteles punctul de vedere, nu sunt de acord cu mizeria morala, dar nu e femeia emancipata de vina pt lucrul asta.
Sunt in mare parte din vina barbatiilor, ei sunt cu limba scoasa dupa sex si in stare sa se dedea la orice si sa isi calce peste orice orgoliu pt asta, nu noi. Faza cu femeia sa nu aiba servici e strigatoare la cer. Adica sa nu fie independenta , pe picioarele ei ci sclava prostiei ei? Cel mai bun lucru din viata mea e serviciul si singura posibilitate de a invata cat mai multe. Ce, in loc sa ma fi dus la facultate era de preferat sa fac o turma de copii care sa va dea la cap in colt de strada cum fac astia din familii inconstiente care se inmultesc necontrolat? La asemenea mentalitate Daniele iti meriti soarta mizera din romania. |
|
|||
|
|||
![]()
nu sunt de acord cu feminismul inteles ca o lupta intre femeie si barbat: cine este mai tare. biserica nu discrimineaza femeile. oamenii fac asta. chiar si femeile, culmea, mai ales cele in varsta. din contra, femeia este de multe ori privilegiata in biserica. in biserica, barbatul are unele privilegii, insa femeia compenseaza cu altele.de aceea a fost creata din coasta, nu?:D
cat priveste viata de zi cu zi, nu stiu cum sa zic, dar am avut chiar azi o "discutie" foarte neplacuta cu un tanar de pe acest forum. scuzati-ma, dar nu pot reproduce ce mi-a zis. deci, nu am cum sa ma simt inferioara lui, ca barbat, dupa felul care a vorbit.dar asta nu tine de vreo inclinatie spre feminism. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu despre ce soarta mizera vorbesti,dar ma rog...vezi,ce am spus,si tu ai crescut cu aceasta mentalitate de femeie independenta,emancipata,n-are nevoie de barbat,de nimic...Am si eu o intrebare,daca nu te superi,ce implinire sufleteasca iti da tie acest statut de femeie libera,emancipata si cu servici?Lumea cauta fericirea unde nu trebuie,li se pare lor ca-s fericiti fiindca rad,dar daca-i iei la bani marunti,e vai de sufletul lor.Atata timp cat cauta fericirea unde nu e,adica in materie,nu exista nici o sansa s-o gaseasca.Sa luam exemplu de la sfinti si martiri,a caror fericire suprema era sa moara pentru Hristos.Lumea de azi nu ar mai vrea sa moara deloc,vrea sa traiasca cat mai mult,dar nu pentru a se pocai,ci pentru a se "bucura" de patimi.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mesajul de mai sus e pentru Consuela.
|
|
|||
|
|||
![]()
D-zeu ne-a facut liberi si independenti nu degeaba, asa ca ar fi bine sa lasam lucrurile asa cum sunt, nu cred ca religia ortodoxa se bazeaza pe supunere ci pe respectarea unor reguli care sunt egale pt toti, fara disciminari.
Daca Iisus cand a venit pt noi nu ne-a cerut supunere ci s-a rastignit pt noi, cine se cred barbatii astia muritori de rand si in mare parte viciati sa isi permita sa ceara supunere din partea femeilor? |
|
|||
|
|||
![]()
N-ai inteles,acum supunerea o cer femeile...
|
|
|||
|
|||
![]()
asa o fi daca zici tu...ideea e ca nu e corect nici sa supunem nici sa fim supuse, calea de mijloc si libertatea fiecaruia e cea mai buna.
fiecare traieste sa arate ce poate, nu sa fie tinut in lat ca pe catel, pt ca astfel nu se mai stie ce ii poate pielea. |
|