Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2008, 05:42:38
tot_jean tot_jean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.01.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval

Adevarul nu cunoaste forma de plural, este unul- Hristos, de aceea este necesara comuniunea dintre Bisericile locale. Spune Sfantul Apostol Pavel ca "Biserica este stalp si temelie a adevarului".
nu inteleg ce vrei sa zici.
in prima fraza ai 2 propozitii: prima e adevarata 100%, dar a doua e discutabila (sau poate nu inteleg eu).
Reply With Quote
Vechi 03.02.2008, 22:28:18
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tot_jean
Citat:
În prealabil postat de georgeval

Adevarul nu cunoaste forma de plural, este unul- Hristos, de aceea este necesara comuniunea dintre Bisericile locale. Spune Sfantul Apostol Pavel ca "Biserica este stalp si temelie a adevarului".
nu inteleg ce vrei sa zici.
in prima fraza ai 2 propozitii: prima e adevarata 100%, dar a doua e discutabila (sau poate nu inteleg eu).
Mediteaza la punctele 3,4 din postarea ta anterioara. Adevarul il detinem numai in comuniune. Biserica este comunitatea -ca stalp si temelie a adevarului- care distruge orice subiectivitate. Eu ca mladita nu ma ofilesc daca raman in butucul viei (parafrazand pilda mladitelor). Pana acum am constat, din postarile tale, ca esti in anumite momente prea subiectiv.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2008, 22:44:27
Senior Member

Implicit

in legatura cu ce spune Apostolul Pavel vreau sa imi zici si mie unde ai gasit scris "Biserica este stalp si temelie a adevarului".
eu am gasit o alta nuanta a aceluais subiect.bineinteles ca este in Sfanta Scriptura:
1 Corinteni 3,11 :
"Căci nimeni nu poate pune altă temelie, decât cea pusă, care este Iisus Hristos."

si in legatura cu pilda mladitelor eu am vazut o alta nuanta.iti dau tot citat din Scriptura :
Ioan 15,5 "Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele. Cel ce rămâne întru Mine și Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteți face nimic."

numai din aceste 2 surse eu personal inteleg ca temelia e Iisus Hristos. de biserica nu se sugereaza nimic.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2008, 00:23:47
ancah
Guest

Implicit

In Apocalipsa e vorba de cele 7 biserici. Capul Bisericii este Iisus Hristos, iar trupul lui Iisus Hristos este Biserica.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2008, 02:59:45
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
In Apocalipsa e vorba de cele 7 biserici. Capul Bisericii este Iisus Hristos, iar trupul lui Iisus Hristos este Biserica.
Subietul Iisus capul bisericii e abordat de Pavel, iar cele 7 biserici apar in Apocalipsa scrisa de Ioan.fii putin mai explicita.
in Efeseni : "cãci bãrbatul este capul nevestei, dupã cum ºi Hristos este capul Bisericii, El, mântuitorul trupului. *Si dupã cum Biserica este supusã lui Hristos, tot aºa ºi nevestele sã fie supuse bãrbaþilor lor în toate lucrurile".
Reply With Quote
Vechi 04.02.2008, 13:06:57
ancah
Guest

Implicit

Indiferent ca scrie Sf. Pavel sau Sf. Ioan, tot sub influenta Duhului Sfant e scrisa biblia. Spuneai ca in biblie nu se sugereaza nimic despre biserica. De aceea ti-am scris despre cele 7 biserici din Apocalipsa. Exista secte, care nu mai considera necesar sa-si construiasca biserici si sa puna crucea pe ele, pentru ca nu scrie in biblie despre biserici. Ba scrie, scrie si in VT, unde se dau si dimensiuni. Regret ca nu am timp acum sa caut.
Iar bisericile din apocalipsa sunt bisericile istorice, dar care reprezinta totodata si 7 perioade din istoria crestinismului.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2008, 18:52:57
Senior Member

Implicit

Citat:
Indiferent ca scrie Sf. Pavel sau Sf. Ioan, tot sub influenta Duhului Sfant e scrisa biblia. Spuneai ca in biblie nu se sugereaza nimic despre biserica. De aceea ti-am scris despre cele 7 biserici din Apocalipsa. Exista secte, care nu mai considera necesar sa-si construiasca biserici si sa puna crucea pe ele, pentru ca nu scrie in biblie despre biserici. Ba scrie, scrie si in VT, unde se dau si dimensiuni. Regret ca nu am timp acum sa caut.
Iar bisericile din apocalipsa sunt bisericile istorice, dar care reprezinta totodata si 7 perioade din istoria crestinismului.
dar eu totusi cred ca din cele 4 puncte enumerate mai sus ultimele doua puncte pot intra in contradictie cu primele doua.asta nu inseamna ca nu sunt de acord cu ce ai scris.e corect.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2008, 20:48:21
ancah
Guest

Implicit

Cum ortodocsii considera Sfanta Traditie a fi in perfecta concordanta cu biblia, te rog pe tine, tot_jean, sa dai un exemplu de posibila contradictie dintre punctele 1,3 si 4. Nu-mi dau seama in ce fel s-ar putea contrazice intre ele.
Sa nu uitam ca atat biblia cat si Sfanta traditie sunt inspirate de Dumnezeu prin Duhul Sfant. Daca Dumnezeu a vorbit in ambele, iar Sfintele Sinoade au fost insotite de obicei si de o minune dumnezeiasca, atunci nu vad de unde sa vina contradictia. Zicand aceasta ma refer evident la ortodoxie, caci despre catolicism nu stiu si nu ma pot exprima in consecinta.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2008, 21:26:59
seminaristul seminaristul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Locație: buricu' pamantului ARAD
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jean
hop si eu...
faza interesanta nu e ca Traditia se mai contreaza cu Biblia.....ci mai interesant mi se pare ca Traditia se contrazice in functie de zona in care se afla crestinul.Exemplu : la inmormintare una se face in nordul tarii si alta se face ...de exemplu in Vaslui....sau in Iasi.Mi s-a intimplat personal.....si am intrebat ...DE CE?raspunsul a fost simplu....asa e Traditia la noi.am ramas halucinat....Traditiile astea.....sunt in functie de zone?
lol jean tu c-am incurci marfa cu ambalaja:| una e Sfanta Traditie si alta sunt traditiile
Reply With Quote
Vechi 04.02.2008, 22:25:55
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum ortodocsii considera Sfanta Traditie a fi in perfecta concordanta cu biblia, te rog pe tine, tot_jean, sa dai un exemplu de posibila contradictie dintre punctele 1,3 si 4. Nu-mi dau seama in ce fel s-ar putea contrazice intre ele.
Sa nu uitam ca atat biblia cat si Sfanta traditie sunt inspirate de Dumnezeu prin Duhul Sfant. Daca Dumnezeu a vorbit in ambele, iar Sfintele Sinoade au fost insotite de obicei si de o minune dumnezeiasca, atunci nu vad de unde sa vina contradictia. Zicand aceasta ma refer evident la ortodoxie, caci despre catolicism nu stiu si nu ma pot exprima in consecinta.
o sa incerc sa dau o explicatie a unei posibile contraziceri.
in punctele 3 si 4 factorul principal care actioneaza sunt oamnenii(Biserica ecumenica,parintii sau invatatorii bisericesti), iar la punctul 1 avem Tradita Apostolilor,Traditia Mantuitorului si Sfanta Scriptura.
acu intelegi de unde pot aparea aceste probleme?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biblia AlexieOmulLuiDumnezeu Rugaciuni 0 19.09.2011 17:33:45
Traditia in perioada intertestamentala BenHur Despre Sfanta Scriptura 2 24.11.2010 13:23:49
Biblia Ortodoxa Si Biblia Sectara pac_man_c Generalitati 5 28.12.2009 03:52:06
biblia The_Fallen Despre Biserica Ortodoxa in general 28 04.10.2009 12:47:18
Despre Traditia in Biserica ORTodoxa Contemporana tudor Despre Biserica Ortodoxa in general 28 07.01.2007 19:51:44