![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
in prima fraza ai 2 propozitii: prima e adevarata 100%, dar a doua e discutabila (sau poate nu inteleg eu). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
in legatura cu ce spune Apostolul Pavel vreau sa imi zici si mie unde ai gasit scris "Biserica este stalp si temelie a adevarului".
eu am gasit o alta nuanta a aceluais subiect.bineinteles ca este in Sfanta Scriptura: 1 Corinteni 3,11 : "Căci nimeni nu poate pune altă temelie, decât cea pusă, care este Iisus Hristos." si in legatura cu pilda mladitelor eu am vazut o alta nuanta.iti dau tot citat din Scriptura : Ioan 15,5 "Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele. Cel ce rămâne întru Mine și Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteți face nimic." numai din aceste 2 surse eu personal inteleg ca temelia e Iisus Hristos. de biserica nu se sugereaza nimic. |
|
|||
|
|||
![]()
In Apocalipsa e vorba de cele 7 biserici. Capul Bisericii este Iisus Hristos, iar trupul lui Iisus Hristos este Biserica.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
in Efeseni : "cãci bãrbatul este capul nevestei, dupã cum ºi Hristos este capul Bisericii, El, mântuitorul trupului. *Si dupã cum Biserica este supusã lui Hristos, tot aºa ºi nevestele sã fie supuse bãrbaþilor lor în toate lucrurile". |
|
|||
|
|||
![]()
Indiferent ca scrie Sf. Pavel sau Sf. Ioan, tot sub influenta Duhului Sfant e scrisa biblia. Spuneai ca in biblie nu se sugereaza nimic despre biserica. De aceea ti-am scris despre cele 7 biserici din Apocalipsa. Exista secte, care nu mai considera necesar sa-si construiasca biserici si sa puna crucea pe ele, pentru ca nu scrie in biblie despre biserici. Ba scrie, scrie si in VT, unde se dau si dimensiuni. Regret ca nu am timp acum sa caut.
Iar bisericile din apocalipsa sunt bisericile istorice, dar care reprezinta totodata si 7 perioade din istoria crestinismului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum ortodocsii considera Sfanta Traditie a fi in perfecta concordanta cu biblia, te rog pe tine, tot_jean, sa dai un exemplu de posibila contradictie dintre punctele 1,3 si 4. Nu-mi dau seama in ce fel s-ar putea contrazice intre ele.
Sa nu uitam ca atat biblia cat si Sfanta traditie sunt inspirate de Dumnezeu prin Duhul Sfant. Daca Dumnezeu a vorbit in ambele, iar Sfintele Sinoade au fost insotite de obicei si de o minune dumnezeiasca, atunci nu vad de unde sa vina contradictia. Zicand aceasta ma refer evident la ortodoxie, caci despre catolicism nu stiu si nu ma pot exprima in consecinta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
in punctele 3 si 4 factorul principal care actioneaza sunt oamnenii(Biserica ecumenica,parintii sau invatatorii bisericesti), iar la punctul 1 avem Tradita Apostolilor,Traditia Mantuitorului si Sfanta Scriptura. acu intelegi de unde pot aparea aceste probleme? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
biblia | AlexieOmulLuiDumnezeu | Rugaciuni | 0 | 19.09.2011 17:33:45 |
Traditia in perioada intertestamentala | BenHur | Despre Sfanta Scriptura | 2 | 24.11.2010 13:23:49 |
Biblia Ortodoxa Si Biblia Sectara | pac_man_c | Generalitati | 5 | 28.12.2009 03:52:06 |
biblia | The_Fallen | Despre Biserica Ortodoxa in general | 28 | 04.10.2009 12:47:18 |
Despre Traditia in Biserica ORTodoxa Contemporana | tudor | Despre Biserica Ortodoxa in general | 28 | 07.01.2007 19:51:44 |
|