![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crezi ca altor milioane de cupluri fara copii de pe lumea asta le este mai bine asa? Tu ai copii, Mihnea, nu stiu 2 sau 3. Ti-e usor sa vorbesti. La fel lui Cristi care are copil, lui Lore care are 4 copii si toti cei care scriu pe acest forum. Cred ca sunt singura fara copii care scriu pe aici. Noi cei fara copii nici nu avem curaj/putere sa mai spunem ceva. Pe toti ii intereseaza numai acei embrioni, dar de noi cuplurile fara copii nu-i pasa nimanui!!!!! M-am uitat din nou pe articolele puse de Cristi. Nu stiu de ce totusi admin-ul nu sterge firul. Cristi nici nu mai intra aici. A lovit si a plecat. Exista doua documente in linkuri: Scrisoarea asociatiei ProVita - care lupta impotriva IVF, dara fara solutii concrete pentru noi. Pe undeva se intreaba si ei totusi ce se face pentru cuplurile astea amarate? Nici macar consiliere psihologica. Si pana la urma nici asta nu este crestina/ortodoxa. Aici pe forum sunteti vehemnt si impotriva terapiilor psihologice. Pastorala arhiepiscopului Streza nu este in link si in citat spune asa in fuga despre adoptie. Dar intreb din nou: ce se face pentru aceste cupluri care sufera? Toti acesti care scriu scrisori si documente ce fac concret? Sa zica: stai domnule, luam totul de la gura unor necajiti, hai sa si facem totusi ceva pentru ei. In al doilea link se vorbeste despre adoptie si nu stiu ce legatura are cu IVF-ul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici daca cineva isi scurteaza viata, constient, nu este pacat? Drogurile "recreationale" nu sunt pacat?
|
||||
|
||||
![]()
Pastorala se găsește pe net.
Tu Sophia, împreună cu soțul tău, poți sau nu ține cont de sfaturile și învățătura bisericii. Dar cu siguranță VĂ PUTEȚI RUGA.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adoptia este o posibilitate, nu e simpla, usoara, dar posibila. Cine crede ca ar trebui sa fie usor sa devii parinte, fie chiar si adoptiv, poate nici n-ar trebui sa fie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si spui de episcopi, duhovnici vii si morti. Daca te referi numai la monahi (si cei din ierarhia bisericeasca tot necasatoriti sunt si fara copii), atunci ei nu au probleme. Ce treaba au ei daca altii au sau nu copii, sau isi doresc, etc? Dar sunt si preoti cu preotese care nu pot avea copii. Si ei se gandesc poate la IVF. Si ei fac ceva sa aibe copii. Nu stiu. Si ei au necazuri. Poate ca au parte de mai multa rugaciune de la colegii lor, sau obiecte sfinte de care sa se atinga sa faca prunci. Cineva imi spunea o data ca e bine sa te atingi sau chiar incingi (daca ai acces la el), cu Braul Maicii Domnului. Eu nu stiu regulile cu documentele BOR. Si mai ales nu stiu cand e vorba de parerea personala sau de cea a bisericii a celor din ierarhie. Nu stiu ce este aceea pastorala. Ar fi trebuit poate sa existe un document clar, emis de Patriarhie. Am citit un document din semnatura ta, legat de momentul in care se formeaza viata. Tu singura l-ai pus la semnatura. Si scrie acolo clar: viata apare cand spermatozoidul se uneste cu ovulul. Ei la oamenii cu probleme de infertilitate exact acest lucru nu se poate face. Cele doua celule nu se pot intalni, sau nu se pot intrepatrunde. Aici intervine medicul si ajuta. Atat. Iar in cartea respectiva nu scrie un lucru: ca acesti embrioni ca sa formeze viata trebuie se fie normali/sanatosi si sa se prinda intr-un mediu normal si sanatos, adica in mucoasa uterina. Fara aceste conditii nu se face viata. Si: conditia si mai importanta este Voia lui Dumnezeu. EL da viata!!!! In incheiere o intrebare tie: tu ce varsta ai? Vad ca scrie ca esti scolarita. De ce te preocupa atat embrionii? Asteapta sa mai cresti si sa te mariti... Pentru toti: voi calcati cu picioarele in sufletul nostru, al celor necajiti. Cu ce drept? Si de ce daca va opuneti la niste lucruri nu ne ajutati? Uite de ex. sa ne dati un copil de la voi? Macar in baby-sitting. Sau sa vad o vorba buna, un gest concret ceva. Noi nu intram in sufletul sau viata voastra, nu va interzicem sa aveti copii, sa veti relatii cu sotul/sotia la nesfarsit sau mai stiu eu. Respectati-ne durerea macar si nu mai puneti tot felul de discutii din astea pe forum.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca toti cei care se opun la IVF ar lupta impreuna cu noi, s-ar gasi solutii si n-ar mai exista copii orfani.
|
|||
|
|||
![]()
Eu m-am rugat mult. Eu tin cont de Biserica, de aceea sunt asa rupta sufleteste. Altfel nu mi-ar pasa si as fi mers pe alt drum.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar asta inseamna ca trebuia sa incerci mai din timp sa adopti un copil. Daca te referi la faptul ca nu vine nimeni sa-ti lase un copil in brate - iarasi este adevarat, trebuie sa bati ceva orfelinate, sa-i cauti parintii, sa-i convingi sa fie de acord cu adoptia, etc. Nu e usor, dar nici sa fii parinte nu e usor, cum ziceam, daca astepti sa-ti vina totul pe tava, poate nici nu e cazul sa devii parinte. In Romania mai este o varianta prin care poti fi aproape de copii: sa-i iei in plasament, primesti o anumita suma de bani ca si salariu (400ron/copil am inteles) si cred ca ti se deconteaza si cheltuielile cu ei (in anumite sume, banuiesc), ai si vechime in munca. In felul asta ii poti cunoaste mai bine, la un moment dat le poti cunoaste si parintii si cine stie.. Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 15.04.2013 at 20:10:57. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Prin duhovnici vorbeste Dumnezeu, chiar daca nu au copii! Doar stii cum lucreaza Dumnezeu, nu? Un monah imbunatatit poate da sfaturi celor casatoriti ptr. ca nu el vorbeste, ci Dumnezeu. Credeam ca se stie treaba asta deja. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Sa nu ne folosim de faptul ca Dumnezeu da viata ptr. a ne scuza mijloacele. Sa nu uitam ca si omul este liber sa asculte de Dumnezeu sau ba. Citat:
Eu nu am spus decat ceea ce spune invatatura ortodoxa. Nu cred ca trebuie sa ai 60 de ani ptr. a intelege ce spun Sfintii si duhovnicii. Citat:
Aici este vb. despre fecundarea in vitro, daca este ortodoxa sau nu, daca este etica sau nu, nu vorbim despre altceva. Nu este vina noastra ca se iau vorbele personal. Oricum, daca doreste cineva sa adopte cu siguranta vor gasi sprijin la Parintii bisericii, aici, etc. Citat:
Solutii sunt. Cercetati copii de la orfelinat, vorbiti cu ei, o familie mai saraca se gaseste si ea. Botezati si astfel veti fi nasa unui copil ptr. toata viata. Etc. Daca se doreste se poate, nu sunt obligati cei cu copii sa ii dea la cei fara copii, de parca copii aia nu isi iubesc proprii parinti si sunt niste bibelouri. Citat:
Si daca va deranjeaza discutiile despre vitro/avort/familie nu mai intrati pe ele. Nu puteti sa interziceti sa se vorbeasca despre aceste teme. **** Din cate am inteles in Romania se depunde dosar si in jur de 2 ani se primeste raspuns. Poate chiar mai repede. Chiar credeti ca Dumnezeu nu o sa ajute parintii care doresc sa adopte? Plus ca foarte putini doresc sa adopte sau sa isi dea copilul spre adoptie cand e vb. de sarcina nedorita.