Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2012, 21:59:29
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Vad ca esti nou pe forum, din experienta mea te sfatuiesc sa il eviti pe userul Erethorn, e un user grobian si agresiv cu cei ce nu-i impartasesc erorile. La inceput discutam si eu normal cu aceasta persoana, dar de fiecare data devenea agresiv dupa un scurt timp. Eu doar te sfatuiesc, tu poate te poti descurca mai bine. Sfanta Scriptura ne si indeamna "Nu dați cele sfinte câinilor, nici nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se, să vă sfâșie pe voi."
Pana la urma nu e doar o discutie personala. Pot citi si altii care isi pot face o parere in functie de argumentele aduse.
Vechi 02.01.2012, 22:05:49
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Nu cred ca am judecat si am dat sentinta nimanui. Dar nici nu putem face abstractie de invataturile Mantuitotului. Daca El spune ca sinucigasii, prin pacatul impotriva Duhului Sfant sunt osanditi, cine suntem noi sa sustinem altceva?
Unde spune Mântuitorul că sinucigașii sunt osândiți ?!

Vă atrag atenția că "păcatul fără iertare" despre care vorbește Mântuitorul este o chestiune larg dezbătută în teologie; nu s-a ajunf la un consens și, cu atât mai puțin s-a ajuns la o dogmă în cadrul Bisericilor Ortodoxe sau a celei Catolice cu privire la acest păcat.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2012, 22:11:28
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Pana la urma nu e doar o discutie personala. Pot citi si altii care isi pot face o parere in functie de argumentele aduse.
Doar ca s-au mai discutat de vreo zece ori, toti le stiu pe dinafara. Doar sa punem pariuri ce intrebare va fi urmatoarea. :) Si nimeni pana acum nu am vazut sa-si fi schimbat vreo parere, de exemplu pot sa dau citatul din sfantul Ignatie de o suta de ori si tot degeaba. Partial glumesc, poti scrie in continuare, daca ai nevoie poti cauta in arhiva sa vezi ce raspunsuri s-au mai dat.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2012, 22:12:57
Banned

Implicit

Citat:
Vad ca userul Erethorn ori nu intelege ori nu vrea sa inteleaga ca nu vreau sa am un dialog cu el.
Pentru admin, de ce i se permite acestui user sa-mi spuna pe un forum ortodox sectar?
Fie că vreți, fie că nu vreți să aveți un dialog cu mine, atâta timp cât veți activa pe forum și veți posta varii idei cu privire la credință am și eu dreptul să mă refer la, și să critic aceste idei.

Am impresia că găsiți termenul "sectar" a fi neplăcut; pe de altă parte, nu v-am văzut niciodată în postura de a vă critica colegii de forum atunci când foloseau acest termen la adresa altora.

Un penticostal sau adventist are tot dreptul să se autointituleze ortodox atâta timp cât e convins că ține adevărata învățătură a lui Cristos, la fel aveți și dumneavoastră.

Și, în aceeași măsură în care d-vs sau altul care crede că penticostalul nu e ortodox, ci sectar, are dreptul să o spună, am și eu dreptul să arăt că, în opinia mea, dumneavoastră nu țineți nici adevărata învățătură a lui Cristos, și nici măcar învățătura Bisericii Ortodoxe, deși pretindeți acest lucru, ci o învățătură sectară.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2012, 22:16:41
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Unde spune Mântuitorul că sinucigașii sunt osândiți ?!

Vă atrag atenția că "păcatul fără iertare" despre care vorbește Mântuitorul este o chestiune larg dezbătută în teologie; nu s-a ajunf la un consens și, cu atât mai puțin s-a ajuns la o dogmă în cadrul Bisericilor Ortodoxe sau a celei Catolice cu privire la acest păcat.
Deznadejdea in Dumnezeu reprezinta lepadare de credinta. Lepadarea de credinta este hula, iar hula nu se iarta. Bine poate doar daca papa e generos si mai da din faptele bune ale sfintilor de care dispune cum vrea el. Sau daca spune papa "parutu-s-a noua si Duhului Sfant" si atunci nu mai e pacat deloc.
Vechi 02.01.2012, 22:34:26
Banned

Implicit

Citat:
Deznadejdea in Dumnezeu reprezinta lepadare de credinta. Lepadarea de credinta este hula, iar hula nu se iarta. .
Corect, DAR, încă o dată, de la etajul 10 de unde s-a aruncat sinucigașul și până la asfaltul de care, zdrobindu-se, a murit, au trecut, conform legilor naturii descoperite de Newton, câteva secunde, și cine îmi îngăduie mie să stabilesc ce s-a întâmplat cu sufletul lui în acele secunde ? Cine îmi îngăduie mie să susțin că păcatul lipsei de nădejde a persistat până în ultimul moment ?

Oare eu, cel care scriu sau citesc aici, de câte ori am căzut în acest păcat, și de câte ori, cu ajutorul Sfântului Duh și în momentele cele mai neașteptate și mai de neînțeles pentru mintea noastră omenească, m-am dezis și m-am căit de el ?
Reply With Quote
Vechi 02.01.2012, 22:35:53
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Fie că vreți, fie că nu vreți să aveți un dialog cu mine, atâta timp cât veți activa pe forum și veți posta varii idei cu privire la credință am și eu dreptul să mă refer la, și să critic aceste idei.

Am impresia că găsiți termenul "sectar" a fi neplăcut; pe de altă parte, nu v-am văzut niciodată în postura de a vă critica colegii de forum atunci când foloseau acest termen la adresa altora.

Un penticostal sau adventist are tot dreptul să se autointituleze ortodox atâta timp cât e convins că ține adevărata învățătură a lui Cristos, la fel aveți și dumneavoastră.

Și, în aceeași măsură în care d-vs sau altul care crede că penticostalul nu e ortodox, ci sectar, are dreptul să o spună, am și eu dreptul să arăt că, în opinia mea, dumneavoastră nu țineți nici adevărata învățătură a lui Cristos, și nici măcar învățătura Bisericii Ortodoxe, deși pretindeți acest lucru, ci o învățătură sectară.
Usere Erethorn, stiu ca intelegi greu chiar si unele lucruri elementare asa ca nu doresc sa ma repet degeaba. Am mai vazut confuzia asta la unii useri eterodocsi ecumenisti, asta se presupune ca e un forum ortodox. Pe un forum general sunt alte reguli, pe forumul ortodox apare si ca nu poate fi denigrata credinta ortodoxa, pe un forum general nu. Daca nu ai inteles multi preoti numesc cultele neoprotestante secte, iar pe un forum neoprotestant pot fi numiti ortodocsii cum vor ei.
Desi ti-am dat ce spune un sfant ortodox, pe tine nu te intereseaza pentru ca vrei doar sa atati si sa ataci. Nu te intereseaza adevarul, ci cauti doar sa ataci pe cel ce il spune pentru ca tie nu iti convine. De aceea atunci cand nu mai ai argumente incerci sa pui pumnul in gura celor ce scriu ceva despre catolicism, desi am repetat ca nu vreau sa discut cu tine. daca e nevoie imi pun si la semantura ca nu doresc sa dialoghez cu tine ca sa nu trebuiasca sa scriu la fiecare topic.
P.S. Problema nu e ca acum spui aceste lucruri, ci ca intodeauna faci asta. De mai multe ori ti-am dat sansa si am continuat dialogul, pana am vazut ca se repeta acelasi lucru, nu te poti schimba.

Last edited by catalin2; 02.01.2012 at 22:38:06.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2012, 22:38:39
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Pe scurt invatatura de credinta gresita. Din perspectiva catolica nepurcederea Sfantului Duh de la Fiul este o invatatura de credinta gresita?
de fapt Crezul Catolic in greaca exclude Filioque daca nu ma insel.e un pic ciudat.vor colegii catolici sa ma lamureasca
Vechi 02.01.2012, 22:46:24
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Corect, DAR, încă o dată, de la etajul 10 de unde s-a aruncat sinucigașul și până la asfaltul de care, zdrobindu-se, a murit, au trecut, conform legilor naturii descoperite de Newton, câteva secunde, și cine îmi îngăduie mie să stabilesc ce s-a întâmplat cu sufletul lui în acele secunde ? Cine îmi îngăduie mie să susțin că păcatul lipsei de nădejde a persistat până în ultimul moment ?

Oare eu, cel care scriu sau citesc aici, de câte ori am căzut în acest păcat, și de câte ori, cu ajutorul Sfântului Duh și în momentele cele mai neașteptate și mai de neînțeles pentru mintea noastră omenească, m-am dezis și m-am căit de el ?
Eu nu am terminat teologia. Eu am terminat profil real. La mine lucrurile se bazeaza mult pe cifre. Hristos nu se bazeaza pe cifre si nici nu judeca pe baza de cantar. Dar omul care a decis sa se sinucida nu a facut-o cu 5 secunde inainte de a se arunca de la balcon. Deci a avut timp sa se razgandeasca. Ce l-ar determina sa se caiasca. Frica de moarte? Aia nu e cainta ci e regret. Cam cati se vor cai in caderea lor? Si daca s-ar cai s-au spovedit? Aici e periculos sa ne aventuram. Chiar daca unii regreta in timpul ala scurt, regreta de teama mortii nu se gandesc ei la Hristos. Deci putem afirma ca sinucigasii merg in iad. Nu noi judecam, nu noi dam sentinta, dar Hristos asta ne invata. Nu ca ne-ar ajuta pe noi cu ceva sa stim asta totusi. Dar Biserica nu se roaga pentru sufletele lor.
Vechi 02.01.2012, 22:47:37
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Vad ca userul Erethorn ori nu intelege ori nu vrea sa inteleaga ca nu vreau sa am un dialog cu el.
Pentru admin, de ce i se permite acestui user sa-mi spuna pe un forum ortodox sectar?
eu consider ca dumneavoastra cam exagerati.in general nu pare agresiv pe forum.dar acum nu stiu ce discutii a avut fiecare,pana la urma pana si eu am avut o situatie mai tensionata la un moment dat cu un user catolic.totusi,cred ca exagerati un pic

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica catolica ca si cladire elcipo Biserica Romano-Catolica 153 12.08.2015 14:07:40
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51