![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
spre_rasarit
Citat: În prealabil postat de AlinB Asta e o gluma sau ce? Tie ti se pare ca e gluma sa scapi pe cineva din iad? ---------------------------- Nu i se pare o gluma, ci o "sfidare" pt el este acolo un "mic dracusor" sef ! ps Da, am glumit,pt stiu Alinb ma iubeste ff mult , de fapt NE iubim ... |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Tin sa te informez ca toti taranii de la tara sunt crestini. Majoritatea habotnici si agresivi. |
|
|
|||
|
|||
|
Ca sa incepi sa cunosti credinta ortodoxa (daca doresti), poti intra aici http://www.ortodoxiatinerilor.ro/
In dreapta sunt niste categorii pe care poti da click pentru a citi diverse articole. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Bless the fall ascultam la 14 ani,cand toti cei de varsta mea erau fascinati de curentul emo,iar melodia mea preferata era Higinia iar contul asta il am de multa vreme.Iti dai seama ca doar un adolescent poate asculta bless the fall.Asta e publicul tinta formatiilor post-hardcore.Oricum formatia asta chiar daca e greu de crezut are si melodi cu mesaj crestin,numai ca au alta maniera de a transmite mesajul.Si nu,intelegeam vag versurile lor,dar ideea este ca de fiecare data cand ascultam o melodie dadeam search pe google si cautam versurile. Inca ceva..am in clasa o fata adventista,un baiat baptist si unul penticostal insa crede-ma ca sunt niste oameni foarte de treaba.Fiecare gradina are uscaturile ei..sa nu generalizam.Asta nu imi place mie si m-am confruntat multa vreme sa inteleg.Daca Dumnezeu e iubire..de ce ne batem in culte? |
|
|
|||
|
|||
|
Pentru ca nu toate cultele sunt expresia iubirii lui Dumnezeu :)
Dar cultele sunt una..oamenii sunt alta. Si te rog, fara vesnicile comparatii, cel botezat ortodox dar necredincios cu cel care a fost botezat neoprotestant dar foarte simpatic si de treaba si etc. Sa compari oameni ca sa tragi concluzii despre culte e ca si cand ai compara cai sa tragi concluzii despre cine a facut seaua. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Facand o paranteza,este a 4 oara cand postez pe acest forum cand ceream lamuriri(topicurile sunt diferite si nu au neaparat legatura) si de trei ori oamenii mi-au sarit in cap si s-a iscat o cearta...astfel am renuntat sa mai postez,desi eu speram sa gasesc aici intelegere si raspunsuri ca ma gandeam..doar e site crestin.Asa foarte bine puteam sa pun intrebarea respectiva pe orice alt site...daca vroiam sa fiu judecata si sa fiu tratata cu vorbe rautacioase. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca esti fan al subiectivismului religios si vrei sa-ti faci religia ta, nu-i bai, nu ai sa fii nici prima nici ultima. Ma amuza insa cum ai tupeul sa critici pe altii ca au perspectiva lor asupra lui Dumnezeu dintr-o alta perspectiva care este mult mai personala si in mod categoric subiectiva, avand in vedere ca "bisericuta" asta a ta numara deocamdata un singur membru. In ceea ce priveste raspunsurile care zici ca le cauti, se pare ca mai mult ai venit cu idei preconcepute si cu afirmatii decat cu intrebari iar unii oameni au cam obosit sa lamureasca pe cei care intra mai degraba din amuzament decat pentru a invata ceva. Asadar, incearca sa-i intelegi si tu pe altii inainte de a pretinde intelegere. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar daca deja ti-ai format o conceptie si vrei doar sa o expui fara sa te intereseze alte pareri atunci nu are cum sa te ajute cineva, tu tot conceptia ta o sa o sustii. Cultul penticostal il consider cel mai problematic dintre toate cultele crestine, pentru ca sunt la fel ca in religiile pagane, se lasa posedati de ceea ce ei numesc Duhul Sfant, dar sunt de fapt ingeri cazuti. Ortodoxia a fost infiintata de Hristos, cultul penticostal a fost infiintat de un pastor care apoi a fost condamnat pentru homosexualitate si exclus chiar din cultul pe care il infiintase, penticostal. Uite parerile unor pastori neoprotestanti (deci nu ortodocsi, ca parerea acestora e clara) despre cultul penticostal: H. A. Ironside a spus în 1912: "dezgustătoare. . .amăgitoare și nebunești." ... "un pandemonium al unor etalări demne de balamuc ori o adunare de derviși urlători," cauzând un "vacarm asurzitor de sminteală și necredință." Clarence Larkin: "Dar comportarea acelor posedați, căzuți la pământ și crispați în contorsionări, cauzând răvășirea îmbrăcămintei și scene dizgrațioase, este mai mult caracteristică unei posedări demonice, decât unei lucrări a Sfântului Duh. Din ce s-a spus, vedem că trăim în "Vremurile primejdioase," și că înspre noi vin "Duhuri ale ispitei," și că ele vor deveni tot mai active pe măsură ce Credința se apropie de sfârșit, iar noi trebuie să ne străduim să fim cu mare băgare de seamă, pentru a nu o lua razna." W.B. Godbey spunea despre participanții din Azusa Street, afirmând că mișcarea era rezultatul spiritismului. Site-ul baptist spune ca "Penticostalismul este erezia antică a montanismului renăscută." O sa vezi ca alte culte neoprotestante nu au o parere buna despre penticostali. http://www.theophilos.3x.ro/Bibliote...rismatica.html http://www.voxdeibaptist.org/Montanismul_neo.htm In ortodoxie este adevarul, nu vei gasi nicio contradictie in invatatura ortodoxa. |
|
|
|||
|
|||
|
Poate in Sfanta Scriptura s-a pus legea cea dumnezeiasca,data de Dumnezeu Iisus Hristos,in Noul Testament si unele din scrisorile Sfintilor Apostoli si mai inainte o alta lege,anume cea din Vechiul Testament.
Ca s-au fi pus spre comparatie,ca s-au pus ca au intelesuri duhovnicesti etc ,parintele Cleopa zice ca Sfanta Scriptura e ca o mare fara fund,atatea intelesuri sunt acolo. Apoi nu cred ca Dumnezeu,Preasfanta Treime este cel pe care il roaga Moise sa nu piarda tot poporul lui Israel etc. Parerea mea ca mai bine nu citesti Vechiul Testament ci cauti talcuiri de la Sfintii Parinti.
|
|||
|
|||
|
Draga Higinia, eu cred ca tu ai o cautare sincera a lui Dumnezeu, cred ca El vede bajbaielile tale si le va rasplati.
Dumnezeu a promis: „Mă veți căuta și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima voastră.” Ieremia 29:13 Intelegi? Nu e nimic indoielnic aici, nu este vorba de probabilitati sau multe conditii. O singura conditie se impune: Daca il cauti pe Domnul din toata inima - iL vei gasi. Eu L-am cautat din toata inima si L-am gasit.El este Dumnezeu. Se ascunde uneori. Dar se lasa gasit, asa a promis. Roaga-te chiar acum: " Doamne Dumnezeule care esti in ceruri, pe tine te caut cu toata inima mea. Priveste la neputintele mele, priveste la slabiciunile mele, priveste la pacatele mele cele multe si ma iartă Tu in marea Ta indurare. Vreau sa fia a Ta. Ia Tu inima mea si toata fiinta mea in stapanire si fa din mine un copil al Tau. Iti multumesc pentru jertfa pretioasa a Domnului Isus, Fiul Tau. Pentru ca la Golgota a murit si pentru pacatele mele. Intra in inima mea prin Duhul tau cel Sfant si da-mi putere sa te iubesc. In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh m-am rugat, Amin." Continua sa te rogi, dar roaga-te spunandu-i lui Dumnezeu starea ta, necredinta ta, slabiciunea ta, dorintele si planurile tale. Vorbeste cu El ca si cu un prieten venit din Cer. Te-ai apucat de citit Evanghelia. Foarte bine faci. Roaga-te inainte sa o citesti si cere-i lui Dumnezeu sa-ti vorbeasca prin ea. Noi nu citim Evanghelia pentru a dobandi mai multe cunostinte intelectuale. Citim Biblia pentru ca Dumnezeu sa ne vorbeasca prin ea. Sa ne transforme viata. Si viata ta va fi transformata pentru ca Hristos va intra in mod spiritual in inima ta. El a spus asa: Iată, stau la ușă și bat; de va auzi cineva glasul Meu și va deschide ușa, voi intra la el și voi cina cu el și el cu Mine. Apocalipsa 3:20 Mai tarziu, dupa ce vei fi sigura ca Dumnezeu este in inima ta, vei putea alege o biserica locala. Acum iti este foarte dificil: ortodocsii ii vorbesc de rau pe penticostali si penticostalii pe ortodocsi. E greu de facut o alegere. Avandu-L pe Hristos in viata ta iti va fi foarte usor: il vei intreba pe El si-ti va spune. Opinia mea personala este ca El te va putea directiona fie intr-o Biserica Ortodoxa, fie intr-una Penticostala. Acelasi Dumnezeu care va veni in viata ta daca-L vei cauta cu sinceritate, acelasi Dumnezeu va fi si intr-o biserica si in cealalta. Nu te teme, Domnul vede cautarea ta sincera, continua in ea si bucura-te: Il vei gasi! |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ce este Adevarul? | florin.oltean75 | Generalitati | 11 | 08.05.2011 20:03:10 |
| Adevarul | georgeval | Generalitati | 7 | 07.09.2009 23:17:16 |
| vreau sa infintez manastire - vreau informatii co | rusu | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 26.06.2008 14:04:07 |
| Frica de adevarul din noi! | iosif | Pocainta | 35 | 04.10.2007 17:57:07 |
|
|