![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mq ,presupunem ca tu confectionezi(creezi) o papusa,deci ea este o creatura de a ta.Tu ai confectionato tu o comanzi.Apoi vrei sa devina constienta de ea insasi,ce faci? Ii deschizi ochi si ii dai posibilitatea sa cunoasca (apare rusinea) si apoi vrei sa-i dai si libertatea ,ce faci? ii dai posibilitate de a alege dintre bine si rau (deci raul a fost necesar sa zicem) si apoi ce face papusa constientizand divinitatea din ea ?Devine o mica creatoare asa cum creem si noi astazi din materialele pe care le avem la dispozitie .
Nu stiu daca extrapolarea a fost reusita. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica omul la inceput a fost numai sentiment si vointa, ratiunea lui de a fi era sa fie mereu in uniune cu Dumnezeu. Faptul ca el ajunge sa aiba ratiune apoi este o ratiune/cunoastere nociva, care impleteste raul cu binele. In rai omul avea numai binele, Dumnezeu dorea sa-i dea numai conditii paradisiace, omul in schimb n-a crezut in lucrarea lui Dumnezeu si a crezut ca poate avea mai mult. Nu exista mai mult decat ceea ce Dumnezeu ne poate da, fiindca El este Binele intruchipat, Iubirea intruchipata, Cunostinta deplina. Elena PS: As avea o intrebare si as dori un raspuns sincer. Prin ce medii protestante sau neo-protestante te invarti? Vezi ca sunt multi serpi pe acolo, care le spun protestantilor sa guste numai din Sfanta Scriptura, ca acolo e cunostinta adevarata. Nu zic ca nu e, dar nu e numai acolo, deci e un adevar partial, care e tot erezie si minciuna. Deci ai grija sa nu mananci din mar! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu a facut niste creaturi (papusile tale, eu obisnuiesc sa ma folosesc de un exemplu cu catelusul meu bichon alb) cu scopul de a-si gasi placerea in ele (cuvinte pe care le gsim in Biblie dar nu mai stiu unde). Numai ca daca e sa dam crezare Bibliei (si in ipoteza asta lucram acum, ca altfel cade totul de la primul verset), sarpele a intervenit pentru deschiderea ochilor lui Adam, n-a fost intentia lui Dumnezeu, sarpele a comis, pentru ca putea, o ilegalitate majora in lumea lui Dumnezeu. E ca si cum papausa ta, sau catelul meu in loc sa ma giugiuleasca si sa se gudure pe langa mine ar incepe intr-o zi sa lucreze in locul meu la calculator si sa ma lase pe dinafara. Pai eu pentru asata am dat 5 mil pe el (sau tu pentru asta ai creat papausa), ca sa-ti puna la indoila cuvantul ? Cam asta s-a intamplat cu Adam cand a muscat, la indemnul sarpelui. Stiu la ce te gandesti, ca Dumnezeu avea puterea sa intampine, acest lucru, sigur ca avea, dar nu stim de ce nu a facut-o. Cert este ca acum platim pentru asta, iar Isus a venit sa ne arate cum sa platim. Te apropii din ce in ce mai mult de adevaratul mister. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru Va_iubesc: Daca raul nu exista atunci cine este sarpele care i-a ispitit?
|
|
||||
|
||||
![]()
mq, observa ora la care am postat ultimele mesaje, 19,31... Reciteste mesajele...
|
|
|||
|
|||
![]()
Elena,
Sunt intru totul de acord cu tot ce ai spus tu. De fapt asta incercam sa le spun celorlalti. Dar mai fa un pas si spune-mi cum ajunge omul inapoi la starea de numai sentiment si dorinta, ca acesta-i subiectul topicului meu. Cum ? Inabusindu-si ratiunea ? Sa zicem ca reusesti si ajungi in Eden. Mai esti tu atunci constienta de propria ta existenta ? Nu prea cred. ps. Nu ma invart in nici un mediu, desi recunosc serpii care imi dau tarcoale. Serpii ataca prin intermediul gandurilor. Dar stiind ca eu sunt urmasul lui Adam care a dobandit cunoasterea binelui si a raului, nu mai sunt sigur daca nu cumva sunt chiar propriile mele gabduri. De fapt am fost onest si am specificat chiar in mesajul de inceput al topicului sa fiti atenti ca aceste ganduri s-ar putea sa vina de la satan. Dar nu sunt sigur. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Elena |
|
||||
|
||||
![]()
mq, nu exista satan decat in masura in care tu ti-l creezi si ti-l doresti. Asa cum nu exista fantome, superstitii, iad etc. Pastreaza-ti logica, echilibrul, baiatule! Nu-ti crea cu mintea, cu gandul o lume de cosmar. Ai vreun interes?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Stie cineva? | delia31 | Biserica Ortodoxa Romana | 8 | 06.12.2013 20:08:13 |
Stie cineva...? | Noesisaa | Generalitati | 14 | 07.05.2011 12:05:14 |
INAINTE DE ADAM AU MAI FOST SI ALTE LUMI? | adrian010155 | Generalitati | 46 | 10.12.2010 03:38:02 |
Stie cineva? | caesar | Generalitati | 4 | 21.03.2009 07:00:05 |
|