![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Șicane stupide, manifestări ale frustrării, teribilism infantil, ipocrizie, pălăvrăgeli interminabile născute din incapacitatea lor de a accepta că greșesc: discuțiile cu ateii sunt sterile datorită sufletului lor bolnav, înțepenit în credințe rudimentare.
Ateismul poate prinde doar acolo unde există o gândire primitivă, nedezvoltată. Ateul nu-și poate da seama de neputința lui datorită mândriei, care îl înșeală asupra propriilor măsuri. Ateul crede că știe și e prea prost să înțeleagă că nu știe nimic. Iar prostia vine din răutate, din aceeași mândrie. Ateismul a fost învins și va muri lent. El îi va lua în iad pe prizonierii săi, într-un iad care nu este o pedeapsă a lui Dumnezeu ci urmarea firească a închiderii lor în fața iubirii, cunoașterii, progresului. Ateul e mort sufletește înainte de moartea fizică, iadul lui a început deja.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și n-am folosit expresia „zdrobiți fără milă”, ci „zdrobită fără milă”, referindu-mă la ciuma ateistă...Ateismul este o ciumă, o boală a societății. Poți nega asta? |
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
In prezent insa, stim suficiente despre lumea inconjuratoare si istoria ei ca sa putem afirma ca nu a existat Potop global, ca mitul Genezei e doar un mit, ca Pamantul nu are 6000 de ani si asa mai departe. Pentru ca acum am aflat lucruri noi, datorita descoperirilor din biologie, genetica, fizica, istorie, arheologie si geologie. Deci da, suntem mult mai in masura sa contestam crestinismul decat ganditorii de care vorbesti tu. Citat:
Citat:
Citat:
Si ia zi, daca a revolutionat morala, cum de nu i-a trecut prin cap ca sclavia chiar nu e OK? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Este perfect reprobabil sa injuri, daca injuri crestini. Daca, insa, injuri atei, nu numai ca nu ti se intampla nimic, dar te alegi si cu un grup de majorete, gata sa te sustina. Te-ai prins? ![]()
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mi se pare totusi incredibil ca, fiind o crestina atat de infocata, ti-a scapat un asemenea element din istoria Bisericii pe care o aperi cu atata ravna.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]()
Încă un subiect: Ateismul și aculturalismul.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfanta Xenia (nu cea din Rusia) a fugit de acasa impreuna cu doua sclave ale ei si a dus viata ascetica impreuna cu ele. Le-a eliberat si din sclavia omeneasca si din sclavia pacatului. Omul sfinteste locul. |
|
|||
|
|||
![]()
Petre Tutea : A vorbi cu un ateu este ca si cum ai vorbi cu usa...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In plus, limba romana are o functie foarte clar definita: aceea de comunicare. Nu se poate fara. Religia nu e esentiala, tine de alegerea fiecaruia. Citat:
Limba romana nu se pastreaza, ea evolueaza, asta fac limbile, in general. ca de-aia se tot re-editeaza DEX-ul, de exemplu. Traditiile se vor pastra in masura in care sunt utile si nu vor fi inlocuite de alte obiceiuri, mai usor de aplicat/utilizat. La fel si cu religia: daca oamenii vor continua sa considere ca e importanta, se va pastra. Daca nu, nu. Oricum, ea nu are ce cauta in scolile unui stat laic.
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 29.07.2011 21:19:36 |
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli | I.Calin | Generalitati | 164 | 19.06.2011 23:53:44 |
Stop indoctrinarii religioase in scoli! | Bogdan N | Generalitati | 12 | 02.06.2011 01:18:54 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|