Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2011, 22:26:38
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Șicane stupide, manifestări ale frustrării, teribilism infantil, ipocrizie, pălăvrăgeli interminabile născute din incapacitatea lor de a accepta că greșesc: discuțiile cu ateii sunt sterile datorită sufletului lor bolnav, înțepenit în credințe rudimentare.

Ateismul poate prinde doar acolo unde există o gândire primitivă, nedezvoltată. Ateul nu-și poate da seama de neputința lui datorită mândriei, care îl înșeală asupra propriilor măsuri. Ateul crede că știe și e prea prost să înțeleagă că nu știe nimic. Iar prostia vine din răutate, din aceeași mândrie.

Ateismul a fost învins și va muri lent. El îi va lua în iad pe prizonierii săi, într-un iad care nu este o pedeapsă a lui Dumnezeu ci urmarea firească a închiderii lor în fața iubirii, cunoașterii, progresului. Ateul e mort sufletește înainte de moartea fizică, iadul lui a început deja.
Vechi 13.02.2011, 22:03:19
Vlad-Alexandru91 Vlad-Alexandru91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.09.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Vlad Alexandru91

"Ce cauți pe forumul nostru cu ciuma ateistă? Ateismul este ciuperca otrăvitoare care macină societatea românească și întreaga lume! Trebuie zdrobită fără milă!"

Poi Vlad...ce e cu tonul acesta razboinic? Ciuperca otravitoare este URA de aproapele, este lipsa iubirii si a intelegerii....ea macina sufletele pline de orgolii marunte...Oare Iisus ar fi folosit cuvintele "zdrobiti fara mila"? Eu cred ca mult mai periculosi sunt pretinsii crestini care in numele "credintei" raspandesc morbul unui limbaj indecent urmarind provocarea de cearta...si dovedindu-si asa , fara sa stie....ca de fapt calea spre IAD este plina de intentii "bune" ca ale lor....Sa nu te superi.....dar asa se vede !

ps. nu ma leg de topic ci numai de comportamentul acesta care raneste bunul simt , supozat a se regasi in acest spatiu deosebit!
NB. Nu mi se adresase mie!
De când este ura contra ateismului egală cu ura contra omului?
Și n-am folosit expresia „zdrobiți fără milă”, ci „zdrobită fără milă”, referindu-mă la ciuma ateistă...Ateismul este o ciumă, o boală a societății. Poți nega asta?
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 19:31:01
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Creștinii sunt creatorii civilizației europene și americane.
Cu America, mai documenteaza-te. Cat despre Europa, tu vezi treaba asta ca pe un merit? Eu nu o vad asa, pentru ca daca imi aduc bine aminte, la ora aia nu prea exista alta optiune decat a fi crestin.

Citat:
Toți marii gânditori sunt creștini.
Probabil nume ca Platon, Socrate si Confucius nu iti spun nimic. Nu-i nimic, au auzit altii de ei.

Citat:
Și marii gânditori au crezut în ceva fals? Ce gânditori sunt aceia care admit falsul și minciuna ca fiind dreapta lor convingere?
De ce sa nu fi crezut in ceva fals? Eu nu ii suspectez de lipsa de onestitate, pentru ca la ora aia, nu prea aveai optiuni (in afara de filosofie, si poate ceva istorie) sa contesti crestinismul. Lasand la o parte cazurile in care o asemenea actiune se lasa cu consecinte pe plan fizic.

In prezent insa, stim suficiente despre lumea inconjuratoare si istoria ei ca sa putem afirma ca nu a existat Potop global, ca mitul Genezei e doar un mit, ca Pamantul nu are 6000 de ani si asa mai departe. Pentru ca acum am aflat lucruri noi, datorita descoperirilor din biologie, genetica, fizica, istorie, arheologie si geologie. Deci da, suntem mult mai in masura sa contestam crestinismul decat ganditorii de care vorbesti tu.

Citat:
Ce să spun, dom'le, că adevărul o fi proprietatea exclusivă a japonezilor și a filosofiilor / religiilor orientale. Du-te, frate, într-un templu budist că este mult mai aproape de spiritualitatea ta levitaționistă printre idei pe care nu le poți pricepe. (Așa înțeleg eu nickname-ul tău sau dacă e adevăratul tău nume, scuze, dar atunci se explică totul!)
Evident, il intelegi prost. Dar e mai usor sa judeci din start, in loc sa intrebi mai inainte.

Citat:
Sunt destule dovezi care infirmă teoria evoluției, le găsești pe siturile creaționiste.
Le asteptam cu interes si in revistele stiintifice, pe la simpozioane si universtitati. Daca sunt solide, acolo vor fi testate. Nu pe "site-uri".

Citat:
Nu e nici o problemă, nimeni nu mai ascultă de acele precepte, doar voi vă legați de ele din lipsă de argumente. Creștinismul este iubire, nonviolență, dreptate și celelalte virtuți propovăduite de Iisus. El a revoluționat lumea din punct de vedere moral și cultural.
Te intreb si pe tine, ca altii nu mi-au raspuns. Pune aici, te rog, citatul din NT in care Isus spune, lipsit de echivoc, ca legea veche e anulata in totalitate.
Si ia zi, daca a revolutionat morala, cum de nu i-a trecut prin cap ca sclavia chiar nu e OK?

Citat:
Dacă nu exista atesimul, eram departe acum, căci aveam ajutor de la Domnul!
Pana la Renastere, nu vi s-a opus nimeni. Unde sunt maretele realizari? Ati avut o mie de ani la dispozitie.

Citat:
Greselile celor din evul mediu are cine sa le judece. Daca ai fi crestin ortodox, ti-as spune sa studiezi ce tipuri de greseli s-au facut si de ce si abia apoi sa tragi o concluzie serioasa, nu una superficiala. Nu cred ca esti pregatit sa discuti un asemenea subiect.
La fel e si cu "greselile" celor care vor sa scoata ora de religie din scoala. Si pe ei are cine sa ii judece. Deci de ce te mai agiti?

Citat:
Greselile catolicilor, care ,,s-au jucat <<de-a Dumnezeu>>'', nu ma intereseaza.
Aha. Probabil de sclavii de la manastirile din Tarile Romane, alea ortodoxe, nu ai auzit. Nici o problema, mai ai timp sa te documentezi.

Citat:
Draga mea....cum de NU protestezi cand se exprima atat de urat Vlad91? ..
Nu ai inteles, poate esti mai noua pe aici, iti explic eu :

Este perfect reprobabil sa injuri, daca injuri crestini. Daca, insa, injuri atei, nu numai ca nu ti se intampla nimic, dar te alegi si cu un grup de majorete, gata sa te sustina. Te-ai prins?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 19:39:07
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Iti multumesc pentru explicatii. Am cautat pe internet si am mai gasit informatii referitoare la acest subiect:
Crestinismul si sclavia
Felicitari. Mai bine mai tarziu decat niciodata.

Mi se pare totusi incredibil ca, fiind o crestina atat de infocata, ti-a scapat un asemenea element din istoria Bisericii pe care o aperi cu atata ravna.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 19:40:13
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Încă un subiect: Ateismul și aculturalismul.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 19:45:50
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Încă un subiect: Ateismul și aculturalismul.
Asa de subiect e, ca ai uitat sa il si dezvolti.
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 21:22:41
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Felicitari. Mai bine mai tarziu decat niciodata.

Mi se pare totusi incredibil ca, fiind o crestina atat de infocata, ti-a scapat un asemenea element din istoria Bisericii pe care o aperi cu atata ravna.
Inca mai am nelamuriri si invat si eu ca tot omul. Se pare ca aceasta era moda timpului.

Sfanta Xenia (nu cea din Rusia) a fugit de acasa impreuna cu doua sclave ale ei si a dus viata ascetica impreuna cu ele. Le-a eliberat si din sclavia omeneasca si din sclavia pacatului. Omul sfinteste locul.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 21:29:50
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Petre Tutea : A vorbi cu un ateu este ca si cum ai vorbi cu usa...
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 20:32:54
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Mai multe detalii aici. Mi se pare o idee excelenta si o initiativa binevenita din partea acestei asociatii relativ tinere.
Exista din ce in ce mai multe idei si initiative pe aceasta tema. In conditiile in care 87% dintre cetatenii romani sunt crestini ortodocsi si cam tot atatia vorbitori de limba romana, a interzice predarea in scoli a religiei ortodoxe, caci despre aceasta este vorba de fapt, seamana cu a interzice predarea limbii romane. Pstrarea, cu orice pret, a credintei ortodoxe, a limbii romane si a traditiilor stramosesti inseamna pastrarea fiintei roamesti. Au mai fost astfel de incercari de-a lungul timpului. Romanii au plecat fruntea si s-au supus in mod oficial, dar neoficial au pastrat aceste comori in sufletele lor si chiar le-au imbogatit. Daca se va intampla si acum, nu-i nici o problema, stim sa trecem peste toate si cat timp vom pastra cele trei comori in suflet vom fi vii.
Vechi 13.02.2011, 20:38:58
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
In conditiile in care 87% dintre cetatenii romani sunt crestini ortodocsi si cam tot atatia vorbitori de limba romana, a interzice predarea in scoli a religiei ortodoxe, caci despre aceasta este vorba de fapt, seamana cu a interzice predarea limbii romane.
Daca vorbesti prost romana, sau deloc, nu ai absolut nici o sansa de a dobandi o educatie sau a gasi un loc de munca. Nu as zice ca e acelasi lucru. Chiar deloc.

In plus, limba romana are o functie foarte clar definita: aceea de comunicare. Nu se poate fara. Religia nu e esentiala, tine de alegerea fiecaruia.

Citat:
Pstrarea, cu orice pret, a credintei ortodoxe, a limbii romane si a traditiilor stramosesti inseamna pastrarea fiintei roamesti
Vai, ce cuvinte mari.
Limba romana nu se pastreaza, ea evolueaza, asta fac limbile, in general. ca de-aia se tot re-editeaza DEX-ul, de exemplu.
Traditiile se vor pastra in masura in care sunt utile si nu vor fi inlocuite de alte obiceiuri, mai usor de aplicat/utilizat.
La fel si cu religia: daca oamenii vor continua sa considere ca e importanta, se va pastra. Daca nu, nu. Oricum, ea nu are ce cauta in scolile unui stat laic.
Question everything.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 29.07.2011 21:19:36
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli I.Calin Generalitati 164 19.06.2011 23:53:44
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42