Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2011, 23:14:54
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Bine fie ca tine... DOAR vuiet, insa din moment ce exista o succesiune Apostolica si toti Patriarhii sunt LA FEL ca si APOSTOLII de ce nu vine Duhul Sfint peste ei pentru confirmarea celor spuse de unii si altii?(ca doar sunt spuse de oameni nu de Dumnezeu, deci avem dreptul sa ne indoim de cele afirmate, ca doar traim intr-o lume vecina cu Iadul, adica o lume de mincinosi si manipulatori
Serios vorbind,aici cred ca un ortodox sau catolic te pot lamuri mai bine cu privire la succesiunea apostolica.Eu fac parte din categoria careia i se reproseaza ca nu beneficiaza de asa ceva asa ca..intrebarea este buna dar ,,ghiseul"nu este cel potrivit(asa se zice).Insa sunt de acord la faza cu ,, lume vecina cu Iadul, adica o lume de mincinosi si manipulatori"

Update:la faza cu ,,nimeni fara de pacat"spectrul de intelegere este mai larg decat stricta raportare la falsificarea realitatii.Pentru detalii vezi Efeseni 2:1-3.Oricum,s-ar putea sa fim mai aproape decat credem de a vedea inceputul sfarsitului(se cam scurge nisipul timpului din clepsidra discutiilor sterile):ipoteza>Vulcanul Campi Flegrei se trezeste.O intrebare imi vine in cap(ca sa nu fiu offtopic fata de topic):care au fost cuvintele Mantuitorului cand a inceput sa propovaduiasca?

Last edited by Scotsman; 04.01.2011 at 00:04:13.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2011, 12:03:28
Melissa
Guest

Implicit Iti explic asa mai ardeleneste cum vad eu situatia:-)

Citat:
Ce frumos ar fi fost sa se mai repete VIZIBIL macar o data la 100 de ani pogorirea DUhului Sfint peste patriarhi macar ca sa fie prezenta si presa, televiziunile, pentru intarirea credintei tuturor si intru lepadarea ereziilor.

Stiu ca ni se cere sa ne insusim absolut totul PAPAGALICESTE ca la scoala primara( fara sa gindim sau doamne fereste sa intrebi ceva), insa nu toata lumea poate sa creada orbeste.
Tu te-ai indragostit vreodata Andrei? Ai spus cuiva asta? Siiiiii,te-a crezut papagaliceste doar ca ai spus tu??? Uite eu nu te cred asa papagaliceste! Vreau sa imi demonstrezi!Vreau sa te mai indragostesti o data VIZIBIL si vreau sa fie prezenta si presa,televiziunile pentru intarirea credintei tuturor in DRAGOSTE si sa observ si eu si toata lumea, CUM ARATA dragostea asta ,cum isi face aparitia IN SUFLETUL TAU!!!

Se poate una ca asta?Suna ciudat sau nu???:-)
Cam asta ai vrea si tu sa vezi cu Duhul Sfant! :-)
Reply With Quote
Vechi 04.01.2011, 12:58:25
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Asa este, stim cu totii. Dar cine/ce este Trupul Sau, atunci - Trupul cu care ne impartasim la Liturghie?
Da, uite-asa un alt topic deturnat de polemici care-si au locul in alta parte.

Deci, stie cineva sa raspunda la intrebarea de mai sus sau nu?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2011, 14:34:07
Melissa
Guest

Implicit uuupssss!!!

Citat:
Da, uite-asa un alt topic deturnat de polemici care-si au locul in alta parte.

Deci, stie cineva sa raspunda la intrebarea de mai sus sau nu?
Tu chiar te crezi la catedra,Florin-Ionut?:-)
Se ies pe coridor sa discut cu Andrei?:-)
Si tonul pe care l-ai folosit pentru intrebare, denota ca azi ne si dai cate un 2 daca nu raspundem corect!!!
Reply With Quote
Vechi 04.01.2011, 14:36:51
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
Corect, Biserica a fost infiintata la Cincizecime. Deci cine este ctitorul ei?
Îmi pare rău, Florin, dar temelia Bisericii este Iisus Hristos.

11. Căci nimeni nu poate pune altă temelie, decât cea pusă, care este Iisus Hristos.

15. Și le-a zis: Dar voi cine ziceți că sunt?
16. Răspunzând Simon Petru a zis: Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu.
17. Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit ești Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit ție aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri.
18. Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2011, 14:40:31
Melissa
Guest

Implicit Ca sa concluzionez mai clar:

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Pastrand proportiile desigur, dragostea nu se vede cu ochiul liber, dar SE SIMTE si se observa CONSECINTELE ei...asa si cu Duhul Sfant!

Cred ca ai inteles ce am vrut sa spun Andrei:-)
...si gata cu povestile in ora, ca il suparam pe profu`...:-)

Last edited by Melissa; 04.01.2011 at 15:03:03.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2011, 15:22:16
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Tu te-ai indragostit vreodata Andrei? Ai spus cuiva asta? Siiiiii,te-a crezut papagaliceste doar ca ai spus tu??? Uite eu nu te cred asa papagaliceste! Vreau sa imi demonstrezi!Vreau sa te mai indragostesti o data VIZIBIL si vreau sa fie prezenta si presa,televiziunile pentru intarirea credintei tuturor in DRAGOSTE si sa observ si eu si toata lumea, CUM ARATA dragostea asta ,cum isi face aparitia IN SUFLETUL TAU!!!

Se poate una ca asta?Suna ciudat sau nu???:-)
Nu, Melissa, nu suna ciudat. Paralela facuta de tine este foarte potrivita, insa iti scapa citeva elemente esentiale care NU LIPSESC intre doi indragostiti cu adevarat.
1. In functie de personalitatea ta, Re-afirmi dragostea catre celalalt, cit mai des posibil, prin mici actiuni si gesturi REALE, mai ales gesturi.
2. Iubitul/iubita nu dispare in neant pentru vre-o 2000 de ani. Stii vorba aceea din popor...Ochii care nu se vad se uita!
3. Ca urmare iubitul este ACOLO prezent, VIZIBIL,in carne si oase pentru a-ti acorda ajutor cind ti-e rau fara el/ea.
4. Mingiierea iubitului/iubitei este reala NU IMAGINARA, sau inchipuita. Mai ales stii la ce duce dragostea inchipuita, ..la tot felul de obsesii, daca nu mai rau! deci in loc de sanatate psihica, la depresie si aberatii.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2011, 15:52:01
Melissa
Guest

Smile

Citat:
Nu, Melissa, nu suna ciudat. Paralela facuta de tine este foarte potrivita, insa iti scapa citeva elemente esentiale care NU LIPSESC intre doi indragostiti cu adevarat.
1. In functie de personalitatea ta, Re-afirmi dragostea catre celalalt, cit mai des posibil, prin mici actiuni si gesturi REALE, mai ales gesturi.
2. Iubitul/iubita nu dispare in neant pentru vre-o 2000 de ani. Stii vorba aceea din popor...Ochii care nu se vad se uita!
3. Ca urmare iubitul este ACOLO prezent, VIZIBIL,in carne si oase pentru a-ti acorda ajutor cind ti-e rau fara el/ea.
4. Mingiierea iubitului/iubitei este reala NU IMAGINARA, sau inchipuita. Mai ales stii la ce duce dragostea inchipuita, ..la tot felul de obsesii, daca nu mai rau! deci in loc de sanatate psihica, la depresie si aberatii.
Inteleg ce spui si iti cunosc punctele de vedere mai pragmaticule:-)
Doar ca eu am vorbit exclusiv de Duhul Sfant care fiind un DUH,nu are consistenta materiala.Deci NU se poate vedea cu ochiul liber.(doar atunci cand apare Voit in chip de porumbel de exemplu).De asemenea, dragostea este ceva imaterial, nu se poate vedea cu ochiul liber.Nu ma refeream la iubiti, ci la iubirea care-i leaga.Ai perfecta dreptate in ce spui despre iubiti, dar IUBIREA care ii lega,tot nu se vede..VIZIBIL E DOAR IUBITUIL,NU SI IUBIREA! Ea se face simtita doar..:-)
Reply With Quote
Vechi 04.01.2011, 15:59:28
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Inteleg ce spui si iti cunosc punctele de vedere mai pragmaticule:-)
Doar ca eu am vorbit exclusiv de Duhul Sfant care fiind un DUH,nu are consistenta materiala.Deci NU se poate vedea cu ochiul liber.(doar atunci cand apare Voit in chip de porumbel de exemplu).De asemenea, dragostea este ceva imaterial, nu se poate vedea cu ochiul liber.Nu ma refeream la iubiti, ci la iubirea care-i leaga.Ai perfecta dreptate in ce spui despre iubiti, dar IUBIREA care ii lega,tot nu se vede..VIZIBIL E DOAR IUBITUIL,NU SI IUBIREA! Ea se face simtita doar..:-)
Asa este Melissa, absolut de acord cu tine, dragostea nu se vede, insa in cazul expus de mine, ea este alimentata de ceva real, la care ai participat TU nu altcineva ( Aici este cheia intelegerii)

Oare cum ai putea tu sa te indragostesti de cineva de care doar ai auzit de pe la vecini?
Poate doar sa-ti placa cineva din povesti, dar sa-l iubesti, nu prea cred.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2011, 16:16:42
Melissa
Guest

Thumbs up

Citat:
Asa este Melissa, absolut de acord cu tine, dragostea nu se vede, insa in cazul expus de mine, ea este alimentata de ceva real, la care ai participat TU nu altcineva ( Aici este cheia intelegerii)

Oare cum ai putea tu sa te indragostesti de cineva de care doar ai auzit de pe la vecini?
Poate doar sa-ti placa cineva din povesti, dar sa-l iubesti, nu prea cred.
Nu pot incheia decat cu o gluma: daca avea Basescu determinarea ta, ne convingea deja pe toti, CA TRAIM BINE! :-))
Desi unii pot specula, eu chiar te laudam acum:-)
Reply With Quote
Răspunde