Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2010, 14:38:15
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dona_Maya Vezi mesajul
Nu este logica.Este ILUZIA ca e logica.
demonstreaza
Reply With Quote
Vechi 21.12.2010, 14:42:15
Dona_Maya Dona_Maya is offline
Banned

Data înregistrării: 18.12.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Nu confunda iertarea ce vine din firea omului si din educatie cu cea impusa de frica de pedeapsa.
Bingo!!!!!!!
Reply With Quote
Vechi 21.12.2010, 14:46:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Și referitor la ce am scris mai sus, nu frica mă motivează, ci rușinea de-a nu putea acționa potrivit darurilor multe cu care Dumnezeu m-a înzestrat.
Cand l-ati facut VIERME pe interlocutorul dumneavoastra,nu v-a fost rusine?
Reply With Quote
Vechi 21.12.2010, 14:51:54
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Eu fiind o persoană care gândește logic,
Aceasta afirmatie este falsa.Am vazut multe postari ale acestui user si aceasta este parerea mea.De aceea am spus ca are ILUZIA ca e logic ce spune.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2010, 15:01:36
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
Cand l-ati facut VIERME pe interlocutorul dumneavoastra,nu v-a fost rusine?
Nu, nu mi-a fost rușine, Dona_Maya. "Vierme de pământ" este o sintagmă a filosofului Blaise Pascal (despre care era vorba în acel context), filosof creștin care vedea omul ca pe o biată creatură în raport cu universul, datorită fragilității condiției sale, dar totuși, el, omul atât de măreț prin faptul că Dumnezeu i-a dat conștiința de a analiza și judeca toate câte sunt în acest univers. Adică, ca exemplu, omul poate fi ucis oricând de un sloi de gheață căzut de pe nu știu ce acoperiș, dar el, omul, are un avantaj: știe acest lucru, poate să prevadă, în schimb universul material din jurul său, care-l "poate omorî oricând", nu a fost înzestrat de către Creator cu aceste calități.

Și da, în accepțiunea lui Pascal, și eu sunt un "vierme de pământ"!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2010, 15:06:28
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, nu mi-a fost rușine, Dona_Maya. "Vierme de pământ" este o sintagmă a filosofului Blaise Pascal (despre care era vorba în acel context), filosof creștin care vedea omul ca pe o biată creatură în raport cu universul, datorită fragilității condiției sale, dar totuși, el, omul atât de măreț prin faptul că Dumnezeu i-a dat conștiința de a analiza și judeca toate câte sunt în acest univers. Adică, ca exemplu, omul poate fi ucis oricând de un sloi de gheață căzut de pe nu știu ce acoperiș, dar el, omul, are un avantaj: știe acest lucru, poate să prevadă, în schimb universul material din jurul său, care-l "poate omorî oricând", nu a fost înzestrat de către Creator cu aceste calități.

Faptul ca tu te consideri intr-un fel, nu iti da dreptul de a-i numi asa pe alti oameni.

Eu personal nu ma consider vierme si as considera ca fiind o jignire grosolana, daca mi te-ai adresa asa.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2010, 15:09:29
I.Calin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Faptul ca tu te consideri intr-un fel, nu iti da dreptul de a-i numi asa pe alti oameni.

Eu personal nu ma consider vierme si as considera-o o jignire grosolana, daca mi-ar fi adresata.
E firesc pentru unul care se află în centrul universului sau care se consideră a fi buricul pământului.
Eu mă adresam atunci unui om care se consideră și afirmă răspicat că este urmașul lui Hristos.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2010, 15:11:26
Banned

Implicit

Citat:

Am luat in considerare faptul ca atunci cand citati pe cineva la aceasta maniera(chiar daca nu puneti ghilimelele de rigoare),sunteti de acord cu el.De aceea va intrebam daca nu v-a fost rusine,pentru ca ati folosit aceasta sintagma intr-un mod putin cam agresiv, atacand voit interlocutorul.Daca mi s-a parut, scuze!:-)
Reply With Quote
Vechi 21.12.2010, 15:15:12
I.Calin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Am luat in considerare faptul ca atunci cand citati pe cineva la aceasta maniera(chiar daca nu puneti ghilimelele de rigoare),sunteti de acord cu el.De aceea va intrebam daca nu v-a fost rusine,pentru ca ati folosit aceasta sintagma intr-un mod putin cam agresiv, atacand voit interlocutorul.Daca mi s-a parut, scuze!:-)
Dona_Maya, eu regret că am reușit să (mă) smintesc. Îmi cer scuze. Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 21.12.2010, 15:45:24
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
E firesc pentru unul care se află în centrul universului sau care se consideră a fi buricul pământului.
Eu mă adresam atunci unui om care se consideră și afirmă răspicat că este urmașul lui Hristos.
Daca tu crezi ca iti face bine sa te consideri vierme, e voia ta.
Dar nu este omul incununarea creatiei lui Dumnezeu?
Nu a zis El "Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peștii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietățile ce se târăsc pe pământ și tot pământul!"?
Cum se asociaza in mintea ta chipul lui Dumnezeu cu cel al viermelui?
Reply With Quote
Răspunde