Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2010, 11:28:05
NECTARIE NECTARIE is offline
Banned

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: BRASOV
Religia: Ortodox
Implicit

Tot avva Theofil arhiepiscopul a venit odată la Sketis. Adunându-se frații, îi ziseră avvei Pamvó:
– Spune-i un cuvânt papei, ca să se folosească
– Dacă nu se folosește de tăcerea mea, nici de cuvântul meu nu se va folosi.
Pentru Avva Theofil arhiepiscopul, Patericul Egiptean
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 15:48:23
Banned

Implicit

Daca cetatea sufletului nu are zidul tacerii, ea ramane descoperita sagetilor dusmanului.
Sfantul Grigorie cel Mare
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 12:50:50
Banned

Implicit

Au venit odată părinții la Alexandria, chemați de Theofil arhiepiscopul, ca să facă rugăciune și să surpe templele. Și mâncând ei cu el, li s-a adus carne de vițel, și au mâncat, nebănuind nimica. Și luând episcopul un copan, îi dete bătrânului de lângă el, zicând:
– Ia un copan bun și mâncă, avvo.
– Noi până acuma am mâncat verdețuri; dacă e carne, nu mâncăm.
Și nici unul din ei n-a vrut să mai guste din ea.
Pentru Avva Theofil arhiepiscopul, Patericul Egiptean
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 10:59:22
Banned

Implicit

A spus avva Theodor cel de la Sketis: vine gândul și mă frământă și mă stânjenește, dar fapt nu poate să facă, ci doar mă împiedică de la fapta bună; dar omul veghetor îl izgonește, sculându-se la rugăciune.
Pentru Avva Theodor cel de la Sketis, Patericul Egiptean
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 11:30:14
Banned

Implicit

L-a întrebat un frate:
– Ce este lucrarea sufletului, pe care acum o avem neînsemnată, și ce este lucrarea neînsemnată, care ne este acuma lucrare de căpetenie?
– Toate cele care se fac din porunca lui Dumnezeu, sunt lucrarea sufletului; cele pe care le facem după mintea noastră, lucrând și strângând, trebuie să ne fie neînsemnate.
– Lămurește-mă.
– Dacă auzi despre mine că sunt bolnav și vrei să mă cercetezi și îți zici „trebuie să-mi las lucrul, și să plec acuma; hai să-l isprăvesc, și atunci plec” atunci îți mai vine și altceva și apoi nu mai pleci deloc. Apoi un alt frate îți zice: dă-mi mâna, frate! Și spui „trebuie să-mi las lucrul meu, și să plec să lucrez cu el”. Dacă nu mergi, lași porunca lui Dumnezeu, care este lucrarea sufletului, și faci ceea ce e lăturalnic, care este lucrul mâinilor.
Pentru Avva Theodor al Fermei, Patericul Egiptean
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 16:02:44
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de NECTARIE Vezi mesajul
L-a întrebat un frate:
– Ce este lucrarea sufletului, pe care acum o avem neînsemnată, și ce este lucrarea neînsemnată, care ne este acuma lucrare de căpetenie?
– Toate cele care se fac din porunca lui Dumnezeu, sunt lucrarea sufletului; cele pe care le facem după mintea noastră, lucrând și strângând, trebuie să ne fie neînsemnate.
– Lămurește-mă.
– Dacă auzi despre mine că sunt bolnav și vrei să mă cercetezi și îți zici „trebuie să-mi las lucrul, și să plec acuma; hai să-l isprăvesc, și atunci plec” atunci îți mai vine și altceva și apoi nu mai pleci deloc. Apoi un alt frate îți zice: dă-mi mâna, frate! Și spui „trebuie să-mi las lucrul meu, și să plec să lucrez cu el”. Dacă nu mergi, lași porunca lui Dumnezeu, care este lucrarea sufletului, și faci ceea ce e lăturalnic, care este lucrul mâinilor.
Pentru Avva Theodor al Fermei, Patericul Egiptean
Fie Doamne voia Ta sa fie in toate ,si nu dupa mintea noastra ! De mult folos sunt aceste povestiri cu talc !
Vechi 02.01.2011, 11:46:51
Banned

Implicit

Un frate s-a dus la avva Ilie sihastrul din chinovia peșterii avvei Sava și i-a zis:
– Avvo, spune-mi un cuvânt.
– În zilele părinților noștri erau iubite aceste trei virtuți: neaverea, blândețea și înfrânarea; acuma stăpânesc între monahi lăcomia de averi și de mâncare, ca și obrăznicia. Păzește-le pe care vrei.
Pentru Avva Ilie, Patericul Egiptean
Reply With Quote
Vechi 03.01.2011, 12:31:35
Banned

Implicit

Un frate s-a dus la avva Ilie sihastrul din chinovia peșterii avvei Sava și i-a zis:
– Avvo, spune-mi un cuvânt.
– În zilele părinților noștri erau iubite aceste trei virtuți: neaverea, blândețea și înfrânarea; acuma stăpânesc între monahi lăcomia de averi și de mâncare, ca și obrăznicia. Păzește-le pe care vrei.
Pentru Avva Ilie, Patericul Egiptean
Reply With Quote
Vechi 03.01.2011, 22:29:05
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

A spus unul dintre părinți despre avva Xoïos tebanul, că s-a dus odată la muntele Sinai, și, când a plecat de acolo, i-a ieșit un frate înainte, care i-a zis cu suspin:
– Ne necăjim, avvo, de lipsa de ploaie.
– Atunci de ce nu vă rugați și nu-i cereți lui Dumnezeu?
– Ne și rugăm, facem și litanii, și tot nu plouă.
– Negreșit nu vă rugați cu dinadinsul. Vrei să cunoști că așa este?
Atunci își întinse mâinile la cer în rugăciune, și plouă îndată. Fratele văzu, spăimântându-se, și căzu cu fața în jos, închinându-i-se, dar bătrânul fugi. Fratele le dădu de știre tuturor ce se întâmplase, iar ascultătorii l-au slăvit pe Dumnezeu.
Pentru avva Xoïos, Patericul Egiptean
A mai zis: nu voi cum ți se pare ție, ci cum îi place lui Dumnezeu să ți se întâmple; și vei fi netulburat și mulțumit la rugăciunea ta.
dacă vrei să te rogi cum se cade, nu amărî sufletul nimănui, că altfel în zadar alergi
Reply With Quote
Vechi 04.01.2011, 12:08:05
Banned

Implicit

Spuneau despre avva Daniel, că atunci când au venit barbarii la Sketis, au fugit părinții. Iar bătrânul a spus: dacă nu poartă Dumnezeu grijă de mine, de ce să mai trăiesc? Și a plecat prin mijlocul barbarilor, și nu l-au văzut. Și atunci și-a spus: iată că s-a îngrijit Dumnezeu de tine, și n-ai murit. Poartă-te și tu omenește și fugi ca părinții.
Pentru Avva Daniel, Patericul Egiptean
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Va rog din suflet o rugaciune pentru.... mara2008 Slujba inmormantarii 12 17.07.2013 23:01:10
carti folositoare de suflet yon_mihai Despre Biserica Ortodoxa in general 4 18.04.2011 20:05:42
Sugestie pentru un suflet brokeneagle Slujba inmormantarii 11 31.10.2010 21:47:09
Pentru Suflet danyel Resurse ortodoxe on-line 14 02.10.2009 16:56:56
sfaturi pentru suflet radup Nunta 42 03.11.2008 21:02:59