Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.11.2010, 14:58:36
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul
,,Ce doriti sa obtineti cu aceasta revolutie?"acela a raspuns plin de patima,,Sa curga singe"..
Gresesti,pe linga altele, motto-ul revolutiei franceze a fost:
"Vom spinzura pe ultimul rege cu matele ultimului episcop"

...si dupa cum se vede, au reusit, cam 90% din Franta fiind secularizata. Din ce am vazut eu minastirile lor gigantice sunt aproape toate transformate in muzee si sunt administrate de doar unul, doi calugari care de fapt sunt ghizi turistici.

Last edited by andreicozia; 02.11.2010 at 15:02:30.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2010, 15:11:07
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Gresesti,pe linga altele, motto-ul revolutiei franceze a fost:
"Vom spinzura pe ultimul rege cu matele ultimului episcop"
Daca ai fi citit cu atentie ai fi observat ca exemplu meu zugravea o scena in care figurau 2 indivizi>un galez si un francez.Fiecare a vorbit in nume propriu si dpdv al propriei sale perceptii.Sloganul unei miscari reprezinta o concluzie generala si nu o conversatie intre 2 oameni.In alta ordine de idei> ,,Vom spinzura pe ultimul rege cu matele ultimului episcop"este o aplicabilitate groteasca a urletului ,, sa curga singe".Spre exemplificare vezi situatia babelor care asistau la executiile publice savarsite cu celebra ghilotina si in acest timp crosetau linistite la picioarele esafodului,in timp ce sangele nefericitului le mai sarea din cand in cand pe fata.

PS>orice motto/slogan al unei miscari sufera mutatii determinate de perceptia individuala.Un exemplu>multimea urla> ,,Jos hotii!".Cativa vor urla dupa ,,La puscarie cu ei".Sloganul initial,,jos hotii"a suferit o mutatie in sensul ca un individ a adaugat o noua formula ce deriva din actiunea initiala.Este un rezultat al perceptiei individuale plecata de la un element fix la care se raporteaza toti>,,Hotii trebuie dati jos".Vor fi si indivizi care nu se vor multumi cu atat datorita frustrarii,justificate sau nu,si vor solicita continuarea actiunii pina la limita ei extrema(legala sau fizica)>,,La puscarie cu ei"

SCHEMA LOGICA: Jos hotii(baza principala)>>>consecinta=la puscarie(solicitarea derivata)
IDEM IN:Vom spinzura pe ultimul rege cu matele ultimului episcop>>>consecinta=sa curga singe.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2010, 15:17:22
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Callyope Vezi mesajul
Demonstreaza tu ca nu este adevarat! (...) Nu are importanta daca a spus-o Einstein sau altcineva, este important cat adevar este in fraza asta.
Aici cred ca ne-am lamurit. Eu am negat originalitatea textului. Restul e... teorie a-la-Corut!!

Citat:
Nu este deloc jenant este chiar o onoare sa poti sa-L marturisesti pe Dumnezeu oriunde si oricand.
Nu prea inteleg ce-ai inteles tu? Eu m-am referit ca este jenant sa vinzi castraveti gradinarului. A ne lauda si umfla in pene cu credinta noastra numai pentru a-i da satisfactie unui individ bolnav, inseamna a-l lua prea mult in seama. Si nu e cazul. Cu toate astea, pentru bucuria ta, eu am adus cateva contraargumente palpabile mesajului tau anterior. In loc sa te bucure, vad ca te-a deranjat.

Citat:
Cam multa aroganta si rautate! Voi v-ati saturat, dar cine sunteti voi??
Aroganta a fost a ta, daca nu-ti este cu suparare si mi se pare ca ai fost tratata ca atare. Deocamdata noi cam stim cine suntem... noi, dar nu prea stim mare lucru despre tine!...

Citat:
Nu v-a dat nimeni acest drept!
Nu s-a luat nimeni de tine gratuit, ci fiindca i-ai luat apararea unui aiurit care-L terfeleste pe Mantuitorul Iisus. Nu poza in victima smerita ca esti penibila!

Citat:
Credeam ca o sa fie o placere sa fiu printre cei credinciosi o sa aflu multa mangaiere si multe intelesuri, dar m-am inselat...aveti o atitudine aroganta si atotcunoscatoare. Vorbiti de minuni, dece nu explicati intelesurile din vorbele Sfintilor pe care ii afisati cu mandrie la avatar? Se presupune ca voi trebuie sa ne invatati pe noi, cu rabdare si cu bunatate, nu sa ne suportati ca si cum ne ati face o favoare si sa spuneti o rugaciune pentru noi. Invatati-ne sa spunem singuri rugaciunea!
Pentru cine intra cu ganduri pasnice, chiar este o placere si o binecuvantare, fiindca gaseste aici absolut tot ce are nevoie pentru suflet. Despre Sfintii Parinti, nu-ti ajunge o viata sa poti citi tot ce-ti pune la dispozitie acest forum, cu oamenii lui... aroganti. Din pacate nu e cazul sa te lamentezi pentru aroganta noastra. Noi primim pe oricine cu bratele deschise, dar incaltamintea murdara trebuie sa ramana la usa!...
Reply With Quote
Vechi 02.11.2010, 15:26:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul

SCHEMA LOGICA: Jos hotii(baza principala)>>>consecinta=la puscarie(solicitarea derivata)
IDEM IN:Vom spinzura pe ultimul rege cu matele ultimului episcop>>>consecinta=sa curga singe.
Da, daca pui asa problema, ai dreptate!
Reply With Quote
Vechi 02.11.2010, 15:35:05
Banned

Implicit

Ce este curios cu acest domn Pavel Corut( cu care nici eu nu sunt de acord) este ca in aceste emisiuni nici un Teolog nu-l poate combate si aduce argumente impotriva celor spuse de dinsul prin dovezi clare PENTRU TOATA LUMEA, nu numai pentru cei care cred si nu cerceteaza.
Cred ca in asta consta popularitatea lui.
Sunt invitati tot felul de profesori de teologie si preoti cu renume si practic nu-l pot combate in absolut nici o judecata de a dinsului. Mai rau este faptul ca acesti invitati incep sa se enerveze si termina prin a deveni isterici, iar prin aceasta atitudine nu poti cistiga o asemenea dezbatere si chiar poti dauna foarte mult credintei

Oare asa sa fie, Totul sa tina numai de simtirea omului in inima? si in a crede fara a cerceta?
Cine are raspuns la aceste dileme il va putea confrunta eficient si mai ales OBIECTIV.

Oare poate cineva de aici, intr-o dezbatere cu Corut sa aduca argumente clare fara sa cada in subiectivism?

Sunt foarte curios sa aflu aceste argumente
Reply With Quote
Vechi 02.11.2010, 15:50:23
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Da, daca pui asa problema, ai dreptate!
Andrew,faza este simpla:cand critici ceva trebuie sa iti fundamentezi opinia.Eu,de exemplu,s-ar putea sa nu fiu de acord cu un aspect ortodox a carui fundamentare s-ar gasi in Traditie.Ca sa fiu sigur ca inteleg acel aspect am facut rost de tot ce am gasit referitor la scrierile Sfintilor Parinti si acum le analizez cu creionul si hartia linga mine.Asta imi va lua mult timp dar efortul este compensat de frumusetea sclipitoare a explicatiilor lor.Daca esti obiectiv este imposibil sa nu fii efectiv captivat de viziunea lor,extrem de complexa.Cand voi termina poate voi putea sa ma exprim documentat pe acel subiect.Mi-as dori ca cei care sunt gata sa arda una cu barosul negatiei in crestinism mai intai sa-l studieze,sa caute sa-l inteleaga in profunzime,si nu sa se lase atrasi in argumentatii de iarmaroc.

Hristos,cum spunea Petre Tutea,nu s-a nascut la Falticeni si nu BOR au dat nastere crestinismului.Exista o uriasa,imensa,baza de date,de studii,de comentarii,istorie,filozofie,arta pe acesta tema.Sute de ani de gandire umana si de cautari sensului cel mai apropiat de esenta.Este o cercetare pe care o faci din pasiune.Sau poti veni,arunci cu noroi,nu analizezi nimic si apoi ceri dezvaluiri dar nu scandal.

Un om corect,erudit ar fi spus:,,Oameni buni,din studiile mele,bazate pe (...)am tras aceste concluzii cu urmatoarea logica (...)si sustinute de urmatoarele probe/in baza acestui rationament.Le las spre analiza voastra si astept comentarii"

As dori sa-l vad pe acel om comentand texte scrise de mari ganditori crestini pentru a putea si eu sa vad(nu folosesc pluralul lasitatii>,,noi")cultura dansului,modul de analiza,spiritul sau de a surprinde chintesenta,toate acele calitati care l-ar face credibil.As vrea de exemplu sa analizeze scrierile Parintilor Bisericii sau ale Sfantului Augustin,Thomas D'Aquino sau Thomas a Kempis.

Pe scurt:vreau sa vad cum ii merge mintea.De acuzatii si falsi profeti geme lumea.Si cu asta ma opresc pe acest subiect pt ca individul cu pricina nu doreste asta ci altceva.Nu va reusi.Daca ar citi cu atentie Biblia va observa si de ce.Este explicat foarte clar de ce demersul lui nu va reusi,nu este primul si nici ultimul.Si cu asta am incheiat lunga si oarecum inutila mea interventie.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2010, 17:17:23
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Delirul sistematizat se mai cheama si paranoia; aceasta este o boala, ruda buna cu schizofrenia; oscilez intre a considera un om ca Pavel Corut bolnav sau nesimtit; nu cred ca trebuie sa le confundam, un om bolnav trebuie ajutat, unul nesimtit abandonat; iar dupa cuvintele si teoriile lui (auzi"jidoavca"!) eu cred ca apartine tagmei acestora din urma si merita, cred, uitat si subiectul. Ce sa ne mai batem capul cu unul ca acesta, ce suntem Click Magazin?
Reply With Quote
Vechi 02.11.2010, 18:05:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Ce este curios cu acest domn Pavel Corut( cu care nici eu nu sunt de acord) este ca in aceste emisiuni nici un Teolog nu-l poate combate si aduce argumente impotriva celor spuse de dinsul prin dovezi clare PENTRU TOATA LUMEA, nu numai pentru cei care cred si nu cerceteaza.
Cred ca in asta consta popularitatea lui.
Sunt invitati tot felul de profesori de teologie si preoti cu renume si practic nu-l pot combate in absolut nici o judecata de a dinsului. Mai rau este faptul ca acesti invitati incep sa se enerveze si termina prin a deveni isterici, iar prin aceasta atitudine nu poti cistiga o asemenea dezbatere si chiar poti dauna foarte mult credintei

Oare asa sa fie, Totul sa tina numai de simtirea omului in inima? si in a crede fara a cerceta?
Cine are raspuns la aceste dileme il va putea confrunta eficient si mai ales OBIECTIV.

Oare poate cineva de aici, intr-o dezbatere cu Corut sa aduca argumente clare fara sa cada in subiectivism?

Sunt foarte curios sa aflu aceste argumente
Eu nu m-am uitat la emisiunile cu Corut, dar nu cred ca e nevoie ca un teolog sa-i dea raspunsuri, si un licean poate sa-i raspunda. Dar el nu doreste raspunsuri, pentru ca el probabil crede ca le stie pe toate si numai daca il lumineaza Dumnezeu va dori sa afle adevarul.
Probabil cei invitati sunt iritati de blasfemiile sale, asa cum un om bland, ca Sfantul Nicolae i-a tras o palma lui Arie.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2010, 18:34:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Acum am citit si eu tot ce debiteaza Corut, nu stiam ca a ajuns chiar asa de rau. Dupa atatea carti si ani de studiu, practic el nu stie nici macar cat stie un ateu, intrebarile sunt puerile in cea mai mare parte.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2010, 18:59:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Probabil cei invitati sunt iritati de blasfemiile sale, asa cum un om bland, ca Sfantul Nicolae i-a tras o palma lui Arie.
Mai mult ca sigur Sf Nicolae nu a palmuit pe nimeni, deoarece consecintele acestui gest ar fi dezastruoase. De la o palma la smulgerea limbilor "eretice" cu clestele, chiar de catre unii "ortodocsi " de pe aici, nu este drum lung.

Faza cu palma a fost printre altele justificarea Inchizitiei si a altor mizerii "sfinte", de aceea au si fabricat aceasta minciuna in Traditie!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scrisoare deschisă pentru predarea Religiei în școli laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 10 14.10.2012 02:42:05
Pavel Corut si ofensele aduse crestinismului VivatAcademia Intrebari utilizatori 6 23.11.2010 00:46:08
Scrisoare Deschisa C.tin Resurse ortodoxe on-line 2 23.11.2008 19:10:54