Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2010, 23:54:45
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
............
Domn'le, dumneata de ce stai pe forumul ăsta?

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 00:53:53
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu, nu. Colaps nu a gresit. Multi parinti duhovnicesti recomanda sa facem pe trupul nostru semnul Sfintei Cruci cu evlavie. Cu primele trei degete unite, in semn ca ne inchinam in numele Sfintei Treimi. Catolicii tin patru degete unite pentru ca se inchina si in numele papei. Cei care nu stiu prea bine amanunte de acest fel se inchina cu toata mana. Ortodocsii tin ultimele doua degete in podul palmei. Apoi: frunte(Slava Tatalui) -buric (si Fiului), umarul drept (si Sfantului)- umarul stang (Duh). Se apasa pe umarul stang.

Astfel, crucea este mare, este arma impotriva diavolului. Daca o facem doar pana la piept, crucea este rasturnata, ca si cand Mantuitorul S-ar fi rastignit cu capul in jos! Scaunul papei are o astfel de cruce.
Ce mare duhovnic te-a invatat sa faci crucea asa? Eu stiu de la parintele Adrian Fageteanu,chiar de la sfintenia sa! Ne mustra ca nu stim sa ne facem corect semnul sfintei cruci,cand inca era in varf de munte ca pustnic la schitul Locurele. Prefer sa ascult de invatatura unui sfant in viata.

Deci repet,asa se face semnul crucii,ducem mana cu o idee mai jos de plex,zona ultimelor coaste:

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 08:54:34
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Ce mare duhovnic te-a invatat sa faci crucea asa? Eu stiu de la parintele Adrian Fageteanu,chiar de la sfintenia sa! Ne mustra ca nu stim sa ne facem corect semnul sfintei cruci,cand inca era in varf de munte ca pustnic la schitul Locurele. Prefer sa ascult de invatatura unui sfant in viata.

Deci repet,asa se face semnul crucii,ducem mana cu o idee mai jos de plex,zona ultimelor coaste:

Doamne-ajuta!
Pentru a face o cruce mare, poti duce mana chiar si pana putin mai jos de buric. Nu mi se pare gresit sa-ti pecetluiesti cu semnul crucii trupul. O cruce mare este placuta lui Dumnezeu. Multi duhovnici spun ca decat sa-ti faci mai multe cruci mici, mai sanatos este sa-ti faci cu evlavie o singura cruce mare. In schema ta, iese semnul ,,plus", adica ,,+". Crucea pe care a reprodus-o userul Colap nu necesita corecturi. Este crucea ortodoxa adevarata, mare, pe care Dumnezeu ne-a lasat-o. N-a inventat-o el, nici eu, nici vreun duhovnic anume.

Bine ar fi sa avem puterea de a ne corecta cand vedem ca facem ceva gresit. Marurisesc ca si pe mine m-a impresionat acest desen pe care l-am vazut mai demult pe internet. Si, daca pana acum mai faceam cate o cruce pana la piept, acum am mai multa grija.

Imi cer iertare, nu vreau sa te supar.
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 16:42:33
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Nu,stai linistit,nu e nicio suparare. Doar ca mi-am amintit ce ma invatase parintele Adrian Fageteanu. Ne mustra ca nu stim sa ne inchinam,si de atunci m-am straduit sa tin minte invatatura primita. Repet,zicea ca mana se duce pana la locul unde se unesc ultimele doua coaste,eventual cu 1-2 degete mai jos. Probabil are un simbol fiecare loc al trupului,nu stiu.
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 19:08:52
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Steagul papal infatiseaza un scut impartit in patru cimpuri printr-o cruce intoarsa:

La fel, pe spatarul scaunului �fericitului parinte� de la Vatican vedem limpede semnul cel mai folosit de satanistii din toata lumea:

crucea intoarsa cu susul in jos (si goala, decupata in lemnul spatarului, adica facuta din� nimic)! (Intr-o alta fotografie, l-am vazut pe Ioan Paul al II-lea purtind o cruce pe dos si la git). Multa vreme nu am putut crede ca Romano-Catolicii chiar se arata precum sint, pina cind am inteles indreptatirea lor: ei vor sa ne inchipuim ca aceasta e crucea lui Petru, care a fost rastignit cu capul in jos. Aceasta e o batjocura, fireste (precum tot ce se petrece la Vatican); dar, chiar daca papistasii ar crede cu adevarat ce marturisesc, tot o hula ar fi, pentru ca noi nu ne inchinam lui Petru si crucii lui (precum de altfel fac Catolicii, pentru care sfintii nu sint altceva decit zei, idoli).
Hai sa lasam habotnicia venita din ignoranta.. Crucea "intoarsa" de pe Sfantul Scaun reprezinta crucea lui Sfantul Petru care a fost rastignit cu capul in jos.
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 20:17:54
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Hai sa lasam habotnicia venita din ignoranta.. Crucea "intoarsa" de pe Sfantul Scaun reprezinta crucea lui Sfantul Petru care a fost rastignit cu capul in jos.
Și tu iei apărarea catolicilor ? De ce scrii „Sfântul Scaun” cu majuscule ????

Să înțeleg că și sataniștii poartă „crucea” Sfântului Petru ?

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!

Last edited by colaps; 27.09.2010 at 20:21:52.
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 20:24:34
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Probabil, din acelasi motiv din care catolicii si protestantii politicosi scriu "Sfintii Parinti" cand se refera la Sfintii Parinti ortodocsi.

Cu alte cuvinte, din politete si civilizatie. Vorba lui Nicolae Steinhardt, daca nu putem fi buni, sa fim macar politicosi...
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 20:38:09
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Probabil, din acelasi motiv din care catolicii si protestantii politicosi scriu "Sfintii Parinti" cand se refera la Sfintii Parinti ortodocsi.

Cu alte cuvinte, din politete si civilizatie. Vorba lui Nicolae Steinhardt, daca nu putem fi buni, sa fim macar politicosi...
Păi dar cum poți să faci tu asemănarea dintre ăstea două cazuri?
Sfinții Părinți chiar se cuvine a se scrie cu literă mare căci chiar au fost Părinți Sfinți; așadar zici adevărul.

Dar de îndată ce acel scaun cu cruce întoarsă e ocupat de o hienă nu prea poți să îl numești sfânt. Ar fi o minciună. Și una încă mare. Asta-i ca și când ai zice că pot exista pentagrame sfinte. Duhul Sfânt nu sălăsluiește în necurăție.

Last edited by colaps; 27.09.2010 at 20:43:21.
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 20:59:43
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Ca sa le dau celora ca tine peste nas.Haide sa avem macar putin respect pentru trecut..

Citat:
Să înțeleg că și sataniștii poartă „crucea” Sfântului Petru ?
Ce inseamna crucea intoarsa pentru catolici?Ce inseamna crucea intoarsa pentru satanisti?De ce dai asa de multa importanta satanistilor?
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 21:18:29
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
Ati inteles perfect, catolicii sunt satanisti. Ah, si au cu totii cip.
esti foarte spiritual ... dar ai grija la ce vorbeste gura pacatosului

papa crede in Hristos sau in Petru?

tot nu inteleg de ce trebuie folosita "crucea lui Petru" si nu Crucea?

mai mult de atat ... acea cruce este "negativul" atat ca orientare cat si ca esenta

lemnul crucii este inlocuit cu lipsa lemnului ... totul este negare a Crucii
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cruce rosie-cruce neagra dianadi Diverse Sarbatori 5 01.10.2016 12:26:21
Cand facem milostenie... ClaudiuT Umanitare 25 21.02.2011 10:37:58
cruce rosie cruce neagra padrevicentiu Generalitati 1 07.08.2010 11:58:19
CUM TREBUIE SA FACEM? bobby Nunta 15 21.03.2008 12:44:43
ce facem asa verona Biserica Ortodoxa Romana 2 02.02.2007 19:12:09