Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2010, 14:22:54
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Dumnezeu nu tace mereu,mai si vorbeste,insa atunci cand trebuie si cu cine trebuie si cat trebuie.
A vorbit prin profeti,a vorbit direct oamenilor imbunatatiti,iar El personal a venit sa ne vorbeasca prin Iisus Hristos o singura data,pentru a ne vesti legea cea noua....,atunci cand ne-a si infiat si am devenit fii lui Dumnezeu prin Botez.

Printre vorbele care ne-a lasat este multa tacere,tacere pe care au umplut-o oamenii duhovnicesti prin cuvintele scrise sau spuse care ni le-au lasat.
Dar si cuvintele lor au venit dupa lungi ani in care au exersat tacerea...
Exersează tăcerea ! Poate reușești !
Vechi 17.09.2010, 14:32:52
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Exersează tăcerea ! Poate reușești !
As dori sa iti atrag atentia sa exersezi cuvintele pe tema topicului,nu sa faci remarci personale si ironice la adresa celui care a initiat aceasta tema! Daca nu iti place tema,poti sa scrii in alte locuri,daca te intereseaza atunci spune ceva pe subiect,daca se poate fara remarci la adresa mea.

S-ar putea sa ai o viata buna din punct de vedere duhovnicesc,insa in exprimarile tale parca nu se prea observa acest lucru.Cred ca "sfatul" care mi l-ai dat mie,ar trebui sa ti-l dai tie in primul rand,dupa modelul Mantuitorului care spune sa nu te uiti la paiul din ochiul celuilalt,ci la barna din ochiul tau!
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 14:59:21
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
As dori sa iti atrag atentia sa exersezi cuvintele pe tema topicului,nu sa faci remarci personale si ironice la adresa celui care a initiat aceasta tema! Daca nu iti place tema,poti sa scrii in alte locuri,daca te intereseaza atunci spune ceva pe subiect,daca se poate fara remarci la adresa mea.

S-ar putea sa ai o viata buna din punct de vedere duhovnicesc,insa in exprimarile tale parca nu se prea observa acest lucru.Cred ca "sfatul" care mi l-ai dat mie,ar trebui sa ti-l dai tie in primul rand,dupa modelul Mantuitorului care spune sa nu te uiti la paiul din ochiul celuilalt,ci la barna din ochiul tau!
O temă excelentă , de zile mari, dar ești tulburat din nou complet din alte motive pe care le ști foarte bine, dar cu greu le accepți . Tărie și insănătoșire grabnică ! Doamne ajută ! +
Vechi 17.09.2010, 15:15:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
O temă excelentă , de zile mari, dar ești tulburat din nou complet din alte motive pe care le ști foarte bine, dar cu greu le accepți . Tărie și insănătoșire grabnică ! Doamne ajută ! +
Am impresia ca nu vrei sa vezi un lucru evident.Este o greseala sa spui la cineva "insanatosire grabnica" atat timp cat eu nu m-am declarat bolnav de ceva anume.
Aceasta sintagma este adecvata in cazul in care cineva afirma ca e bolnav si are probleme.
Tu insa ma acuzi de boli psihice,si tot tu cu perfidie spui "insanatosire grabnica"...
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 15:21:39
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
Dumnezeu ne vorbeste cu "glasul" constiintei noastre si ne indruma prin duhovnicul nostru. Cat priveste implinirea rugaciunilor nostre, aceasta este conditionata atat de calitatea lor cat si de "zdrobirea de inima" cu care ne rugam... (spun asta din experienta) I
ar daca ne dorim si o intalnire cu El, atunci, se stie, ne asteapta cu dragoste la fiecare Sfanta Liturghie.
O zi buna si spor duhovnicesc!
Duhovnicul are un rol hotărâtor în îndrumarea noastră, de aceea schimbarea lui după metehenele unora este extrem de dăunătoare și "neproductivă" !
Vechi 17.09.2010, 15:27:59
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
Mai intai spui, iar v-am spart dupa care va rog sa ma iertati ca-s pacatos samd Nu te supara, nu am de unde sa stiu ce-i in sufletul sau mintea ta, dar mie imi cam suna a falsa modestie.

Pe forumul asta nu cred ca trebuie sa "spargi" pe nimeni. Eu il vad mai mult ca o posibilitate de a-mi clarifica anumite nelamuriri facand apel la fratii mei, sau daca am trecut prin situatii similare sa dau si eu un sfat acolo unde este nevoie.

Dragul meu frate loial, am zis acolo ''v-am spart'' nu ca să mă bucur de răul altuia, deși am năravul ăsta cât un seqvoia giganteea, ci că vrei nu vrei, prin ce am scris, v-am cam spart... și atunci era un regret și mi-am cerut iertare... de la toată gLumea...

Dar ai mare dreptate cu falsa modestie... dar dacă zici că se vede atunci m-am liniștit că eu credeam că chiar sunt modest și milog... așa că mulțumesc că mi-ai scos bârnocool...

Dar voi nu știți ce este aia bârnă...

Păi îi zice și numele... dar voi nici citi nu știți... la Cristi și la Daniel777 mă refer... și la Andrei Cozia...

...că ar fi suficient să vă amintiți că B=V și gata... v-ați descoperit mândria cu care vă flatați... scoateți-o mai întâi și apoi veți vedea deslușit să-mi scoateți și mie și paiul meu atât de marte crescut cât un stâlp de telegraf... cu superstiț cu tot... așa trebe scos.

Mă și dacă nu v-aș fi spus că vă sparg...

Deci iarăși îmi cer iertare... fiți buni și iertați un lepros plin de ciudă-ciumă bubonică și foarte supărat și nemulțumit pentru că e fricos ca un iepâraș alb cu lăbuța neagră... și de aia o ascunde pîn buzunar, pân sân... hai la sfatul popular: ''râde ciorb de voală spartă'', sau ''ciorb la ciorb nu-și scoate oqlulhul''.

Last edited by vsovivi; 17.09.2010 at 15:40:52.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 15:35:16
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

"Dar Tu vezi ce sunt eu ascuns de-atatia ochi, frant de-atata zbor.
O, Doamne , vorbeste-mi ! Ma pierd pe calea mea, nu pot sa-mi mai ascund durerea . Caci tu stii ce sunt eu: chip de om ascuns dupa atatea masti..."
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 15:45:07
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Dragul meu frate loial, am zis acolo ''v-am spart'' nu ca să mă bucur de răul altuia, deși am năravul ăsta cât un seqvoia giganteea, ci că vrei nu vrei, prin ce am scris, v-am cam spart... și atunci era un regret și mi-am cerut iertare...
Eu am inteles prea bine ca la ceea ce ai scris te-ai referit cand ai spus ca "v-am spart", ceva de genul ca esti cool in idei, ca nu aveai cum sa spargi pe nimeni altfel. Dar daca erai modest, sau ma rog oricum logica ta trebuie sa recunosc ca imi cam scapa, insa vezi tu cand scrii un raspuns pe forum, poti sa stergi ce ai scris anterior inainte de a da Raspunde la mesaj. Ori tu daca regretai ceva, puteai foarte bine sa nu mai incluzi sintagma "Ma stiu ca iar v-am spart" prin select delete, in raspunsul tau si sa-ti prezinti numai scuzele de rigoare daca simteai neaparat nevoia sa le faci.

Oricum se poate sa fi inteles anumite lucruri gresit intrucat multe chestiuni imi par cam confuze in aceste explicatii ale tale.
Omul a fost gîndit și făcut de Dumnezeu în deplină libertate și i s-au pus înainte toate condițiile pentru a-și împlini și trăi libertatea. Libertatea este darul minunat pe care l-a făcut Dumnezeu omului. Poate că prin nimic altceva Dumnezeu n-ar fi putut să-Și arate dragostea pe care ne-o poartă decît prin faptul că ne a dăruit deplina libertate de gîndire și de acțiune. ("Singuri in fata libertatii", Ieromonah Savatie Bastovoi)
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 15:57:57
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Tacerea lui Dumnezeu ascunde o intreaga filosofie- taine si intelesuri...
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 15:58:45
Banned

Implicit

Acesta este raspunsul ....
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari