Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2009, 13:27:34
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
S-ar putea chiar afirma ca familia, cu farmecul si frumusetea adusa sociatatii si comunitatilor este un REZULTAT al caderii omului un rezultat frumos al izgonirii din Rai(pe linga toate aspectele negative ale omului cazut)

Inainte de cadere NU AM AVUT FAMILII, asa cum Adam nu era sotul Evei ci doar partener de joaca prin gradina Raiului, pe unde se zbenguiau si leneveau toata ziua.
mi se pare ciudata exprimare ta, infantila chiar. din cate stiu lenea e pacat, or primul pacat din rai a fost neascultarea.tocmai asta voia sa-i ofera Dumnezeu lui Adam rilejul de a se bucura de toate cele create special pt el. sigur nu voia sa faca din el un lenes!
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 13:36:51
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
La nunta ca sa nu iasa cu scandal trebuie sa nu se puna muzica de dans.
(nici de dans perechi).
Sa se puna muzica pentru suflet.
Se poate pune si muzica psaltica.

Al doilea femeile trebuie sa vina cu fuste lungi si haine fara decolteuri si nestranse pe trup.
Haine modeste iar nu scumpe.
Barbatii sa nu vie in costume ca nu sunt chelneri sau masoni sau predicatori sectari ci sa vie imbracati natural adica cu pantaloni modesti bluze nebagate in pantaloni ci peste pantaloni.Bagate in pantaloni si stranse cu cureaua nu e bine ca dau un aer de agresivitate sexuala.
Asa va fi o atmosfera naturala si va fi o nunta frumoasa unde va exista comuniune intre oameni.

Nunta nu este parada modei si nici concurs de dans.
sti tu esti unul dintre cei care ar fi de acord sa traiasca intr-o lume gri?fuste lungi, negre sau inchise la culoare, batic in cap, barbati imbracati ca pt trimis la camp?
eu inteleg crestinismul ca bucurie, o lume a culorilor, a hainelor inflorate si de bun gust, a unei tinute vesele.cred ca rigiditate in vestimentatie ar face din noi niste izolati, ca sa nu zic ciudati.
muzica: cred ca e ingustime de minte sa asculti un singur gen muzical, oricare ar fi el. cum nu poti in fiecare zi sa mananci acelasi fel de mancare la fel nu ai putea asculta zilnic acelasi tip de muzica(parerea mea)
cum ai putea sa te distrezi pe muzica bizantina? nu sunt adepta nici a bauturii, nici a petrecerilor zgomotoase. dar nici a nuntilor tip priveghi....
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 13:49:46
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Nu ma pot abtine sa nu redau un fragment dintr-o predica a parintelui Nicolae Steinhardt despre Nunta din Cana. Parintele surprinde in putine dar alese cuvinte, specificul Ortodoxiei: cinstita bucurie, binecuvantatul belsug, sfanta dragoste de viata.

"La Cana Galileii, Hristos ni Se dezvaluie Domn al belsugului, veseliei si plinatatii, iar crestinismul ca intru totul diferit de un soi de puritanism posac si mohorat, amator si slavitor de lipsuri, sarmanie, putinatate, intransigenta si acreala, vetre stinse si fete aspre. Dar nu! Domnul blagosloveste inmultirea roadelor, prisosul de vin, voiosia fapturilor Sale!

Se incrunta numai cand vorbeste cu fariseii, Se manie numai cand ii vede pe cei care prefac casa de rugaciuni a Tatalui in pestera de talhari, ori cand aude judecatile celor care nici pe ei nu se mantuie si nici pe altii nu-i lasa sa-si afle mantuirea. Usor si logic ar fi sa ni-L inchipuim raspunzand Preacuratei Maicii Sale in timpul nuntii de la Cana: Ce-ti este tie, femeie, a le purta acestora grija bauturii? Destul ca veniram aici. Oare vrei sa-i imbatam?

Nu asa grait-a Domnul Atoatefauritor. Dupa ce din porunca Maicii Sale fost-au umplute vasele toate cu apa, El preface apa in vin. Si ce fel de vin? Atat de bun incat il nauceste pe nun si desigur pe toti nuntasii. A lucrat Domnul ospetelor, a binevoit Domnul manosiei. Si tot astfel faptuieste intotdeauna si fara gres. Totul, in pildele, invataturile si indemnurile lui Hristos, e spre bogatie. Seceris imbelsugat, blagoslovenie, belsug, rodire, preaplin, har peste har, rasplatire "clatinat si indesat si cu varf", iar celui ce are i se mai da, celor ce aduc cinci ori zece talanti li se dau cinci ori zece cetati, pe sluga cea buna stapanul se incinge si o slujeste, cel ce bine s-a purtat nu cu faramituri ori cu bacsis se va alege, ci cu poftire la Cina imparateasca!

Nu, desigur, nu hotarat, Domnul nu iubeste si nu propovaduieste pustiul, pusta, tundra, spinii, maracinii, palamida, sarpele, piatra, scorpia, uscatul. Ci strugurii, smochinele, painea, oul, pestele, mierea, vinul vechi si bun."
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 14:00:02
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

foarte frumos!:)
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 14:11:06
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Mai soro eu am zis ca cine ar face asa ar avea o nunta reusita.
Nu am zis de fuste negre sau gri am zis doar sa se puna fuste lungi si bluze fara decolteu si ne-stranse pe corp ; ca unele femei au corp mai de manechine altele nu.Culori si modele fiecare precum pofteste normal.
Cu aceste haine nu iese in evidenta diferenta intre trupurile femeilor asa tare.
Mai apoi am zis de haine modeste ca unii nu isi permit haine foarte scumpe.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 14:12:28
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

In legatura cu muzica de dans muzica asta in care danseaza omul singur sau perechi e oare de la crestini ortodocsi?
La romani care sunt un popor crestin ortodox exista hora .
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 14:20:18
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

si jocul de doi.:) cred ca fiecare femeie stie ce o avantjeaza si ce nu.in functie de asta trebuie sa se imbrace. or la nunta nu suntem ca la scoala sa avem acelasi tip de haine.fiecare se imbraca dupa posibilitati. dar cred ca asta e o mascare aceea ce ai vrut sa zici. insasi apelativul "soro"imi confirma banuiala
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 14:35:59
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit despre reguli, experienta personala

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Al doilea femeile trebuie sa vina cu fuste lungi si haine fara decolteuri si nestranse pe trup.
Haine modeste iar nu scumpe.
Sper ca nu o iei ca o critica, dar citind pe-aici pe forum eu am concluzionat ca o fusta pana la genunchi nu este suficienta, la biserica ar trebui sa port fusta lunga.
Si nu stramta, desigur (alta "regula" nescrisa). Problema este ca sunt mica de inaltime si "matur strada" cu fusta sau calc pe ea.. deci se cer sandale cu toc inalt de 10 cm.
In orasul in care locuiesc femeile poarta vara pantaloni scurti sa fuste mini in proportie covarsitoare. Evident ca faceam o nota discordanta, multi simteau nevoia pe strada sa-si dea cu parerea asupra modului in care arata (pozitiv sau negativ). La fel si la biserica ("te simti bine pe tocurile acelea? vrei sa tin eu copilul in brate?", "frumoase sandale", "unde ai cumparat fusta" etc.. ). Prea multa vorbarie si bataie de cap. Mai bine purtam jeans, nu m-ar fi observat nimeni.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 15:07:52
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Nu ma pot abtine sa nu redau un fragment dintr-o predica a parintelui Nicolae Steinhardt despre Nunta din Cana. Parintele surprinde in putine dar alese cuvinte, specificul Ortodoxiei: cinstita bucurie, binecuvantatul belsug, sfanta dragoste de viata.

"La Cana Galileii, Hristos ni Se dezvaluie Domn al belsugului, veseliei si plinatatii, iar crestinismul ca intru totul diferit de un soi de puritanism posac si mohorat, amator si slavitor de lipsuri, sarmanie, putinatate, intransigenta si acreala, vetre stinse si fete aspre. Dar nu! Domnul blagosloveste inmultirea roadelor, prisosul de vin, voiosia fapturilor Sale!

Se incrunta numai cand vorbeste cu fariseii, Se manie numai cand ii vede pe cei care prefac casa de rugaciuni a Tatalui in pestera de talhari, ori cand aude judecatile celor care nici pe ei nu se mantuie si nici pe altii nu-i lasa sa-si afle mantuirea. Usor si logic ar fi sa ni-L inchipuim raspunzand Preacuratei Maicii Sale in timpul nuntii de la Cana: Ce-ti este tie, femeie, a le purta acestora grija bauturii? Destul ca veniram aici. Oare vrei sa-i imbatam?

Nu asa grait-a Domnul Atoatefauritor. Dupa ce din porunca Maicii Sale fost-au umplute vasele toate cu apa, El preface apa in vin. Si ce fel de vin? Atat de bun incat il nauceste pe nun si desigur pe toti nuntasii. A lucrat Domnul ospetelor, a binevoit Domnul manosiei. Si tot astfel faptuieste intotdeauna si fara gres. Totul, in pildele, invataturile si indemnurile lui Hristos, e spre bogatie. Seceris imbelsugat, blagoslovenie, belsug, rodire, preaplin, har peste har, rasplatire "clatinat si indesat si cu varf", iar celui ce are i se mai da, celor ce aduc cinci ori zece talanti li se dau cinci ori zece cetati, pe sluga cea buna stapanul se incinge si o slujeste, cel ce bine s-a purtat nu cu faramituri ori cu bacsis se va alege, ci cu poftire la Cina imparateasca!

Nu, desigur, nu hotarat, Domnul nu iubeste si nu propovaduieste pustiul, pusta, tundra, spinii, maracinii, palamida, sarpele, piatra, scorpia, uscatul. Ci strugurii, smochinele, painea, oul, pestele, mierea, vinul vechi si bun."

Ce frumos! S-ar potrivi si la topicul despre distractie.
Vechi 06.07.2009, 15:09:43
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Sper ca nu o iei ca o critica, dar citind pe-aici pe forum eu am concluzionat ca o fusta pana la genunchi nu este suficienta, la biserica ar trebui sa port fusta lunga.
Si nu stramta, desigur (alta "regula" nescrisa). Problema este ca sunt mica de inaltime si "matur strada" cu fusta sau calc pe ea.. deci se cer sandale cu toc inalt de 10 cm.
In orasul in care locuiesc femeile poarta vara pantaloni scurti sa fuste mini in proportie covarsitoare. Evident ca faceam o nota discordanta, multi simteau nevoia pe strada sa-si dea cu parerea asupra modului in care arata (pozitiv sau negativ). La fel si la biserica ("te simti bine pe tocurile acelea? vrei sa tin eu copilul in brate?", "frumoase sandale", "unde ai cumparat fusta" etc.. ). Prea multa vorbarie si bataie de cap. Mai bine purtam jeans, nu m-ar fi observat nimeni.
Exact. Tot incercand sa ne imbracam intr-un anumlit fel mai tare batem la ochi si exact scopul opus este atins.
De ce n-ar fi suficienta o fusta pana la genunchi? Mie mi se pare foarte decenta in zilele noastre. La fel si pantalonii. Toate femeile poarta in zilele noastre.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
PREZENTA PERMANENTA A Par. A. Papacioc andreicozia Calugarul 6 21.06.2010 22:45:20
Ce credeti despre prezenta ateilor pe forum? Traditie1 Generalitati 109 19.03.2010 10:24:04
Prezenta preotului la cununie doar ca spectator costel Nunta 0 24.02.2009 20:45:50
Prezenta catolicilor pe Forum PadreCory Biserica Romano-Catolica 71 29.04.2008 17:24:37
Cum ati prezenta Biserica Ortodoxa? Va_iubesc Despre Biserica Ortodoxa in general 244 20.05.2007 00:46:46