Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2010, 16:35:09
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
unde scrie ce religie aveau cei care au comis crimele sau ce motive au avut? sau stii tu exact ce se intampla in fiecare tara, ce religie au, ce motive au, ai vb tu cu toti si au zis ca pt zei au facut crimele, nu?
"Intentional homicide demographics are affected by changes in trauma care, leading to changed lethality of violent assaults, so the intentional homicide rate may not necessarily indicate the overall level of societal violence."
Pai asta am zis si eu, ca criminalitatea nu e legata de credinta in divinitate. Cred insa ca e legata de nivelul de trai, mai ales daca tinem cont de posibilitatile date de tehnologie pentru a infaptui o crima.
Vechi 20.05.2010, 16:39:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
S-a putut. Un mic pacatel care a nascut alte pacatele care au nascut alte pacate mari. Acum nu mai e nimeni curat cum a fost omul in Eden. Dar marile rele ale lumii nu au venit pe nesimtite, ci pacatul s-a inmultit progresiv si a crescut si capacitatea oamenilor de a scorni noi pacate.
Am mai discutat despre asta, nu e mai rau acum decit acum 2000 de ani. Gindeste-te cum se traia acum 2000 de ani, inchipuieti, doar esti fata, ca esti pe o strada, seara, in evul mediu.
Vechi 20.05.2010, 16:44:54
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Am mai discutat despre asta, nu e mai rau acum decit acum 2000 de ani. Gindeste-te cum se traia acum 2000 de ani, inchipuieti, doar esti fata, ca esti pe o strada, seara, in evul mediu.
Pacatul a ajuns de multe ori la culme in decursul istoriei. Dumnezeu l-a oprit ba prin potop, ba prin foc si pucioasa...Daca vrei sa compari compara cu Edenul. Apoi a aparut un pacatel si in cateva zeci de ani [sau sute] a aparut prima crima. Pacatul se dezvolta destul de repede, e ca un aluat...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 20.05.2010, 16:49:40
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
Pai asta am zis si eu, ca criminalitatea nu e legata de credinta in divinitate.
e n-ai zis? vrei sa-ti caut posturile? ba ai zis, te contrazici singur.
Vechi 20.05.2010, 17:05:45
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
S-a putut. Un mic pacatel care a nascut alte pacatele care au nascut alte pacate mari. Acum nu mai e nimeni curat cum a fost omul in Eden. Dar marile rele ale lumii nu au venit pe nesimtite, ci pacatul s-a inmultit progresiv si a crescut si capacitatea oamenilor de a scorni noi pacate.
In opinia ta Adam si Eva au facut o alegere. Si prin aceasta alegere a intrat pacatul in lume? Sau pacatul a aparut mai tarziu?

Si acel mic "pacatel" care este?
Vechi 20.05.2010, 17:08:09
Senior Member

Implicit

Citat:
Acum 2000 de ani se considera a fi Antichitate.

Aprindeai o faclie sau lumanare sau vreun eretic. Ce aveai la indemana.
Vechi 20.05.2010, 17:11:59
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
In opinia ta Adam si Eva au facut o alegere. Si prin aceasta alegere a intrat pacatul in lume? Sau pacatul a aparut mai tarziu?

Si acel mic "pacatel" care este?
Da, in opinia mea atunci a intrat pacatul in lume. [in oameni, nu in satan. Se spune ca satan pacatuise dinainte, asa scrie in apocrife; posibil , caci altfel nu l-ar fi inspirat si pe om sa faca asta]

"Căci, dacă prin greșeala unuia moartea a împărățit printr-unul, cu mult mai mult cei ce primesc prisosința harului și a darului dreptății vor împărăți în viață prin Unul Iisus Hristos." Romani 5:17

Acel mic pacatel ar fi, dupa opinia mea, faptul ca l-au crezut mai mult pe satan decat pe Dumnezeu, deci vechea necredinta. Si dupa cum orice gand care nu e oprit la timp naste o fapta pe masura, a urmat imediat si pacatul fizic, anume muscatul din fruct, neascultarea de Dumnezeu care cauzeaza automat despartirea de El.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 20.05.2010, 17:20:05
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, in opinia mea atunci a intrat pacatul in lume. [in oameni, nu in satan. Se spune ca satan pacatuise dinainte, asa scrie in apocrife; posibil , caci altfel nu l-ar fi inspirat si pe om sa faca asta]

"Căci, dacă prin greșeala unuia moartea a împărățit printr-unul, cu mult mai mult cei ce primesc prisosința harului și a darului dreptății vor împărăți în viață prin Unul Iisus Hristos." Romani 5:17

Acel mic pacatel ar fi, dupa opinia mea, faptul ca l-au crezut mai mult pe satan decat pe Dumnezeu, deci vechea necredinta. Si dupa cum orice gand care nu e oprit la timp naste o fapta pe masura, a urmat imediat si pacatul fizic, anume muscatul din fruct, neascultarea de Dumnezeu care cauzeaza automat despartirea de El.
Vechea necredinta? De unde veche cand ei erau primii?
Vechi 20.05.2010, 17:25:07
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Vechea necredinta? De unde veche cand ei erau primii?
acum e veche...are vreo 6000 de ani :) Atunci era noua, cred...
Vechi 20.05.2010, 18:01:31
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
e n-ai zis? vrei sa-ti caut posturile? ba ai zis, te contrazici singur.
Mi-e greu sa nu ma contrazic singur, pentru ca nu iau intotdeauna exceptiile in calcul, anume razboaiele, duse in numele sau cu ajutorul credintei.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Despre atei si scopul lor pe acest forum neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 332 05.09.2011 15:04:32
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30
atei rightful8912 Generalitati 646 05.08.2010 11:15:28