Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2010, 21:11:42
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Eu cred ca am inteles ce mare greseala face Biserica Ortodoxa...cred, pentru ca s-ar putea sa fie ceva si mai hilar de atat.

Deci..pentru cei care dorm in timpul slujbei, nu inteleg nimic, atipesc, nu le plac cantarile...preotul ar trebui sa stea macar la sfarsitul Slujbei la usa, si sa dea mana cu toti, astfel incat...poate poate, credinciosul plictisit, ar cerceta mai bine fata preotului

Mda, cred ca unii pastori de alte denominatiuni au prins ideea... si stiind ca unii crestini care il cauta pe Hristos, vin la biserica, dar dorm, nu aud..nu vad, plictiseala totala, desi ei cauta intens, pastorul se posteaza la usa (eye contact)...siiiii, treaba se schimba!!!

Last edited by AndruscaCIM; 19.04.2010 at 21:16:24.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 21:13:22
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Eu cred ca am inteles ce mare greseala face Biserica Ortodoxa...cred, pentru ca s-ar putea sa fie ceva si mai hilar de atat.

Deci..pentru cei care dorm in timpul slujbei, nu inteleg nimic, atipesc, nu le plac cantarile...preotul ar trebui sa stea macar la sfarsitul Slujbei la usa, si sa dea mana cu toti, astfel incat...poate poate, credinciosul plictisit, ar cerceta mai bine fata preotului

Mda, cred ca unii pastori de alte denominatiuni au prins ideea... crestinii care il cauta pe Hristos, vin la biserica, dar dorm, nu aud..nu vad, plictiseala totala, dar daca el sta la usa...eeeeee, treaba se schimba!!!
Marketing & Public Relations
Vechi 19.04.2010, 21:15:12
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Bravo, Andrusca! Esti fata inteligenta...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 21:23:40
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Eu nu neg importanta valorilor morale despre care vorbeste si Hristos si apostolii dupa cum arati dar ceea ce am accentuat eu e reducerea crestinismului la o simpla filosofie lipsita de sacralitate sa zic asa reducerea crestinismului la a fi politicosi unii cu altii si atat
Ba, dupa cum se vede, negi importanta valorilor morale, sau o minimalizezi, dandu-i atribute de "filozofie lipsita de sacralitate" sau simplu act de politete.

"Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfîntă și evlavioasă, așteptînd și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, "(2 Petru 3:11,12)

"Căci noi suntem lucrarea Lui, și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune, pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele."(Efeseni 2:10)

Sfintii Apostoli au scos in relief caracterul sacru al faptelor bune, pregatite de Dumnezeu (sunt multe citate de felul acesta). Tu confunzi sacrul cu misticismul.

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
lipsa sacralitatii din crestinism face din el doar un set de valori bune de urmat la fel ca alte seturi de valori morale din alte culturi sau religii
Ceea ce ne diferentiaza de alte culturi sau religii este harul lui Dumnezeu, adica iertarea pe care ne-a oferit-o fara sa o meritam, prin jertfa Domnului Iisus Hristos.

Celelalte religii nu ofera iertarea prin jertfa Celui care iarta.

Daca totusi cauti o asemanare intre unele confesiuni crestine si alte culturi sau religii (pagane) o gasesti in accentul pus pe misticism. Crestinismul autentic, prezentat in Sfanta Scriptura, nu se bazeaza pe misticism ci pe credinta si vietuire crestina (in viata de zi cu zi).

Nu ai sa-L bucuri pe Dumnezeu tinand o gramada de slujbe si ritualuri. Dar, il vei bucura daca vei crede si vei primi darul Sau fara plata (viata vesnica prin Jertfa Fiului) facand apoi(ca urmare a credintei tale) fapte pline de dragoste fata de semenul tau.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 21:24:37
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Avea opt copii si putea sa-mi fie tata. Daca citeai ce am scris vedeai ce m-a facut sa raman acolo. Rusinica pentru ca te gandesti la prostii...
Doriana, eu chiar nu inteleg ce te-a facut sa ramai acolo...sincer iti spun, tu dai niste explicatii...insa...uite ceea ce am retinut eu despre tine:

In Biserica Ortodoxa mergeai rar, nu intelegeai mai nimic, preotul nu ti se parea cine stie ce...si ai simtit nevoia sa cauti, sa afli raspunsuri in alte parti.

Ai mai vizitat diverse biserici, ai ajuns in biserica penticostala...si acolo, cautandu-l pe Hristos cu toata inima...ai atipit in timpul slujbei, nu iti placeau cantarile, nu stii ce a zis pastorul...dar acelasi care era la usa, si care emana aceeasi sfintenie...in timpul slujbei, ca si in tocul usii.

Deci cum cautai, ce ai simtit in Biserica penticostala, spre diferenta de celelalte prin care ai mai fost...deci nu in tocul usii?

Cand a inceput sa iti placa Biserica penticostala? Dupa ce ai dat mana cu pastorul...sau cumva ar fi trebuit sa simti acel sentiment de cum ai fi auzit si ce spunea omul ala, cum predica?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 21:26:55
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu ai sa-L bucuri pe Dumnezeu tinand o gramada de slujbe si ritualuri.
Aveti urechi si n-auziti, aveti ochi si nu vedeti.
Toate slujbele si ritualurile pe care nu le ascultati sunt RUGACIUNE. Absolut TOT ce se aude de la strana si ce zice preotul in altar, tare sau in taina, e RUGACIUNE.
Vechi 19.04.2010, 21:29:04
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Deci cum cautai, ce ai simtit in Biserica penticostala, spre diferenta de celelalte prin care ai mai fost...deci nu in tocul usii?
Pe Dumnezeu. Punct. Si sper sa-ti fie suficient, nu stiu ce intelegi atat de greu.
Nu ca n-ar fi fost si pe la altii, dar acolo L-am vazut eu.
Si cam atat despre viata mea personala, alte detalii se discuta pe privat. Merci.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 21:36:19
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Aveti urechi si n-auziti, aveti ochi si nu vedeti.
Toate slujbele si ritualurile pe care nu le ascultati sunt RUGACIUNE. Absolut TOT ce se aude de la strana si ce zice preotul in altar, tare sau in taina, e RUGACIUNE.
Citeste Evanghelia dupa Matei cap. 6:5-15. Mantuitorul nu ne-a invatat sa facem spectacol cand ne rugam.

Iar daca citesti tot Noul Testament vei vedea ca Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli se rugau fara nici un fel de coregrafie (adica slujbe sau ritualuri). Rugaciunea crestina reprezinta modul cel mai simplu si mai sincer de a te adresa lui Dumnezeu. Nu este novoie de tot circul acela care da bine la impresia artistica.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 21:47:12
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Citeste Evanghelia dupa Matei cap. 6:5-15. Mantuitorul nu ne-a invatat sa facem spectacol cand ne rugam.

Iar daca citesti tot Noul Testament vei vedea ca Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli se rugau fara nici un fel de coregrafie (adica slujbe sau ritualuri). Rugaciunea crestina reprezinta modul cel mai simplu si mai sincer de a te adresa lui Dumnezeu. Nu este novoie de tot circul acela care da bine la impresia artistica.
Ce spectacol fratilor, ca mai toti de pe-aici spuneti ca nu pricepeati o iota, va treceau cuvintele pe langa urechi, fix de spectacol va durea pe voi. Daca era asa spectacol sigur ati fi fost atenti si-ati fi stiut toate rugaciunile pe de rost inainte sa plecati pe la alte culte confesiuni si secte. Hai sa fim seriosi, auzim la radio in treacat show de genul Beyoncee si dupa doua repetari stim refrenul, dar la Biserica unde e tot asa, 'spectacol', mergem si stam ca momaile cine stie cat timp si nu ramanem cu nimic, mai si avem nonsalanta sa spunem pe urma "aaah ca mie nu mi-a vorbit nimeni de vietuire curata bineplacuta Domnului". Ba tocmai ca se vorbea dar repet, cine n-are urechi de auzit n-aude. Altii de ce aud si fac ce aud?

Eu daca as ajunge, din vreo intamplare nefasta a fiintei mele, pe la altii, show-neshow as asculta macar, daca nu de altceva, din curiozitate. Adica am pretentia ca Il caut pe Hristos, intru in Biserica Lui, nu aud si nu pricep si nimic si pe urma zic ca nu e acolo, a trebuit sa vina sa ma traga cineva de manecuta sa vad cum e la NP si-acolo, eei, acolo da, era si mi-au picat mie solzii de pe ochi.

Cam interesanti solzii astia.

Last edited by Jane Says; 19.04.2010 at 21:50:37.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 22:07:21
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Daca era asa spectacol sigur ati fi fost atenti si-ati fi stiut toate rugaciunile pe de rost inainte sa plecati pe la alte culte confesiuni si secte.
Rugaciunile nu se invata pe de rost. Nu-i reciti lui Dumnezeu texte invatate. Nu asa ne-a invatat Mantuitorul.

In religiile pagane se obisnuieste sa se recite anumite texte (se mai numesc si mantre). Dumnezeul nostru are nevoie de o rugaciune sincera a inimii, nu de texte repetate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32