Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2010, 20:01:41
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Hmm, dar Sfanta Scriptura o avem si noi ortodocsii...
Ce folos ca aveti Sfanta Scriptura dar o tineti in raft. Cum poti sa pui Cuvantul lui Dumnezeu in mana cuiva daca nici tu nu te atingi de el.

Citat:
ai preferat sa o primesti gratis, decat sa o cumperi tu personal, si sa o citesti, asa cum fac mai toti crestinii ortodocsi?
Ai o logica formata la supermarket (cred ca esti mai priceputa la shoping - una din pasiunile tale - decat la oameni si credinta).

Citat:
De ce nu ai ramas pocait, daca demersul lor a avut un impact decisiv asupra ta?
Cine a spus ca nu am ramas la pocaiti?

Citat:
Sa inteleg ca daca Sfanta Scriptura pusa in mana de catre pocaiti nu a fost de ajuns pentru tine, si ai mai cautat in continuare, astfel incat ai ajuns la adventisti...te-a atras faptul ca ti-au mau spus niste lucruri, pe langa Sfanta Scriptura...nu?
Adventistii sau alte confesiuni religioase nu mai au nimic de adaugat. Nu mi-au spus nimic pe langa Sfanta Scriptura. Mi-au spus multe din Sfanta Scriptura, ceea ce nu se intampla in biserica ortodoxa (stiu asta pentru ca traiesc intre ortodocsi si imi dau seama cat de mult au contact cu Scriptura).

Citat:
Imi pare rau, dar nu am inteles nimic din fraza asta...
Ti-e greu sa intelegi ca un om nu pune pret pe apartenenta la vre-o biserica ci pe apropierea de Dumnezeu. Incearca sa nu mai dai atata slava bisericii ortodoxe (toata slava este a lui Dumnezeu) si atunci ai sa ma intelegi.

Este pagubos atasamentul fanatic fata de o biserica. Poti pierde din vedere singura tinta a credintei: Domnul Iisus Hristos.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 20:12:31
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Uite, cu speranta ca am inceput sa invat interpretarea data versetelor din Biblie, de catre diferitele denominatiuni...spun ce am retinut, si am inteles eu.
Nu ai inteles si nu ai retinut nimic. Ai mintea prea plina de ura si dornica de minciuni si barfe, ca sa poti intelege limpede ceva.

Ceea ce a spus Sfantul Apostol Petru suna destul de limpede si frumos. Nu era nevoie sa vii tu cu rautatile tale.

Totusi, ca sa raspund la insinuarile tale: pastorii nu au fost educati intre rafturile magazinelor, ca sa ajunga sa gandeasca la fel ca tine.

Si, daca ar fi cum zici tu, nu mi-e teama deloc de vre-o amenintare omeneasca (pamanteasca). Mi-a teama doar sa nu fiu sters din "Cartea vietii Mielului".
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 20:25:52
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Si, daca ar fi cum zici tu, nu mi-e teama deloc de vre-o amenintare omeneasca (pamanteasca). Mi-a teama doar sa nu fiu sters din "Cartea vietii Mielului".
.......
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 20:27:46
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
.......
Oare sa-l credem ?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 20:29:20
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Ma refeream la teama de "amenintarile bisericesti" (la care facea referire Andrusca).
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 20:30:43
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Oare sa-l credem ?
Dar, cine are nevoie sa fie crezut de voi (Danut si Andrusca)?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 20:41:46
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Dar, cine are nevoie sa fie crezut de voi (Danut si Andrusca)?
Dar eu nu vreau sa fiu pe lista neagra, mai ales ca e atat de scurta...
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 20:49:22
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
Iti dau un citat din ceea ce ne invata Sfantul Apostol Petru, despre sfintenie:

"Dupa Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra"(1Petru 1:15). La ce crezi ca ne indeamna Sfantul Apostol: la "un set de valori morale" (ca sa respect exprimarea ta) sau la misticism?

Eu nu neg importanta valorilor morale despre care vorbeste si Hristos si apostolii dupa cum arati dar ceea ce am accentuat eu e reducerea crestinismului la o simpla filosofie lipsita de sacralitate sa zic asa reducerea crestinismului la a fi politicosi unii cu altii si atat
lipsa sacralitatii din crestinism face din el doar un set de valori bune de urmat la fel ca alte seturi de valori morale din alte culturi sau religii

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 20:52:52
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
1. Nu-ti cunosc toata povestea deci ai fost la baptisti mai intai?

2. Ce inseamna "sa treaca pe la.." e un fel de conduita generala in sensul ca baptistii ii considera pe penticostali un fel de "alta biserica" sau sunt unii mai 'ecumenici' care n-au o preferinta anume?
Intreb pentru ca stiu baptisti care ar argumenta ca vorbirea in limbi de la penticostali e o facatorie..

3. Mi-e destul de greu sa imi inchipui scena de la iesire, in sensul ca sa ai timp sa dai mana cu toata lumea + sa te si rogi pentru fiecare care vine sa ceara ajutorul cu cate o problema + sa vezi si respectivul cum isi revine instant intre doua strangeri de mana..hm. Eu is mai sceptic.

4. Tanti baptista ti-o explicat de cei penticostalii au proroci si la ei e un fenomen atat de rar incat ar fi de speriat?

5. In general esti asa usor de convins, in sensul ca daca cineva iti spune "acolo sunt proroci", n-ai nici cea mai mica indoiala?
1. Am spus; doar o data.
2.Sa zicem ca avem libertatea sa mergem in orice biserica si sa ne rugam. Acele femei voiau sa mearga si ele sa vada cum e la penticostali, caci auzisera ca se roaga mult mai mult ca baptistii. Simpla manifestare a liberului arbitru.
3. In timp ce coboram de la balcon se ruga pentru oameni. Eu vedeam toata scena. Cand am ajuns jos a terminat si a iesit la usa sa dea mana cu toti.
4. Nu prea, dar avea experiente negative cu altii care s-au cam uitat urat
5. Ma stiu destul de incapatanata. Intai zic "nu" si apoi "da" . Insa citisem in Biblie, nu mai stiam exact pe unde, ca Dumnezeu a vorbit prin prooroci. Deci mi se parea normal sa o mai faca si azi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 21:09:13
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Doriana scuza-ma , dar ceea ce tot afirmi tu aici...suna foarte ciudat. Asta ai spus si despre Biserica Ortodoxa, ca nu prea intelegeai ce spunea preotul acolo...si ca deci totul eram cam sec pentru tine, care nu puteai simti nimic.

In aceasta postare afirmi din nou...ca nu ai fost atenta la slujba, cantarea era slabuta, nu ai gasit nimic interesant in ea, si ca mai si atipeai..astfel incat indraznesc sa te intreb ( am eu asa o banuiala), pastorul e tanar, single, are ochi frumosi...si zambet shiny?

Avea opt copii si putea sa-mi fie tata. Daca citeai ce am scris vedeai ce m-a facut sa raman acolo. Rusinica pentru ca te gandesti la prostii...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32