![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Doamne, Te slăvim pentru vântul ce adie în sufletele noastre... vântul Duhului Sfânt ce Îți poartă șoaptele din veșnicie până la noi... Îți mulțumim pentru că orice încercare în care ne păstrăm intact dorul de Tine e o bătălie câștigată. Pentru că ești și rămâi mereu același, chiar dacă adesea ochiul nostru imperfect Îți distorsionează chipul. Că Te-ai făcut rană pentru noi, ca să vindeci rănile noastre. Că nu ne lași flămânzi și goi în frigul de afară, ci cu milă ne chemi pe toți la cina Ta. Că trăind, ai sfințit viața. Că murind, ai biruit moartea. Că suferind, ai dat sens suferinței. Că iubind, ai dat măsura iubirii. Că Te-ai făcut izvor de apă vie în inimile noastre, ca să nu mai trebuiască să însetăm niciodată. Că vei desăvârși lucrarea pe care ai început-o în noi.
Amin
|
||||
|
||||
![]()
Doamne Numele Tau este iubire;nu ne respinge din cauza pacatelor.
Numele Tau este Putere;intareste-ne sa nu cadem in rautate. Numele Tau este Pace;imblanzeste sufletele noastre cele tulburate. Numele Tau este mila;nu inceta sa ne ierti.
|
||||
|
||||
![]()
Doamne, Dă-mi ochi să văd, urechi să aud, inimă să simt și minte să înteleg minunile Tale.
Amin
|
||||
|
||||
![]()
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel care ai venit în lume să ne mântuiești pe toți, cu sufletele pline de evlavie, Ție astfel ne rugăm:
Îndură-te, Doamne, de țara noastră și neamul nostru și ajută să-și găsească în sfârșit, calea cea dreaptă. Coboară Duhul Tău cel Mângâietor să ne curățească întinăciunea și să ne întoarcă inimile la blândețea și frica de Tine, Doamne. Luminează, Doamne, mințile noastre, care din pricina amărăciunilor și umilințelor, nu văd calea cea dreaptă. Încălzește, Doamne, inimile noastre care, învrăjbite de diavol, au uitat să-și iubească aproapele și să ierte vrăjmașilor. Slobozește, Doamne, neamul nostru din jugul minciunii, urii, pizmei si egoismului. Învață-ne, Doamne, să ne rabdam unii pe alții așa cum Tu ne rabzi pe noi toți. Stinge pofta celor care pentru binele lor își asupresc semenii. Încălzește-le, Doamne, inimile, tămăduiește-le rănile și îmbrățișează-i în nețărmurita Ta dragoste. Odihnește, Dumnezeule, sufletele celor care și-au dat bunul cel mai de preț pentru credință și dreptate. Cu capetele plecate, genunchii îndoiți și inimile frânte, ridicăm această rugăciune către Tine, Doamne, Bunule, și Ție îți strigăm: Auzi-ne, Doamne, și trimite Mila Ta peste neamul nostru românesc. Că numai a ta este puterea și mărirea și numai Tu vei întoarce râurile neamului nostru la matca străbună, ca să se laude numele Tău în veac, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin.
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Astăzi, la sfârșit de an, Doamne vin în Fața Ta Să Îți mulțumesc Părinte c-ai păzit ființa mea Iar în anul care iată că aproape a trecut Mi-ai fost Doamne Călăuză, mi-ai fost Pavăză și Scut! Mulțumesc că-n orice clipă am simțit Iubirea Ta, Că ai fost în barca vieții când furtuna era grea... Iar când însetam pe cale și credeam că sunt înfrânt Tu mi-ai dat din apa vie care curge din Cuvânt! Mulțumesc de pacea sfântă ce mă-nvăluie mereu De când Te-am primit în viață ca Stăpân și Dumnezeu... Și de sfânta părtășie Doamne vreau să-Ți mulțumesc Când m-aplec în rugăciune și Îți spun cât Te iubesc! Mulțumesc pentru-ndurarea revărsată zi de zi Peste lume...peste țară și peste ai Tăi copii.... Pentru apă, pentru pâine, pentru tot ce ai creat... Mulțumesc că ești IUBIRE și ești Doamne minunat! Și Te-aș mai ruga Părinte pentru anul care vine Fă ca lumea-ntreagă Doamne să se-ntoarcă către Tine! Să răsune-ntreg pământul de cântări și bucurie, Rugăciuni și osanale închinate Doamne Ție!
|
||||
|
||||
![]()
Îți mulțumesc că nu m-ai îndepărtat de la fața Ta, nici nu m-ai smuls din via Ta, în toți anii în care, zadarnic, ai căutat rod în mine.
Atunci când m-am simțit părăsit și singur, mi-ai arătat că-mi ești alături. Întru necaz m-ai desfătat. Mulțumesc, Doamne. Dragostea Ta m-a coborât de pe munții iluziilor și m-a scos din abisul durerilor. Și tot ea m-a învățat să nesocotesc strălucirea lumii. Puterea Ta mi-a dat curaj și mi-a amintit că Tu ești mai presus de măruntele mele dorințe și de aceea Îmi ești deajuns. Cât de mult Te iubesc pentru acesta! Azi, când anul vechi, Iisuse, de la noi se duce iară Și când Anul Nou așteaptă, mâine-n prag să ne răsară, Ca de-atâtea ori, și-acuma, în genunchi, cu umilire, Noi Ți-aducem printre lacrimi rugăciuni de mulțumire. Mulțumire, că și-n anul ce se duce, Tu, Iisuse, Ne-ai adus îmbelșugare bucuriilor nespuse Și ne-ai ocrotit viața cu puterea Mâinii Tale, Să putem urca spinoasa, dar slăvita Crucii cale. (...) O, și-acum, Iisuse Doamne, pentru Anul care vine, Calda noastră rugăciune o-ndreptăm smeriți spre Tine Să-ntărești dorința noastră de-a rămâne pân’ la moarte Purtători ai veștii bune mai departe, mai departe. Doamne, suntem slabi și greul doborî-ne-ar și ne-ar frânge, De aceea, necurmate rugăciuni ’nălțăm spre Tine. De-ale mulțumirii lacrimi inimile noastre-s pline, Căci în ajutorul nostru Te chemăm în orice vreme, Când de ziua viitoare inima mereu se teme. (...) Că-n atâtea mii de lipsuri, și-n atâtea trebuințe Tu esti unica-mpăcare a întregilor dorințe, Tu, în ziua, și în anul, și-n viața care vine, Dăruiește-ni-Te nouă, să putem trăi prin Tine. Ne fii Mamă și Prieten, și Nădejde, și Lumină Fiecărui suflet care doar cu Tine se alină. Să fii hrană, băutură și putere liniștită, Fiecăruia în foame și în sete, și-n ispită. Tu să fii neprihănirea și sfințirea luminoasă Dragostei adânci ce luptă să-Ți rămână credincioasă. Zilnic sufletul ni-l scaldă-n ale cerurilor ape, Să-l simțim în orice seară, lângă Tine, mai aproape. Dă-ne inimii adâncă și curată părtășie Cu mulțimea celor care Te iubesc în curăție. Fă-ne tot mai blânzi, mai darnici, mai cu milă de oricine, Schimbă-ne mereu, o Doamne, pân’ vom semăna cu Tine.(Traian Dorz)
|
||||
|
||||
![]() ![]() În Iordan Hristoase, ai înecat păcatul lui Adam, Și pe noi cei ce înotam în patimi ne-ai scos la liman, Cum vom mulțumi milostivirii Tale celei negrăite ? Cercetează sufletele noastre picurând gânduri smerite.
|
||||
|
||||
![]()
In Iordan botezandu-Te Tu, Doamne, inchinarea Treimii s-a aratat; ca glasul Parintelui a marturisit Tie, Fiu iubit pe Tine numindu-Te; si Duhul, in chip de porumbel, a adeverit intarirea cuvantului. Cel ce Te-ai aratat, Hristoase Dumnezeule, si lumea ai luminat, slava Tie.
|
||||
|
||||
![]()
Cel ce in Iordan, de la Ioan, a primit a Se boteza, pentru mantuirea noastra, Hristos, Adevaratul Dumnezeul nostru, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Sale, cu puterea cinstitei si de viata facatoarei Cruci si pentru rugaciunile tuturor sfintilor, sa ne miluiasca si sa ne mantuiasca pe noi, ca un bun si de oameni iubitor.
Amin !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 592 | 14.11.2022 14:08:21 |
O problema cu un prieten . | Templier Knight | Generalitati | 3 | 12.03.2012 14:01:38 |
sa ma rog sa-i dea Doamne-Doamne cuiva credinta? | giovaninnaa | Rugaciuni | 14 | 23.09.2011 16:18:24 |
Alta minune a bunului dumnezeu | ionut12 | Generalitati | 3 | 25.10.2010 15:48:34 |
Dumnezeu cel ascuns in cate un vers... | inorog | Arta bisericeasca in general | 4 | 31.01.2010 22:49:41 |
|