![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu am vazut niciodata un om care a mers atat de departe in a crea rationalizari atat de alambicate, doar pentru a naviga cu succes printre zecile de disonante cognitive pe care navigarea pe acest forum le produce.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
Va amintsc ca topicul este: "Campania "stop indoctrinarii religioase in scoli!"
Pe multe din ultimele pagini discutia este off-topic. Sa revenim la topic! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si o planta cum poate sa se specializeze? ca nu are constiinta, nu are vointa sau scop, iar mutatiile sunt aleatoare. O floare are nevoie sa fie polenizata ca altfel dispare, nu se poate "specializa" pe riscul propriu, daca nu mai era nicio molie, murea si planta. Foarte bine ca dai mai multe exemple de aceste plante, ca sunt multe dovezi impotriva acestui sistem aleator. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Orhideea de care vorbea Zergu "orhideea stea" are numele stiintific Angraecum sesquipedale. Ea este orhideea pentru care a fost "prezisa" existenta unui polenizator si anume molia Xanthopan morganii praedicta. Si eu si zergu vorbeam de aceeasi orhidee, dar sunt zeci de cazuri de coevolutie daca vrei sa le studiezi. Te intereseaza cum anume a evoluat floarea si de ce asa? pai exista o explicatie. 1. orhideea nu era de la inceput atat de alungita, moliile "normale" adica cele cu proboscisul de o lungme medie se puteau hrani cu nectarul ei dar nu o fertilizau din cauza faptului ca staminele orhideei sunt sus langa petale, iar capul moliei nu atingea aceste stamine. Chestia asta nu e deloc in avantajul plantei, planta consuma energie pentru a produce nectar, dar nu o face pe gratis, ci are nevoie de un polenizator care sa-i duca polenul la o alta floare. 2. Orhideele care aveau o lungime suficient de mare incat capul moliei sa culeaga polenul au supravietuit, celelalte nu au putut poleniza si deci nu si-au transmis caracteristicile. 3 Molia a devenit polenizatorul perfect dar nu mai ajungea cu proboscisul sa culeaga destul nectar. Moliile respective nu polenizeaza de placere orhideele, o fac de foame. 4. acele molii care aveau un proboscis destul de lung incat sa culeaga mai mult nectar au fost favorizate, s-au inmultit si au transmis caracteristicile mai departe. cele care aveau un proboscis mai scurt au disparut. 5. Acum incepe cursa ![]() 6. ..... si asa mai departe, cursa continua pana cand din punct de vedere al consumului de energie nu mai este rentabila. Atunci se ajunge la un oarecare echilibru. Acum ne putem concentra asupra inutilitatii studiului religiei in scoli ![]()
Belief in the supernatural reflects a failure of the imagination. – Edward Abbey Last edited by Lescamona; 16.02.2011 at 19:50:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://sclavii.blogspot.com/2011/02/...imp-liber.html După cum am spus, există niște limite și depind de factori externi. Când se ajunge la ele, se ajunge la echilibru. |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt de acord cu aceasta campanie. Cred ca nu este cazul sa le prezentam copiilor faptul ca pot sa nu faca nimic toata viata, dar daca se roaga continuu vor ajunge in Rai (??) chiar daca au trait degeaba. Cred ca e mai bine sa invete regulile sociale si respectul fata de lege decat sa creada ca-i iarta mos craciun pentru cine stie ce greseli. decat sa-i invatam ce este umilinta si statul pe coji de nuca pentru ca au avut nu stiu ce ganduri nepotrivite mai bine ii invatam ce inseamna respectul de sine.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mona, ți-am răspuns la mesaj pe acest topic, pentru a nu mai continua cu off-topicul aici.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Intreaba pe topicul despre evolutionism si am sa-ti raspund, aici suntem off topic.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 29.07.2011 21:19:36 |
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli | I.Calin | Generalitati | 164 | 19.06.2011 23:53:44 |
Stop indoctrinarii religioase in scoli! | Bogdan N | Generalitati | 12 | 02.06.2011 01:18:54 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|