![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate in cazul asta era mai bine sa renunti la eticheta aia cu "ortodox" de la profil. Eu daca as fi administrator ti-as da ban cel putin 3 zile pentru o exprimare de genul asta (daca esti la prima infractiune), inclusiv eroului de care ziceam pe pagina precedenta. Chiar n-as fi crezut ca ortodocsii au astfel de scapari de conduita pe un forum public. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Ti se pare hilar faptul ca un adventist are credinta mai apropiata de "Crez" decat un ortodox? Citat:
"Roada Duhului, dimpotrivã, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga rãbdare, bunãtatea, facerea de bine, credinciosia, blîndetea, înfrînarea poftelor."(Galateni 5:22,23) "Nu e decat moralism crestin" - spui tu. Ti se pare un lucru asa de nesemnificativ acest "moralism crestin"? Arata ceva ce fac adventistii si nu a existat in invataturile si practica Domnului Iisus Hristos si a Sfintilor Sai Apostoli. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Ce inseamna "sa treaca pe la.." e un fel de conduita generala in sensul ca baptistii ii considera pe penticostali un fel de "alta biserica" sau sunt unii mai 'ecumenici' care n-au o preferinta anume? Intreb pentru ca stiu baptisti care ar argumenta ca vorbirea in limbi de la penticostali e o facatorie.. 3. Mi-e destul de greu sa imi inchipui scena de la iesire, in sensul ca sa ai timp sa dai mana cu toata lumea + sa te si rogi pentru fiecare care vine sa ceara ajutorul cu cate o problema + sa vezi si respectivul cum isi revine instant intre doua strangeri de mana..hm. Eu is mai sceptic. 4. Tanti baptista ti-o explicat de cei penticostalii au proroci si la ei e un fenomen atat de rar incat ar fi de speriat? 5. In general esti asa usor de convins, in sensul ca daca cineva iti spune "acolo sunt proroci", n-ai nici cea mai mica indoiala? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca ti s-ar fi spus ca modul tau de viata nu este crestinesc si ortodox? Citat:
E ceva complet diferit. Vrei sa vorbesti despre asta? Deschide un topic, nu ridica aceleasi probleme "offtopic" simultan pe N alte topicuri. Citat:
Citat:
Daca ai sa citesti tot pasajul acolo ai sa vezi ca erezia n-are cu nimic de a face cu Duhul Sfant. Asa ca nu inteleg de ce pretind ereticii (daca nu iti place "sectarii") ca ar putea invata pe altii despre roadele Duhului Sfant. Pana la Cruce sau dupa? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() De ce nu ai ramas pocait, daca demersul lor a avut un impact decisiv asupra ta? Sa inteleg ca daca Sfanta Scriptura pusa in mana de catre pocaiti nu a fost de ajuns pentru tine, si ai mai cautat in continuare, astfel incat ai ajuns la adventisti...te-a atras faptul ca ti-au mau spus niste lucruri, pe langa Sfanta Scriptura...nu? Imi pare rau, dar nu am inteles nimic din fraza asta...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In aceasta postare afirmi din nou...ca nu ai fost atenta la slujba, cantarea era slabuta, nu ai gasit nimic interesant in ea, si ca mai si atipeai..astfel incat indraznesc sa te intreb ( am eu asa o banuiala), pastorul e tanar, single, are ochi frumosi...si zambet shiny? ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
la neo-protestanti e vorba doar de o filosofie despre Dumnezeu si un set de valori morale, e atat de legalist, secularizat.. mai au penticostalii ceva mistic dar ei insista mai mult pe dobandirea de experiente emotionale decat pe urcusul duhovnicesc
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Dupa Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra"(1Petru 1:15). La ce crezi ca ne indeamna Sfantul Apostol: la "un set de valori morale" (ca sa respect exprimarea ta) sau la misticism? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfantul Apostol Petru indeamna clar a ceva, dar pastorii au adaugat un nou inteles, dat de ei : "Fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra...ca de nu, pana la mila lui Dumnezeu, va facem noi de ras in fata vecinilor vostri, si dupa va dam afara de tot...asa ca pana sa simtiti voi cum trebuie sa va fie purtarea, memorati amenintarile mele, cu tot cu intonatie!"
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Definitie | topcat | Generalitati | 9 | 28.09.2008 10:41:01 |
O definitie a singuratatii | Ioan_Ciobota | Generalitati | 14 | 28.11.2007 09:03:32 |
|